Отговори
# 60
Здравейте момичета:)

Мери,да се оправя малката ми адашка!целувки за нея:)

Ние от снощи най после успяхме с режима дето мъчм известно време:)Устискахме да не заспива преди къпането към 20.30с много разнасяне и мрънкане ама по добре.Сега яде към 21 и малко и заспива от раз в мен.Вчера издържа до 6.30 да видим днес...аз не вярвах нали досега ядеше към 22.30 последно.

За стерилизацията изрично неото каза да спра,но аз съм луда и продължавам след всяко ядене.Бибките изварявам 10 пъти на ден:)Ама вече спирам и аз.Само с гореща вода и бебешко веро Бочко.

Вода давам Девин розов етикет и я преварявам засега.Кипва и я махам от котлона.

От вчера давам следобеда към 18 каша.Започнах с една на Хипп,без глутен,елда с плодове по няколко лъжички и май я прие по добре от пюретата:)Мисля ако й хареса да заместя това ядене с кашата скоро...като не сме на кърма мисля че няма лошо.

Чиста вода малко пие.повече чай обича,давам на Блевит нощния и през деня:)

Лека от нас!Дано са спокойни бебчета!

# 61
  • Шумен
Добър вечер

Момичета, много съм притеснена! На Ива и излязоха едни ситни пъпчици под брадичката и не са с връх и не тече секрет ...Нямам идея от какво могат да са ! Доки каза да не се притеснявам , но знае ли човек- нали не е нейното дете! От храна ли ще е, от претопляне ли незнам....

Споделете мнения

Благодаря

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 22:39 от recito

# 62
recito, да не е от лигите? Само там ли са? И Ади имаше на брадичката, дребни, червени, но на нея непрекъснато й текат лиги.

# 63
  • Шумен
Възможно е да е и от лигите, но нали и досега се е лигавила! Те и текат лиги от доста време! Да само под брадичката са няма по тялото , по ръцете никъде другаде!
Kimbarly мазахте ли с нещо? За колко време минават?

# 64
Брех какво е човек да няма комп под ръка изпуска всичко.  Sad
Ние от пюретата ядем Гербер, Хипп и Бебивита другите не ги иска.
recito пъпчиците най-вероятно са от лигавенето или ако е попаднала вода под брадичката и докато е пиела и е останала там. Ако е от храна едва ли ще са само под брадичката.

Забравих честито полугодие на всички бебоци!  bouquet

# 65
Recito,при Алексчето имаше за малко едни ситни пъпчици по брадичката.Взех кремчето на Мустела от специалната серия за проблемни кожи и много бързо се скриха.Ама не мога да стана от леглото сега че ще скърца паркета,иначе да ти кажа как се казва точно...утре но ти сигурно се сещаш:)

# 66
Възможно е да е и от лигите, но нали и досега се е лигавила! Те и текат лиги от доста време! Да само под брадичката са няма по тялото , по ръцете никъде другаде!

Мажа с Нахткерцен балсам на д-р Тайс, минават, след някой и друг ден пак се появяват, не им се притеснявай. Hug

# 67

Мажа с Нахткерцен балсам на д-р Тайс, минават, след някой и друг ден пак се появяват, не им се притеснявай. Hug
И ние от раз се опъпчихме така. Цялата брадичка, чак към носа и скулите тръгна днес. Намазах 2-3 пъти с Нахткерцен и засега изглеждат повяхнали.
Без да всявам драма ...... ама наистина не се шашкайте ..... майка ми каза, че аз така съм карала скарлатина. Опъпчила съм се само около брадичката.
Но предвид периода на лигавене съм сигурна, че е от влагата + замърсяване от ръчичките, които са все наврени в устата.

# 68
Здравейте ! Честита нова тема ...много хубаво заглавие, поздравления!  Hug
за водата - още давам преварена и от време на време купувам една , ама не помня как се казва ... Blush
за стерилизирането - стерилизирам може би 3 пъти в седмицата , през другото време мия с топла вода и веро , което уж е ЕКО
за пюретата - гласувах за ХИП и гербер , давала съм и на бейбевита ...яде ги малкия всичките ,яде и пюрета ,които му приготвям аз когато падне от някъде домашен зеленчук.Приготвям ги на пара (с такава решетка ,която се слага в тенджерата ) много вкусно става.  Малкият обаче  не яде плодовите пюрета...с голям зор става работата. аз не го насилвам, ама яде само ябълка и круша засега  , но прави пак  разни физиономии...банан категорично не иска (пробвах само банан, банан с ябълка и суров пасиран банан и не ги иска.Явно не обича засега банан, ще пробвам пак по-нататъка)Давала съм и слива , но и нея не я иска .
Днес за първи път дадох 180гр пюре на обяд т.е. заместих (предложих му и мляко де след пюрето , но не искаше) . Марио от 2-3 дни нещо не иска да яде много много.  Аз си мисля ,че ще е от зъбите. Вечер се събужда с писък и рев много често. Мажа венеца с калгел и нещата се успокояват.
За заспиването - обикновено е сложна работата.  Гушкам го на нашето легло , но пак се борим 30мин... Избягвам да го уча да спи навън , тъй като предстоят жеги и не ми се иска да спи на обяд навън. От известно време , бебо спи като голям човек - върти се на една страна Simple Smile))
за забавленията - обожава бънджито . МОже да стои там с часове (не че го оставям де) Много добре ми се отразява и на мен. Слагам го в бънджито и той е доволен , а аз мога да свърша нещо ...дори и душ да взема Simple Smile

# 69
Добро утро момичета,

аз влизам отчаяна да се оплача... пак имахме драма снощи със заспиването. След къпането към 19:30ч го сложихме да си легне на неговото си място на дивана за нощтен сън и като нададе един вой, все едно го колят, няма край. Рева, тръшка се, чак взе да кашля и да се дави в лигите си, сълзи текат, няма успокоение. Нито в легнало положение, нито в седнало, нито на ръце, прав, никак. Пищи и се дере. С баща му се видяхме в чудо, от едната в другата стая го нося, незнам накрая баща му успя нещо да го разсее и после му пусна въртележката над леглото и радост голяма. Спря да реве и всичко стана весело. Дори си легна в леглото и седя там повече от 30 минути да си играе. Та така минавайки си времето стана време за 8-ото хранене за денонощието. През нощта няма да ви казвам, но ме съсипа на 3 часа плътно. Дори последното ядане в 6ч беше на втория час и малко Sad Вече се чудя какво да правя, не му стига ядането ли или си търси успокоение в него и аз незнам... имам чувството ,че нощното хранене му е станало такъв навик, че няма да има край дълго време след захранването. Снощи пробвах вода да му дам по едно време като се събуди, е казвам ви ако можеше да стане и да ме удари с шишето щеше да го направи. А така добре беше тръгнал да си спи, преди десетина дни имахме само 1 нощно хранене, а сега  Sad

За пъпките и ние понякога така се опъпчване около устата със ситни пъпчици. Аз съм стигнала до заключение ,че е от лигавенето, съчетано с жега или пък някоя не чак толкова чиста играчка попаднала в устата му.

Момичета имам питане - някой дали е проучвал пазара за някакво защитно средство против комари ?!?! Ние за щастие си нямаме такива същества в къщи, но за морето мисля да купя нещо и сега се чудя какво?

За пюретата не съм гласувала, защото не се захранваме още, но старателно проучвам. Оставам с впечатлението, че не марката е определяща ,ами по-скоро предпочитанията на бебето и това дали ще хареса вкуса на съответното пюре. Немога да се реша да купя нищо още, а то си идва времето. Иска ми се с тиква да захраня, ама аз как мразя тикваааа, как ще купя, пък ще го опитам това пюре и накрая трябва да го дам на бебето с убеждението колко е вкусно ... сложна работа Simple Smile

pipi_mb страхотна статия. Много ми хареса и разбира се е много полезна, има отговори на всички мъчещи ни сега въпроси.  Hug

Кимбарли  Hug Всеки пък като напишеш нещо по въпроса за захранването си го копирам и си го записвам. Страшно полезна информация даваш Simple Smile

Това време ме съсипва и то напълно. Няма ли край вече ? Днес пак се очертава поредния смотан и дъждовен ден, откачам направо. Затова  Hug за всички и лек Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 07:41 от mama_Iva

# 70
Момичета имам питане - някой дали е проучвал пазара за някакво защитно средство против комари ?!?! Ние за щастие си нямаме такива същества в къщи, но за морето мисля да купя нещо и сега се чудя какво?

