Отговори
# 405
  • София
Мацки, споко!

Едва ли има други рекордьори като нас - Филип е падал вече 5 пъти Joy  Joy  Joy  Joy  Joy

Аз сега се връщам от концерт - гледах Whitesnake, ама се върнах да сменя свекито, че я бяхме оставили при Филип, а таткото остана да догледа Judas
Ама то ега ти концерта изкарах - само менкахме смс със свеки - колко е ял, пишкал ли е, ревал ли е..
Няма вече спокойствие като едно време - бръмчим напред назад с мъжа ми и акъла ми в облаците.
А сегааааааааааа - акъла все при бебето  Party

# 406
Здравейте !  

Честити месечинки на всички !  bouquet

Наистина беше голяма жега днес ,а от утре го дават още по топло ,то хубаво искахме да е лято ,но пък чак толкова не се търпи,няма угодия за нас  Mr. Green Ние излизаме на разходка чак към 18-19ч .
За обедното хранене ,ние също не се храним в един и същи час,зависи кога става сутрин и всеки ден се променя часа,но общо взето се въртим  около 13-14 ч .Аз също не съм заместила следобеното хранене със плодово,давам първо мляко,по малко количество  и после за десерт плодово около половин бурканче.
Днес и направихме  изследванията,док ги видя и каза,че всичко е наред.Урината и я взех със колекторче,много лесно стана.
Ох ,като прочета че някое бебе е паднало,сърцето ми се свива.Че ще падат ,ще падат,само да няма лоши падания  Praynig
Петя и тя е много шавлива ,както си седи на дивана  се изтласква ,направо се хвърля   Shocked и ако няма прегради е паднала до две.В шезлонга отдавна спрях да я слагам ,взе да се навежда напред. И взе да проявява характер ,ако нещо не и е угодно ,пльоска се назад по гръб и започва да рита с краката  Crazy
Да питам мамите,които ползват лепенките против комари ефикасни ли са?Снощи един комар и беше кацнал точно на оченцето. Добре, че го видях навреме  ooooh!
За ходенето по голяма нужда ,откакто я захраних бебка,си ака всеки ден.Зависи какво е яла и понякога е  по кашаво,понякога пластелинче  Simple Smile

pipi_mb  много полезен линк  Hug
anich88  радвам се ,че бебо е започнал да яде  Simple Smile

# 407
Здравейте !

За обедното хранене - нашето също се променя според това ,кога става малкия. Варираме 13-14ч. Следобедното хранене не сме го заместили. Давам плодовото пюре м/у храненията и така измествам вечерното за малко по-късно.
Ние обедното хранене уж го бяхме заместили , но от няколко дни пак го караме малко пюре и после кърма...Какво му стана на малкия , не иска и не иска....

За акото
- почти всеки ден ...(рядко пропуска 1 ден) ПОвечето пъти пластелинче и по-рядко каша  Blush

# 408
Честити месечинки на Мари мама Поли със закъснение!

А днес честита месечинка на Калина!!!  Hug Hug Hug  bouquet Да са ви живи и здрави прекрасните рожби!

Аз съм се изразила грешно, не го оставям само на пюренце следобед,винаги си дояжда с кърма-мисълта ми е,че съм въвела цяло пюре.
Аз съм много доволна от Жорко-вече дава ръчичика като му кажа "Здравей" и по случайност 2 пъти ми даде "Чао",ама по - скоро замахваше с ръчичка,а на мен ми се искаше да ми помаха  Party

Целувки на всички и приятни разходки!

П.С. Чета как ходите на консултации и ви завиждам малко благородно,нас не ни е виждал педиатър от почти 2 месеца,само тук една лекарка ни би хепатитна ваксинка и по телефона сме се чували 2 пъти с нашата от София.Малко ми е съвестно,че сме "отдалечени" от цивилизацията,но да не дава Господ да имаме нужда,винаги можем да отидем до Бургас,просто за сега не виждам причина.На 13ти,ще ходим да ни мерят и теглят в селската болница,иначе персонала е мнооого мил Heart Eyes

# 409

Аз сега се връщам от концерт - гледах Whitesnake, ама се върнах да сменя свекито, че я бяхме оставили при Филип, а таткото остана да догледа Judas

Еееее, Josepha, ако знаеш как ти завидях. И аз исках да отида на този концерт...Ама нали сега имам важни занимания....Ще си остана засега с музика от компа...Пък като порастнат децата, ще ги водим и тях, за да се научат коя е хубавата музика.. Mr. Green

# 410
Ехеййй Поли,и аз така съм решила:)Да я водим с нас на концерти да знае кое е хубавото;)

Josepha,браво на теб:)Иначе и аз така...дори да мръдна за малко нямам спокойствие...и затова не излизам никъде засега.Не съм я оставяла на никой,освен на баба ми като е била тук за малко.Ввчер два-три пъти да съм се видяла с приятели набързо.Ама като ми е неспокойно да не реве кво да правя?Наплаши ме това бебе ...А каква купонджийка бях...Simple SmileНямах вечер вкъщи до миналста година:)Нищо като отрасне пак;)

Две нощи ми се буди с писъци и чак трепери,бибка не помага,само гушкане:(Дали са зъбките?давам хамомила ама...

# 411
Здравейте мами!!!
Ние също се захранваме успешно вече и с мени пюрета и общо взето всичко се харесва.
Искам да попитам мамите с опит - кога се въвежда жълтъка и как??? Чета, че тука някои майчета дават вече и попари, а там каква е схемата???

# 412
Значи аз въведох жълтъка на 6 месец..първо давах 2 пъти в седмицата по 1/4,после пак 2 пъти по половин,и сега пак 2 пати по 1 цял. А за попарата в 6 месец,даже не сам я захранвала с нея защото той беше ял вече извара и направо си му дадох и сирене(изкиснато) Sign Exclamation Натрошавам 3 малки сухарчета на ЕТИ-джиджи бебе,една кафеена лъжичка краве масло,щипка захар,натрошавам и сиренце и заливам с топла вода след което оставям 2-3 мин.да омекне хубаво сухарчето и давам направо....това му е любимата закуска.

# 413
baby love, благодаря ти за отговора. Ще трябва да замисля и аз един план кога да въведа тези храни!!!

# 414
Хайде и аз да видя дали ще успея да напиша нещо  Wink

Всяка вечер викам ей сега и аз ще постна нещо ама като си изговоря на глас к'вото ми е на душата и после ме мързи да пиша  Embarassed

Честити месечинки на патерици на всички моми от вчера Дени, Алекс, Вики и на нашата Ивонка, да са ни живи и здрави малките красавици  Hug Честита месечинка и на Алексчето на Калина днес, да е живичка и здравичка мноооооооооооооого добричка и все така чаровна  Heart Eyes

Днес навън е пещ, ходихме на селото на мъжа при брадчедите в Балкана и беше екстра, отидохме и до реката, но водата е още студена, топнах крачетата на Ивонка и тя милата едни странни звуци и физиономии прави  Hug

За захранването и въобще за яденето /моята болна тема  Crazy/ Ние не бих казала че имаме заместено хранене, понеже като хапне и след наааай-много час иска и да суче, така че още ни е рано за заместване явно, а за количеството изядено пюре всеки ден е различно, има дни си изяжда едно бурканче, има дни едва 10тина лъжици й набутам в устата, а то е едно плюене, ръмжене, мръщене, въртене, още малко ще стане и ще ме набие, като видя че не ще я оставям, вече не мога да го мисля колко яде, колко наддава и т.н., колкото толкова, да ми е жива и здрава.
Аз вече въведох жълтъка и сега съм на местните, след това е ред и на глутена, за да започнем и с попарката, да дигнем някое грамче в повече, че тия каши нещо не ги долюбваме особено  Sick
Точен график за ядене не може да имаме, напоследък например взе да поспива преди и на обяд около три часа и няма кака да я храня точно на обяд, за това обядваме към 14:00 часа, то като се замисля и аз никога не ям под час, а когато съм гладна, е в момента това е постоянното ми състояние, но.... Joy Joy Joy
За паданията ние паднахме веднъж барабар с коша за колата, ама вината беше на таткото, не на детето. За обръщане хич ни няма, обръща се понякога, за да ми покаже че може, но въобще не й е любимо занимание, даже като се опитам да я прекатуря леко и тя веднага пак по гръб, не ще по корем и това е, а от там и с лазенето ни няма никакви, струва ми се че направо ще проходим, без да се занимаваме с лазене  Joy До миналата седмица, като я държа разбира се и ходеше назад, малко на лунната походка го докарваше, после почна на страни, все едно играем хоро, сега се осъзнава, че може и напред  Laughing, на мама шушулката.
За седенето си седи, омръзва й разбира се и се катурва я на една страна, я назад, но в количката, в столчето си седи, на спалнята също седи, играе и като реши си полегва  Laughing

Преди се хилеше на всеки, сега вече гледа странно непознатите, а ако някой влезе прекалено близо в личното й пространство започва да реве. Протяга ръце към мама, да я взема и въобще ако мама я няма на около след 5-10 минути става страшен рев  Crazy Абе вече се осъзнават по малко  Hug

Тая нощ от сто години съм спала чак до разсъмване, направо не можах да повярвам, яде чак към 05:30 и аз станах тогава ама така се бях наспала, ухаааааааа иначе цяла нощ сучем, но рецептата за дълъг сън е максимално да изморим малките зверчета, за да спят непробудно цяла нощ и да не мислят за ядене.

