Седмокласник шапка мята, мама балове да смята

• 50 200
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Добро утро, и ние тръпнем. Едно не ми е особено ясно - и е много тъпо да питам в последния момент, но.... със сигурност ЕГ и хуманитарните учат език съвършено от начало - от а и б. Ноооооо, така ли е във всички гимназии, за които в справочниците пише ИИЧЕ - интензивно изучаване на чужд език. Дано някой ми отговори, че иначе няма от къде да почерпя информация - намям познати с попораснали деца, та да ме информират.

# 151
  • София
Добро утро, и ние тръпнем. Едно не ми е особено ясно - и е много тъпо да питам в последния момент, но.... със сигурност ЕГ и хуманитарните учат език съвършено от начало - от а и б. Ноооооо, така ли е във всички гимназии, за които в справочниците пише ИИЧЕ - интензивно изучаване на чужд език. Дано някой ми отговори, че иначе няма от къде да почерпя информация - намям познати с попораснали деца, та да ме информират.

Наистина започват от а,б, но толкова бързо напредват, че за половин срок и по-малко вземат материал, който са учили 1 до 7 клас. В ЕГ ученето на език е много интензивно и детето трябва винаги да е в крачка, за да не изпуска.

# 152
  • София
Добро утро и от мен.

Дали днес ще обяват резултатите или ще е утре?

# 153
  • София
Добро утро на всички чакащи оценките днес!

С пожелания де не юркаме децата много!

http://www.dnes.bg/health/2011/06/08/zashto-dvoikata-v-uchilishte-poniakoga-e-6-v-jivota.120817

"Психолозите съветват родителите да приемат училището като период от живота, който трябва да се преживее." - все така съм си мислела, но тази година нещо ми се разместиха опорните точки  ooooh!

Дано ние успеем да запазим опорните си точки догодина. А на всички вас - бързо да си ги възстановите след тази трудна и уморителна година!  УСПЕХ на всички!

# 154
  • дълбоката провинция

познато дете завърши преди 6 години МГ с  много добра подготовка по английски. Но нали се сещаш, че всичко е субективно, може пък моята преценка за добра подготовка да не се равнява на твоята... Wink

# 155
в ЕГ наистина се почва отначало и това не е проблем за първия език, за който часовете са страшно много. За мен е проблем обаче за втория, който се започва от 9-ти клас, специално когато той е английски. Повечето деца са го учили и са на различни нива, но не и на нулата. Той се учи по 4-5 часа седмично и първата година е общо взето губене на време за децата, които са напред с езика.

# 156
  • с/у ОколоМръсТното
има едни розови хапове... за щатие били...
Доста имат нужда от тях...
... какво изтрещявате, бре... и ЗА какво?
Споко, не идва свършекът на света. Вземете се в ръце, че има мнооооооого по-сложни и трудни моменти в живота.
Тц, Тц, тц... пълна ЛУДНИЦА  Crazy Crazy Атмосферата е повече от траги-комична.  ooooh!

# 157
  • София
..
Къде ги раздават? Как се казват? Че така съм набрала на една училищна персона и от вчерааа ми идва не знам какво да направя!!! #Cussing out А уж съм човек кротък и незлоблив...

# 158
в ЕГ наистина се почва отначало и това не е проблем за първия език, за който часовете са страшно много. За мен е проблем обаче за втория, който се започва от 9-ти клас, специално когато той е английски. Повечето деца са го учили и са на различни нива, но не и на нулата. Той се учи по 4-5 часа седмично и първата година е общо взето губене на време за децата, които са напред с езика.

Е, той и в "ЕГ" вторият език рядко се научава. Не и без допълнителни занимания. Сигурно са изключения училищата, които предлагат втори език на нивото на първия.

# 159
  • Sofia
Доста имат нужда от тях...
... какво изтрещявате, бре... и ЗА какво?
Споко, не идва свършекът на света. Вземете се в ръце, че има мнооооооого по-сложни и трудни моменти в живота.
Тц, Тц, тц... пълна ЛУДНИЦА  Crazy Crazy Атмосферата е повече от траги-комична.  ooooh!
Подкрепям  Peace.
 Каквото са направили децата - това! Няма как да бъде променено. Дали оценките ще излязат днес или утре - няма голямо значение. Успокойте се малко и просто изчакайте  Hug.
 Преди изпитите беше напрегнато: дали ще са здрави децата , дали ще се справят и т.н. Сега , обаче нищо не можем да направим. Всеки поне има някакъв ориентир какво да очаква  Peace.
 Драконче , това с училищните персони е отвратително  Crazy. Омръзна ми да чета , колко откачени учители има в Бг! Психо ли са тия хора или какво?  newsm78

# 160
И аз да се оплача от учител... Моя син вчера ми изтърси, че госпожата му по БЕЛ искала да го изпитва, защото първия срок имал 5, втория 6 и не знаела колко да му пише за годината... На мен направо ми увисна ченето... Не стига, че я са имали числом и словом 2 месеца БЕЛ, защото все отсъстваше, ами и един преразказ не направиха, само есета пишеха, ами и не знаела колко да му остави за годината... Просто съм бясна!!!

# 161
  • София
А аз сега притесних за другото - както виждам каква буря ще има навън, каква чернилка - как ще се прибере детето, че няма чадър, с едно потниче.... #Crazy

# 162
А аз сега притесних за другото - както виждам каква буря ще има навън, каква чернилка - как ще се прибере детето, че няма чадър, с едно потниче.... #Crazy

В Младост вече я има... Страшничко е...

# 163
  • София

В Младост вече я има... Страшничко е...

На времето, когато пишехме теми, имаше едно изречение, което ставаше навсякъде
 Природната картина е в унисон с чувствата на героите!

Май и сега е така!!!  smile3518

# 164
Добро утро на всички!
От статията в Стандарт може би не разбрах нещо - как така няма да изучават граматика, а само литература???
Граматиката вече не е важна ли????????????

Общи условия

Активация на акаунт