Раждане вкъщи 14

• 21 658
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
Ей това е уникално: плацентата излязла заедно с бебето, което не дишало, обаче тя знаела че получава кислород по пъпната връв и била спокойна.  Shocked Това е просто невежество. Не знам как се подготвят за това което извършват (нали уж били подготвени).....
Както и не знам дали осъзнава какъв късмет са извадили и че още една минутка можеше да е фатална.....

# 241
Нещата са мнооого изкривени във вашето съзнание!

За вас раждането/един естествен биологичен процес/ е високо рисково деяние.
За вас да роди у дома жена е алтернатива. Не! Не е алтернатива въпреки, че е в алтернативен форум представена тук.
Болничното раждане е алтернатива, но както казах изкривено съзнание.

# 242

За вас да роди у дома жена е алтернатива. Не! Не е алтернатива въпреки, че е в алтернативен форум представена тук.

Както аз уважавам твоя избор е редно и ти да уважиш моя.
Ако преди 100 години естествения процес е било да си родя вкъщи, то преди 100 години за да водим този спор е трябвало да седим на една маса или да си репликираме месеци с писма. Нещата се променят, хората се стремят да живеят по дълго, да са по здрави и да намаляват рисковете.
Когато аз съм се родила, съм се родила с оплитане на червата и ако е било в домашна обстановка е нямало да бъда жива - това е естествен процес които е спрян, поради факта,че човечеството се развива и се стреми към по дълъг живот и лекуване на състояния които преди са завършвали с фатален край.
Нека жена ти ражда в дома си, борете се да имате асистирано раждане, за да може ако случайно има усложнонение на този естествен процес, да имате нужната помощ.

# 243
  • София

Бащатко, моля те, отговори ми - Мая от последния линк била ли е подготвена и осведомена за домашно раждане?
Лиричните отклонения ги остави на страна. Двайсетина женоря (плюс двама мъже) само ги четем, а и дори на нас не влияят. Честно - говорила съм с доста приятели по темата - преобладаващото мнение е...категорично заклеймяващо домашните раждания изобщо. Такава обществена нагласа с енергийни полета, рейки, молитви и сърцераздирателни писания не се променя.

# 244
  • София
Ей това е уникално: плацентата излязла заедно с бебето, което не дишало, обаче тя знаела че получава кислород по пъпната връв и била спокойна.  Shocked Това е просто невежество. Не знам как се подготвят за това което извършват (нали уж били подготвени).....
Както и не знам дали осъзнава какъв късмет са извадили и че още една минутка можеше да е фатална.....

Не осъзнава, със сигурност. На мен ми се изправи косата, като си представих синьото недишащо бебе (да не говорим за какво ми напомни това - наскоро друга жена нямаше късмета бебето й да прдиша). И как не е знаела какво е мекониум (въпреки мнооогото информация и подготовока, че и личните контакти с Клер). И как мъжът й хукнал да чете материалите след като е започнала да ражда, защото преди му липсвало време или мотивация  Shocked И как е викал "бебето ще се задуши, напъвай", а тя "нямала контракция". И още, и още...

Даааа, Бащатко, защо ли си мисля, че не всички смели и горди майки СА се подготвили адекватно и СА се информирали за рисковете? И са ГИ информирали за рисковете, щото нали виждаш, че тази дама се е подготвяла с вашето енергийно извисено общество. Ходила на "семинарите" на Росица, разменяла мейли с висококомпетентната Клер (която й казала да помоли бебето да се обърне... Но не й казала, че може да види мекониума да изтича)?

# 245
Болничното раждане е алтернатива, но както казах изкривено съзнание.[/color]
Как си го повтаряте като аксиома.....
При някои (да кажем по-високият процент) протича или може да протече нормално, но усложнения може да възникнат във всеки един момент.
Тази от по-горния линк защо е изхвърлила плацентата заедно с бебето? Защо се е отделила преждевременно като е раждала в къщи уж естествено? Защо и е спрял родовия процес в най-неподходящия момент? Ами ако се беше забавила още 2-3 минути с изгонването на плода при това положение на нещата?
Имала после и разкъсвания. Ами аз не искам ако имам такива да си зарастват както им дойде, искам да ме зашият, както и ако си сцепя главата също ще отида да ме зашият в спешното.

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 11:15 от Arizona

# 246
  • София

Така е. Колко жени са умирали при раждане преди 150 години? Колко бебета?

Народната поговорка "Когато ражда, жената е с единия крак в гроба" е плод на вековни наблюдения над този естествен процес. И забележи, че тази поговорка НЕ Е измислена от днешните лекари с изкривено съзнание.

Измислена е от хора, които са живеели толкова естествено, колкото ти днес не можеш, дори и да искаш.

Или и те са били с изкривено съзнание? Столетия раждания, бабуване (демек "дули"), народни знания - те са с изкривено съзнание, днешните жени и лекарите също са с изкривено съзнание, само Бащатко е с право съзнание, ама то щото неговият крак, нали се сещате... никога няма да попадне там, където е кракът на родилката  Whistling

# 247
  • Куциндрел
Чудя се, дали асистирането при едно раждане вкъщи се равнява с 25 годишен опит на акушерка в болница?

# 248
Дъждът спря, отивам да си играя с децата си на двора.
На вас, лека работа!

# 249
Тъй като очевидно прецененият от уважаемата Персимон за неуместен линк към блога "Наранени от домашно раждане" не беше включен редом с радостните истории на първа страница, го слагам тук. Ето: пострадали от асистирано домашно раждане.

http://hurtbyhomebirth.blogspot.com/
Относно този линк, признавам, нямах сили да изчета повече от първите две истории. Това, което ми направи впечетление, ме накара да повторя пак, че смятам за важно, акушерките, които ще асистират при евентуално домашно раждане да са минали през сериозен подбор. Може би програмата, по която се обучават да бъде ъпдейтната? В сайта става ясно, че асистиращите всъщност не са завършили съответното образование, но у нас да кажем, акушерката е свикнала да се възползва от болничното оборудване. В домашни условия то е недостъпно. Затова смятам, че е редно да има някакво допълнително обучение за бърза реация при критични условия. Както и много ми се иска, когато има възможност да се приложи маневра, да не се чупи рамото на бебето, само защото "трябва" жената да е по гръб...

За нещата писани във форум и аз много често се замислям напоследък, когато пиша нещо. Понякога се отказвам да давам съвети, защото нямам време да напиша важни подробности, често обаче, човек не се замисля над това, което пише, а някой друг го чете и приема за чиста монета.
Мога да кажа, че забелязвах сериозна промяна например в изказа и начина на отговор при момичетата, които се обучиха за консултанти и ЛЛЛ помощници. Оттогава избягвам да давам съвети за кърмене, не защото не съм компетентна, а защото смятам, че не винаги се изказвам правилно.

# 250
  • София
Дъждът спря, отивам да си играя с децата си на двора.
На вас, лека работа!

Kакто обикновено - като няма какво да каже, се фръцва и се изнася. Не си само ти. В тая тема това е обичайна реакция на всичките смелчаци.

# 251
  • До хладилника, който обичам
Мога да кажа, че забелязвах сериозна промяна например в изказа и начина на отговор при момичетата, които се обучиха за консултанти и ЛЛЛ помощници. Оттогава избягвам да давам съвети за кърмене, не защото не съм компетентна, а защото смятам, че не винаги се изказвам правилно.
Впрочем такова обучение за комуникация ще е от много голяма полза и за здравния персонал. Това вероятно ще пресече до голяма степен манипулативните изказвания като "ще си убиеш бебето, ако не го направиш както ти казвам" и "така се прави, за да е по-лесно" - казани не поради реална необходимост (не отричам, че има и такива ситуации), а за по-бърза манипулация на майката, без истински обяснения.

