Кръщене - какво да купя, какво да направя?

• 135 717
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
  • с трима мъже :)
нашата кръстница ми звънна предварително и каза, че е купила дрешки за смяна в църквата
пита да ги изпере ли

аз каза твърдо ДА и да маха цени, етикети, всичко

познаваме се, да не говорим, че тя винаги купува на децата ни хубави, качествени дрехи и никога не се е изложила за нищо.

стана така, че в църквата не ги преоблякоха, но пък вечерта, като си измих децата за вечерята, си ги облякох именно с тези дрехи. Бяхме всички, празнувахме и децата ми си бяха с новите дрешки от кръстниците  Rolling Eyes

# 151
Нашето кръщене мина супер. Всичко беше много тържествено. Питата стана много хубава и приемах овации от всички гости. Мамчето хареса много кръстчето което бях купила и всичко останало. Изобщо бях много щастлива кръстница.  Grinning

# 152
  • София
Записвам се и аз и се връщам да чета, че другият месец ще кръщаваме сина ми.

# 153
  • София
ето такива сребърни прибори, които ми се видяха страшно сладки:

В сайта на производителя имаше и цели комплектчета за хранене:

много симпатична идея.. и на мен ми предстои кръщене на един младеж след седмица, та да попитам - откъде мога да купя нещо подобно в София?

# 154
Да се похваля и аз- кръстихме синът ни на 20 август в Капиновския манастир, след това бяхме запазили и една къща за гости в Елена. Бяхме поръчали печено агне ( добре, че поръчахме, свещеникът каза на кръстника, че с порцията от агнешко(от опашката до врата на животното) ще откупим отрязаната косица на детето. По повод на тази косица не знаех, че трябва да съпътства човек през целия му живот. Не знаех, че и кръстника може да даде християнско име на детето различно от гражданското такова. С името дадено му от кръщенето ще го знае и ангелът му хранител, който му се дава в момента на кръщаването. Прекрасна церемония, красива и мистична, ухание на тамян и миро от кръщелника, стара малка черквица и гласът на свещеника кънтящ с "За многая лета". Вкараха го и в олтара. След кръщението кръстницата му го облече в бяло, свещеникът беше уникален с напътствията си ( да знаете ако кръщавате малко дете кръстникът му е отговорен пред бога за всичките постъпки на кръщелника си до 7 годишна възраст).
И да знаете детето не трябва да се къпе до 24 часа след кръщението.

# 155
  • София
всъщност, какво друго е подходящо за подарък  newsm78
младежът е на 10 месеца  Blush

# 156
всъщност, какво друго е подходящо за подарък  newsm78
младежът е на 10 месеца  Blush

албум - красив, голям.
На форзацната страница го надписваш с красив фонт
нещо хубаво и кратко - три-четири думи
и в албума - места за разни спомени - да му се напишат от гостите на кръщенето и може например късче коса. Той и попът ще отреже кичурче. Албум, който да разказва кръщенето.

Хубав, стилен часовник, който да носи, като порасне. Все едно златно ланче.

Нямам време, бих мислила още Simple Smile

# 157
  • София
споделих с ЛМ и той отсече категорично, че на малко дете се били подарявали дрехи и играчки, друго не можело да оцени  Rolling Eyes мъжка му работа  Crossing Arms аз още се мъдря и къдря  Crazy

# 158
юбилейни монети от специалните серии на БНБ?

# 159
споделих с ЛМ и той отсече категорично, че на малко дете се били подарявали дрехи и играчки, друго не можело да оцени  Rolling Eyes мъжка му работа  Crossing Arms аз още се мъдря и къдря  Crazy

оцени от майката ли?
зависи от човека, но в такъв момент се подарява по-скоро нещо за спомен
наистина повечето хора подаряват нещо златно - примерно моята гъба получи 2 чифта обици, колие, гривна... малко циганска работа, събрахме злато като на турска сватба, но за мен наистина трябва да е нещо, което ще се запомни
другото нещо е част от церемонията - което да направи деня от по-специален и незабравим, примерно ако няма професионален фотограф, може да го направиш като подарък, защото хубавите снимки и добрия албум са прекрасен спомен /както беше споменало момиче по-нагоре в темата/. разбира се зависи колко ти е близко детето и какви финанси имате възможност да отделите в този момент.

аз да кажа, че много започнах да правя подаръчета за гостите /в кошничка/ за спомен. покрай другите неща за кръщене, това съвсем ми беше убягнало, а нещо, което се харесва и цени /като подаръчетата за сватбите/, много е добре като е със малка снимка на детето, хората го харесват наистина

# 160
  • София

оцени от майката ли?
зависи от човека, но в такъв момент се подарява по-скоро нещо за спомен
наистина повечето хора подаряват нещо златно - примерно моята гъба получи 2 чифта обици, колие, гривна... малко циганска работа, събрахме злато като на турска сватба,

е, точно това искам да избегна  Sick

а за оценката, ЛМ имаше предвид малкия  Peace

# 161
ако накитът е изработен добре и стилен, не просто за златото, ефектът е съвсем друг
има италиански детски серии злато, които са уникални
продават се в джулиани

# 162
  • София
доколко е удачно бижу за момченце  newsm78
аз и на мъж трудно бих подарила бижу, освен може би копчета за ръкавели (ако това въобще може да се счита за бижу  Rolling Eyes)

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 13:37 от Elitsa_z

# 163
доколко е удачно бижу за момченце  newsm78
аз и на мъж трудно бих подарила бижу, освен може би копчета за ръкавели (ако това въобще може да се счита за бижу  Rolling Eyes)

Виждала съм много мъже, които носят кръстчета. Но може би зависи и от конкретния човек или пък от сантименталната стойност на подаръка.
Иначе бижута за мъже има и то много красиви.

# 164
ако накитът е изработен добре и стилен, не просто за златото, ефектът е съвсем друг
има италиански детски серии злато, които са уникални
продават се в джулиани

а това не е ли малко скъпичко?
хем серия, хем марково
все пак е детско кръщене, и е по-важно самия ритуал
аз бая се таих на нашето, именно , за да не купува никой нищо, защото в тая криза и хората както нямат пари...

ако искаш да купуваш ти, мисля, че пак няма да ти е съвсем изгодно

ще дадеш много пари за ... марка  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт