Седмокласник шапка мята, мама балове да смята

• 50 182
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
Резултатите от изпитите след 7 клас са малко по-ниски от миналата година, тъй като решихме да вдигнем критериите. Това заяви днес пред журналисти министърът на образованието Сергей Игнатов.
Откъде е този цитат? Дайте линк, ако е възможно... Иначе означава, че децата тази година ще имат по-ниски оценки в сравнение с миналата.

# 121

[/quote]
Откъде е този цитат? Дайте линк, ако е възможно... Иначе означава, че децата тази година ще имат по-ниски оценки в сравнение с миналата.
[/quote]
И да са по-ниски, ще са такива за всички деца, така, че това не е толкова важно според мен.

# 122
Цитат
Резултатите от изпитите след 7 клас са малко по-ниски от миналата година, тъй като решихме да вдигнем критериите. Това заяви днес пред журналисти министърът на образованието Сергей Игнатов.

http://www.btv.bg/story/769809505-Rezultatite_ot_izpitite_sled_7 … logodishnite.html

# 123
  • София
Не ми звучи правдоподобно във Варна и Ямбол резултатите да бъдат обявени утре,а в останалите градове в петък.

# 124
[/quote]
И да са по-ниски, ще са такива за всички деца, така, че това не е толкова важно според мен.
[/quote]

Всъщност има известно значение. Колкото по-ниски са оценките от изпита, толкова по-съществени стават оценките от дипломата. Това важи за децата, които нямат шестици по БЕЛ и МАТ за годината. Тези деца имат интерес от завишени оценки, защото е ясно, че 5,60 компенсира една петица малко по-добре от 5,30. За децата с шестици и по двата предмета е без значение.

# 125
ох, сега ще има да се чудим утре или в петък
ужасноо е това чакане, много се надявма министъра да не е разбрал Laughing

# 126

Най-вероятно имаш предвид това...
http://www.kadedaucha.com/?id=1327&aid=7999
Но то не  ви касае вас по никакъв начин.Сравнението на средните оценки по БЕЛ в статията е между средната оценка на миналгодишните седмокласници по предмета  и  тази на випуска преди тях, тоест държалите изпити през 2009 и 2010 година.  Peace
[/quote]
М

Права си, не съм догледала от коя година е новината. Точно нея бях видяла, но в друг сайт. Laughing Моя грешка! Ама те би трябвало да имат статистика и за тази година, поне като нива на изкараните точки. За това поне не е нужно да се чака разсекретяване.

# 127
По отношение разпределянето по паралелки миналата година една майка беше обяснила, че става по следния начин: ако паралелките са примерно 4- а, б, в и г първото по бал дете отива в а, второто в б, третото във в, четвърто в г, после отзад напред- петото в г, шестото във в и т.н, за да се разпределят равномерно децата, поне аз така разбрах, но не съм сигурна дали важи за всички училища или всяко си има собствена метода.

Като се замисля обаче, би трябвало и друго да взимат предвид - равномерното разпределение на момичета/ момчета, особено където няма квоти, така че май няма да е точно както го описах по-горе.

Според мен, първите паралелки би трябвало да се оформят от влезли с най-високи балове. Дори подозирам, че преподавателки с най-висок рейтинг стават класни  на "каймака". Последните влезли, т.е. с най-нисък бал би трябвало да оформят последните паралелки с класни с не толкова висок рейтинг.

Понеже съм отскоро във форума, не ми стана ясно, какво означават постингите "запис" и защо е толкова важно да се запишеш на първа страница? Или на втора?

# 128
Не ми звучи правдоподобно във Варна и Ямбол резултатите да бъдат обявени утре,а в останалите градове в петък.

Наистина изглежда странно. Но пък ако министърът е казал петък, дали някой ще ги пусне в четвъртък?

Замислих се за изписването на желанията и реших да погледна как инспекторатите са обявявали миналата година резултатите.

РИО София - град - http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2010_mo … _II_klasirane.pdf

Пример: 9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин", ЧЕ - ФЕ; АЕ; М; ИТ
73 СОУ "Владислав Граматик", ЧЕ - НЕ; АЕ; М

РИО Варна - http://www.rio-varna.com/upload/%D0%A1%D0%9F%D0%A0%D0%90%D0%92%D0%9A%D0%901.htm

Пример - Първа езикова гимназия, ЧЕ/АЕ

РИО Варна е дал миналата година и списък на училищата по профили, който да се използва при попълване заявлението: http://www.rio-varna.com/upload/spisyk_zaqvlenie_10.xls Самият файл е ей тук:  http://www.rio-varna.com/priem Не виждам причини тази година да е различно

Същият пример според този списък: Първа ЕГ, ЧЕ/АЕ

Изписването поне на частта с профила се очертава със съкращения  Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 21:43 от Белмекенска

# 129
Цитат
Резултатите от изпитите след 7 клас са малко по-ниски от миналата година, тъй като решихме да вдигнем критериите.
Щом вдигат критериите то значи е имало предпоставки и възможност за това. Явно, че двойките  тази година не са много и съответно дори и при прилагане на нова скала малко деца биха получили слаба оценка.

# 130
  • Варна
Днес от школата на синът ми ни казаха , че резулатите излизат в петък.

# 131
  • София
Колко бързо всичко се развива! Отново ще се наложи на наваксвам!!

# 132
  • Вече на светло в София
Хора, чета ви и препрочитам и не ми е ясно този бал как се образува. Вярно ние сме след вас 2 години(правилата може да се променят). Сега прочетох, че оценката по мат се утроява за СМГ, а за ЕГ как се смята бала?
Стискам палци за хубави новини . Дано са утре. Просто незнам как издържате на напрежението .

# 133
  • София
За ЕГ-удвояват се оценките от ВО по БЕЛ и математика.Добавят се и оценките по БЕЛ и математиката от дипломата за 7 клас.

# 134
 Тъкмо викам да се запиша на 1-ва стр. в новата тема и.......... #Crazy десет страници.
Надявам се утре да има резултати.Аз не се притеснявам толкова.Може би защото изживях веднъж всичко това с големия,после матури ,кандидатстудентски изпити.........и сега гледам малко по-спокойно на нещата.
Желая късмет на всиииииички дечица. Hug

Общи условия

Активация на акаунт