Ами аз бях писала, че съм си взела лепенки против насекоми от аптеката. Лепят се  на дрешка или обувка ако детето  ще стъпва по трева  и има опасност от  кърлежи. 6 лепенки  са  2,60 в аптеката в Мола, което ме навежда на мисълта, че в някоя друга може да са по евтини. Изглеждат  като имот-иконки едни  жълти  усмивки и  са с трайност  от 24 до  48ч след  поставянето. От аптеката ми обясниха, че ако  излезем на  разходка за  2-3ч  после можем да  върнем лепенката в опаковката за да не  и се загубят свойствата и да я ползваме пак. За сега не съм ги ползвала, нали  е  времето гадно, но смятам  като ходим в морската да му сложа, че там  има какви ли не  твари.  
Сигурно има и някакви  мазила против насекоми, но  все още не съм склонна да  го мажа и за това. Дано да работят  тези лепенки.

За водата - ние сме на розов етикет Девин, детска около 72ст., е в кауфланд за 1,5л.  Не я  преварявам.

За стерилизацията - спрях  една седмица преди да стане  6 месеца. Не съм си донесла  стерилизатора във Варна, само с топла вода и ведро  се мият шишета и  биби.

Да питам - Вие минахте ли на по големите  биберони-залъгалки  от  6 до 18месеца  newsm78 newsm78

recito , ние имаме такива пъпчици от лигите. Аз мажа с бюбхен крем - съвсем обикновен и се махат.

Джозефа, разбираемо да не  се купува всичко, което е на пазара за бебоците. Аз по принцип си  обичам хаоса и не ми пречи да има  люлки и  бънджита и разпиляни играчки, но  определено няма  всичко да му се купува.  Не знам какво  ти е мнението за  неща втора употреба, но може да  разгледаш продавалниците и от там да  вземеш бънджи. Нашия плъхок много се  радваше да скача на крачетата си и затова му взехме бънджи  - ново е  145 лева май, предполагам че втора ръка ще е  на половина.
ние имаме  ето това :
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … c21614a383ab530a1

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 07:50 от ANGYA

# 71
Добро утро! Ни сме на линия от 6ч., както обикновенно. Умирам за сън ама кой ме пита...

ANGYA , ние до сега карахме с биберонче 2-ка на Авент, че нашия тати го беше разширявал преди, че не течеше млякото. Беба дърпаше около 10 мин./максимум/. Сега минах на ХИП2 от 6-я месец и явно е по-гъсто, щото като че ли се мъчеше детето да дърпа. Та отидох и купих биберонче пак на Авент с трите позиции/1,2,3/ за съответните месеци. Е трябва да ти кажа, че на позиция 1 й се излива млякото в гърлото та чак се дави и е готова за 1 мин. и после рееев..то детето е викнало да се наслаждава на храната  Laughing Добре, че не взех от тези 6+, тогава сигурно нямаше да е необходимо изобщо да дърпа, а наистина щях да й го изливам млякото в устата. Сега през деня ядем с тези изливащите, а вечер и давам старата биба 2+, за да се унесе и заспи по-бързичко  Mr. Green

# 72
"Снощи пробвах вода да му дам по едно време като се събуди, е казвам ви ако можеше да стане и да ме удари с шишето щеше да го направи."

Joy Joy Joy

mama_Iva  Hug Hug Hug Искам да ти кажа,че моето дете иска "да ме удари",като ме видеше с лъжичката ,като давах зеленчук и явно правя някаква развълнувана физиономия и го стряскам  newsm09

Иначе,ние сме на 5 лъжички тиква вече и даже вчера си чакаше за още,исках да попитам ,удачно ли е , след като съм въвела тиквата вече и ми отказваше морков с отвращение , да пробвам микс тиква с морков?Дали ще го приеме?И ако го приеме , след колко време да предложа чист морков?Съжалявам за малоумния въпрос предварително! Rolling Eyes

Калина  Hug Hug Малката принцеса добре си хапва,пу пу!

# 73
Здравейте  Grinning
Аз чак на пета страница този път.
Мама Ива, разбирам те напълно. Моя хубостник тази нощ в четири часа се събуди супер свеж и отпочинал и започна една игра  Outta Joint. Изтрещяла работа!
Бягам, после пак. Хубав ден Simple Smile

# 74
dobra имаше много хубава тема при Гала точно за срастването и хигиената http://play.novatv.bg/play/248673/?autostart=true

Ниkoлета , B_NADI  честита ви половин годинка   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт