Раждане вкъщи 14

• 21 451
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Детето ми няма ваксини, но то няма да навреди на твоето. По-скоро твоето ще навреди на моето защото е наблъскано с отрови още от раждането си и ще го зарази без въобще да разбере. А после ти ще обвиниш мен защо не съм ваксинирала и съм разболяла детето ти, когато ти си го направила напълно съзнателно още с първото му вдишване!

Ти добре ли си  Shocked

Хора, опитайте да игнорирате този флууд, защото става страшно... То не се чете...

# 496
А, не, аз съм против домашното раждане. Много пъти споменах, че рискът е прекален и отново опираме до конфликта- интереси на бебето, интереси на майката.

Както и до общественото отпускане на средства. Както казах, ако някой го е страх от бели престилки или ще стиска кълки от срам за еди обикновен преглед, да ходи на психолог, а не да ражда по горите.

Може би "проблемът" в болницата е, че виждат бебето като важен пациент и затова са готови малко да креснат, малко да форсират майката, за да е добре бебето. Вече зависи доколко майката е на същото мнение.

# 497
Борим се лекари и акушери да могат да присъстват на домашното ти раждане и да се намесят само ако има нужда.

Има много финни методи да се следят тоновете, да се провеи докъде е стигнало разкритието и бебето... Без бруталните намеси на лекари и акушерки. Защо не искате да го видите?

Не, не се борите за това.  Не се борите и за подобряване на условията за раждане в болниците.  Борите се да сте различни и да се изживявате като герои и като бунтари.  Лошо няма, стига на де употребявате каузи, за които пет пари не давата.  Или дори да давате, подходът ви е толкова слаб и компрометиран, че най-малкото не ви прави чест, а и много хора не могат да бъдат заблудени.  Някои могат.  Като видяхме.  И цял живот ще живеят с тази трагедия.

По въпроса със следенето на тоновете - това с коланите за записа на тоновете е поредната манипулация и безкрайна глупост - създавала дискомфорт на майката и не знам си какво.  За сведения на жени, които все още не са били подлагани на брутален запис на тонове на плода - не се притеснявайте.  Не боли, не щипе, няма нищо общо със средновековните похвати на Инквизицията и дори може да има ползи за здравето на нероденото ви бебе.  Също така имайте предвид, че на практика всяка манипулация или преглед в болница МОЖЕ да бъдат отказани.  

# 498
Това във връзка с предходното ми питане, още от 1-ва страница:

... щото ще вземе да излезе, че увредените от ваксини деца сами са си избрали да бъдат в онзи малък процент или по-лошо: майките им са избрали това за тях... И тогава няма да са виновни големите лоши фирми. Тоест, вселенските причинноследствени връзки следва да се ползват по предназначение, а не да се тълкува чрез тях на общо основание. Тоест, енергийната извисеност е също толкова условна, колкото безрисковото и по-добро раждане само с мъжа. "Само Бог знае" защо децата избират да се увредят от ваксини, ето че на Мулти са и здрави!

...и с уговорката, че на Мулти детето е едно. Wink

Ами я да видим, ако нервите не бившия мъж на някоя дебела, устата комплексарка, която му е скъсила живота, не издържат.. и вземе, че накрая и хвърли един бой, това като акт на вселенската справедливост ли ще се тълкува или като като недостатък на мъжа и?  newsm78

# 499
Детето ми няма ваксини, но то няма да навреди на твоето. По-скоро твоето ще навреди на моето защото е наблъскано с отрови още от раждането си и ще го зарази без въобще да разбере. А после ти ще обвиниш мен защо не съм ваксинирала и съм разболяла детето ти, когато ти си го направила напълно съзнателно още с първото му вдишване!

Ти добре ли си  Shocked

Хора, опитайте да игнорирате този флууд, защото става страшно... То не се чете...

Твоят мозък не иска да се развива. Жалко!

# 500
В болниците е същото но ВИЕ не го признавате!

В болниците руската рулетка даже е облечена в цифри - у нас по официални статистически данни перинаталната смъртност е над 11 на хиляда, а по неофициални (според д-р Щерев) е 15 на 1000.

