Под прикритие - тема 2

• 56 771
  • 722
  •   1
Отговори
# 360
ами например може розички от станиолчета от цигари, преди сто години много хора правиха разни неща от този откъс хартия пред цигарките:)

# 361
ами например може розички от станиолчета от цигари, преди сто години много хора правиха разни неща от този откъс хартия пред цигарките:)
Joy Малко несИриозно е, КръстникО да праща розички и ... карамфилчИта.  Joy

# 362
да, жеравите са къде къде по-сериозни:)

# 363
  • На земята, която е всъщност звезда.
Жеравите олицетворяват различни неща според различните легенди. Най- разпространеното е мир и надежда, другото е дълголетие и спасение, а по- рядко на чест и лоялност. Мисля, че са използвали третото значение. Thinking

# 364
Мисля си, че Мутафчиев ще е от добрите. Не случайно прати бял жерав на Попов и окървавен и обгорял на Джаро. Той обвинява Джаро за всичко, което му се е случило и ще си отмъщава.

# 365
  • Велико Търново
Joy Малко несИриозно е, КръстникО да праща розички и ... карамфилчИта.  Joy
Joy  Joy  Joy Peregrin, кат' за ЛЕКА ти НОЩ направо ме умря от смях

Жеравите олицетворяват различни неща според различните легенди. Най- разпространеното е мир и надежда, другото е дълголетие и спасение, а по- рядко на чест и лоялност. Мисля, че са използвали третото значение. Thinking
Мисля си, че Мутафчиев ще е от добрите. Не случайно прати бял жерав на Попов и окървавен и обгорял на Джаро. Той обвинява Джаро за всичко, което му се е случило и ще си отмъщава.
Има логика, вселена.
И това с различния вид на посланията-жерави - точно така, Малко Слънце  Peace

Относно символиката на жеравите
Цитат
от http://bnt.bg/bg/news/view/49244/jerav_za_japonija

Според стара японска легенда който успее да направи 1000
хартиени жерава ще осъществи своето най-голямо желание.
И един действителен случай, свързан с тази легенда, описан в статия на http://slivendnesiutre.wordpress.com

Може би, за да започне да прави жерави, младият Миронов е имал някакво съкровено желание, което се е надявал да осъществи. Но нека не гадаем чак толкова. Ще разберем, ако не в следващия епизод, то в следващия сезон - със сигурност. Или поне така се надявам

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 23:53 от DamaPika

# 366
  • в сърцето на един мъж...
На мен ми се струва, че е по-скоро ламя или дракон, не жерав. Ако помните Попов като обясняваше, че са били приятели, каза, че са им викали четириглавата ламя. Има логика ако така са им викали, начина да напомни за себе си е да прати такава фигурка на старите си другари.

# 367
  • Велико Търново
Ето - за сравнение:

ОРИГАМИ ЖЕРАВ                                                 ОРИГАМИ ДРАКОН

Както се вижда, доста се различават, но най-характерните разлики, които се забелязват във филма и няма как да бъдат сбъркани, са:
крилата - при жерава са все едно разперени, има само една централна сгъвка (която вероятно се получава чисто технологично), докато при дракона прегъвките са повече и са нарочни
опашките - на жерава е насочена нагоре, а на дракона - надолу
главите - при жерава се имитира клюн, а при дракона - естествено - драконовият огнен език

Темата със символиката, вярно че беше засегната, но там въпросът беше до символиката, която са използвали и вложили сценаристите (или който е измислил да има такъв елемент), а не толкова до символиката, която влага Миронов.

Той, когато на млади години е сгъвал жеравчета, едва ли е имал и на идея, че след време ще ги използва като послание (най-много да е вярвал в легендата, че като направи 1000, ще му се сбъдне някакво съкровено желание). Тъй че Миронов не напомня за себе си чрез символиката на самата фигурка, а чрез това, че и Попов, и Туджаров познават "само един човек, който е правил това" (неслучайно беше реплика и на двамата).

ПП/ Сега даже се замислих, че най-вероятно също съвсем неслучайно е направен паралел между жерава, като символ на надеждата за МИР и името на МИРонов. Ама това са вече прекалени задълбавания от моя страна Laughing Laughing Laughing Пък и на мен повече ми пасва (към сюжета на филма) предположението на вселена жеравът да е символ на чест и лоялност.

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 02:39 от DamaPika

# 368
Дама Пика и аз снощи търсих картинки на двете фигури, зависи какво точно са решили да ни сложат сценаристите. Mr. Green

# 369
  • Велико Търново
ами... във филма нали се ли вижда...

# 370
Яка беше сцената с бастуна, но после тениската му с надписи направо ми извади очите. Добре, че поне дръжката на бастуна не беше глава на змия, а кучешка, та може да мине за по-casual  Mr. Green

# 371
Ми аз не споря Mr. Green Каквото, това Blush

# 372
Ха! Аз пък мисля, че нищо не символизират, просто сценаристите това са решили да бъдат оригамите, без да търсят символика... Много задълбахте.
Гледах и "На лов за .." . Наистина играта на Куката е мегадобра! Но самия филм не ми хареса, може да не съм го разбрала правилно...

# 373
  • На земята, която е всъщност звезда.
Яка беше сцената с бастуна, но после тениската му с надписи направо ми извади очите. Добре, че поне дръжката на бастуна не беше глава на змия, а кучешка, та може да мине за по-casual  Mr. Green

Joy Този му е пътническия бастун.

# 374
  • В най - голямото село
И аз така мисля, или така ми се иска

Общи условия

Активация на акаунт