Раждане вкъщи 14

• 21 575
  • 747
  •   1
Отговори
# 615

Не се хаби, Кати; бъръльо-бъръльо, не се хаби и ти. Съжалявам, че толкова време изгубих да се опитвам да се обяснявам нормално с жена, която в миналата тема ми обясняваше как фетусът ми живеел в гнусни невропептиди.

Изродът си е изрод и тъпакът си е тъпак - нито ще разбере, нито ще пожелае да разбере. Просто е готов да се направи на маймуна, да се изложи като последен боклук, само и само да засегне някого поради смешните си комплекси.

Ами какво мислиш става, когато изпитваш емоции които те карат да пишеш на хората с различно от твоето мнение, че са изроди и тъпаци и боклуци? Отделяш невропептиди и да, фетусът ти регира на това и знае какво чувстваш и това му се отразява зле. Жалко за теб и за  фетуса, но е факт. Много здравословно би било и за двама ви, да се оттеглиш от темата, която явно стимулира долни страсти у теб и да идеш  да слушаш хубава музика, да гледаш красиви картини и гледки и да четеш хармонични четива.  Приеми това като напълно сериозен професионален съвет, и за да не кажеш, че съм голословна и че съм непрофесионалистка (което не вярвам да успееш да  се въздържиш да не направиш:)) ти давам линк към ПубМед, официална статия по въпроса:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12521495

J Obstet Gynaecol. 2002 May;22(3):260-6.

Prenatal anger effects on the fetus and neonate.

Field T, Diego M, Hernandez-Reif M, Salman F, Schanberg S, Kuhn C, Yando R, Bendell D.
Source

Touch Research Institutes, Department of Pediatrics (D-820), University of Miami School of Medicine, PO Box 016820, Miami, FL 33101, USA. tfield@med.miami.edu

Abstract

One hundred and sixty-six women were classified as experiencing high or low anger during the second trimester of pregnancy. The high-anger women also had high scores on depression and anxiety scales. In a follow-up across pregnancy, the fetuses of the high-anger women were noted to be more active and to experience growth delays. The high-anger mothers' high prenatal cortisol and adrenaline and low dopamine and serotonin levels were mimicked by their neonates' high cortisol and low dopamine levels. The high-anger mothers and infants were also similar on their relative right frontal EEG activation and their low vagal tone. Finally, the newborns of high-anger mothers had disorganised sleep patterns (greater indeterminate sleep and more state changes) and less optimal performance on the Brazelton Neonatal Behavior Assessment Scale (orientation, motor maturity and depression). These data highlight the need for prenatal intervention for elevated angry mood during pregnancy.

И това е само за гняв. А цялата поредица от отвратителни емоции, коити изпитваш си отделят съответните хормони и имат съответните ефекти. Замисли се добре какво правиш.

# 616
Сигурна съм, че прабаба ми си е изработила механизми за справяне с тази мъка. Но сега, ако мога да пътувам във времето и й кажа- искаш ли да те взема в 21 век, та бебето ти да оцелее- сигурна съм, че ще се съгласи.

Аз не съм ксенофоб, когато говоря, че има общочовешки морални категории и някои идеи и практики могат да са отвратителни, ако ги измерим според тези категории. Лесното отписване на доносени бебета е морално отвратително- да кажеш, че бебето няма права е отвратително.

Как това е ксенофобско?

Вярно, племената в Амазонка практикуват инфантицид на новородени от женски пол. Но хайде да не залитаме в постмодернизъм и да приемаме, че човешката природа може да се облагородява, и физически, и психически, да си изработва условия за съществуване. Няма нищо хубаво в смъртта на едно новородено.

# 617
  • София
Чудя се как дишате без да сте завьршили медиицна.....
Аз пък се чудя какво се прави, когато по време на естественото дишане се случи бронхиален спазъм?!?  Thinking

# 618
  • София
Нещата в живота стават всякак. Много не можеш да предвидиш, много можеш да предотвратиш, а някои можеш дори да ги предизвикаш. Което не пречи да се опиташ да намалиш риска (това не значи да се правиш, че го няма, щото "природата си знае работата").

Защо се стремиш да намалиш риска,можеш ли да обясниш?
Защото и ти, предполагам. Чисто природен инстинкт(очаквам да ме черпиш  cheers) за оцеляване и за защита на потомството. Но...тук идва въпрос за реалната възможност за преценка на ситуацията. Защото ако аз, ти, и тук списващите приемем, че са способни да осмислят съотношението риск/полза, то Манго и жена му, които знаят, че презервативите са зло, а 13 годишната им дъщеря чака първото си дете - не могат. Има нужда от някаква рамка за защита на населението, дори и на "тъпите".

# 619
Аз пък се чудя какво се прави, когато по време на естественото дишане се случи бронхиален спазъм?!?  Thinking

Оставяш се на естествените процеси, разбира се. Simple Smile Тя средна продължителност на живота от 43 години, както е било нетолкова отдавна, не се постига по друг начин.

# 620
  • София

Умъртвяване по непредпазливост на плод от бременна с него жена не съм срещала досега като юридически казус. Безумно ми звучи, ама сигурно е защото не съм юрист.

Не си чувала, защото чл. 125 от НК закриля майката, за кой ли път го казвам. Иначе в самия член 125 казусът си е описан:

Чл. 125. Не се наказва майка, която по непредпазливост причини смърт на своята недородена или току що родена рожба.

Юридически казус като слънце. Просто законът защитава майката, ако е по непредпазливост. Ако е умишлено, не я защитава:

Чл. 120. За убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, наказанието е лишаване от свобода до три години.

Както виждаш, и в двата текста си е посочена възможността в процеса на раждане да бъде причинена смърт на плода, като майката се наказва, ако я е причинила умишлено, и не се наказва, ако е по непредпазливост.

Мулти, това се дъвче от 2 теми. Уби се да спориш, но така и не прочете прословутите текстове, макар че ги копирам за втори път. Ако нещо не ти е ясно, питай или прочети сама. Но хем да спориш, хем да не се запознаеш изобщо с предмета на спора - извинявай. Като файла от Родилница. Сума време спореше как никой не давал съвети на Цвети да стои вкъщи, и накрая каза "аз тоя файл не съм го чела". И после - защо караш човекът срещу теб да се чувства като малоумен...

ПП. Криминалният аборт го посочих само като пореден пример, че умъртвяването на неживородено дете съвсем спокойно може да е престъпление, колкото и да не ти се струва логично. Просто пример.

# 621

Къде ме видя да се държа грубо?  Rolling Eyes Моля за извинение, ако неволно някой се е почувствал засегнат.

За ксенофобските настроения на едната групичка имаш ли нещо да кажеш?
Защото другото са си махленски обиди и ругатни и нямам намерение да ги коментирам.

Коя групичка визираш?

Иначе да - да наричаш някого "изверг" всъщност е грубо.

Мдам, утре ще ида да се извиня на доктора от ГО, че съм си позволила да го нарека така в един форум, заради изречените лично от него думи, които говорят недвусмислено за нечовешкото му отношение и липсата на всякакъв респект към човешкия живот.  Stop

Не се прави, че не разбираш какво значи ксенофобия или кой точно си позволява да насажда такова отношение. Вижда се с просто око.

# 622
  • пак там
Персимон, преди време при спор в темата за и против секциото една от защитничките тук (няма да споменавам ника, на нейната съвест тежи) в изказване на лични ме нарече изрод и изверг, защото съм лишила детето си от щастието на естественото раждане. Според нея, е трябвало да пренебрегна предупрежденията на лекарите, и учтиво да помоля 10-сантиметровата си миома на входа на родовия канал да се отмести, за да може да мине синът ми. Тя щяла да се съгласи, ако съм я помолела както трябва.

Съжалявам, честно, трудно ми е да изпитвам към тази жена нещо друго, освен гняв и отвращение.

А имаше момент през бременността ми, в който сериозно се замислях за ражданията вкъщи... дори зачетох оттук-оттам. И знаеш ли, първото, което ме разубеди, беше фанатичната грубост на Бащатко и част от списващите тук дами.

# 623
Нещата в живота стават всякак. Много не можеш да предвидиш, много можеш да предотвратиш, а някои можеш дори да ги предизвикаш. Което не пречи да се опиташ да намалиш риска (това не значи да се правиш, че го няма, щото "природата си знае работата").

Защото и ти, предполагам. Чисто природен инстинкт(очаквам да ме черпиш  cheers) за оцеляване и за защита на потомството.

Благодаря за отговора.
Този чист природен инстинкт е заложен на всеки,вкл. и на тези майки,които наричате "убйици".

Оставяш се на естествените процеси, разбира се. Simple Smile Тя средна продължителност на живота от 43 години, както е било нетолкова отдавна, не се постига по друг начин.
Това пьк какви отговори ми пише....
Да разбирам ли,че ако днес се срине трад.медицина,утре теб ще те опяват?

# 624
  • София
Коментирай следващите ми изречения, моля!

Ако се срине класическата медицина бая народ ще го опяват - от диабетиците, през асматиците, до хемофилиците и т.н. А, да, и алергичните от оси (баща ми, например).