# 252
Persona, намирам за крайно нахално вашата групичка да ме пита коя съм и какво е образованието ми като някакво доказателство за валидността на дадените от мен цитати от учени, които са анализирали и разбили на пух и прах тази абоминация на наука. Вие никога не сте казали кои сте и какво е образованието ви, а също и кой ви плаща и за какво по-точно, но претендирате за някаква валидност на мненията, нищо, че отдавана се доказа, че се знаимвате с превеждане(едва ли безплатно) на плювни от чужди сайтове и до сега не сте изразили ни едно лично мнение, и че никога не сте успели да отговорите на реален аргумент. Прави впечатление, че се занимавате само и единствено с теми, които нанасят финансови щети на фарма и медицинския бизнес, и нямате капка интерес към нито една тема, която е характерна за този форум. Е ние не ядем доматите с колците, нали се сещате?

Уакс ет ал са осмяни от цял свят и са намерени безбройни грешки в техния безумен "труд". Кой го е финансирал, апропо? Естествено, че журнала, който го е публикувал ще каже, че всичко му е наред, какво се очаква да каже-"а пардон, ние сме неграмотни идиоти и публикувахме тоя траш без да се усетим/платиха ни за това"? Не, разбира се. Повече няма какво да се обясняваме, всичко е ясно, разбира се.

# 253
Мога да кажа, че забелязвах сериозна промяна например в изказа и начина на отговор при момичетата, които се обучиха за консултанти и ЛЛЛ помощници.

O, да, това и на мен ми направи много голямо впечатление - веднага се забеляза кои пои потребители са минали през обучение към НКК или ЛЛЛ. Мога да позная и без да гледам дали имат лого или не.
Също подкрепям мнението, че ще е голяма полза и болничният персонал да се научи да комуникира с пациентите по същия начин.
Дори да се уреди веднага асистирано раждаме вкъщи, нали пак една част от родилките ще бъдат откарване в същите тези болници, от които изпитват ужас и се опитват да се спасят. Колкото и да се бутат напред рогата и да се роптае за домашно раждане, не може да се отрече, че първо е нужно да се е пооправят нравите в болниците.

# 254
Нямам деца, а имам едно дете, което едва оцеля при раждането, но въпреки че не ми даваха никакви шансове и ми спряха кърмата без да ме питат, а за детето без дори да ми съобщават какво се случва, и когато Господ реши то да живее, се оказа, че докторите това не ги интересува. По-важното беше да си изпълнят "задължението" и да го ваксинират преди да е навършило коригирана възраст. Това, и още доста гадории, успях да разбера едва от епикризата. Последиците няма да споделям или поне не тук.

Кофти ми е да чета за това. Има ли някаква надежда да се уреди присъствие на бащата, за родилки, които все още мислят, че имат някаква полза/успокоение/разчитане на апаратура - при болнични раждания?
Ако поне бащата присъства - а я лекарите как удобно са го изгонили още априори - ще може да защитава родилката до голяма степен.
Моля за инфо или линкове дали се готви демонстрация / протест, па макар и в начален/идеен стадий. Участвах в протеста срещу информираното НЕсъгласие  Wink, бих протестирала и срещу забраната на бащата при раждане.

Persona, намирам за крайно нахално вашата групичка да ме пита коя съм и какво е образованието ми като някакво доказателство за валидността на дадените от мен цитати от учени, които са анализирали и разбили на пух и прах тази абоминация на наука. Вие никога не сте казали кои сте и какво е образованието ви, а също и кой ви плаща и за какво по-точно, но претендирате за някаква валидност на мненията, нищо, че отдавана се доказа, че се знаимвате с превеждане(едва ли безплатно) на плювни от чужди сайтове и до сега не сте изразили ни едно лично мнение, и че никога не сте успели да отговорите на реален аргумент. Прави впечатление, че се занимавате само и единствено с теми, които нанасят финансови щети на фарма и медицинския бизнес, и нямате капка интерес към нито една тема, която е характерна за този форум. Е ние не ядем доматите с колците, нали се сещате?

Абсолютно подкрепям Персимон - анонимността е по default - аз също никак не виждам полза да си разкривам лична инфо - най-много някоя простотия да ми сервират.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 19:38 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт