Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 53

• 26 527
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • На изток от рая...
Да, не трябваше да лъже. Ама последно кой е виновен - Бехлюл, че излъга, или Нихал, която се ядоса и реагира остро на лъжата му, защото си мисля, че според теб те двамата са виновни за нещо, което си е само между тях и не засяга никой друг, а Бихтер реагира съвсем нормално, защото я били излъгали. Кой я е излъгал, така и не разбрах - това, че един мъж е преспал с теб 2-3 пъти, не означава, че е длъжен да прекара живота си с теб.

# 121
Фирдевс  и Хилми също са на дъното. Хилми го води омразата Фирдевс алчноста. Само че Бихтер която винаги е  обвинявала майка си за всичко  доста бързо стана като нея. Каква е разликата в случая между Бихтер Хилми и фирдевс . Всички по една или друга причина тровят живота на хората и няма оправдание за подобен вид постъпки. Вали нормалното обяснение идва после  а и както казах когато преди това ти пълнят главата с глупости е нормално да реагираш така

# 122
  За мен по-виновен е Бехлюл-обяснила съм ясно защо не приемам постъпката и поведнието му,другото беше коментар на нейното поведение и личното ми мнение.Това,което той прави,за мен доказва,че е склонен да лъже,че не  е в състояние да започне начисто-това са само общи приказки,въпреки огромното му желание и че я няма голямата пречистваща любов,дето тук със свещ я търсим.
   Бех да прави каквото си иска-но да си поеме отговорността,а не да казва-ти си виновна за всичко,махни се,ти подпали къщата и т.н. Все едно той случайно е бил там и още малко е бил изнасилен  Mr. GreenДа,ще си плати,разбира се. Някой беше казал,не помня кой,че той намери грешния път за излизане от връзка с Бихтер-чрез Нихал,вместо да се махне.
  Точно причината е интересно да се изследва-Хилми се озлоби срещу Фирдевс и фамилията й,защото заради тях синът му го излъга и взе пари-за него това  е непростима обида.Ха сега ако си на негово място ми обясни как ще останеш мила и добра? Беше против брака му,защото се опасяваше,че ще използват сина му за пари и ако не го беше изгонил,вероятно Фирдевс точно така щеше да постъпи,да го има за касичка,както прави с Аднан.Но той го разбра  това отдалеч и затова беше толкова против. 
   Фирдевс-затънала в дългове след смъртта на мъжа си,почти опозорена с две големи дъщери,на които иска да осигури добър живот и видяла в единия кандидат-зет възможност за временно закърпване на положението. Да не забравяме,че Хилми искаше предбраччен договор,тя като майка,защо да няма основания да иска дъщеря й да е обезпечена? Ха сега ми кажете на нейно място как отстъпвате и преглътвате?

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 11:44 от charovnica

# 123
На мен пък друго ми е интересно . Добре да предположим ,че Бехлюл се махне от къщата и заживее на друго място. Дали Бихтер щеше да го остави на мира и нямаше да го търси . Тя не се спираше когато бяха в една къща и всеки можеше да ги хване а когато не са в една къща . Дори и да не се беше сгодил за Нихал щеше да е някоя друга той няма да стой така . Дали Бихтер щеше да го приеме- това с другата или щеше отново да крои интриги

# 124
  • Бургас
djoleva, нямаше да го остави.
Това са определен тип жени. След тях не остава трева да никне. Но са интересна двойка. Един палавник и една отмъстителна дама. Той не е свикнал да е с една, а тя е на мнение, че щом един път си чул нещо, то е завинаги.  Peace Колоритна двойка.
Седеф и в маниер и живота си е друга работа. Тя живее живота си, гради го, има кариера. Сама се справя. Просто няма ама грам място за сравнение или поставяне на едно ниво с Бихтер.
На Хилми според мен не му трябва причина. За мен той е изграден като отрицателен. каква ли причина имаше, за да изневери на жена си, да опита да провали брака на сина си да предизвика раждане на двете си внучета. Да не пожелае да ги види?? Изобщо има ли причина, която да оправдае това?

# 125
  • На изток от рая...
Аз си мисля, че това, за което Бех обвинява Бих не е тяхната авантюра, а това, че използва чичо му и цялото семейство, за да си отмъщава на него.
Тя самата призна, че се е върнала в къщата, заради мейла му и за да му стъжни живота - така че за това си е напълно прав. Ако беше видял, че тя се връща при чичо му с ясната мисъл, че иска да живее с Аднан и да запази семейството си, едва ли щеше да й говори така.
В крайна сметка и двамата излъгаха и направиха нещо против много близки за тях хора - имаха възможност да поправят сторенето и за мен Бехлюл се опитва да го направи и поради това намирам оправдание за него, а не защото е мъж, а тя жена.

# 126
  Според мен нямаше да го остави,но тогава щеше да си зависи само от тях двамата.За Бихтер тази връзка е съшита  с бели конци и изфабрикувана и не на последно място-разиграваща се пред очите й,затова няма как да стои безучастна.
   С изложените причини за поведението на Хилми и Фирдевс въобще не казвам,че ги оправдавам-не,но показвам кои са мотивите зад дадено поведение и ви питам на тяхно място как бихте постъпили ,кое бихте преглътнали? Изводът опт цялата работа е,че разбирателството между хората е нещо мноог ценно и важно за просперитета на всякакъв вид взаимоотношения.

Сесана-прочети по-внимателно написаното и ще намериш отговорите на въпросите си,изневярата въобще не я коментирам.

# 127
не мислех да пиша,но.... с развитието на сюжета и героите се убеждавам,че Бихтер и Фирдевс са от оная порода хора,които не са способни да обичат нито децата си,нито човек от противоположния пол.Бихтер казваше на Аднан-"Обичам те!"-но не мисля,че го обичаше,казва,че обича Бехлюл,но за мен това не е любов,а инат да притежаваш някого.И двете и любови ми приличат на образи във криви огледала каквито имаше по панаирите Simple Smile-изкривени, деформирани и понякога дори с карикатурни форми.Припознава някои чувства,които изпитва като любов,защото за мен тя е имунизирана да не може да дарява любов,както и майка и.
  Не знам защо,но имам някакво усещане,че с помоща си да раздели Бехлюл и Нихал, и карайки Бихтер да обещае,че няма да се занимава с Бехлюл повече,Фирдевс намери начин да си отмъсти на дъщеря си/Бих./ и на Аднан за провалените и планове за женитба с Аднан преди 3 год.:наранявайки Нихал-страда Аднан,а Бихтер ще остава с  Аднан-нали сама си го избра напук на майка си.
 Сега когато Фирдевс се чувства осигурена с Четин,забрави, че Аднан ги спаси от мизерията и срама,а Мадмоазел и спаси живота след натравянето ooooh! ooooh!
Такива хора са си с къса памет.

# 128
Серената съгласна съм и аз си мислех същото че Бехлюл поне се опитва да поправи стореното и вижда колко е лицемерна Бихтер с чичо му.  Той знае че тя не иска да е с Аднан а го използва за да е по близо до него Чаровна  говоря че ако Бехлюл излезе от къщата но и заяви че не желае да я вижда тогава  дали ще го остави . Тя не приема че нещо зависи и от двамата  тя приема само своето

# 129
 За мен по-виновен е Бехлюл-обяснила съм ясно защо не приемам постъпката и поведнието му,другото беше коментар на нейното поведение и личното ми мнение.Това,което той прави,за мен доказва,че е склонен да лъже,че не  е в състояние да започне начисто-това са само общи приказки,въпреки огромното му желание и че я няма голямата пречистваща любов,дето тук със свещ я търсим.
   Бех да прави каквото си иска-но да си поеме отговорността,а не да казва-ти си виновна за всичко,махни се,ти подпали къщата и т.н. Все едно той случайно е бил там и още малко е бил изнасилен  Mr. GreenДа,ще си плати,разбира се. Някой беше казал,не помня кой,че той намери грешния път за излизане от връзка с Бихтер-чрез Нихал,вместо да се махне.

Hug Hug Hug Hug Peace

Чар-разчисти си кутията, плийз............  Rolling Eyes

# 130
  • Бургас
Реално за мен няма нито една нормална причина Бихтер да остава с Аднан, в дома му. Моля ако има някой да ми я каже. Една искам само. Нищо повече.
charovnica, казвам, че Хилми за мен си е кофти човек. И визирам целият му образ. Но пък напоследък вече сякаш не е така отрицателен. Да видим.  Може да ни изненада. В сегашната ситуация си е прав да си търси правата. но преди и с Елиф, сина си, жена си...просто беше уникален гадняр. По отношение на Фифи...да ви кажа тя си заслужава омразана на Хилми.

# 131
  Бех обвиняваше Бих още преди да се върне в къщата,защото изпитваше вина и имаше угризения и зато ва е по-лесно-тя е виновна,аз бях за малко само,нали  Mr. Green Имейлът  беше последната капка,ако нямаше неблагоразумието да го напише,тя нямаше да се върне.   И кой е казал,че има причина да остава с Аднан?  Явно не се прави разлика межди анализ на поведение и одобряването му.
  Бискит-разчистих  newsm75

# 132
  • На изток от рая...
Бихтер, в моменат в който усети, че животът на някой от мъжете й не се върти около нея и губи контрол.
Аднан е луд по нея и бързо загуби интерес към него, но в момента, когато Катя й съобщи, че животът в къщата продължава и без нея, веднага се натресе неканена на вечерята в клуба и поиска да се върне при Аднан. Ами че тя е най-великата - как смее да се чувства добре без нея, веднага ще се върне в къщи, за да видят коя е тя.
По същия начин реагира и след мейла на Бехлюл - не може някой да е добре без нея.

# 133
 На вечерята отиде,защото видя Бех по телевизията да обяснява колко е влюбен Crazy,не заради Аднан.Той не я интересува много отдавна,искаше да се върне,пак заради Бех и бебето,другото бяха постановки.
  Ако той й каже категорично край,тя ще се откаже,както след разговора на брега,искаше да си тръгне. И ако се върна,то е,за да му докаже,че не може да прави и говори каквото си иска без последствия.

# 134
  • На изток от рая...
И така да е - това пак потвърждава думите ми. Аднан не й е интересен - лесно се манипулира, но пък как смее Бехлюл да се чувства добре, след като тя не е до него. Въпреки че очевидно се подразни, когато й съобщиха, че животът в къщи продължава и без нея. Бехлюл по ТВ беше капката, която преля чашата.

Общи условия

Активация на акаунт