# 625

Мдам, утре ще ида да се извиня на доктора от ГО, че съм си позволила да го нарека така в един форум, заради изречените лично от него думи, които говорят недвусмислено за нечовешкото му отношение и липсата на всякакъв респект към човешкия живот.  Stop

Не се прави, че не разбираш какво значи ксенофобия или кой точно си позволява да насажда такова отношение. Вижда се с просто око.

Ми колкото си видяла какво се е случило с Цвети, толкова си чула какво точно е казал докторът. Нали така?

Знам какво значи ксенофобия и виждам прояви и от двете страни. Включително от страната на духовно извисените, дето били изчели тонове литература и поемали висша отговорност за децата си.

Christian, дали усещаш, че не си правиш услуга с този тон? Иначе схващанията ти определено бих определила като профански. Дори не си забавен като Бащатко. Просто кух.

# 626

Защото и ти, предполагам. Чисто природен инстинкт(очаквам да ме черпиш  cheers) за оцеляване и за защита на потомството.

Благодаря за отговора.
Този чист природен инстинкт е заложен на всеки,вкл. и на тези майки,които наричате "убйици".

Да, но природното интуитивно разбиране на риска често се разминава с реалността. Истинската оценка на риска е понякога антиинтуитивна.

Затова хората се качват зад волана, вместо да летят- защото за тях има илюзията, че съзнателният избор е по-безопасен.

Това, че една идея ви идва интуитивно, не я прави акуратна. Интуицията на човека трябва да е информирана.

# 627

Защото и ти, предполагам. Чисто природен инстинкт(очаквам да ме черпиш  cheers) за оцеляване и за защита на потомството. Но...тук идва въпрос за реалната възможност за преценка на ситуацията. Защото ако аз, ти, и тук списващите приемем, че са способни да осмислят съотношението риск/полза, то Манго и жена му, които знаят, че презервативите са зло, а 13 годишната им дъщеря чака първото си дете - не могат. Има нужда от някаква рамка за защита на населението, дори и на "тъпите".
Ок.
Не знам какво смяташ под "реална преценка на ситуацията",защото има гинеколози,които сьщо нямат такава.
Аз мога да преценя риск ,полза.Израждал сьм пьрвото си дете у дома.
Доколкото за рамката за защита на "тьпите"...не бих коментирал защото трябва да навляза в мьтни води.По принцип знам в медицината как се действа с "тьпите". Peace

# 628
Рися, съжалявам че някой те е нарекъл така, това не е допутимо или прилично поведение. Въпреки, че аз не съм този човек и никога не бих си позволила такова поведение, ти се извинявам от нейно име. Може човек да намира за глупави решенията на другите, но това не може да се довежда до такива обиди. Аз примерно намирам за страшно глупаво секциото по желание, но не ми е хрумнало да ида да обиждам някой, че го е избрал. Впрочем, аз съм напълно на твоя страна в случая, въпреки, че съм изцяло за домашно раждане, КОГАТО Е РАЗУМНО. Със сигурност 10 см миома на входа на родовия канал не се вписва в картината на домашно раджане. Peace

Персимон, преди време при спор в темата за и против секциото една от защитничките тук (няма да споменавам ника, на нейната съвест тежи) в изказване на лични ме нарече изрод и изверг, защото съм лишила детето си от щастието на естественото раждане. Според нея, е трябвало да пренебрегна предупрежденията на лекарите, и учтиво да помоля 10-сантиметровата си миома на входа на родовия канал да се отмести, за да може да мине синът ми. Тя щяла да се съгласи, ако съм я помолела както трябва.

Съжалявам, честно, трудно ми е да изпитвам към тази жена нещо друго, освен гняв и отвращение.

А имаше момент през бременността ми, в който сериозно се замислях за ражданията вкъщи... дори зачетох оттук-оттам. И знаеш ли, първото, което ме разубеди, беше фанатичната грубост на Бащатко и част от списващите тук дами.

# 629
  • София

И това е само за гняв. А цялата поредица от отвратителни емоции, коити изпитваш си отделят съответните хормони и имат съответните ефекти. Замисли се добре какво правиш.

Мерси за загрижеността. Всъщност тук пиша с доста овладяни емоции Simple Smile

Гняв успява да предизвика у мен единствено човекът, който си позволява да коментира детето вътре в мен по крайно гнусен начин.

Слава Богу, гневът ми минава бързо, когато си припомня, че за такъв човек има само едно определение: изрод.

Така че, колкото и да се стараеш, няма да увредиш детето ми толкова, колкото ти се иска. Без значение колко се задъхваш от злоба на другия край на мрежата, какви мили пожелания ми изпращаш и колко искаш да ме изкараш извън нерви. Но може да продължиш да опитваш. Все повече доказваш колко съм права и все повече предизвикваш гадене у четящите те бременни и небременни потребителки, без значение от чий "лагер" са.

Общи условия

Активация на акаунт