Индукционни котлони - убедете ме, че са ми нужни!

• 141 911
  • 772
  •   2
Отговори
# 480
Аз си изтеглих приложение на телефона за електромагнитните вълни.Общо взето непрекъснато живеем между тях.Като най-голямо количество ми открива , учудващо, в слушалките за музика и колонките на компютъра!
Смятайте колко е вреден един котлон, при положение, че въпросните слушалки си ги слагаме на главата ! Директно до мозъка, очите и тн.
Като цяло това не са вредни лъчения и би трябвало да не оказват влияние на човешкия организъм .

# 481
И още едно нещо си мисля, но може и да не съм права - докато няма съд върху котлона и той не е пуснат, полето не е ли само магнитно, електромагнитно би трябвало да стане, като се включи котлона.

Това е сериозен технически въпрос, изискващ сериозен отговор. Препоръчвам ти да го пуснеш в някой електроинженерски форум, ще им станеш любимка  Mr. Green

# 482
  • Балчик
Аз слагам кухненска хартия под съдоврте. Единствено с чугунен тиган тя покафенява, но не се пали.

# 483
Плота се покрива с кухненска хартия от ролка, съда се слага върху нея  и така се готви. Най-голям ефект и смисъл има при пържене. Нищо не и става на хартията. С хартия за печене не бих пробвала, някои хартии са импрегнирани с тип восък и ако се разтече от топлината ефекта ще е по-лош.

# 484
Не мога да си го представя това - хартия под съда, но е супер идея. Човек се учи, докато е  жив Simple Smile
Благодаря за идеята

# 485
Идеята за кухненската хартия под и около съда за готвене не е моя идея, а е от тази или предходните теми. Аз само я "притоплих" Smirk И както казва Черна станция, ефектът е най-голям при пържене - дори със сол в олиото.

Черна станция, аз не задавам отговор, наистина се чудя, защото не съм с техническо образование и не знам отговора. Просто следвах логика тип "контент анализ" - щом има електро- в думата, значи трябва да има електричество, а реално преди слагане на съда и пускане на котлона електричество няма.

# 486
Ето тук са сложили хартия на плота
https://youtu.be/pFfDo7KACzM

# 487
  • София
Афродита, щом те притесняват вълните от котлона, предполагам, че живееш в гората, не ползваш мобилен телефон, WiFi и други източници на лъчения?
Това, че има неизбежни източници /тел., WiFi и подобни/ трябва ли да означава, че ок да им още и още? А злобния ти коментар говори много за личността ти. Темата е за впечатления от индукц.котлони все пак, не да плюеш по съфорумките.

# 488
  • In transit
Добре де, аз нщо не разбирам. Индукционен котлон се чисти точно за минута, дори да е опръскан целия с мазнина от пържене...защо трябва да се слага хартия?

# 489
Темата е за впечатления от индукц.котлони все пак, не да плюеш по съфорумките.

Хващам се за твоя пост не за да се заяждам, а защото ми "подаде добър пас"  Peace

Темата е именно за впечатления. Такива са бързото завиране, икономията на ток, прецизното регулиране на температурата, липсата на загаряне и прочее. Но за вредата от полето едва ли някой има впечатления, постовете за вредата са въпрос на вътрешно убеждение, че индукциите са вредни Mr. Green

# 490
Добре де, аз нщо не разбирам. Индукционен котлон се чисти точно за минута, дори да е опръскан целия с мазнина от пържене...защо трябва да се слага хартия?
За да се улесниш съвсем..... А и като може....

# 491
керамични котлони.  Няма изчистване това нещо! Понеже много ме дразнят Confounded ги търках първата вечер със специален препарат за керамични котлони-не, няма изчистване това загорялото...и ги оставих, все пак съм за малко Satisfied
Скрит текст:

https://www.google.com/search?q=%D0%BD%D0%BE%D0%B6+%D0%B7%D0%B0+ … c=1-vrYpk0OyCfnM:
Сега няма да казвам кои са тези честоти, защото въпросът е необятен,
Колко да е "необятен" въпроса, при положение, че това се преподава по физика(8-ми клас),
а в 4-ри клас се изучават свойствата на вълната,
 в частност  ЕМИ.
Който чел-чел, който усвоявал-усвоявал.  Mr. Green
Структуриране на знания.

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 14:40 от Анонимен

# 492
Афродита, щом те притесняват вълните от котлона, предполагам, че живееш в гората, не ползваш мобилен телефон, WiFi и други източници на лъчения?
Това, че има неизбежни източници /тел., WiFi и подобни/ трябва ли да означава, че ок да им още и още? А злобния ти коментар говори много за личността ти. Темата е за впечатления от индукц.котлони все пак, не да плюеш по съфорумките.

Grinning Отдавам тази реакция на горещото време Grinning

# 493
Аз съм фен на индукционните котлони от 2 г, преди ползвах стъклокерамични, просто нямам думи колко съм доволна от индукционните.. Благодаря за идеята за хартия между съда и котлона, особено при пържене ще е безценна. Ама се чудя дали има значение каква е хартията, обикновена домакинска на руло дали ще става. Очевидно е , че тя не е препятствие за микровълните и не прекъсва полето , та се чудех с каква да пробвам и дали няма да намали мощността на котлона. Сигурно ще има нещо в нета по въпроса, но ако знаете от опит да кажете Wink

# 494
Никоя хартия няма да намали мощността.

Общи условия

Активация на акаунт