Отговори
# 270
никид, лек полет утре и като имаш време, разкажи повече за плуването, защото с мъжа ми много искаме да я запишем на курс за бебета Simple Smile
  Peace Peace Peace Peace

Сега  звъннах на док и  понеже  хемоглобина ни е  граничен 114 и още един показател е под нормата ни изписа желязо да цял месец  newsm78 newsm78 newsm78
Някоя мама с по-голям опит да каже дали има смисъл да  го давам изобщо.

Мари, за ваксините, нали спомена, че смяташ сама да си ги  напишеш - мога да ти дам това което са  ни вавели на  нас. Има само наименование и серия, няма  индивидуален номер или нещ такова. Даже смятам да си  допиша хепатитната 3ти прием и  да  кажа, че са ни я  били  във Варна.

# 271
Бебешондел, мерси за линкчето и инфото  bouquet
ANGYA , ще ти бъда много благодарна  bouquet

# 272
Kimberly, Mari:), благодаря много за линковете  Hug

===Сега  звъннах на док и  понеже  хемоглобина ни е  граничен 114 и още един показател е под нормата ни изписа желязо да цял месец  newsm78 newsm78 newsm78
Някоя мама с по-голям опит да каже дали има смисъл да  го давам изобщо. ==
Има смисъл да го даваш, ще подобри показателите. Друг е въпросът, че 114 не звучи толкова зле, но доки си знае, особено и другия показател, за който говориш.
Понеже желязото дразни стомаха е добре пълното количество капки да се въведе постепенно. Първия ден Х капки, втория х+1 капка и т.н. Освен това или го разтваряй в по-голямо количество храна или го давай на края на храненето.
Другият вариант (ти си го знаеш) да избегнеш железен препарат е да въведеш по-скоро месо, но все пак не игнорирай лекарските съвети.

# 273
Josepha, при нас никое пюре с картоф на Hipp не е почит, едвам набутах "тиква с картоф" и "морков с картоф" и вече не купувам никое пюре с картоф на тази марка. Но това, че при нас е така, въобще не означава, че и при вас ще е така. Пробвай и ще разбереш.
За съхранението в хладилник - на всяко пюре пише до колко часа може да се съхрани в хладилник, аз се придържам към тази препоръка.

ANGYA, нашият хемоглобин е 107, след 2 дни сме на ДК и ще те информирам какво е казала нашата педка. Не съм давала още месо, но от 1 Юли мисля да го включа. Но май нещо не съм много навита да давам желязо на бебка, но знам ли, ако пък трябва  Thinking

# 274
  • Ямбол
Ние още сме си в Израел,полета ни се отмени,понеже някакъв камион бил ударил крилото на самолета ни казаха на летището и сега очакваме известие за новия полет.Ще пиша отново от Бг.

# 275
  • София
Mary_Angel, ANGYA  Hug  Hug  Hug

Днес времето е ужасно. Аз лично се намръзнах, че даже и едри капки дъжд ни заваляха.

Всъщност влизам, за да се оплача от дребния манипулатор - щом изляза от стаята, започва неистов рев, писъци и вой..... #Crazy Направо не знам как ще я караме така. Гушна ли го, спира на момента  newsm78  newsm78  newsm78
Хич не харесвам формулата "Остави го да си поплаче" ама май и това ще направя. Не мога да го слушам да реве, но пък като знам, че ме манипулира и се опитвам да се правя, че не чувам.

Вашите бебоци какви "номера" могат вече? Аз съм научила Филип да ми подава ръце, когато му кажа и горе-долу успяваме да правим и "боц", на което той умира от смях  Laughing .

# 276
От снощи се опитвам да изчета 2 странички и да пиша..
Относно домашно приготвените пюрета - Кимбърли , аз приготвям от вечерта (към 00.00  Laughing тогава ми остава време ) за обяд на следващия ден. Може да се дава и повече време , примерно 48ч , както купените. Няма проблем !
Ники , на вас лек полет ...чакаме снимки Simple Smile

Аз вчера дадох на малкия за първи път месо - пуйка . Не знам дали му хареса , защото напоследък ядем със зор..А уж харесваше зеленчуковите пюрета...НА 30 сме на ДК , ще взема и направление за кръв и урина , надявам се да не се налага да пие желязо ,че като знам колко е гадно и как запича (макар че не знам дали при децата е същия препарат  със същото действие )

# 277
Днес ставаме на 6м.

Момичета, имам прекрасни домашни череши, дали мога да дам на Ади изцеден сок, как мислите? newsm78

Роси, благодаря ти за отговора! Hug

# 278
Kimbarly,честита половин годинка на бонбонката:)

Много съм притеснена,бяхме на детски офталмолог,излезе едно кръвоизливче в лявото оче:(Даде ни капки и гелче жената ама не е ясно от какво е,дали го е замърсила...ама как като само я мия,не пипа още мръсотии...В петък ще ходим пак:(А тя миличката се държа чудесно.

Сега спи върху мен и аз използвам да почета.josepha,мен тя ме манипулира отдавна:)Даже вече не ми прави впечатление;)Хубавото е че като не я оставям никога самичка тя почти не плаче.Става все по усмихната и спокойна.Но вечер аз съм гроги от това разнасяне...Но поне има смисъл:)

Момичета,кога може да се дават кашите на Хипп Лека нощ в бурканче?Някои са без глутен,дали мога да пробвам вече?

Чао засега!

# 279
KalinaZ,  дано да не е нищо сериозно. На Вики така преди време и беше излязло малко кръвоизливче и се махна само за 1-2дни.
Kimbarly, Честита ви половин годинка!!! За сокчето от череши, аз лично ще започна да ги давам много късно, ти досега някакви давала ли си, ако да, то щом и черешите са домашни няма проблем, освен че има вероятност да получи разтройство.... Wink
Josepha, точно такива номера започна да ми върти моята щерка преди 2 седмици. Питах педиатърката и тя каза, че освен манипулация, просто бебета сега навлизат във възраст, в която още повече се привързват към майките и затова реват като ми се скрият от полезрението. Каза ми да прилагам следната тактика, нещо което между другото така или иначе несъзнателно правех, защото гледам  и говоря много и да и обеснявам какво правя. Та значи, всеки път като излизам от стаята, независимо дали е за 2мин или за 15мин да и казвам, че отивам примерно до кухнята, че излизам от стаята и че ще се върна след малко. Това казване на "чао" може да е целувка, или погалване или каквото и да е, но да е кратко, а не да изглежда като сбогуване. Най-важното е, да се внуши чувство да сигурност в детето, че ще се върнеш. Също и когато се връщаш да казваш - ето ме, тук съм вече, всичко е наред, нали не се бавих много и някакви неща от този род. Искам да ти кажа, че вече с много малки изключения не реве, като излизам от стаята, а само ме проследява с поглед и разбира като и говоря и като и казвам, че ще се върна след малко. И като заплаче, защото тази тактика не започва да действа моментално, да не тичаме да ги гушкаме, а да се опитаме да успокоим с говорене най-вече и с обяснения. Абе, с една дума трябват си здрави нерви, но после се оправят нещата и си влизат в релси преди бебето да ти се е качило на главата. Simple SmileLaughing
Иначе, съм я научила като и кажа: "Дай ръчички", веднага ги дава и като кажа: "Хайде, вдигай се сега" се набира веднага и сяда, и като я похваля след това е много доволна Simple Smile Като играем на криеница, вече я разбира и се смее с глас като се показвам, супер яко е Simple Smile А пък баща и я научи като я държи пред огледалото да иска да се пипне и си се смее сама като го направи Simple Smile А ние сме с огледални гардероби и му викам, супер, мислех, че ще чистя малки ръчички след няколко месеца само под метър височина, а сега е пълно с малки пръстчета и по-високо Simple Smile)

# 280

Много съм притеснена,бяхме на детски офталмолог,излезе едно кръвоизливче в лявото оче:(Даде ни капки и гелче жената ама не е ясно от какво е,дали го е замърсила...ама как като само я мия,не пипа още мръсотии...В петък ще ходим пак:(А тя миличката се държа чудесно.
....

Може да се замърси сама, защото си бъркат в уши, уста и очи ... пък ясно, че не си мият ръцете помежду  Wink бебешка им работа, много неприятно, но се случва. Гледай само да не ти изпишат някой кортикостероид - питай за състава. Какви са двете лекарства?

# 281
Кали, и аз мисля като Добра, дано бързо да отшуми.
Днес много се натъжих, моята приятелка ми каза за една мама, която е с новородено бебе на 4ри дни, майката и бащата на момичето настояват дъщеря им да даде бебето за осиновяване, изгонват я , сега майката и бебето живеят в баба си.Никой не е отишъл на изписването, стринката на моята приятелка, която е добра приятелка на майката на родилката е отишла само, купила е две бодита и два чифта ританки, бебето няма дрешки, няма количка, няма легълце Sad
До сега съм гласила дрешки, събрах един сак от нула до 6месеца.Една моя приятелка ще даде количка , а друга някакво кошче.Много ми е тъжно , когато чуя за такива истории.

# 282

....

Може да се замърси сама, защото си бъркат в уши, уста и очи ... пък ясно, че не си мият ръцете помежду  Wink бебешка им работа, много неприятно, но се случва. Гледай само да не ти изпишат някой кортикостероид - питай за състава. Какви са двете лекарства?

Добре че ме подсети, Добра  Hug

Капките са Вигамокс, а гелчето Fucithalmic. Къде да проверя дали имат кортикостероид???

# 283
  • София
Madame Z    Hug , благодаря, че споделяш! Наистина полезно - ще опитам, дано даде резултати!!!

mari:)    Cry , не знам какво да кажа.....Родено здраво бебенце, ей така да го захвърлиш...Не че ако е болно залсужава да бъде захвърлено, ама.......Не знам каква е причината, но ако е просто ей така от каприз и инат, бабата и дядото на бебенцето са без сърца!  Sad
Имам около 10ина бодита, дадени ми от колега на мъжа ми - ако има нужда, ще ги пратя! С  удоволствие бих купила и нещо новичко на бебенцето - кажи само от какво имат нужда!
И най-важното - ако можеш да й дадеш кураж и сили да си гледа детенцето, мисля, че ще е повече от безценно!

KalinaZ, гледай в листовката! В най-безобидни  досега за мен кремчета и гелчета, се оказа, че имат кортикостероид..........

# 284
Kimbarly , честито ви  полугодие - много здраве на цялото семейство Simple Smile

dobra, мерси за отговора относно желязото. Не знам, кое е по малкото зло - да въведа месото или да давам  желязо? Днес  го купих, но ще мисля  още няколко дена.

Момичета, моля Ви, обяснете ми в  картинки какви са  безглутеновите  каши който давате, че днес гледах 30 мин и  накрая нищо не купих.

mari:) , нашите малки дрехи са в София, но се сещам, че имаме един космонавт дето Филип така и не го облече и е в бяло 68, като се приберем на есен може да и го пратя. За момента ако има банкова сметка да  ти даде 3те имена и ИБАН и ще  и пратя  50 лева. Не са много ама все са нещо. При мен  имам и едни  капки за колики  колиеф -неотваряни и тях  мога да и ги метна.
Направо съм  възмутена от тези родители, не ми го побира ума как ще кажеш на дете си  "Остави си бебето"  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Майка ми работи  нощни смени за мизерна заплата и винаги ми е казвала "Едно дете  все ще го изгледаме" ...... Аз ли нещо не ги рабирам нещата, хората ли се увълчиха ама не го  разбирам да не си искаш внука. Спирам да пиша, че ще стана крайна и  ще им дам  не много  лицеприятни  опредления .......

Общи условия

Активация на акаунт