опити за бебе

• 29 765
  • 188
  •   1
Отговори
# 150
  • София
nori4ka87, без да се сърдиш - това с меренето на температурата е напълно излишно, неточно и изобщо не можеш да се водиш по това кога ти е овулацията, така че - само си губиш времето. Ако толкова държиш да знаеш с точност кога е, по-добре разчитай на тестовете за овулация, а най-сигурно ходи всеки месец на гинеколог около пет дни след като ти свърши цикъла и ще ти казват точно кога е. Но това мерене на температурата го зарежи, само си губиш времето и се объркваш ненжуно

# 151
Благодаря за откровения съвет, но именно гинеколожката ми ми каза да почна да меря БТ.Сега и мъжът ми трябва да си направи спермограма, а аз я меря, за да види дали имам все пак ову.
Като отида след месец да я помоля ли да ми направи фоликуметрия,или ......... какво?

# 152
  • София
а аз я меря, за да види дали имам все пак ову.
Кой да види, гинеколожката ли? Че тя ехограф няма ли?
Фоликулометрия можеш да ходиш да си правиш всеки месец - следи се нарастването на фоликула, следователно настъпването на овулацията, след като се е спукал - наред с изследването на хормони това е начинът за установяване на овулация, но гинеколожка да ти каже мери си БТ да видиме дали имаш овулация....  newsm78

# 153
Това й бяха думите.Каза 2 месеца да си меря БТ,за да види дали няма проблем с ову.И този месец трябва да меря и после да отида при нея.
Просто незнам какво да правя - искам час по - скоро да си имаме бебче и това чакане ме убива.

# 154
  • София
И по БТ ли ще прецени дали имаш проблеми с овулацията??? Вместо направо да ти пусне едни хормони и да ти направи една фоликулометрия няколко месеца поред??? Смени я! Ще си загубиш времето с нея. Дано не ти се струвам рязка и груба, но ме е яд как има такива "докторки", а ти седиш и се надяваш на адекватно поведение. Успех!  Hug

# 155
С температурата е хубаво но не е точно ,най-лесно и удобно е ултразвук там мърдане няма,аз по графика имах късна овулация на 24,25ден,но на ултразвук се вижда че нито доминантен фуликул има нито че ще е годно за оплождане

# 156
Здравейте на всички мамиии.Аз съм на 20години Simple Smile и днес реших да се регистрирам.Преди години имах нередовен цикъл.идваше ми на 5-6 месеца въднъж.Но разбира се не винаги беше така.Бях 10 клас когато цикълът ми започна да става нередовен.Тогава бяха ми изписали Диане 35 с цел регулиране на цикъла.Пих ги 4-5 г,до декември 2010г.Февруари посетих пак гинеколога си и бях изпратена на изследвания-видя се,че прогестерона ми е доста нисък.От тогава до сега аз пия Дуфастон,и наистина ми идва редовно.Снощи имах полов контакт с приятели ми с когото съм вече 3г,и спонтанно решихме да не се пазим,да еякулира в мен,пък каквото стане-дето се вика "Добре Дошло".Последният ми цикъл беше на 06.08.2011.и по пресмятане с един ову калкулатор излезе,че точно вчера и днес са плодовити дни за мен,понеже на 21 се води че имам овулация.По принцип цикълът ми е около 30 дни.Дали има шанс да е станало?Предните дни имах остри болки в левият яйчник,а сега и напрежение в гърдите.Това са симптоми на овулация нали?Нямам доказана Овулация,не сме я следили,понеже не правим опити за бебе още,но според моя доктор би трябвало да имам,щом имам редовен цикъл Simple Smile Ще се радвам да ми отговорите.Благодаря Ви hahaha  ylinfant newsm51 smile3502

# 157
Разбира се, че има шанс да е станало. Simple Smile Само не се вманиачавай и си изчакай евентуално закъснение без да го мислиш много Simple Smile

# 158
  • Бургас
stamilove Изчакай другия месец, ако ти закъснее си направи тест, ако трябва след това и на гинеколог отиди. Много е вероятно да си бременна. Успех!
Времето ще покаже.

# 159
stamilove, ako това е, което искаш ти стискам палци!

# 160
Благодаря Ви милички за подкрепата!!!Божа работа!!!Пожелавам ви да сте здрави,усмихнати,и мноого   ylinfant да има.И повече  EFP luvbed Two Hearts

# 161
Едно наистина хубаво пожелание! А дано!!!

# 162
Здравейте и от мен  newsm53 . Не се отчаивайте момичета търпение и опити му е начина. Ние опитваме вече трети месец засега резултат няма , но силно се надявам скоро и нас да озари едно тестче  две чертички. Успех на всички ! Hug

# 163
а аз я меря, за да види дали имам все пак ову.
Кой да види, гинеколожката ли? Че тя ехограф няма ли?
Фоликулометрия можеш да ходиш да си правиш всеки месец - следи се нарастването на фоликула, следователно настъпването на овулацията, след като се е спукал - наред с изследването на хормони това е начинът за установяване на овулация, но гинеколожка да ти каже мери си БТ да видиме дали имаш овулация....  newsm78

Ти се чудиш, но за жалост има такива гинеколози. Преди 3 години една ме накара да меря базална Т, за да проследи овулацията  Shocked. И само за два месеца "установи", че нямам , та ме тъпка с клостилбегит, без дори да ми е проверила тръбите и без да има нужда ooooh! Добре че се усетих навреме и се преместих в клиника по стерилитет, където се оказа, че всичко е ок с овуто. На мен ми бяха нужни няколко месеца, за да се науча да меря Т правилно.
Само за протокола ще кажа, че ехографа на въпросната гинеколожка събираше прах в ъгъла Rolling Eyes
Що да се хаби машината като тя е толкова добър лекар, че не и е нужна просто  Naughty
Така че много трябва да се внимава.
Същата тази гинеколожка има и други бисери, влизам в кабинета и с направление, за микробиологично изследване, а тя ми вика:"Аз от вратата те виждам че си за антибиотик" Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 164
Аз съм ''ЗА'' меренето на БТ.Тестовете не са точни.Това,че е положителен не значи че е имало овулация.Често чертите им са толкова неясни,че се чудиш положителен ли е,отрицателен ли е!?Добре е обаче ако се комбинират с измерването на БТ-тогава картинката става много ясна.Също така,БТ не показва само дали е имало овулация или не.Аз например,след мерене на Т около 2,3 месеца,забелязах,че имам проблем с дължината на ЛФ,засякох  и един ановулаторен цикъл,също така като забременях го разбрах по температурата-никога не бях имала толкова висока температура.Разбира се,това е мое мнение,всеки прави това,което смята за правилно.Иначе спор няма,фоликуметрията е най-сигурния начин,но не всеки има възможност всеки месец да я прави.

Общи условия

Активация на акаунт