Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 141 914
  • 772
  •   1
Отговори
# 465
Сега разбрах,че е доказано вредно за хора с пейсмейкър ,иначе не.
Ще пробвам с приложението,стана ми интересно Simple Smile

# 466
Ако някой е с пейсмейкър, включи котлона и легне така че гърдите му да опрат върху активната зона най вероятно пейсмейкъра ще се обърка.

# 467
Здравейте!
Научих нещо ново за индукционните котлони,което малко ме стресна.
Казаха ми,че излъчват на около метър магнитно поле,което е изключително вредно за сърцето!

По принцип това червеното е вярно. И не само на метър, а и на десет метра, че и повече, защото математически полето се разпространява до безкрайност Mr. Green Така аз мога да кажа, че и на сто метра може да се засече поле и никой не може да ме упрекне в лъжа. Пусни си радиото и ще хванеш магнитнотто поле на радиостанцията, разположена на километри разстояние. Номерът е, че интензитетът на полето намалява много силно с разстоянието, но иначе го има де Mr. Green И намалява толкова силно, защото не е лъч, а поле, което се разпространява във всички посоки. Повърхността на сферата се изчислява по формулата S=4πR2 И затова ако едно и също количество енергия на 10 см от източника приемем за 100%, то на 20 см от източника енергията ще се е разпределила върху 4 пъти по-голяма площ, респективно интензитетът ще е четитри пъти по-малък. На 30 см полето ще се разпредели върху 12 пъти по-голяма площ, респективно полето ще е 12 пъти по-слабо. Ама то ние и по принцип си плуваме в електромагнитното поле на Земята, да не говорим за всичко електрическо около нас, та баш полето на котлона трудно ще се отличи от общия фон ако не сме супер близо Twisted Evil

Конкретно за котлоните - когато на котлона е поставена тенджера магнитното поле се концентрира в нея (дъното и) и в пространството се разпространява пренебрежима част от генерираната мощност. Съответно това поле, концентрирано в дъното на тенджерата, създава вихрови токове, които нагряват дъното и така се получава готвене. Е, ако сума ти енергия се пилее навън да вреди на хората, дали котлоните щяха да са толкова енергийно ефективни? Ама те доказано са, а щом е така явно енергията отива основно по предназначение, а не се насочва към готвещия. А и колкото енергия все пак се губи в пространството, то тя бързо намалява и на 30 см от печката вече е нищожна.

Т.е. наистина вредно ще бъде ако се залепите за котлона и го пуснете без тенджера на него, ама производителите са се погрижи котлоните да не функционират без тенджера върху тях. От там нататък не се наемам да кажа, че вредата от полето е нулева, но сравнена с всички вреди около нас - от телефоните, от електроинсталациите около нас, от двигателите на трамваи и тролеи та до замърсяване, слънчево облъчване, химия, лекарства и какво ли не, ефектът е пренебрежим. с оглед на написаното всеки си решава дали да приеме риска. Ако сте бременни все пак може да избягвате за всеки случай, защото коремът ще е по-близо до обичайното, а и плодът е уязвим.

# 468
Е бравоС,сега си представям как се движим непрекъснато из някакви магнитни полета Grinning
Изтеглих си приложението на телефона, побърква се само около колонките на компютъра и слушалките за музика.
С котлоните не съм пробвала още,защото не съм ходила до там.

# 469
  • София
Здравейте,
Моля, препоръчайте ми четворка плот за вграждане индукционни котлони. Хубаво е да има и флекс зона за по нестандартни съдове. Ширина-около стандартната 60см (май беше)
Гледах Мийле, Нефф. От Мийле ме убеждават, че са супер, в Технополис твърдят, че трябвало да си взема Нефф, били правени в Германия.
Тук си спомянам, че се коментираше материалът, от който следва да са направени, но не си спомням Flushed
Искам да са здрави и бързи най-вече (което е типично за индукцията).
Отворена съм и към други марки - Бош, Сименс, АЕГ... Ако може да се произведени в Германия и наистина изпитани на здравина Simple Smile
Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 13:02 от Vienna

# 470
 Материалът е SCHOTT CERAN, това е отделна фирма и доставя за повечето добри фирми. Обикновено на плотовете си пише, ако е така.

https://www.schott.com/ceran/english/index.html

От там нататък мисля, че да един дол дренки. Аз съм с WHIRLPOOL ACM 918/BA, защото беше на промоция с 5 години гаранция и с достатъчно екстри.
П.П. За някои е важно да имат и зона с малък диаметър, защото иначе котлонът няма да тръгне за джезве например.

# 471
Вредата от електромагнитното поле е свързана с честотния диапазон на лъчението. Сега няма да казвам кои са тези честоти, защото въпросът е необятен, но индукционните котлони по-скоро спадат към беозопасните, доколкото това  е относително понятие.

# 472
m

Имам индукционни котлони в къщи. Изключително бързо нагряват, икономични са и най-важно за мен: почиствам гги изключително лесно само със забърсване-няма загаряне.
В момента съм в командировка. Фирмата ми осигурява жилище и има керамични котлони. Снимките са от тях. Няма изчистване това нещо! Понеже много ме дразнят Confounded ги търках първата вечер със специален препарат за керамични котлони-не, няма изчистване това загорялото...и ги оставих, все пак съм за малко Satisfied

# 473
  • София
Това се изчиства без проблем  - напръскваш с обезмаслител и след малко търкаш с гъбата и отмиваш, после остатъка - с нож за керамичен плот и готово. Отнема 5 мин.

# 474
Обезмаслител...нож...търкане...следи... А индукционен-забърсваш с кърпа и готово-5 секунди Satisfied

# 475
  • София
Следи след почистване на керамичен плот няма. Всяко нещо си има положителните и отрицателните черти. Индукцията пък работи на принцип, който не ми е ок. Но още е твърде рано, за да се види дали и колко е вредно за околните с тов електромагнитно поле, което създават около себе си. Освен това не са подходящи, за домакинства, където има често смущения на тока. Друг недостатък е, че може да се въздейства на домашни животни при ниски честоти на работа. Иначе това, че лесно се чистят си е голям +.

# 476
Тук в темата имаше изключително полезен съвет при ползването на индукционни котлони - слага се кухненска хартия върху плота, дори и под съда, в който се готви. Така и да пръска, и да изкипява, само хвърляш хартията, забърсваш и готово. Та е още по-лесно почистването.
Индукционните котлони са си супер, домашните животни нали няма да ги държим върху плота. И още едно нещо си мисля, но може и да не съм права - докато няма съд върху котлона и той не е пуснат, полето не е ли само магнитно, електромагнитно би трябвало да стане, като се включи котлона.

# 477
Докато няма съд няма никакво поле, реално уреда е изключен, работи само дисплея. Чака определени секунди и ако не сложиш нищо се изключва и той.

# 478
Аааааа, може ли малко уточнение, да не подпалят къщата 😀
Написали сте , че се слага хартия ПОД съда , ако прекипи, да остане чисто .
Аз го разбирам така, казано по глупав начин- слагаш хартия , отгоре тенджерата и пускаш котлона .
Няма ли да пламне тази хартия ?
А и за каква хартия става дума - за печене или кухненската ролка, с която си бършем ръцете ?

# 479
Афродита, щом те притесняват вълните от котлона, предполагам, че живееш в гората, не ползваш мобилен телефон, WiFi и други източници на лъчения?

Общи условия

Активация на акаунт