Кръщене - какво да купя, какво да направя?

• 135 680
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
И на нас ни предстои кръщене след няколко дни. Аз днес взех, че изпрах кърпите и новите дрешки на детето за след кръщенето. Не трябваше ли?  Thinking Гледам да не му обличам нови непрани неща, защото има алергия, пък и не е хигиенично.

Иначе от църквата казаха, че НЕ е нужно да носим пита, мед, вино и олио. Нито кръстче. Само нови дрехи за детето, кърпи, сапун, китка. Това е всичко. Малко ми е странно да не носим нищо, особено след като прочетох тук, че другите църкви искат да се носят тези неща. След церемонията ще идем на ресторант само най-близките (общо 9 човека). Чудя се да взема ли пита за масата в ресторанта  newsm78

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 03:06 от Carmen

# 196
Олиото и виното, което искат обикновено, си остават за църквата, така или иначе помазването не се прави с олиото, което ние занесем. Питата и меда са за почерпка и съответно не са задължителни за църквата и могат да останат за ресторанта. Аз харесвам питата като ритуален хляб, особено ако е лично умесена и са вложени повече емоции в нея. Кръстчето е ако искате са го осветите и да остане нещо като спомен за детето от ритуала, т.е. пак може и без него. Естествено, че ще изпереш дрехите на детето.
Хубав празник!

# 197
Carmen,
Ресторантът така или иначе НЕ е част от тайнството кръщение - можеш да вземеш каквото ти душа пожелае. Някои торта вземат. Други държат на кебапчетата Wink

# 198
Мили момичета, много ви благодаря за бързите отговори!  Heart Eyes
Имам още един въпрос, дано не ви се стори странен. Заведохме детето на фото-сесия, специално за да направим снимки, подходящи за подарък на кръстницата. Най-хубавата снимка ще сложа в сребърна рамка, но искам да напиша нещо върху нея в единия ъгъл. Ще го направя с Фотошоп (графична програма), но въпроса е какво да бъде написаното? Един или два реда ... може би нещо като "На кръстницата ми" ... или пък датата на кръщенето. Или нещо по-интересно. Искам да е нещо, което звучи леко и оригинално, някой има ли идея?

# 199
Идеята ти е хубава.
Намерих това като покана за кръстницата, на мен ми хареса. Можеш да си го промениш така, че да е според повода (тоест да е подходящо за снимката, защото тя не е покана а подарък) и също може да го съкратиш и да ползваш само един или няколко коплета. И друго , ако пък много ти харесва цялото можеш да го напишеш на гърба на рамката.  Peace
Две истински ръце да ме прегърнат
и в нежността им да попия святост.
И в единението с Бог мой да ме върнат
по пътя ми да ме насочат с благост.

Бъдете дар за мен в деня ми кръстен
Предпазвайте ме от злини и рани.
Да кръстите душата ми невръстна
с любов и радост днес Ви каня...
Вашите ръце да са крепост,
които да обгръщат моята душа.
С думи да ми вдъхнете смелост
за моя дълъг път към света.

Да ми дадете име, благодат,
вашата нежност и любов
Да се радвате като мен
в деня прекрасен - моя кръщен.

# 200
На кръстниците - те са семейство им подарихме икона. Купихме питки, кърпи за в църквата и после направихме барбекю за близките.

# 201
medissa Благодаря за идеите Simple Smile))

А подаръците кога се подаряват на кръстницата? Предполагам, че след церемонията. В църквата ли се подаряват, или може и в ресторанта след това?

# 202
  • София
Икони, кръстчета и всякакви подобни подходящи подаръци се оставят на маса до свещенника, за да ги освети, можеш да ги подариш и още в църквата. За снимка - сама прецени какво е подходящо.

# 203
Икони, кръстчета и всякакви подобни подходящи подаръци се оставят на маса до свещенника, за да ги освети, можеш да ги подариш и още в църквата. За снимка - сама прецени какво е подходящо.

Това беше важно, благодаря, Ариана, не го знаех  Hug И снимката с рамката ли да сложа на масата за осветяване? (извинявам се за въпросите, но наистина не знам).

# 204
И снимката с рамката ли да сложа на масата за осветяване? (извинявам се за въпросите, но наистина не знам).
Не, разбира се! Peace

Аз бих избрала скромен надпис на снимката, нещо банално и тривиално от типа "на милата ми кръстница с любов, .... /името на детето/.

# 205
Блу Благодаря Simple Smile

# 206
Предстои ми кръщене в най-скоро време и искам да попитам къде от Сф мога да купя дрехи за момченце? Thinking

# 207
От зеленчуковия магазин  Joy Някои въпроси направо ме разбиват  Peace

# 208
Няма специални дрехи за кръщене. НАРМАГ ще ти свърши работа.

/За мен винаги ще остане загадка защо хората правят неща, чиито смисъл не разбират и явно нямат желание да схванат.../

# 209
що й се подигравате на жената? Дрехите за момчета, които се предлагат по сф магазини, са просто ужасни, тъмни, със спайдърмени и бентени, ципове, апликации, много трудно е да се намери нещо изчистено и светло, по-официално. Аз миналото лято не можах да намеря нито бели летни ризи, нито бели панталони, както ми се искаше. Донякъде ме спасиха намаленията в Еспри и Фокс, въпреки че нямах желание за маркови дрехи.
но пък бели сандали за момчета има в немския магазин за пантофи на Дондуков, близо до кръстовището с раковска Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт