Отговори
# 90
Днес Ванката става на 6 месеца   party023  ей колко бързо мина това време. Честито на всички бебоци които празнуваха и ще празнуват своята половин годинка. А с какъв трепет очаквахме да се появят на бял свят тези малки съкровища...Да са ни живи и здрави и само радост да ни носят, е ще има и не чак толкова хубави моменти, но затова сме родители да бъдем до децата си и да ги подкрепяме. Нещо май съм се разчувствала, ама мами 10 години чаках това слънчице и най-после огря и нашата къща. Лек ден на всички  Hug

# 91
Имам няколко въпроса за захранването:
1. трябва ли да има заменено цяло хранене, за да се дава по малко плодово пюре сутрин и няколко лъжички каша следобед?  newsm78  Аз на обед давам по 50-70г зеленчуково пюре и дохранвам с кърма. Та се чудя за плодовото и кашите.
2. по колко пюре трябва да изяжда бебо, ако заменя цяло хранене? (Яде по 170мл кърма 6 пъти)
3. плодовите пюрета са само за десерт или могат да заменят цяло хранене - питам, защото според етикета са по-малко калорични от зеленчуковите.
4. колко калории трябва да приема ощо бебето за деня?

Моля, ако някой е наясно да отговори  Praynig

И последно: как се спира кърмата? Аз ще говоря и с ЛЛ, но да ви питам и тук

Честити месечинки на бебоците!

# 92
Здравейте!
Влизам да се похваля, че ние вече пием от чаша - съвсем обикновена чаша за чай. Пие като голям човек и не се олива и капка.
Та майките на кърмачета които не искат вода от шише могат да пробват с чаша  Hug

# 93
mama_jelly по принцип количеството ядене си го определя самото дете, а и всеки ден хапват различно. След като вече ги захраних започнах така :
6 часа мляко; 10 мляко ; 14 едно бурканче пюре - понякога изяждат 150-170 различно ; 16.30 сок ; 17.30-18 плодово пюре и според зависи колко изядат останалото им давам мляко . Горе долу моите хапват по 175 мл. мляко (150 вода + 5 л. мляко). След като ги захраних със зеленчуково им дадох месно пюре. Скоро мисля да сложа и 1/4 твърдо сварено яйце. Към 7 месец мисля да включа попарата (въпреки, че казват от 6 месец ) и кашата.
А за спиране на кърмата е хубаво да отидеш на мамолог , изписват ти 2 хапчета и след няколко месеца , трябва да отидеш на преглед  Simple Smile с това шега не бива.

# 94

margoot , честита половин годинка !
Днес и нашият юнак става на 6 месеца! newsm44 Heart Eyes
Благодарна съм за всеки ден щастие с малкото ми съкровище и дано имаме безброй още такива мигове! Наистина неустено минаха тези месеци и за мен.
Сега ще бързам да го изкарвам навън, че още се мотам.. Joy
Весел ден на всички! Hug

# 95
  • София
Не че съм горда с това, че мога да дам съвет за спирането на кърмата, но все пак - изцеждах по малко с помпата, когато гърдите ми ставаха напрегнати и ме боляха....Започнах от 5-6 пъти на ден и стигнах до веднъж дневно, а днес дори не съм се изцеждала.
Би трябвало кърмата сама да намалее като не се стимулира лактацията чрез сукане/изцеждане "до дупка". Пак зависи, но се надявам, че на втората седмица ще е съвсем намаляла и спряла. Мисля, че това е достатъчно.
Хапчетата за спиране на кърмата четох някъде, че имат доста странични ефекти и се надявам да не стигам до тях.
Ако има някой опит, нека сподели.
Ще отида и на мамолог, когато ми ннаправят профилактичните прегледи от работата, които са ми към допълнителното осигуряване.  Peace

# 96
Здравейте!
Нашето захранване не се увенчава с успех засега. 10 дни давах картоф, който беба така и не хареса:(. Днес, с тайната надежда да има поне малко ентусиазъм за ядене на нещо различно от кърма, предложих морков...за мое съжаление и той не се хареса. Мисля още няколко дни да продължа с моркова и дано му приеме вкуса. Има ли и други мами с трудно захранване и как се справят или са се справили?
Иначе, в събота ни сложиха противохепатитната ваксина. Е, няма такъв рев:(. Още щом видя доктора, детето заплака жално-жално и не спря 1/2 час след излизането от кабинета....скъса ми се сърцето.
Прочетох, че доста мами се оплакват от неспокойни нощи. И при нас е така. 3 седмици се събуждахме на 1-1.5 часа, т.е. аз почти не съм мигнала. Едва снощи се събуждаше на 3 часа и аз успях да поспя. Даже днес съседа ме пита дали й никнат зъби, че доста била плачела напоследък:). Тя, щерката, си е доста гласовита и като пее, но заплаче ли в затворено помещение кънти доста силно.
Хубава седмица от нас!

# 97
=== изцеждах по малко с помпата, когато гърдите ми ставаха напрегнати и ме боляха....Започнах от 5-6 пъти на ден и стигнах до веднъж дневно, а днес дори не съм се изцеждала.
Би трябвало кърмата сама да намалее като не се стимулира лактацията чрез ......
и при мен така спря от намалено цедене.
Жозефа, как се чувства Филип от адаптето? Оправиха ли се обривите, стана ли му вкусно?

# 98
  • София
dobra , свикна някак....Минахме на Фризопеп и от 1 седмица пие него. Обривът почти на 100% се скри. Имаме леко слуз в акото и то се забелязва след щателна проверка от моя страна  ooooh!.
От Аптамил АДЦ имаше мноооооого слуз и го спрях.
Но за съжаление не пие много вода - нали беше само на кърма и няма никакъв навик...Но трябва да свикне, защото много е намалил пишкането.

Ох, сега треперя как ще понесе противохепатитната, че имаме 1 и 2 прием и май не можело да се отложи 3ия.
А пък за онези, дето ги нямаме - Пентаксим и Инфарикс /или каквито бяха там/ пък изобщо не ми се мисли.....Май ще говоря с педи да не ги слагаме сега. Да изчакаме още малко.
А вие имате ли някакви ваксини? Какво беше положението при вас?

# 99
Джос, аз бях писала но и Алекс не може да пие вода, имах малко изцедена кърма от 6месеца и да не я хвърлям я давах със лъжичка и с една спринцовка.Бебешондел даде добра идея, ще пробвам нейния вариант.
За ваксинациите, давай туя, или нещо хомеопатично няколко дни преди и след.

Днес в един пясъчник, едно момченце постоянно идваше и стъпваше замъците на Дая, освен това постоянно кашляше срещу нея.Майката само един път небрежно му подвикна и толкова.За да не се разправям с нея, казах- "Дани не се доближавай до момченцето, да не го заразиш с шарката си" Joy
Онази си го хвана под ръка и  изчезнаха от детската площадка Simple Smile Вече така ще процедирам Laughing

# 100

Днес в един пясъчник, едно момченце постоянно идваше и стъпваше замъците на Дая, освен това постоянно кашляше срещу нея.Майката само един път небрежно му подвикна и толкова.За да не се разправям с нея, казах- "Дани не се доближавай до момченцето, да не го заразиш с шарката си" Joy
Онази си го хвана под ръка и  изчезнаха от детската площадка Simple Smile Вече така ще процедирам Laughing

newsm10  202uu

# 101
  • София
mari:) , бях забравила за Туя-та, но добре е подсещаш.  Hug
А иначе за детските площадки - сигурно си е голям екшън - да се чудиш как да се пазиш от болни/невъзпитани/нахани деца и техните майки....
Не че ще ставам майка-орлица, ама сигурно много ще се разправям някой ден, в ситуации като твоята....

Изследванията на кръв и урина на 6ия месец - да питам - има ли някакви изисквания към урината -от сутрешно пиш ли да е или не? Както и за кръвта - между две хранения да има някакво време, примерно?
Питам, щото се сещам, че Мустаков беше казал, че за кръвен тест трябвало да има поне 3 часа от предишното хранене...Верно, че става дума за тест за алергия, ама все пак

# 102
....Ох, сега треперя как ще понесе противохепатитната, че имаме 1 и 2 прием и май не можело да се отложи 3ия.
А пък за онези, дето ги нямаме - Пентаксим и Инфарикс /или каквито бяха там/ пък изобщо не ми се мисли.....Май ще говоря с педи да не ги слагаме сега. Да изчакаме още малко.
А вие имате ли някакви ваксини? Какво беше положението при вас?
Като вас сме - 1-ви и 2-ри прием на хепатитна, нищо друго. Аз искам да сложа 3-я, така и така сме ги започнали, а другите ще отложа. Но сега заради обрива нищо не мога да правя.
Каква е цената на Фпизопеп (ориентировъчно)? Гошко има малко слуз в акото от Аптамил-комфорта, но иначе корема му е много спокоен. Това, което МНОГО ме притеснява, е че откакто спряхме кърмата не наддава. Яде по над 150мл, на 24 часа повече АМ отколкото преди кърма, а кантара не мърда  newsm78 четох, че това е вид непоносимост към храната. А тъпото педи ми вика - нормално е да не качва, нали като цяло е добре детето  Twisted Evil И все ми цитира, че имала едногодишна пациентка 7,5кг и да не съм го мислела, децата били различни. Те хубаво различни, но преди как наддаваше! Не смея на своя глава да дам Фризопеп.....
Мари
, браво за идеята!!!! Адмирации, така трябва.

# 103
  • София
dobra , цената е 20,80 в кварталната аптека. В Ремедиум, примерно е горе-долу същата цената.
Но мога да се сетя обаче, къде го бях видяла за 18лв  newsm78

Тъпото е, че докторите нещо не се осмеляват много да консултират за млеката. Или поне тези, с които аз съм се сблъсквала. Не мога да разбера защо пък само тоя Фризопеп ни го навират в ръцете. Аз бях готова да давам 28лв за Аптамила, но не му понесе добре. Но съжалявам, защо ми се струва, че по-широкоспектърно мляко от тъпия Фризопеп, който е и горчив на всичкото отгоре.
Вероятно не познават добре млеката и едно си знаят, едно си баят и си връзват гащите с Фризопепа за всичко.

За наддаването - странна работа....Може наистина да е от АМ. Не знам дали ще откриеш някой педиатър, който да ти даде адекватен съвет дали да смениш млякото или не.
Ние сме на консултация в сряда и ще видим как е наддал Фифко за 10дни само на АМ и ще споделя тук.
Надявам се, че нашто педи ще сподели нещо от собствен опит, защото се оказа, че и нейното дете е пило Фризопеп до годинка и половина

# 104
Имам няколко въпроса за захранването:
1. трябва ли да има заменено цяло хранене, за да се дава по малко плодово пюре сутрин и няколко лъжички каша следобед?  newsm78  Аз на обед давам по 50-70г зеленчуково пюре и дохранвам с кърма. Та се чудя за плодовото и кашите.
2. по колко пюре трябва да изяжда бебо, ако заменя цяло хранене? (Яде по 170мл кърма 6 пъти)
3. плодовите пюрета са само за десерт или могат да заменят цяло хранене - питам, защото според етикета са по-малко калорични от зеленчуковите.
4. колко калории трябва да приема ощо бебето за деня?

Моля, ако някой е наясно да отговори  Praynig

И последно: как се спира кърмата? Аз ще говоря и с ЛЛ, но да ви питам и тук

Честити месечинки на бебоците!

Според това което ми каза нашата педиатърка трябва да изпжда по 140 грама пюре ако е заменено напълно хранене. Аз не съм заменила нито едно напълно давам пюрето с млчко и кашата също и ч правя с мляко. Плодовите знам, че не могат да заменят цяло хранене аз ги давам с кашата за по-добър вкус, но слагам по съвсем малко или разделям едно бурканче на три.

За кърмата аз знам, че като се намалят храненията и кърмата намалява, а и съм чела, че имало нчьякакви чайове за спиране на кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт