Мама МАРТенче люлее и сладки песнички му пее! - тема 4

• 28 784
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • Видин
Хехе, и в нашия грандиозен  Laughing мол е така. Дори веднъж (още много бременна, а в количката баткото - 9+12= 21кг количка) от яд се качих с количката по ескалатора. Едва оживях, но толкова много се бях изнервила да чакам тъпия асансьор че ми писна и го направих! Simple Smile
Няколко пъти вече като видя вътре здрави и прави хора такъв поглед им тегля, че те сами си слизат дори да не е техния етаж  Laughing Но аз съм свикнала с такива абсурди - все пак от 2г се сблъсквам с тях Simple Smile
Под връщане на кърмата най-вероятно се има предвид релактация - чрез постепенно увеличаващо се цедене се възвръща кърмата като количество - на теория  Laughing
Аз май трябва да ходя да си лягам, а не ми се спи  Rolling Eyes

# 211
Sujalqvam za latinicata,no pisha prez telefona...
Momicheta nedeite taka-mnogo dobre razbiram i mai4eto (ostanah po 12chasa sama s bebeto na 10tiq den,trqbvashe da pisha kursovi,da ucha za kontrolni +gledaneto +domashnite zaduljeniq i kurmeneto mi se struvashe nai-golemiq koshmar,a imah mn kurma,te. Postoqnno boleznemi gurdi.edna vecher sled bezbroi poredni prekarani v rev ot moq strana prosto sprqh. i se chuvstvak s ednn breme po-malko) i tuk razbiram i Penmar (mina malko vreme i neshtata vlqzoha v relsi,no postoqnno misleh jaja sum se provalila v ena ot nai-vajnite zadachi da davam nai-dobrata hrana za deteto mi i eto che pochnah s relaktaciq zashtoto slava bo.u kurmata mi neizchezna).No eto veche mesec durpam s pompata i evam cedq 2puti po 20ml,a kogato princesata skloni dori vednuj ea sukne shurva reka i se nalaga dja smenqm0eniskata,no tq e inat i ne iska da suche.

# 212
 Penmar не виждам за какво трябва да се извиняваш и аз съм отвратена от фразите "писна ми" "виси ми по циците" "кога ще свърши"
Като искаш кърмиш, ако не щеш и ти е писнало спираш и си казваш, ами не съм за тая работа, ама после не се дразниш когато момичетата преодолявайки трудностите кърмят и се гордеят с това, защото наистина дават на детето си най доброто.
Не разбирам защо хората постоянно търсят оправдание за това което не искат да правят, "разведох" семеен мъж с две деца, никога не съм търсила  кусури на жена му та да се изкарам по добра та да оправдая това което направихме.Може би не ви прилича на ситуацията  с кърменето но за мен кърменето не е нещо по различно от гледна точка, или вярваш че това е най доброто и го осигуряваш или казваш не ми е толкова важно и спираш, но при това не се изкарваш жертва на обстоятелствата.
В руския форум говорят за бабата(на 45години) която кърми внучето си, дъщеря и почина до като го ражда. Не знам до колко е вярно но вярвам в силата на мисълта, няма как да имаш мляко, ако не го желаеш.
За да подкрепя думите си днес през ноща записах в колко се събуждахме да ядем.
12.00
3.45
6.30
7.24
8.30
Заспа пак в 10.11 ще спи максимум 1 час и пак ще цока, обещавам да запиша и през деня.
не ми е писнало

# 213
  • Кукуландия
kukumindrela, това за което пишеш се нарича малоумни хора, броят на които се увеличава главоломно в нашата красива България (умишлено не включвам думата "държава" щото то държава няма).

mama Barba, преди години като тренирах съм си ги изчислявала, но сега не искам и да си ги спомням  Laughing Като за начало имам да сваля 20кг. от бременността, а след това още поне 20 трябва да сваля  Mr. Green

През деня съвсем съзнателно от време на време си повтарям "Аз съм спокойна, аз съм спокойна" и да ви кажа, че май ми помага Grinning Изнервям се доста като сложа Митко да суче, а той дръпне и започва да нервничи или да плаче, точно тогава започвам да си втълпявам, че съм спокойна. Гушкам го, той се поуспокои, усмихни ми се, аз се поуспокоявам и продължаваме - взаимно си помагаме и си даваме сили  Heart Eyes Понякога не го знам защо плаче или е недоволен, но спрях да се питам, защото много се измъчвам. Гушкаме се докато ни мине и на двамата. Много по-добре започнах да се чувствам след като започнах да позволявам и на малчо да ми помага.  Peace
И аз съм от майките, които не следят кога и по колко ядат децата им. Излишно притеснение при положение, че детето наддава добре, спи и т.н.  Peace

Имам въпрос към мамите, на които това бебче не им е първо - имахте ли проблем с кърменето след изникването на зъбките и как се справихте?

Дано днес не вали  Praynig Хубав ден, мами!   bouquet

Г-жа Стихийно бедствие  smile3501

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 10:34 от Uinen

# 214
Софийските мами Заформя се срещичка. Днес 11,30ч при езерото с лилиите в Борисовата градина. Засега сме две мами, надявам се да се присъединят още. Това е номерът ми, ако има желаещи да се присъединят 0888 876446.

# 215
  • Видин
Uinen, не съм имала проблеми с хапане от страна на кърмачето. Веднъж само ме стисна с уста за гърдата, но тогава все още нямаше зъби  Mr. Green Но беше ужасно болезнено. Може би значение има, че много късно започнах да му растат зъбки - първият излезе на 9 месеца и 1 седмица. В момента е само с 11 зъба  ooooh! Laughing Но като цяло не е нужно да се настройваш, че ще те хапе  Peace Може и да се случи - тогава ще дръпнеш гърдата и ще се скараш. А може и изобщо да не се случи  Simple Smile
Не разбрахте ли, че и хората са различни. На някои им е приятно да ги ползват за залъгалка цял ден, а на други не. На някои им е приятно да кърмят през 30минути, на други не. Такъв е животът. Няма как всички да сме еднакви  Grinning

# 216
Ех, като е лошо времето си личи, че си стоим с Ади вкъщи. Аз съм пак на линия, а Стихията пак си е в стихията  Joy Но хората са различни, някои сме по-неуравновесени и въпреки че искаме да кърмим понякога ни писва, което не значи, че искаме да се отказваме. Просто имаме нужда да изпуснем парата, да ни подкрепи някой с една дума и продължаваме напред. Както съм казвала и преди на мен ми писва редовно, но когато Ади не наддаваше и педиатърът ми каза да дохранвам казах НЕ! И продължихме да се кърмим, което за мен не е гордост, а радост, че след АБ, които Ади изпи поне сме на кърма, а не на АМ - един вид да компенсирам лошия старт. Както и да звучи не си мисля, че съм по-добра майка само защото си кърмя детето. Баткото го кърмих само три месеца, каквото съм могла да направя към онзи момент съм го направила, но не съм се била научила тогава да казвам НЕ на доктори  Wink Така че и преди сме говорили - този форум е да споделяме и на който му е писнало и му се иска да крещи - тук да сподели и да получи подкрепа  Peace За някои кърменето може да е приказка, но за мен не е. Имаме и хубави моменти, когато се сгушва сладко в мен и си суче спокойно - обожавам ги, наистина ми носят много близост и радост. Но през повечето време си калявам волята да устоя на болката и напрежението, които ми създава като ме опъва като ластик и се извива на дъга.
А това не разбрах каква връзка има и личен опит ли е или някаква поговорка
Не разбирам защо хората постоянно търсят оправдание за това което не искат да правят, "разведох" семеен мъж с две деца, никога не съм търсила  кусури на жена му та да се изкарам по добра та да оправдая това което направихме.

# 217
Лелее,момичета дайте по-спокойно.

# 218
Лъки в поста си обясних връзката, прочети отново и ако пак не ме разбереш newsm78 ще се пробвам още веднъж.

# 219
Лъки в поста си обясних връзката, прочети отново и ако пак не ме разбереш newsm78 ще се пробвам още веднъж.

Благодаря ти за разбирането и подкрепата  Hug Hug Hug
Аз поне разбрах за какво говориш  Peace

# 220
И аз да се изкажа за асансьорите и моловете- отврат! Последният път в Сердика сме 3 майки с колички (съвсем случайно попаднали в един асансьор) и един де ли напира и той да се набута, а за маневри и дума да не става... едва излязох на нашия етаж...

По другата тема- ПИСНА МИ, ама какво от това  Wink На всеки му писва от време на време!

# 221
Пенмар, браво, че детето е на кърма! От банка ли взимате?

Уинен, ти пък се изкара 100 кила, я по-полека. Wink Аз имам един огромен корем и бедра, и в лицето съм пълна, но няма да си давам зор да отслабвам, най-много малко гимнастичка да включа в дневния режим. Пък и ти няма нужда да чакаш да отслабваш, със сигурност има и по-едрогабаритни роклички.

Споделям моя опит със зъбките. Като му тръгна първото зъбче се чешеше на гърдата ми. Дърпа се назад, ареолата и зърното минават по венеца и го успокоява. Нямах нищо против, не болеше. Като поникна първото и почна да го мъчи второто обаче, можете да си представите за какво идеше реч. Веднага му показах, че не ми харесва. Викнах съвсем спонтанно от болка. Детето ме разбра на момента и повече не е повтаряло да се чеше така. Споделих със свекървата и тя ме посъветва като ме хапе да не викам, защото ще ме хапе, за да си достави удовлствие детето  пак да ме чуе как пищя. При нас нямаше такова нещо, не е издевателствал над мама, но и аз му показах, че няма да търпя.

Майчето, помни едно: каквито и проблеми да имате с малчо, всичко се израства! Само да сте живи и здрави. Като го знае човек и му олеква. Wink

За кърменето аз нямам вашите проблеми. Детето си суче повече от прилично, нямаме никакви ядове, но след цял ден търчане след двамата, гушкане, разнасяне и притеснения, си лягам и му обръщам гръб като заспи. С баткото не беше така, все беше заврян в мен, спяхме гушнати, заради колики. Сега не бих могла, ще откача. Така че не ми е писнало, но ми писва. Wink

# 222
Здравейте, пропускам доста от темите, но в момента уча и за държавен изпит и почети не ми остава време  Sad Днес званях на педиатъра да попитам до кога да продължавам с капките за колики, защото май май още не сме се отървали и той ме посъветва да да спра Бийо гая и да продължа още известно време с Колийф, въпреки че мисля скоро и с тях да приключваме  Wink От края на май спряхме вигантола-вече нямоло нужда от него  Laughing
И успях да попитам за захранването - каза ми да започна на 5 пълни месеца с пюре от картоф, аз обаче се чудя дали преди това не е наложително да давам сокче или може без сокчета да се започне тогава захранването. Не ми се иска да избързвам, защото мисля че с тия колики ще стане по-зле. Забравих да кажа че след една седмица навършваме 4 месеца и се храним изцяло с АМ ако това има значение относно въпросните сокове  Laughing
относно количеството мляко - от няколко дни давам 180 мл вода+6 л мляко - не винаги го изяжда а по някой път не му и стига
мъника се обърна от корем по гръб на 3м и 5 дни някаде - обратно още не е и честно казано не виждам изгледи да стане скоро
за ваксините - слагаме ги всичките до сега нямаме пропуск, но ни се отразяват зле, една седмица след това е много кисел и вдига температура около 37,5
стана мноого дълго... Wink

# 223
Здравейте мартенски майчета,
Бих се радвала да се присъединим към вас,въпреки,че детето ми е родено на 25.02(беше планово секцио за 01.03,но...).По принцип не ми остава много време за форуми,но сега сме към февруарската групичка,обаче там повечето бебчета са по-големи от нас и ни изпреварват повечето теми.
Информацията за първата страничка: бебе Габриела,3300,51см,родена на 25.02,секцио,първо дете,Варна.
 Hug

# 224
Привет от топло Хасково  Hug

Благодаря за успокоението мами. На мен нищо, че не ми е първо. За кърменето съм като новак с каката стажа ми беше 2,5 месеца  ooooh! с дохранване  Whistling

За оригването, ако е заспал въобще не го вдигам, слагам си го да спи  Peace

За линия негра и аз я имам, с каката беше по бледа а сега е по тъмна  newsm78 маха се но иска време. Не съм я мазала първия път с нищо и сега не мисля, макар че и мен ме дразни  Close

Моя мъж ме е оставил аз да се занимавам с децата, когато става дума за обучение. С каката,  като я видях че има желание и започнах да и показвам и казвам различни неща. И така без излишен стрес. С много книжки, говорене от бебе. В началото мъжа ми казваше, какво и говориш та тя нищо не разбира  Rolling Eyes само че разбират и още как.  Mr. Green Не съм я обучавала по някаква система, а съм се водила по нея  Peace
katilias за съжаление, ние нямаме такава ТВ  Thinking В ДГ ги учат на определи неща, но ако детето е по любознателно или ако ти искаш да му предоставиш повече инфо, единствения начин е като го занимаваш ти.  Peace За шашкането аз също съм много спокойна и не се притеснявам излишно, но Виктор е по спокоен от кака си. Тя ме беше побъркала.  Crazy всичко си зависи от темперамента, тя и до ден днешен е като природно бедствие. Ти имаш късмета да си със спокойни деца. Тук има и други мами които са така нищо че им е първо   Peace Така че ако едни могат и 10 такива деца да изгледат, други и от едно вечер са ето така   Tired и то не е само защото едните се шашкат а другите не  Peace    

matza83 Аз още не съм пазарувала от този сайт, но съм навита  Mr. Green

keit_i Честит ви трети месец  Hug

Ехаааа, какво сте се развихрили на тема кърмене. Аз докато ви изчета и си напиша поста.... то станало утре  Mr. Green. Не разбирам защо се нервите  newsm78 всеки сам си решава какво да прави и тук пишем за да споделяме тревоги и проблеми. Както споделих, нищо че ми е второ, в кърменето съм новак. И има неща с които тъй като не съм се сблъсквала не знам дали е нормално да се случват или не и затова споделям.  Peace  И аз бях в ситуация в която направо ми се ревеше от болка от нервно сучене и опъване. Не мисля че е само до спокойствието на майката, аз съм много спокойна и не се шашкам. Зависи си и от темперамента на бебето вече писах по горе за това. Така че не мерете със своя си метър и другите. Никой не е на мястото на другия и не знае какво му е.  Peace  Тук сме за да се подкрепяме и да си помагаме, а не да се мерим коя е по по най.  Hug

krisigabi добре дошла  Hug

Общи условия

Активация на акаунт