Отговори
# 285
Хемоглобин: g/L
 1 седмица 154 - 240
1 седмица - 1 месец 127 - 187
1 - 3 месеца 92 - 150
3 - 6 месеца 101 - 129
6 - 12 месеца 107 - 131
1 - 3 години 108 - 128
3 - 6 години 111 - 143
6 - 14 години 118 - 150

И една тема от тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258397

# 286
Привет,
започнахме с летните обиколки по бабите и нямах време да ви следя, но наваксах днес и попрочетох вълненията ви. Simple Smile
Мари, не знам какво е бебето на това момиче, наказано от съдбата  с такива ужасни родители, но имам много малки дрешки за момче. Мислех да ги давам на една приятелка, която другия месец чака дете, нооо определено на това момиче са и по нужни, та с удоволствие бих се включила със играчки и дрехи. Дано бебчето си остане с майка си, независимо от финансовите и трудности - любовта, която ще получи от нея е най-важното нещо на света. Всичко друго се постига. Praynig
Мисля и аз да пропусна 3 прием на хепатитната ваксина. Първо защото трябва да пропътувам с бебето 1000 км за 2 дни за да я бият и второ защото и без това според мен е излишна тази тъпа ваксина. Аз лично нямам такава и съм здрава и права. Мъжът ми си е слагал от мода, ноо за мен е абсурдно да се бие ваксина предавана по полов и кръвен път на невръстно дете и от самото начало бях много против тази глупава тежка ваксина. Rolling Eyes
Още не знам дали да ходя на частно за изследвания.  newsm78 Моята лекарка каза, че преди декември няма как да ми даде направление и когато я попитах нужно ли е да ходя на частно все пак - тя каза "рано е , защо бързаш толкова?"  #Crazy А неото ми каза да правя кръв, ортопед и очен лекар.  Shocked Направо ще откача с тия доктори. Даже не им се доближават версиите. Малоумна здравна система имаме в нашата държавица.
Извинете ме за малко дръзкия пост, но аз съм си такава - директна Joy
Въпросното нео ми каза и да давам попара със сухари, както и месо преди 2 седмици още, ама като ги прочетох днес, те - сухарите (бебешки на Hipp) се препоръчват след 8 месец чак. Експерименти с детето не ми се правят и вече тотално се обърках. И месо не съм давала все още, въпреки, че моя лакомник дотук яде без проблем : банан, праскова, круша, тиква, картоф, моркоф. Дадох му и картоф със спанак  Joy  и щяхме да паднем от смях с майка ми като му видяхме отвратената мутричка и как го изплю. Ако можеше щеше да ме напсува сигурно  hahaha
Ще следя за вашите ценни съвети и ще се  постарая да се включвам по често. Hug
Лека вечер от мен!

# 287
Здравейте!
Mari, просто нямам думи за историята, която разказваш. Покрай мен има 4 двойки, които правят вече няколко неуспешни инвитро, за да имат деца, а тези, за които говориш...все едно не са родители. Толкова е тъжно:(. Аз нямам дрешки за момченца, но и аз бих се включила с финансова помощ.
Ние успешно въведохме от зеленчуците: картоф, морков, тиквичка и броколи, а от плодовете - банан, ябълка и кайсия. За съжаление, бебка се запече и ми е много гадно от това, а досега беше съвсем редовна с акото. Вие имали ли сте такъв проблем при захранването и как се справихте?

# 288
Момичета, много сте мили,и с толкова големи сърца, наистина е тъжна историята за това момиче.Днес ще мина да оставя дрешките през града в който живее, ще искам и телефонът и, за да разбера как се нещата и да я попитам от какво има нужда.
Толкова е хубаво , че искате да помогнете, но не се затруднявайте, ние тук сме няколко майчета, ще съберем нужните неща Hug

# 289
Кали, Мадам, ANGYA, благодаря ви за пожеланията! Hug

В крайна сметка прецених че сок, от каквото и да било, скоро няма да дам. Peace С домашни черешки ще се черпим догодина! Mr. Green

Днес времето е отврат и май няма да ги изведа госпожиците. Хубав ден на всички!   bouquet

# 290
  • София
Добро утро от мен!!!

Навън е все едно е октомври/ноември. Аз рано-рано бях на зъболекар и направо ми се стори много студено. Даже не знам дали ще излизаме днес.....Бебо ще го облека, ама аз не знам дали искам да зъзна.

Сега един тъп въпрос - като давате пюрета, притопляте ли ги? И добавяте ли от АМ, но сухата субстанция? Ние сме на трети ден захранване и сме на 8лъжички, та сме още мноооого далеч от заместване на хранене, но все пак да ви питам.....Че изведнъж се сетих, че давам пюрето на стайна температура, а дали е правилно - не е ясно

# 291
Добро утро от мен!!!

Сега един тъп въпрос - като давате пюрета, притопляте ли ги? И добавяте ли от АМ, но сухата субстанция? Ние сме на трети ден захранване и сме на 8лъжички, та сме още мноооого далеч от заместване на хранене, но все пак да ви питам.....Че изведнъж се сетих, че давам пюрето на стайна температура, а дали е правилно - не е ясно

Обикновено затоплям на водна баня само определеното количество, което ще давам - самата смес става по-гладка като е затоплена. Особено важи за домашно приготвените пюрета или за пюретата с повече картофи. Когато не му харесва определен вкус/или на гъстота добавям преварена вода и/или АМ - така стана, когато за първи път давах пюре от картофи, но после свикнахме с вкуса и консистенцията и сега вече не добавям нищо - вече минахме два месеца със зеленчуково пюре и си хапваме всичко.  Peace

# 292
Kimbarly, и аз бях в голяма чуденка за черешите, защото се препоръчват за по-голяма възраст. Аз рискувах да ги дам и нямаме проблеми. Аз махам костилките, варя ги и ги пюрирам - Кики много ги харесва.
Сок ще давам на по-късен етап.

ANGYA, като първи каши купувам чисти (т.е без плод), безглутенови и безмлечни. Купила съм оризова на Hipp, от елда на Hipp, от просо на Babylove (от магазин DM).

Бебешондел, благодаря  Hug за реф. стойности за хемоглобина. Успокоих се, че влизаме в тях. Е, долна граница, но все пак не е ненормално нисък.

Josepha, аз претоплям пюретата само ако ги изваждам от хладилника. Иначе - не. Не добавям АМ.

# 293
Много неприятно това с бебенцето, дано майката има сили да се справи и да не си оставя детенцето.

Josepha, Аз пюрето, ако е било в хладилник го затоплям леко на микровълновата, ако е на стайна Т току-що отворено бурканче не го топля. Иначе по-гъстите пюрета с картофи задължително ги затоплям и разреждам с кърма.

dea76 , и моето дете се запече в началото, но ние спазваме правилото да не даваме запичащи пюрета. Нпример всички, в които има комбинация картоф/морков запичат, също и тези с ориз. Ябълката също запича, освен, ако не е в комбинация с круша или кайсия/праскова. Аз давам от плодовите само с ефект `разхлабващ`, но при нас резултата е редовно акане и то кашаво, а не `разхлабено`. Разхлабващи се водят: сливи, кайсии, круши, праскови, тиква. Давам поне веднъж през деня по 5-6лъжички, когато му дойде музата за плодово. От зеленчуковите пюрета - ако има домат в него си ходи ОК после.  Peace

Ето тук може да провериш на различните марки пюрета действието. Аз ползвам вече само на Ганчев. Повече му се ослаждат от на Хипп http://papa-bebe.com/piuretagan4ev3.html

# 294
Здравейте, виждам че съм една от малкото които вече дават месно пюре на беба, но то ми се наложи защото не ядеше никакви зеленчукови и ме посъветваха да ги прескоча иначе плодовите ги яде с охота  Confused Месните пюренца ги затоплям и прибавям малко преварена вода защото са много гъсти особенно тези с картофите и й се гади  Sick Също така два пъти й правих сок от домашни черешки на сокоизстисквачката нямаше проблем й много и допадна.  Първата каша която й дадох беше на милупа ориз и банан но изобщо не я хареса й си помислих че не обича кашите, но една майка ми каза да взема на слънчо, идеята не ми хареса но все пак реших да пробвам с една бананова без глутен и се учудих колко много й хареса  Grinning Друго което въведох тези дни е кисел хареса й, но й давам само по няколко лъжички. Нашето педи ми каза да давам попара, и същевременно да не давам храни с глутен и ме хвърли в тъч  Laughing то във всички сухари има глутен  Thinking
И сега един въпрос изкарахте ли вече проходилките? моята има опция люлка и я слагам за по 5 мин да си играе с таблото което й е много забавно, но незнам дали на избързвам на проходилката пише 6+  Thinking
Макар й мрачен желая хубав ден на всички  Hug

# 295
Здравейте и от мен!
Чета, чета и все не остава ред да пиша  Simple Smile
На нас ни поставиха хепатитната ваксина и приключихме с ваксините  Stop
Пюрета ядем само плодови и зеленчукови смесени с плодови, че иначе такава погнуса и отвращение изпитва, че да я съжалиш направо. Каша купих оризова на Милупа и естествено и нея не хареса. Дадох жълтък оня ден и слава Богу нямаме странични реакции, че се притеснявах много от този жълтък. Днес мисля да дам месно пюре - пиле с тиква на Бебевита ще докладвам после. Някой беше питал колко време издържат домашните пюренца в хладилник - аз направих експеримент. Готвих картоф,тиквичка и морков. Два дни ставаха за ядене на третия се беше вкиснало бурканчето. Значи два дни си издържат без проблем. Това е за сега от нас.

# 296
Здравейте момичета

Благодаря за подкрепата  Hug май е малкко по-добре ама да не се радвам много... Но да капеш капкки на бебе е ужасссс  #Crazy а мехлема... Cry

Josepha, аз претоплям леко пюретата дори когато са извън хладилника, слагамги в съд с гореща вода за малко, просто така на мен са ми по-вкусни Wink АМ не слагам.

Мари, ако има нужда от парички, казвай, разбирам че сте събрали най-належащото. Мисля че доста момичета биха се включили кой с колкото може, все ще е помощ... ужасно е

# 297
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Hug

KalinaZ, малката да се оправя бързо  Hug

Мари, това е ужасно Sad. Моя приятелка имаше същия проблем с родителите си. Баща й до последно я караше да остави детето в Дом. Тя по едно време докато беше бременна мислеше да ходи в някаква организация за закрила на майката и детето и да избяга от техните. На изписването само брат й беше отишъл да ги вземе. Беше ужасно. Но ела да видиш сега, баща й обича внучка си повече от всичко, така я гледа, чак не е за вярване. Дано родителите й да размислят  Praynig

Ние все още ядем само каши. Снощи сложих малко ябълково пюре в кашата и за мое учудване си я изяде с охото, после дори се кърмихме. Иначе пробвах пюре от круши, сливи, картоф, ябълка (без да е в каша) днес пробвах морков, но не, нищо не иска, затваря устата и край. Пробвах да му дам пъпеш, да си смучка и пак не беше особено ентусиазиран. Абе, не знам, усещам как от кашите ще мина на месо  Whistling, знам ли, може да прилича на баща си, който освен яйца и месо друго не признава  Crazy

Ние сигурно утре ще ходим за кръв и урина. Дано всичко е наред  Praynig

А, исках да попитам мамите, които приготвят домашни пюрета. Кашите готови ли ще давате или ще варите примерно просо , пасирате и давате  newsm78 Аз сега давам ориз на Топфер и просо на Сънвал, но имам био просо и много се чудя дали да не сваря и пасирам и така да пробвам да дам. Дали няма да е тежко за стомахчето му  newsm78

# 298
Здравейте на всички, ужасна история с майката,дано да се съвземат и всичко да потръгне надобре.
    За захранването аз съм въвела картоф,морков,тиквичка,тиква,магданоз слагам за овкусяване,зелена чушка,въведох и пилешко месо,много й харесва когато има месце в пюрето.Забелязах,че не обича когато има морков,мръщи се и не иска да яде,а когато е без моков с кеф си го изяжда цялото-едно бурканче от 125гр. й правя.Вече давам и оризова каша следобед,малко с ечуди на вкуса,бъркам я с кърма,а вчера я смесих с плодово и много й хареса.Днес е 5 ден с кашата,мисля 10 дена да й давам като захранване,а после сигурно ще мина на овесена,от месото ще въвеждам след пилешкото заешко.това е засега,иначе си суче по всяко време като малко бебе.
От плодовете давам ябълка,слива,банан,праскова,дюля-всъщност са купени тези.

# 299
 ivka_007, ние само зеленчуковите си правим, плодовите ги купуваме и кашата също. То откъде време за всичко  ooooh! Иначе като въведем глутена, може да му правя кашичка, напр. с препечено брашно и обезсолено сирене... ама сме далеч още. Днес дадох 1/5 жълтък и ще гледам за реакция  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт