БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 84

• 130 655
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Как да си направим конци "меланж" в домашни условия -мастър клас  на руски:

http://magic-work.ru/publ/okrashivanie_nitok_muline_nitki_melanz … _rukami/6-1-0-141

# 556
  • Плевен
Летни поздрави от мене  Grinning

dion -   bouquetгоблена е супер!Не се притеснявай за това което ти се е случило,под стъклото няма да си личи, а и аз поне на картинката нищо не забелязвам.

Джемма - браво за напредъка ти с гоблена  Peaceще стане и по-бързо като захладнее .Сега все пак е твоят сезон-на почивките  Wink

Сисак - този адрес е супер, ако сега ми откриеш и как се боядисва панама и то точно да се получи зелен ,наситен цвят ще те  Heart Eyes безкрай !Аз  поне не успях нищо да намеря  #Crazy

Момичета имам един въпрос ,коя или кой от вас качва в PICASA ?В началото като се регистрирах качих няколко снимки за проба /беше доста отдавна /, сега се мъча от доста време ,но безуспешно!Просто не ми приема файла който искам да кача ,но и нищо не ми отговаря  GrinningКъде ли не гледах дали има опция за да си отправя въпроса към самия сайт  Whistling,нищо!Моля ви помагайте ще съм благодарна  на всеки един отзовал се на молбата ми ! Hug

С това се занимавам напоследък Blush

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 11:21 от pepen

# 557
  • София
Здравейте, мили момичета! Явно лятото ви действа стимулиращо да творите нови и нови красоти. След като свърших един часовник, който ще покажа скоро сглобен, търся миниатюрки, които да се сложат в банята. Мейла ми е kalinka1026@abv.bg. Ще ви бъда много благодарна!!! Целувки и слънчеви усмивки!!!

# 558
  • Варна
На някой случвало ли му се е при изпиране на гоблена някои цветове да пуснат боя  Cry  Какво да го правя сега такъв боядисан?? Не е много, но се вижда Sad Сега като почнах да го гладя и го видях. Има ли спасение изобщо?

Аз имам една молитва,която се боядиса от един цвят,Така си седи в шкафа,С нищо не можах да я оправя,Но може да пробваш с вениш,

# 559
  • Троян
Днес и аз ще покажа нещо за първи път.Първо обувчиците които уших благодарение на вас,защото много бързо ми пратихте схемата и сега му остава само рамката и другата седмица отива при своя собственик Simple Smile

А това е една индянка от миналата година

# 560
може ли някои да ми каже за обувчиците ,от всеки цвят по колко е нужно. или ако може да прочета някъде?

# 561
  • София
може ли някои да ми каже за обувчиците ,от всеки цвят по колко е нужно. или ако може да прочета някъде?

Ами доколкото схемата по някаква причина не е качена в РМ, е трудно да се прецени. Не трябват много конци, горе-долу половин чиле от цвят стига за два такива гоблена. Ама ако ще ги поръчваш на метър, не знам какво да ти кажа

# 562
pepen, и аз пробвах сега да кача снимки в Пикаса. При качване, когато съм в сайта, и при мен не става, уж ги зарежда снимките, но като дам ОК, нищо няма в албума. Но когато съм отворила снимката на компютъра и дам с десен бутон Upload, тогава става, но отива в албум Поле за пускане  (дали го обясних разбираемо). Ти пробва ли така? Но ако искаш да качиш повече снимки наведнъж, ще ти отвори съответния брой прозорци в Интернет експлорера (при мен така стана - 10снимки->10прозореца).

