Седмокласник шапка мята, мама балове да смята

• 50 228
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро на всички!
От статията в Стандарт може би не разбрах нещо - как така няма да изучават граматика, а само литература???
Граматиката вече не е важна ли????????????

Винаги е било така, след 7 клас се учи само литература, за разлика от преди това когато се учи БЕЛ, тоест имат и часове по Български език.

# 166
Добро утро и от мен. Майко какво е времето в София. Все едно е нощ. Едни бури, едни грамотевици, светкавици.  Grinning Дано се управи докато тръгна за училище .. иначе незнам.  Grinning Не ми се  мисли как ще стигна. Grinning Късмет на всички, когато излязат резултатите днес. Пожелавам ви много щастие у усмивки след това.  Hug

# 167
Какъв прекрасен ден е в София! Буря за чудо и приказ, а аз насред бурята с малкия навън. С количка, разбира се  Laughing

ИСКАМ РОЗОВИТЕ ХАПЧЕТА!
Възлюлбеният ми мъж сутринта в 7 ме събуди, за да ми съобщи, че дебитната ми карта е празна. Скочих като ужилена. След лек крос до банката в другия край на квартала (с малък и количка, разбира се, защото любовта взела колата), установявам, че картата си е съвсем наред! И докато се върна ни засипа дъжда + гръмотевици и всичко полагащо се за прекрасна буря! Сега много го обичам (възлюбления)  Crazy

Едно е сигурно - ако днес има резултати, то ще ни върви по вода  hahaha

ПП Аааа да, спрете да четете вестници!

# 168
  • София
Добро утро на всички!
От статията в Стандарт може би не разбрах нещо - как така няма да изучават граматика, а само литература???

Винаги е било така, след 7 клас се учи само литература, за разлика от преди това когато се учи БЕЛ, тоест имат и часове по Български език.
Да, но не винаги е имало матура по БЕЛ. Затова сега на практика  седмокласната истерия с уроците  в 12 клас се повтаря дословно .Матурата по БЕЛ включва  не само изучаваните в гиманзиален курс литературни произведения,  но и граматичните категории, учени до 7 клас, порядъчно забравени обаче през  тези 4  години до началото на 12 клас..И хоп, какво става тогава , освен на уроци по предмета, с който  ще кандидатства във ВУЗ,  детето често тръгва и на такива по БЕЛ заради задължителната матура. Така  че , мами и татковци, щадете си нервите, още много изпитания ни чакат покрай децата.. Да не прибягваме още от сега до хапченцата, упоменати от Шани. Laughing

Последна редакция: чт, 09 юни 2011, 09:31 от already detective

# 169
Добро утро на всички!

ох, аз помислих, че до 7 клас няма да учат граматика

# 170
  • навсякъде
За сега незнам, но в края на месеца със сигурност ще имаме нужда от хапченца
/прието ли е детето, не е ли прието/

# 171
  • София
За сега незнам, но в края на месеца със сигурност ще имаме нужда от хапченца
/прието ли е детето, не е ли прието/

Хей, оставете малко и за нас от тези розови хапчета! И на нас ще са ни нужни догодина!!!  newsm68 newsm44

# 172
Добро утро от Варна и дано,дано Praynigнастроението на всички ни е като слънчевото морско утро Hug
Място за истерясване при мен няма..Направихме каквото можем-пък да става каквото ще!!!!
Дали тази вечер или утре..чак толкова не е от значение.....все ще се разбере.

Направо са убили рибата  с това/свързано с Преразказа на "Череша с алени сърца"/
....
В "Череша с алени сърца" пък едно от децата е направило от главния герой индианец.
То пише, че на улицата живеел "човек с индианското име Човекът, който никога не лъже".

За другия герой - петелът, който живеел на черешата и приличал на алено сърце, дете е написало "Сърцето на петела висяло на черешата".  Joy

Айййй какви бисери...

Хубав ден ,момичета   bouquet

# 173
В едно училище в Русе са им казали на род. среща вчера, че оценки ще има до обяд днес Shocked
Не знам дали се отнася за цяла БГ обаче

# 174
Здравейте майки героини,следя темата от самото начало ,но вече и аз не издържам и реших да се включа.Пийте по едно от хапченцата на Шани и споко!Според мен няма никаво значение кога ще излязат резултати ,а какви ще са.Един ден по-рано или по-късно,все тая.Тя рибата е още в морето,а вие слагате тигани.Каквито такива,а склата ще е днаква за всички и нямам никакво значение на колко ще се дели!

# 175
А в училището на сина ми днес седмокласниците си връщат учебниците. Какво ще правят още пет дни до края на годината, не е ясно. И неоформени оценки май има...Като чета  някъде още не са приключили с изпитванията.
Хайде търпение за оценките, още малко остана.

# 176
Хубав ден на всички!
Днес е тръгнало по вода, и то по голяма вода!
Дано да ни върви и на нас!

# 177
В нашето щколо явно наистина чакат оценките от ВО   Mr. Green Нямя оформени оценки -нито по БЕЛ ,нито по математика.
Явно /както и други години се говореше/ тук учителите очакват първо външните резултати ..та чак тогава да пишат техните Whistling
Мисля,че е доста смущаващо ...но и миналата година варненски майки кометираха този ФАКТ!!

# 178
  • my own world....
Дайте хапчетатааааааааааааааааааааааааааааааа  Crazy

Ние пък не сме оформени още, а да видите.

# 179
  • София
Дайте хапчетатааааааааааааааааааааааааааааааа  Crazy

Ние пък не сме оформени още, а да видите.

И ние не сме. Wink

Общи условия

Активация на акаунт