# 501
ако беше прочела малко по-назад, ще видиш, че именно ти не си правата
никой не е против домашното раждане
а само против неасистираното такова
както и срещу агитацията родилката "да не си разваля рахата", слушайки лекарите, че имала проблемна бременност и цели 3 рискови фактора за домашно раждане

та не тролствай, ако обичаш

знаем отдавна това размиване и отклоняване на темата на какво се дължи

и не ви прави чест
особено с това мъртво бебе в "актива" ви и активното ви и колективно участие в трагедията

Говориш за нас сякаш сме от някаква секта. А на тебе кой ти го дава тва право, а? Що не шиташ майките с мъртви бебета в болници бе. Бахти хейтърите дето сте просто не е истина!

# 502
Борим се лекари и акушери да могат да присъстват на домашното ти раждане и да се намесят само ако има нужда.

Има много финни методи да се следят тоновете, да се провеи докъде е стигнало разкритието и бебето... Без бруталните намеси на лекари и акушерки. Защо не искате да го видите?

Не, не се борите за това.  Не се борите и за подобряване на условията за раждане в болниците.  Борите се да сте различни и да се изживявате като герои и като бунтари.  Лошо няма, стига на де употребявате каузи, за които пет пари не давата.  Или дори да давате, подходът ви е толкова слаб и компрометиран, че най-малкото не ви прави чест, а и много хора не могат да бъдат заблудени.  Някои могат.  Като видяхме.  И цял живот ще живеят с тази трагедия.

По въпроса със следенето на тоновете - това с коланите за записа на тоновете е поредната манипулация и безкрайна глупост - създавала дискомфорт на майката и не знам си какво.  За сведения на жени, които все още не са били подлагани на брутален запис на тонове на плода - не се притеснявайте.  Не боли, не щипе, няма нищо общо със средновековните похвати на Инквизицията и дори може да има ползи за здравето на нероденото ви бебе.  Също така имайте предвид, че на практика всяка манипулация или преглед в болница МОЖЕ да бъдат отказани.  

Вярно, не можеш да се понесеш по коридорите с колани за тонове, но може да си смениш позата- аз лежах настрана, защото иначе се задушавах.

Честно казано обаче като ме вързаха с коланите- имаше момент, когато си казах, загубена съм. Щото си спомних за ония пропагандни снимки, дето показват овързаната жена със система в ръката като нещо ужасно, насилствено и патриархално. Е, после свикнах да съм точно жената с коланите и системата, а не да се нося като самодива из коридорите на 1АГ. Накрая се чувствах като победител, а не като изнасилена от патриархалната система.

Пак ще повторя: май ни трябват не акушерки, а психолози.

Щипе бе, щипе слушането на тоновете, мен ме защипаха, докато затягаха колана! Ужас ви казвам. То детето усеща и по магично-симпатиков път както аз бях овързана с колани, така и то се върза с пъпна връв.

# 503
А, не, аз съм против домашното раждане. Много пъти споменах, че рискът е прекален и отново опираме до конфликта- интереси на бебето, интереси на майката.

Както и до общественото отпускане на средства. Както казах, ако някой го е страх от бели престилки или ще стиска кълки от срам за еди обикновен преглед, да ходи на психолог, а не да ражда по горите.

Може би "проблемът" в болницата е, че виждат бебето като важен пациент и затова са готови малко да креснат, малко да форсират майката, за да е добре бебето. Вече зависи доколко майката е на същото мнение.

Моля???? Важен пациент ли бе. Отношението към бебето е даже още по отвратително отколко към майката. Хващат го грубо, плясват го грубо по дупето, режат веднага пъпната връв, мият го с хлорирана вода и измиват верникса, който е толкова важен за него, повиват го с груби пелени, бият му отрови и след това го оставят в детска стая. Вие наистина сте слепи бе хора. Ако това се промени жените ще раждат в болници. НО ТО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ ДОРИ И В ЧАСТНИТЕ.

# 504
  • София
Говориш за нас сякаш сме от някаква секта. А на тебе кой ти го дава тва право, а? Що не шиташ майките с мъртви бебета в болници бе. Бахти хейтърите дето сте просто не е истина!

Оправи си тона, ако искаш някой изобщо да те чете. Има доста по-тънки начини да обидиш някой. С рогата напред просто си поредната, която яко компрометира каузата си. Наистина рискувате много скоро да останете шепа женици, които освен да се четкат взаимно и да плюят по останалите, не вършат нищо друго.

На "бе" се обръщай към мъжа си и детето.

# 505

А ти не разбираш ли, че единствения начин да направиш и да привлечеш внимание тук е този. Сега се привлече внимание да защото има мъртво новородено! И сега вие потривате доволно ръце и продъскате - ухаааааааааааа лжавате да съскате - нека им на тия кукувици дето искат да са по-различни. Сега можем да ги линчуваме. А чули ли сте защо го правим? Не. Можете да сте само посредствени и нищо друго!

# 506

Права си.  Не бива да се обиждаме на сектанти.  Обсъждах случая с мой близък, пар екселанс сектант, висшист, интелигентен, преуспял, живял в чужбина, който вярва в съществуването на хора-гиганти в миналото /фото-шоп за него е неква абстракция/, вярва в прераждането на древните жители на Лемурия и Атландида в съвременни животни, но по въпроса за неасистираното раждане у дома беше на моето мнение.  

# 507
Измито с хлорирана вода, ама живо. Ваксинирано, ама живо. Реве си в детската стая.

Бебето на Цвети не е ревало в детска стая. Не е мито с хлорирана вода. Даже не му е рязана пъпната връв. Само че не е живо.

Въпрос на приоритети.

Айде стига за хващането грубо- има си специален начин за хващане на бебе, баба ми го е показвала. Изглежда грубо, но е безопасно. Може да си го вдигнеш над главата и да не го изпуснеш.

Не знам на някой да му е станало нещо от пляскане по дупето като новородено, за да изплаче. Ако не изплаче, е по-гадно, нали?

# 508
За жените които не са родили естествено искам да кажа да не сажеляват! Китайците са казали интересно нещо и за тях Simple Smile
http://www.dnes.bg/health/2010/11/03/agresiiata-pri-decata-e-svy … na-rajdane.102810

Продалжавайте безмисления спор, и моля да ме извините... аз с децата съм на басейн с минерална вода! Дано да не ми повлияе липсата на хлор в него!

На защитничките на домашното раждане да обясня/повторя/, че тук не се пише с цел разбиране на другата страна или да се води нормален диалок.
Те просто искат да се докажат, колко са ... а ние сме ... друго не ги вълнува.

И никой не е казал. че лекарите са зверове, касапи и тн. Просто те така действат, така са обучени. А с действията си с форсирането и други предизвикват проблеми. Е после спасяват де, от себе си.
Но това се обясни 1001 пъти.
Което пак доказва, че  не се иска дебат или разбиране.

пошествам! Рискат да стане проблем в болницата е 100 пъти по реален от това да се случи вкъщи!
и не защото ме е страх или мразя болници.

# 509

Оправи си тона, ако искаш някой изобщо да те чете. Има доста по-тънки начини да обидиш някой. С рогата напред просто си поредната, която яко компрометира каузата си. Наистина рискувате много скоро да останете шепа женици, които освен да се четкат взаимно и да плюят по останалите, не вършат нищо друго.

На "бе" се обръщай към мъжа си и детето.

Щом съм успяла да те засегна явно това е начина да действа човек с теб, защото ти го правиш по същия начин но не ти понася някой да го прави с теб. Просто ограничеността на възгледите ти не ти дава да погледнеш по-далеч от носа си. Твърдите, че сте в 21 век, а всъщност съзнанието ви е ограничено в рамките на това което ви наливат в мозъците. Ние всички сме стадо овци. Но вие сте най-лошите сред нас.

Общи условия

Активация на акаунт