За зъбите, нас много ни мъчат, така чешем венците, направо ме хваща страх да не се нарани, още не съм взимала никакво гелче или нещо за облекчаване, но вече е крайно време, макар че не ми се иска. От известно време имаме и една кашлица, водих я на два доктора, нищо й няма, има и малко секретче в носа, не мога да кажа че са сополи, но от това кашля, в понеделник ще я водя да й вземат назален секрет, да съм сигурна че всичко е наред и от тук нататък да чакам да изникне някое зъбе  tooth

Лелееееееееее изписах цял ферман  #Crazy, спирам, че никой няма да се навие да чете толкова дълъг пост  Laughing

# 415
  • София
здравейте Simple Smile

Josepha, много ти завидях за концерта Simple Smile Браво на теб.

Ние днес бяхме на детски рожден ден и беше мнооого интересно за Гоги Simple Smile Имаше около десетина деца и беше лудница. Естествено Гоги беше най-малък и всички му се радваха, а и той им се радваше, но най-интересен му беше един приятел, който има брада, а детето не е виждало Simple Smile.

Днес за първи път пробва плодово пюре от тиква и ябълка и много му се услади Simple Smile.

# 416
 newsm45 Мами помагаите Sad тази сутрин докато хранех бебо гледам по свивките на крачетата,ръчичките,вратлето целия червен,кат се загледам по краката има и ситни точици(все едно охапън от бълха),по ръцете също и по гърдите...таткото е на работа направо незнам кво да правя.Снощи докато бяхме навън имаше много комари,ама чак навсякъде да са го захапали newsm78,иначе няма температура нито диария..нищо,само тези така да ги нарека обриви.Мислех си че може да е от горещината,а на свивките да е от памперса ама все щеше и по дупето да има..оь незнам много съм притеснена,неделя е.. Cry Моля ви,ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно да пише!

# 417
  • Пловдив
newsm45 Мами помагаите Sad тази сутрин докато хранех бебо гледам по свивките на крачетата,ръчичките,вратлето целия червен,кат се загледам по краката има и ситни точици(все едно охапън от бълха),по ръцете също и по гърдите...таткото е на работа направо незнам кво да правя.Снощи докато бяхме навън имаше много комари,ама чак навсякъде да са го захапали newsm78,иначе няма температура нито диария..нищо,само тези така да ги нарека обриви.Мислех си че може да е от горещината,а на свивките да е от памперса ама все щеше и по дупето да има..оь незнам много съм притеснена,неделя е.. Cry Моля ви,ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно да пише!

Да не би да е алергия към някоя храна, какво си му давала последно? Какъв точно е обрива, ситни, червени пъпчици ли? Ако можеш дай снимки . Пробвай с малко Фенистил гел да го намежеш и му спри всякаква храна и му давай само мляко , а утре като отидеш на преглед ще ти кажат какво е точно. Не се притеснявай  Hug

# 418
baby love за съжаление едва ли бих могла да ти помогна, но иначе и моето момче има ситни точици по краката , а тук нямаме комари аз си мисля че е от жегата, даже се притесних да не би да е от храната но после минаха, но са само на краката и на шията, а по свивките си е червен, той си има гривнички и от жегата е зачервен. Не се притеснявай дано да минат. Аз имам вапрос към майките който са пътували със самолет- мога ли да си взема и количката и дали се брои към багажа и като сляза от самолета веднага ли ми я дават или си я чакам на лентата с багажа[/color]. Предполагам че е малко глупав въпросът ми, но зимата като се прибирах бях без количка а сега ни предстои да заминем за Чехия при таткото.

# 419
Хайде и ние пак проблемче...така се радвах доскоро,че я опазихме...От вчера гласчето нещо е пресипнало.Чак като се смее и плачка е различно:(Нищо друго няма...Неото днес каза калциев глюконат по 3 мл сутрин и вечер.И чайче лайка.Можело да е от климатика...А ние когато е в стаята не пускаме...само като е на друго място и така от време на време.Онзи ден в колата за малко пускахме ама завита беше че спинкаше...и то само на стъклата духаше на 1 климатроника.Пу като се почне...

Мамите с опит давали ли сте калциев глюконат за нещо такова???

Baby love,аз идея нямам за обривчето.Да не е пък от нова храна?Нищо че е неделя,звънни на доктора.Аз сега срам не срам звънях.

Общи условия

Активация на акаунт