Кръщене - какво да купя, какво да направя?

• 135 720
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
  • Luxemburg
В някои църкви имат много красиви кръщелни купели (да не говорим че в католическите храмове имат отделни помещения за кръщене,където купела е от мрамор в средата на залата), но в много църкви са си подобие на казани (съжалявам за израза).

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 23:19 от ronicat

# 136
и за да може да разбере детето че е някакъв негов празник бяха му взели и играчки.

свързването с Христа се отъждествява с пластмасов камион, извинете  Joy

# 137
  • София
Разсмяхте ме.
Не съм попадала на казани Simple Smile
Сега гледах снимките от кръщенетата на моите (които ги имам качени някъде). Щерката е кръстена в сребърен купол, украсен с цяло. На сина ми топнаха само краката в сребърна купа.

На моите и на двамата им бяха купили играчки.
На дъщеря ми ѝ подариха библия, а на сина ми икона.

А аз да питам за кръстчето. Моята щерка си е загубила кръстчето от кръщенето. Не знам какво е търсила и какво е правила, но в кутийката е само кръстчето на сина ми.
Мога ли да купя друго и да го осветя? Естествено няма да е това от кръщенето ѝ Sad

# 138
Тити, Титиииииииииии, все се заричам да не чета такива теми и все се набутвам. Челото ми е посиняло от пляскане... Камиони, казани, куполи, че и съвети да не се носи кръстче...
Boten Mary, в духа на темата (който според мен няма нищо общо с християнския дух) - да, можеш да купиш кръстче, можеш да го дадеш за освещаване и колкото повече си платиш, толкова повече ще е осветено  Joy Вероятно ще е още по- , ако до него има нещо синьо. След това го прибери в кутийка, завържи я с червен конец и я сложи една нощ при пълнолуние да нощува на открито. В никой случай да не се носи! А сутринта, преди петел да пропее..........и т.н. три дни яли, пили и се веселили.
Който както иска, така да чете. Айде С Богом.

# 139

А аз да питам за кръстчето. Моята щерка си е загубила кръстчето от кръщенето. Не знам какво е търсила и какво е правила, но в кутийката е само кръстчето на сина ми.
Мога ли да купя друго и да го осветя? Естествено няма да е това от кръщенето ѝ Sad
Boten Mary, няма причина да не купиш ново кръстче, особенно, ако дъщеричката ти проявява желание да го носи. Аз също носех кръстче и за съжаление го загубих и смятам да си купя и осветя друго!

# 140
  • София
Тя рядко го носеше, понеже в градината беше забранено. Ще изчакам да порасне.
Аз от кръщенето мисля, че нямам кръстче. Или се е затрило някъде в годините. Но пък мама е запазила някакъв като медальон, който се дава при кръщение от съвета (с герба на София). Моите деца такива нямат. Ама и не си представям да тръгнат с нещо такова на врата Simple Smile

# 141
и за да може да разбере детето че е някакъв негов празник бяха му взели и играчки.

свързването с Христа се отъждествява с пластмасов камион, извинете  Joy
Не виждам смисъл от подигравки по една толкова приятна тема и разбира се, че всеки ще си направи празника както му харесва, защото си е негов, а бог е във всеки от нас, независимо от материалното което ни заобикаля, вкл. и в църквата. Така , че с камиончета, с мечета или с кръстчета на вратлетата, важното е децата ни да са светли в душите си.

# 142
Насмалко да се просълзя! Остава да кажеш, че въобще не е важно какво се празнува, важното е да празнуваме.

# 143
Уф, писна ми от тебе.
Момичета, посъветвайте ме в какво да сложа новите дрехи на кръщелника, дето ще ги облече след като го изкъпе попа. Искам нещо семпло, но и красиво все пак.

# 144

Момичета, посъветвайте ме в какво да сложа новите дрехи на кръщелника, дето ще ги облече след като го изкъпе попа. Искам нещо семпло, но и красиво все пак.

При мен бяха на закачалка, защото преди да ги занеса в църквата, им свалих етикетите, изпрах ги и ги изгладих. Някак не можех да си представя да облечем кръщелницата в нещо, което не е прано. Иначе по-дребните неща (кърпа, чорапки, диадема и етикетите от дрешките, поставени в пликче) поставих в кутия - беше картонена и се връзваше отпред с една сатенена панделка, така че беше лесно да се отвори. Ако не искаш да влачиш и закачалки с дрехи, можеш внимателно да сгънеш дрешките и да ги сложиш в кутията - просто трябва да подбереш по-голяма и не забравяй, че трябва да можете да я отворите бързо и с минимум усилия.  Peace

# 145
Всичко чудесно, ама защо и етикетите  са поставени в кутията Rolling Eyes
Според мен веднъж изпрана дреха вече не може да се подмени, така че каква е идеята?
Питам без да се заяждам  Heart Eyes

# 146
Всичко чудесно, ама защо и етикетите  са поставени в кутията Rolling Eyes
Според мен веднъж изпрана дреха вече не може да се подмени, така че каква е идеята?
Питам без да се заяждам  Heart Eyes

За да не си помисли някой, че подарявам стари дрехи, затова. Не че тези, които ме познават, биха се усъмнили, но все пак...

# 147
  • София
Аз също когато подарявам нещо не махам етикетите. Продавачките махат само цената от етикета. Случвало ми се е да срежат наполовина етикета, защото цената не може да се махне.

# 148
И аз не махам етикети, само цената, но при положение, че са изпрани много странно ми се стори. Но всеки си има своите съображения де  Peace

# 149
Аз също когато подарявам нещо не махам етикетите. Продавачките махат само цената от етикета. Случвало ми се е да срежат наполовина етикета, защото цената не може да се махне.

Да, когато подарявам нещо, по принцип и аз не ги махам, но в случая трябваше дрешките да се изперат и да са готови за обличане. Не исках обаче някой да си помисли, че съм купила дрешки втора употреба примерно, затова сложих етикетчетата в едно пликче и ги поставих на дъното на кутията - за може да се види какъв е съставът на тъканите, как се перат/сушат, кой е производителят на дрешката и пр. Това ми бяха съображенията.

Иначе за цените и аз съм категорична - винаги се отстраняват или замаскират с маркер върху етикета. Недопустимо е да подариш на някого нещо и да оставиш цената.

Общи условия

Активация на акаунт