опити за бебе

• 29 765
  • 188
  •   1
Отговори
# 165
Да!!!
И аз смятам,че фоликулометрията е най-сигурният начин,но всеки сам преценя за себе си.
 Two Hearts smile3502 newsm03

# 166

Що да се хаби машината като тя е толкова добър лекар, че не и е нужна просто  Naughty

Същата тази гинеколожка има и други бисери, влизам в кабинета и с направление, за микробиологично изследване, а тя ми вика:"Аз от вратата те виждам че си за антибиотик" Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

smile3532 Ееее, не, това не може да е истина...  smile3532
Сори, но не се стърпях... бях слушала разни подобни историйки, ама твоята печели по точки....

Не съм чела цялата тема, но и според мен фоликулометрията е най-сигурният и добър начин, това с Т ми се струва доста "трудно"  Rolling Eyes
И тестовете за следене на О май не са за изхвърляне.

# 167
  • София
Най-добрия начин за засичане на О.  в домашни условия е Измерване на БТ + тестове за О. и пак това не ти дава 100% гаранция, че всичко е наред , особено ако МЦ не е нормален.
Затова е добре О. да се засече от АГ с ФМ + изследвания  и  когато той каже, че всичко е наред - спокойно да се засича О. в къщи Simple Smile

ПП. Ние правим по-трудното - първо мерим БТ и по нея търсим проблем и  тогава се ходи на АГ. Simple Smile

# 168
Аз също съм за фоликуметрията, мисля че това е най- достоверният начин за определяне на ову. Но в домашни условия Меренето на БТ си е доста полезно...Казвам само че са нужни поне 3-4 месецаа, за да се свикне да се мери правилно. Поставянето на диагнози само на базата на БТ , особено от лекари е меко казано несериозно!!!

# 169
  • София
Същата тази гинеколожка има и други бисери, влизам в кабинета и с направление, за микробиологично изследване, а тя ми вика:"Аз от вратата те виждам че си за антибиотик" Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Леле, леле, лелееееееееееееее майко........  newsm09 smile3505
А ти не й ли каза, че от вратата я виждаш, че е за лудницата....  ooooh!
Наистина фоликулометрията, макар и най-сигурния начин за установяване на овулация (не забравяйте и изследването на хормоните) не е удачния вариант за всички, защото най-малкото е свързано с финанси... Но когато се съмнявате по този въпрос, по-добре това, отколкото да гадаете по температурата, тя може да се повиши от всичко - настинка, претопляне и т.н. и да ви подведе.... А и се мери по определен начин и трябва да се специализираш в това, преди да взимаш резултатите впредвид

# 170
Леле, леле, лелееееееееееееее майко........  newsm09 smile3505
А ти не й ли каза, че от вратата я виждаш, че е за лудницата....  ooooh!

Ми нищо не съм и казала, защото не можех да повярвам, че наистина каза това....но кракът ми повече не стъпи в този кабинет!!!

# 171
Blagodarq vi za otgovorite.I az ne bqh sigurna dali samo mereneto na BT e sigurno,zatova si pravq i testove,koito mislq,4e sa verni.Bihte li mi kazali kak da si merq pravilno BT i kolko struva tazi folikumetriq.Ina4e sled predpolagaemata ovu nqkolko dni sled tova imah bolki v qi4nicite i krusta me bole6e.Na 23 den me bolqha mn gurdite i korema.Sega imam suvsem slaba bolka v gurdite i korema po4ti ne me boli,no puk krusta me mu4i.Mnogo se nadqvam da e stanlo tozi mesec,no dali......
Sujalqvam,4e pi6a na latinica,no o6te ne sa mi instalirali fonetika.Stiskam palci na vsi4ki da se sbudnat me4tite im.

# 172
Здравей Норичка.Аз писах вече ....преди няколко дни,може да прочетеш даже.И мен така ме болят гардите и краста и имам бодежи в единия яйчник...това е преди вечерта,когато с приятеля ми решихме да не се пазим.И сега пак така ме болят.А точно нея вечер беше 18.08.а овуто ми беше на 21-ви август според калкулатора....Винаги има шанс да е станало. Пожелавам ти  EFP и скоро да станеш мамииии  Two Hearts 1stroller Misc Baby Bottle pregnant mamma

# 173
  • София
Bihte li mi kazali kak da si merq pravilno BT i kolko struva tazi folikumetriq.
За БТ аз лично не мога да кажа, никога не съм я мерила (май само това не бях правила  Wink), да каже някой специалист  Laughing
Фоликулометрията е просто един ехографски преглед, а цените за него не навсякъде са еднакви.

# 174
Blagodarq za hubavite pojelaniq ,oba4e nqma da e i tozi mesec.Sutrinta me srqza korema i mi doide,celi 4 dni po - rano.Napravo mi idva da se grumna.Neznam kakvo da pravq i ve4e naistina se ot4aivam mnogo.Kakvo puk mu e tolkova trudnoto da si napravim beb4e pri polojenie,4e tolkova mnogo go iskame.
 newsm78
Ot sutrinta ne sum sprqla da pla4a,prosto ne moga da se uspokoq.I mujut mi se 4udi kakvo da kaje,za da mi stane po - dobre.Znam,4e i toi o4akva beb4o s neturpenie i me boli kato go gledam kakvi usiliq polaga,za da ne pokazva razo4arovanieto si.
Qvno 6te trqbva i toi da otide na lekar i da si napravi spermograma.A az 6te se 4uq dnes s doktorkata i 6te q pitam koga moge da mi napravi folikumetriq.
Uspeh na vsi4ki.

# 175
  • София
nori4ka87, горе главата, мила, нали си силно момиче, ще си изчакаш колкото ти е писано! Стегни се, да не е настъпил края на света, я! Направи си едни изследвания за твое успокоение, а резултата  EFP няма да ти избяга  Hug

# 176
Незнам вече ми е много трудно да чакам.И така ме хваща яд,когато някоя пикла,която е имала огромното щастие да стане майка,ме пита "За какво ти е да имаш бебе?Я си живей живота!".Е как да не се пръскам по шевовете от яд?
Сега писах и в подфорума за репродуктивно здраве и ми пратиха линкове за прегледите,които искам да направя.Пакета струва 310 лв. и се чудя дали да не отида там.
Успех с правенето на бебчета.

# 177
Норичка, ако се съди по ника ти, имаш доста време в опити още и наистина няма смисъл да се тормозиш за това, че не става все още... Не разбрах от колко време правите опити все пак. Отиди си на прегледи, ама я карай по-спокойно.

# 178
Нори87,не съм чела темата назад и незнам от колко време опитвате.Аз те съветвам да мериш БТ.Определяш си един час,когато ти е най-удобно сутрин преди ставне(между 5 и 7ч е най-добре)и всяка сутрин мериш в един и същи час,без да правиш някакви излишни движения-освен да се просегнеш за термометъра,то иначе няма как де.Ако ползваш живачен,от вечерта го изтръсквай за да е готов за сутринта и при меренето го дръж 10 минути.ако ползваш дигитален го дръж 5 минути след сигнала,дори да угасне,тези термометри помнят последната измерена стойност.Много момичета мерят орално,но това не е точно.Мери Т ректално.След 2-3 графики ще ти се изяснят нещата,ще свикнеш да мериш правилно.Графиките трябва да имат двуфазност,ползвай и ову тестове ако имаш възможност,направи и две,три фоликуметрии.Малко са скъпички,ако лекаря не работи със ЗК-мисля,че около 25лв,но то се ходи поне 3 пъти в месеца и сумата става доста сериозна.А какъв е този пакет изследвания от 310лв-много ми е интересно,би ли ми го пратила на лични?

# 179
Здравейте момичета!
Аз имам едно дете на 4 годинки и сега правим опити за второ!По принцип цикълът ми идва всеки месец на 24 от една година насам!Дойде ми на 24 юли след което на 8,9 и 10 август имах много слабо кафяво зацапване!Мисля че е било овулация!От вчера когато беше и датата на цикъла ми имам пак много леко кафеникаво зацапване само след тоалетна!Имам и температура между 37,0 и 37,5!Правих днес тест но е отрицателен!Ама не го направих сутринта!При първата ми бременност тестовете бяха отрицателни до 8 ден от закъснението!Дали може да е станало?Как мислите? Hug

Общи условия

Активация на акаунт