Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 764
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • Кукуландия
относно количеството мляко - от няколко дни давам 180 мл вода+6 л мляко - не винаги го изяжда а по някой път не му и стига
#Crazy Joy Ама че лакомник, къде ги слага тези 6 литра Joy Ох, много ме развесели тази правописна грешка.  Laughing

mama Barba, аз ако бях 100 кила значи щях да съм изпълнила половината от плана  Joy Добре поне, че не съм много ниска (174см. съм)  Mr. Green

krisigabi, welcome to the club!

П.С. Някакъв идиот е надул до дупка смотаната си уредба и ако го разбера кой е ще му набутам уредбата там където слънце не огрява!  #2gunfire

# 226
  • Видин
Илияна, не е нужно да даваш сок изобщо. Аз дадох малко преди първия рожден ден - повярвай ми, имам съвсем нормално дете отгледано без сок  Laughing Е, може би е малко по-палав ама какво да го правя  hahaha Щом имате колики е добре да изчакаш максимално много. Ако и на 5 месеца не дава сигнали, че желае да бъде захранен - изчакай още месец  Peace

# 227
относно количеството мляко - от няколко дни давам 180 мл вода+6 л мляко - не винаги го изяжда а по някой път не му и стига
#Crazy Joy Ама че лакомник, къде ги слага тези 6 литра Joy Ох, много ме развесели тази правописна грешка.  Laughing

mama Barba, аз ако бях 100 кила значи щях да съм изпълнила половината от плана  Joy Добре поне, че не съм много ниска (174см. съм)  Mr. Green

krisigabi, welcome to the club!

П.С. Някакъв идиот е надул до дупка смотаната си уредба и ако го разбера кой е ще му набутам уредбата там където слънце не огрява!  #2gunfire

6л. е 6 лъжички,не е грешка  Wink

# 228
Добре дошла, Хрисигаби!

Уинен,  Joy

Илиянка, сокче можеш полекичка да започнеш да включваш след 6-ти месеца. Моето момче много обичаше да си пийва от морковче. Той беше ужасно количаво бебе, но след като се захранихме много постепенно с кашичка от оризче, стомахчето се успокои. Изчакай да видиш как ще реагира на твърдите храни и след това предлагай сокче. Наистина може да предизвика колики. Като цяло за захранването идеята е  много бавно и постепенно да се въвеждат новите храни. Не е някакво състезание, нито пък имат нужда от голямо разнообразие на тоя етап децата. Само е добре да се набляга на "железните" храни.

# 229
Привет и от мен, момичета!

Благодаря на всички мами за съветите и куража, който ми вдъхнаха!   bouquet

Аз успях да отпуша канала...слава Богу и сега съм по-добре!  Praynig Моля се само да не се повтаря, че 2 дни беше някакъв ад  Tired Надявам се и Дара да е по-спокойна и да суче нормално. Благородно за виждам на майките, на които децата им се хранят спокойно. Винаги съм си мислела преди да дойде този момент с кърменето, че и ние ще сме този случай, но за съжаление сме по-нервни и аз трябва да се примиря с това .....

Лъки, абсолютно позната картинка Wink
За някои кърменето може да е приказка, но за мен не е. Имаме и хубави моменти, когато се сгушва сладко в мен и си суче спокойно - обожавам ги, наистина ми носят много близост и радост. Но през повечето време си калявам волята да устоя на болката и напрежението, които ми създава като ме опъва като ластик и се извива на дъга.

Понеже си взех Лецитин 1 200мг, някой знае ли как да го пия превантивно, за да не се запушват каналите?  newsm78

# 230
  • Видин
Ударната доза е 3 пъти по 2 капсули. След това по 1 на ден

# 231
Здравейте мартенски майчета,
Бих се радвала да се присъединим към вас,въпреки,че детето ми е родено на 25.02(беше планово секцио за 01.03,но...).По принцип не ми остава много време за форуми,но сега сме към февруарската групичка,обаче там повечето бебчета са по-големи от нас и ни изпреварват повечето теми.
Информацията за първата страничка: бебе Габриела,3300,51см,родена на 25.02,секцио,първо дете,Варна.
 Hug

Добре дошла
Гледам и че си от Варна
Всеки четвъртък в 12.00 часа се събираме в кафето на Летния театър в Морската градина
Ще се радваме да се присъединиш към нас

# 232
katilias за съжаление, ние нямаме такава ТВ  Thinking В ДГ ги учат на определи неща, но ако детето е по любознателно или ако ти искаш да му предоставиш повече инфо, единствения начин е като го занимаваш ти.  Peace
Мама Веси, ние имаме Baby TV. Много са хубави филмчетата, единственият недостатък е, че са на английски, но вие нали учите  Wink С продължителност са около 5 мин. Учат на цветове, форми, къде виреят плодове и зеленчуци...показват малко-голямо, бързо-бавно и т.н. Моят син поне е очарован, аз превеждам, за да разбира какво се случва, но и без превод на него си му е интересно. Пробвах да му пускам филмчета от Дисни канала... ми то по-добре непреведено да гледа, като чух за какво става въпрос  Shocked Иначе гледаме и Baby Einstein - също са уникални, с класическа музика са озвучени и всяка серия дава знания от някаква сфера.
Лъки в поста си обясних връзката, прочети отново и ако пак не ме разбереш newsm78 ще се пробвам още веднъж.
Стихия, няма да ти правя сега литературен разбор на изказването или както ни питаха в училище "Какво е искал да каже поетът" Mr. Green Това, което не ми стана ясно беше, че  казваш, че хората търсят оправдание за това, което НЕ искат да правят (т.е. явно за кърменето в случая). А доколкото разбирам ти си направила това, което си искала - искала си мъж, получила си го.

# 233
Пенмар, браво, че детето е на кърма! От банка ли взимате?

Oт приятелка  Peace Дъщеря й сама се отби , един ден просто кърмата й се стори не чак толкова хубава  Mr. Green Много странно беше.  Rolling Eyes Tired

# 234
  • София
Момичета,

Моето дете тази вечер "откачи" Grinning
Обикновено го къпем в 22 часа, след това хапва последно и заспива. Обикновено, докато го обличам още започва да плаче със сълзи за млякото си.
Днес обаче след банята беше един дружелюбен, аз се възползвах и го масажирах и той си гука. След това обаче отказа да яде, като му сложа шишето и рев...Сложих го в леглото и му пуснах пеещата играчка над леглото и той започна да се забавлява. Резултатът в момента е заспало гладно бебе. Сега ми е интересно дали ще му прещрака нещо и ще се събуди скоро да яде или ще откара до сутринта Laughing

Лека и спокойна вечер на всички Hug

# 235
  • Пловдив
Bub555, и аз правих няколко запушвания едно след друго. Пих ударна доза 4 таблетки на ден Лецитин, а сега превантивно си пия по едно на ден, като някои дни пропускам. Откакто го пия, не са ми се запушвали каналите, въпреки че се случи 1-2 пъти малкият да направи по-голяма пауза и на сутринта са твърди като камък  Peace

# 236
Commelina, amanita благодаря ви за отговорите!  Hug   bouquet

# 237
  • гр.София
 newsm12

Леле в какви дебати сте влезли, кой кърмил - кой - не, кой какво, кой прав, кой - крив.
Честно да си кажа, като ви изчетох се върнах мисля в 8 тема, там където до имената ни стояха и годинките ни. На пръв прочит около десетина мами сме над 35г., болшинството 20-26г.
Незнам дали има връзка но като чета постовете на по "възрастните"  Laughing от нас - сякаш са по улегнали, не толкова шашнати, изпаднали в паника и "психясали".
Както mama_vessy ви е писала
Цитат
Ехаааа, какво сте се развихрили на тема кърмене. Аз докато ви изчета и си напиша поста.... то станало утре  Mr. Green. Не разбирам защо се нервите  newsm78 всеки сам си решава какво да прави и тук пишем за да споделяме тревоги и проблеми. Както споделих, нищо че ми е второ, в кърменето съм новак. И има неща с които тъй като не съм се сблъсквала не знам дали е нормално да се случват или не и затова споделям.  Peace  И аз бях в ситуация в която направо ми се ревеше от болка от нервно сучене и опъване. Не мисля че е само до спокойствието на майката, аз съм много спокойна и не се шашкам. Зависи си и от темперамента на бебето вече писах по горе за това. Така че не мерете със своя си метър и другите. Никой не е на мястото на другия и не знае какво му е.  Peace  Тук сме за да се подкрепяме и да си помагаме, а не да се мерим коя е по по най.  Hug

Така, че по спокойно, радвайте се на бебчетата си и си мислете колко е хубаво вашето човече и колко много се нуждае от вас.

Първото ни море

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 00:30 от mistela

# 238
  • Лондон
Аз мога спокойно да се подпиша под постинга на katilias.

mistela, и аз съм от по-спокойните лачени чанти. Освен това втора ръка. А корекомските май пък съвсем лежерно го даваме  Mr. Green Бебето ми си е супер, кърменето върви, всичко е зен, единствено тортите дето не ги правя, а само ги ям Wink

.... но честно казано и на мен взе да ми писва понякога това кърмене, защото ми се пие едно хубаво студено уиски с дрънчащ нежно лед. Мммда... Да си кажа и аз болката.  Wink

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 00:35 от eya

# 239
Oтдавна не ви бях чела...И аз като предните две мацки, мистела и ея, съм от по-улегналите "пердета". И аз съм доста по-спокойна с второто, а и възрастта си казва думата-със сина ми бях на 26, слушах майка си, педито и всички наръчници за отглеждане. Сега съм ги отсвирила всички, даже майка ми вижда Бубито веднъж седмично, а свекървата е далече... Кърмя когато поиска бамбучата, има и тежки дни, не е като да няма, откарваме навън от 10 сутринта до 7-8 вечер, къщата ми е с главата надолу, не помня откога не съм готвила нещо сериозно, сина ми завършва  училище без да знам още с какви оценки ( друга година го следях много изкъсо  Wink), обаче съм спокойна и даже пропускам покрай ушите си изказвания като на педито преди няколко дни, че не може да не се дава вигантол и че наддаване от 800гр за месец е на ръба на недохранването и да помисля за АМ евентуално... Белослава обаче, "недохранената", израстна вече два размера дрешки, спи здраво всяка нощ от 10.30 до 4-5, и после пак до 9-10, пълни памперсите, хили се и приказва на всяко френдли лице, което я погледне  Laughing Ми, няма да си разваля спокойствието, честно. Всичките ми инстинкти казват, че се развива супер нормално. С баткото все бързах, исках всичко да прави, да преминава, да пораства бързо...сега ми се струва, че докато и се израдвам на етапа, и тя вече го израстнала... Иска ми се да я "забавя" малко, за да й се насладя на всичките дребни бебешки нещица и да ги запомня и изживея с нея. Тва зрялото майчинство се оказа голям кеф! Така че искам да ви пожелая да се радвате на хубавото време (зимата ще му мислим), на децата си и да ставате всеки ден с мисълта, че утре то ще порастне и сега и тук няма да се повтори, колкото и да искате!

Общи условия

Активация на акаунт