А относно моя гоблен - купуван е от E-bay, едва ли са подменили конците. Изпрах го съвсем стандартно, с хладка водичка, оставих го да изсъхне. После ме нямаше у нас за седмица и след като се върнах и почнах да го гладя, видях петната. Както и да е, дано не се забелязва от стената. Tired

# 563
  • Пловдив
Здравейте и от мен, момичета!
От доста време не съм се включвала. Искам да поздравя всички за красотите, с които ми напълнихте очите отново!   bouquet
Аз да се похваля с едно рамкирано коте. Интересно е, че това беше първия гоблен, който реших да ушия за сина ми и макар да не е нищо особено той като го види много му се радва и вика Мау-мау  Simple Smile
http://media.snimka.bg/9123/024501275.jpg?r=0

това пък  е етап от Дъждовна вечер, който може би защото е 1:4 ми върви страшно бавно и даже за сега пак го оставих
http://media.snimka.bg/9123/024501273.jpg?r=0

А тук са Орхидеи на Риолис, но вместо на черна аз ги шия на тази панама. Тя е една такава много странна- рехава и много тънка и страшно трудно се шие на нея. И тъй като шия с различни видове конци става още по-трудно. ДМЦ-то трябва повече да стягам за да се получи, Ариадна- по-отпуснато.... то даже на места си личи колко нескопосани са ми бодовете  Embarassed
но... каквото -такова
http://media.snimka.bg/9123/024501277.jpg?r=0

dion да ти кажа гоблена и така си е добре, кофти се е получило, но не мисля че е нещо фатално

# 564
  • БГ
dion - имах такъв проблем,но не от конците,а от фулмастера.Просто бях забравила,че първа трябва да облея гоблена със студена вода до пълното изчезване на разчертаването.
И останала леко жълтеникави петънца от отбелязването.
Взех вениш - окси ... незнам какво си...малко пакетче и със тампончетата за почистване на уши наквасих петънцата.Имаше голям ефект!Но внимавай третирай само празните места от панамата ,за да не се повредят другите цветове!
Дано успееш!

# 565
Здравейте момичета! Съжалявам, че така нахлувам в темата! Имам нужда от помощ. Трябват ми схеми, с чиято помощ да се изработят разделители за книги. Схемите трябва да са с мотиви от български шевици. Заедно с учениците ми ще изработваме разделителите, за да ги продаваме на търг.

# 566
Здравейте,
За първи път пиша в темата. Попрочетох постовете на диагонал, разгледах гоблените, които сте показали - поздравления! Видах много красиви неща!
Самата аз шия гоблени от години, но не бих казала, че го правя редовно - за съжаление, нямам много време.
Сега ми предстои отпуска и ми се иска да ушия нещо. Би ли могла някоя от вас да ми помогне със схема и легенда (или линк откъде бих могла да си сваля) - предпочитам цветя и пейзажи. Предварително ви благодаря!

# 567
# 568
  • Плевен
Здравейте момичета! Съжалявам, че така нахлувам в темата! Имам нужда от помощ. Трябват ми схеми, с чиято помощ да се изработят разделители за книги. Схемите трябва да са с мотиви от български шевици. Заедно с учениците ми ще изработваме разделителите, за да ги продаваме на търг.

Ето ти един адрес където има български шевици!Специално разделители с такава тематика няма.Просто трябва да си избереш един мотив и да го избродирате като книгоразделител.Освен това, напиши на чичко Гугъл -български шевици или българска бродерия и ще ти се отворят доста възможности да си откриеш това което ти е необходимо.Успех в начинанието ви !  bouquet
https://picasaweb.google.com/ganeva.sevi/SpisanieBgbroderiya#

dion -благодаря ти че се отзова на моята молба HugВече при мене всичко е ок ,просто компютърния специалист в къщи/мъжо / Laughing ми зареди програмата  пикаса 3 и сега тъкмо и се радвам и качвам нон стоп снимки  Joy

Някой търсеше моделчета за баня newsm78 , ето този ,мисля че някой го беше шил
и още едно и още  Grinning

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 14:39 от pepen

# 569
Здравейте, случайно веднъж видях това гобленче . http://radikal.ru/F/s61.radikal.ru/i174/0902/d1/dce24860c117.jpg.html

В една стара тема съфорумка го е търсила. Моля ако някой има схемата да ми услужи.

Не Знам Защо, но много ми допадат такива гоблени с бебета, които са само в телесни цветове. Kато този http://media.snimka.bg/8939/024133589.jpg?r=0

А в руския сайт осинка наистина има много схеми и са хубави.

Лек ден и приятно бродиране.
newsm53

Общи условия

Активация на акаунт