Раждане вкъщи 14

• 21 618
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Тогава защо ревете за страданието на плода в резултат от форсиране на раждането? Ма то още не е класифицирано като живородено, т.е. няма права.  Stop
Персимон, с "риск печели, риск губи" ли препоръчваш на бъдещите родилки да изберат мястото и начина на родоразрешението или с четене и осмисляне? М?

# 601
Не мога да кажа, че нормалност е нещо субективно. За мен, а и за доста хора, то е свързано с достойноството на човешката природа, със здравето на физиката и психиката. Хайде да не избиваме в постмодернизъм тип "всичко е валидно". Има си някои принципи. Може да съм старомодна, но вярвам в моралния прогрес на човечеството. Смятам, че западните общества няма да легализират биенето на съпруги.

# 602

Факти и числа има в гугл.Стига с този мьрзел.

Мхм, и те не говорят в полза на изказаната теза.

Еййййй,голям мьрзел си ....не си погледнала щом пишеш такива неща...

Мхм, знам, че нямаш какво да кажеш. В такива случаи по-удачно е да не го казваш.

# 603
  • София

И аз така си мислех, че няма нужда да си юрист, ма нали виждаш..  Shocked
Даже ще се "доказва" умъртвяване по непредпазливост на нещо, дето още не е класифицирано като живородено дете, и ще се търси отговорност на собствената му майка..  ooooh!

Ами виж практиката по чл. 123, ал. 1 от НК,за пореден път го казвам. Има осъдени лекари и акушерки за умъртяване на плод в процеса на раждане, колкото и да си мислиш, че то не се класифицира като живородено дете. Ти всъщност как мислиш, че става класификацията? Чак с името и ЕГН-то възниква право на живот? Какво ще кажеш за понятието "криминален аборт" - пак по НК - как ли е станал наказуем, като липсва "класификация" за живородено дете?

Мулти, поне ТИ не се излагай. Говори с избран от теб специалист и го питай има ли понятие "причиняване на смърт по непредпазливост в процеса на раждане". Ще се изненадаш от отговора. Даже НК си го въвежда - "недородено дете".

И, да питам пак от философска гледна точка, че не си ми отговорила още - как така детето, което още не е "живородено", няма право на живот, но има право да се самоубие по свое желаниер, обесвайки се с пъпната връв (по Мег)?

# 604
Цитат
Ще се опитам с един прост пример: не е наказуемо да шофираш. Но ако прегазиш човек, понясяш отговорност. Фактът, че е законно да шофираш, не те освобождава от отговорност, ако при упражняването на законното шофиране вземеш, че утрепеш някого
.

Този пример няма нищо общо с раждането.Карането на кола не е ествествен процес от живота.
Трябва да го сравниш с нещо друго.
Например гледайки жените да предизвиквам подкосяване на краката и безсьзнание. Laughing

Колкото и да не ти е приятно, примерът ми е юридически напълно коректен. На правото не му пука кой процес е естествен и кой - не, ако си причинил другиму смърт с непредпазливите си действия (имай предвид, че "непредпазливост" като правно понятие си има конкретно значение, т.е. не тълкувай думата според личната си представа).

Но и това със зяпането на мадами също става, ако ти е по на сърце  Laughing

Ами точно това писах и преди,че законите не се пишат от юристи,а от лекари.Защото на един юрист му е отнето правото да преценява какво е естествено природно и част от живота.
Той само се подчинява. Peace

# 605
Майката не е извършила никакво непредпазливо действие по време на раждането си, че да бъде съдена за него.  
По принцип се старая да не обсъждам конкретния случай, защото нямам информация от първа ръка. Но кажи ми твоите мисли по тоя въпрос:

Майката е получила (неколкократно, доколкото знам) медицински съвет от наблюдаващия я лекар да постъпи за раждане. Ако правилно помня, са й дали съвет, че трябва да роди със секцио. Тя въпреки медицинския съвет е решила да ражда у дома, резултатът го знаем. Да не прехвърляме вина, хайде, но - отговорността кой я поема? И какво от това, като я поеме? Родителите казват, примерно, да, ние поемаме отговорността за това, че раждаме у дома въпреки медицинския съвет, а после че детето го няма - какво? Държавата ли?
Много безтегловен край на цялото нещо е това Rolling Eyes По тая логика горецитираната жена, оставила две деца да умрат от студ, може да е поела отговорност ли?

Аз съм получавала неколкокретно медцински съвети, които може и да са в съзвучие с установените медицински практики и разбирания, но са щели да бъдат, а и реално са били вредни за мен. Затова съм се научила да мисля и да се информирам много внимателно за  всяка ситуация, и да взимам лично решение, а да не слушам непременно какво ми казва лекар, еднократно или многократно. Мисля, че същото е станало в този случай с тази жена. Изходът е бил лош, наистина. Можеше да е лош и в болница, това не е рядкост. Аз не знам дали изобът и е бил грешен, зашото един лош резултат не значи непременно, че действията за били грешни. И преди казах, че аз лично в този случай, сигурно нямаше да взема такова решение, но ако бебето ми беше починало в болницата, след като съм решила да ида там не знам колко щях да се питам не направих ли грешка, че не родих вкъщи. Отговорността и тежестта от решението са само нейни. На никой лекар не му пука какво е станало, а тя ще живее с болката си завинаги. Изобщо повдигането на въпроса  за съдебна отговорност е абсурдно. И не е удачно да се сравянва това с хора изоставили децата си да умрат от студ, очевадно случаите нямат нищо общо. Действията на тази жена са били за да защити бебето си и да му даде най-доброто, не за да му навреди.

# 606

Факти и числа има в гугл.Стига с този мьрзел.

Мхм, и те не говорят в полза на изказаната теза.

Еййййй,голям мьрзел си ....не си погледнала щом пишеш такива неща...

Мхм, знам, че нямаш какво да кажеш. В такива случаи по-удачно е да не го казваш.

Нищо не знаеш. Wink Простено ти е.Харесват ми чорапките на аватара ти...

# 607
FLip, JP, Mamacita Ако утре медицинската система се срине, ако се срина юридическата система, ако всичко като цивилизацята, която познавате в момента се срине до основи в следствие на природен катаклизъм - а вие сте бременни и оживели по-чудо как ще раждате? Кого ще съдите?  
Разбирате предполагам пределно добре, че едно цунами или изригването на 2 3 вулкана едновременно или едно по-мощно земетресение или астероид от небето са все неща, които не можете да контролирате и които ще доведат до пълен срив на познатата система. Тогава какво ще правите?

Е как- ще се срещна с другите две и с акъл ще изградим наново човешката цивилизация. След това ще ограбя аптека за антибиотици и окситоцин. Изобщо- ще правя каквото си спомням, за да възобновя цивилизацията, няма да се оставя на природата.

# 608

Е, в един конфликт, винаги има две страни. Simple Smile

Сигурно хората на Волен Сидеров са били в правото си да нападат богомолците в джамията, защото им пречат като изповядват ислям в една християнска държава. Прилича ли ти по нещо онази случка на темата в момента?

Не, всъщност не ми прилича.

За двете страни - ти си странно придирчива към едната, но присъединяваш гласа си към грубостите на другата. А после се възмущаваш от варваските стредства и т.н.

Някак неадекватно.

Къде ме видя да се държа грубо?  Rolling Eyes Моля за извинение, ако неволно някой се е почувствал засегнат.

За ксенофобските настроения на едната групичка имаш ли нещо да кажеш?
Защото другото са си махленски обиди и ругатни и нямам намерение да ги коментирам.

# 609
Тогава защо ревете за страданието на плода в резултат от форсиране на раждането? Ма то още не е класифицирано като живородено, т.е. няма права.  Stop
Персимон, с "риск печели, риск губи" ли препоръчваш на бъдещите родилки да изберат мястото и начина на родоразрешението или с четене и осмисляне? М?

А ти как си представяш, че стават нещата в живота? Дали да пресечеш улицата тук или на другия светофар-това е решение и носи риск и може да те сгази кола и в двата случая. Риск печели и риск губи-взимаш решение, кото може да ти коства живота и е добре да мислиш внимателно.

Къде да се случи едно раждане се обмисля добре и се взима информирано решение, което може да е правилно, а може да е грешно. Риск печели и риск губи. Никога не съм казала да хвърлят зарчета, напротив казала съм, че трябва да се информират внимателно и да решат.

# 610
  • София
Майката не е извършила никакво непредпазливо действие по време на раждането си, че да бъде съдена за него.  
По принцип се старая да не обсъждам конкретния случай, защото нямам информация от първа ръка. Но кажи ми твоите мисли по тоя въпрос:

Майката е получила (неколкократно, доколкото знам) медицински съвет от наблюдаващия я лекар да постъпи за раждане. Ако правилно помня, са й дали съвет, че трябва да роди със секцио. Тя въпреки медицинския съвет е решила да ражда у дома, резултатът го знаем. Да не прехвърляме вина, хайде, но - отговорността кой я поема? И какво от това, като я поеме? Родителите казват, примерно, да, ние поемаме отговорността за това, че раждаме у дома въпреки медицинския съвет, а после че детето го няма - какво? Държавата ли?
Много безтегловен край на цялото нещо е това Rolling Eyes По тая логика горецитираната жена, оставила две деца да умрат от студ, може да е поела отговорност ли?

Неее... искали са да я приемат за наблюдение в болница и евентуално, ако се наложи, да инициират раждане.

# 611
  • София
Нещата в живота стават всякак. Много не можеш да предвидиш, много можеш да предотвратиш, а някои можеш дори да ги предизвикаш. Което не пречи да се опиташ да намалиш риска (това не значи да се правиш, че го няма, щото "природата си знае работата").

# 612
Нещата в живота стават всякак. Много не можеш да предвидиш, много можеш да предотвратиш, а някои можеш дори да ги предизвикаш. Което не пречи да се опиташ да намалиш риска (това не значи да се правиш, че го няма, щото "природата си знае работата").

Защо се стремиш да намалиш риска,можеш ли да обясниш?

# 613

Къде ме видя да се държа грубо?  Rolling Eyes Моля за извинение, ако неволно някой се е почувствал засегнат.

За ксенофобските настроения на едната групичка имаш ли нещо да кажеш?
Защото другото са си махленски обиди и ругатни и нямам намерение да ги коментирам.

Коя групичка визираш?

Иначе да - да наричаш някого "изверг" всъщност е грубо.

# 614

И аз така си мислех, че няма нужда да си юрист, ма нали виждаш..  Shocked
Даже ще се "доказва" умъртвяване по непредпазливост на нещо, дето още не е класифицирано като живородено дете, и ще се търси отговорност на собствената му майка..  ooooh!

Ами виж практиката по чл. 123, ал. 1 от НК,за пореден път го казвам. Има осъдени лекари и акушерки за умъртяване на плод в процеса на раждане, колкото и да си мислиш, че то не се класифицира като живородено дете. Ти всъщност как мислиш, че става класификацията? Чак с името и ЕГН-то възниква право на живот? Какво ще кажеш за понятието "криминален аборт" - пак по НК - как ли е станал наказуем, като липсва "класификация" за живородено дете?

Мулти, поне ТИ не се излагай. Говори с избран от теб специалист и го питай има ли понятие "причиняване на смърт по непредпазливост в процеса на раждане". Ще се изненадаш от отговора. Даже НК си го въвежда - "недородено дете".

И, да питам пак от философска гледна точка, че не си ми отговорила още - как така детето, което още не е "живородено", няма право на живот, но има право да се самоубие по свое желаниер, обесвайки се с пъпната връв (по Мег)?

Умъртвяване по непредпазливост на плод от бременна с него жена не съм срещала досега като юридически казус. Безумно ми звучи, ама сигурно е защото не съм юрист.

Криминалния аборт не е по непредпазливост.

Майката ли отнема правото на живот на детето си, което умира по време на раждане, според теб? Интересно как ли са живяли бабите ни с вината за мъртвородените си деца, защото не е имало болници, в които да раждат...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт