Отговори
# 135
Тогава давай първо пюре 50-60гр и после си го кърми.

Благодаря, така ще пробвам:)

# 136
  • Пловдив
Здравейте ,и ние сме много зле в последно време със съня нощно време -направо съм като парцал ,едвам гледам и ходя ,малчо се буди постоянно на всеки час и по честто ,много е неспокоен ,само се върти плаче ,уфффф дали са зъби какво ли е не знам ама няма ад издържа така дълго  Tired #Puppy dog няма за сега на венците нищо ,нито пък са му подути,само иска ад го гушкам и ад суче ,нищо друго  не признава

Ох, и ние сме така, едвам издържам вече Sad Постоянно се буди нощем и иска само да го гушкам и да цока, пробвах да го кърмя легнал, но не, пробвах да дам вода, само като усети шишето и почва още повече да се сърди, направо ужас  Crazy А и ние нямаме подут венец още, нито пък виждам да се подава зъбче  Rolling Eyes

Аз иначе давам оризова каша вече трети ден, но малчо изобщо не я харесва , та се чудя какво да правя  newsm78 Така се гнуси, дам 2-3 лъжички ( не цели де) и той затваря устата. ТА се чудя колко време да я давам сега кашата и после какво да въведа, плод или зеленчук, искам да е нещо с което да му я смесвам, за да му харесва уж повече. Явно няма да стане цял месец да е само на каши, защото те са супер безвкусни и той не ги харесва, та смятам сега да давам оризова поне 5 дена , после да дам ябълка или тиква, круша и картоф, и всъщност за около 1 месец да въведа оризова каша, ябълка, тиква, круша и картоф, за да му е разнообразно храненето . newsm78
А също не искам да замествам кърмене с друга храна, та да видим .

Josepha, защо не пробваш да отложите ваксините поне до годинка ? Дано бебо се оправи бързо  Hug

# 137
И ние също ще сме като това сучещо девойче! Grinning Алето не иска и не иска да бъде захранена.На шест месеца и половина е и яде по една лъжичка, плаче, затваря и стиска устата, чудо е!Опитвах първо с морков, след няколко дни с картоф, после и с банан...не и не.
Как да я накарам да си отвори устата без сила , не знам.Давайте идеи Hug

# 138
Мари, аз моето момче също много трудно го научих да си отваря устичката. Ама тогава беше преди месец точно. За 2 седмици започна да яде по 3-4лъжички. А като му дадох домашно пюре от раз изяде 50г.
 Сега са по-големки и разбират. Като му поднасям лъжичката и казвам `ааааааам` и му се хиля и той по инстинкт копира и си отваря устицата и той ухилен, много ми е смешен. Така даже му давам и пюрета, които не му харесват(от сливата му се гади направо, но пък разхлабва)

rossy-pm в какво се състои процедурата по забелване? Аз още се чудя да ходим ли.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 21:39 от mama_jelly

# 139
........ Надявам се докато стане първи - втори клас да го отуча  Simple Smile
Хубав ден!
Azzazela няма страшно и до втори клас  Mr. Green голямото междучасие е 15 мин.
http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74

е айде стига де... не е истина... това верно си е гадно дори. То бива ,бива  ooooh! ooooh! ooooh!

Днес ваксините минаха много добре ( пу,пу сега предстои нощта и  да видим ) Малчо плака много малко, бързо се успокои и дори бяхме още в кабинета като взе да си гука и все едно нищо не е било. Край махна се това чудо с 2-те ваксини. Доктора ме похвали,че сме само на кърма още и каза, че ако виждам, че кърмата му стига да не почвам още пюрета. Нямало смисъл... Освен това ми каза, че въпросната ваксина Симфлорикс изграждала имунитет само с едно поставяне и нямало голям смисъл от трите пъти, но я слагал за 100 процентова сигурност от придобиване на имунитет. А тази, която е на 1г1мес била напълно излишна и ми предложи ако искам като й дойде момента да я впише само ,че я е слагал пък да я пропуснем. Остави ме да си мисля, но аз още от сега знам отговора. Казвам го само като инфо да си знаете. Като аргумент ми каза, че преди ЗК да я поеме и въведе в календара, на майките им се препоръчвала да се постави само една доза.
Иначе сме 8кг и 70см.  Mr. Green
Азазела ужас , сега прочетох подробно за твойте среднощни разходки ...  Hug
Ивка и ние сме така ... нощно време е най- активен. Аз също пробвах легнала веднъж , не се получи и не го пробвам пак , да не го разсърдвам още повече.
Жозефа дано е е реакция от ваксината. Ама от каквото и да е най- добре повече не слагайте нищо, поне до годинка.  Дано започнете да качвате скоро на килограми, а обострянето на обрива да изчезне и да мине съвсем скоро. Ей голяма мъка това вашето Sad Милото детенце, а пък за теб няма смисъл да казвам  Hug Hug Hug
Анна84 аз също не съм захранила... ама грам. Дала съм 2 пъти да смуче банан, но това не го броя. Мисля да задържа до 1.07 и тогава ще се почваме. Днес се сдобихме и със столче за хранене, та подготовката върви с пълна пара Simple Smile За зъбите браво... май имате най- много зъбки от всички. Те кучешките излизат най-трудно, така че  малко ви остава Simple SmileSimple SmileSimple Smile  

Много мерси на всички за препоръките за средсвто против комари. Май се спрях на лепенките , дано да има ефект от тях. Аз съм му купила и мрежа за количката, а в краен случай може ад му мазна малко от Аутана на баткото... дано все пак да няма много комари.

Колкото до "провала" със захранването, едно мога да ви кажа... Търпение. Не бива да се отказвате ,било то и след седмица, две, дори и месец. Има по-лесни деца ,но има и доста трудни. Това не е обаче причина да смятате ,че ще са злояди Simple Smile Спокойно и ако не върви пропуснете ден два, сменете храната и отпочинали отново и отново. Това е положението. Няма ненаучило се да яде  Mr. Green

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 20:52 от mama_Iva

# 140
Здравейте, мами  wavey

Ние от една седмица сме столичани /в повече  Joy/. Хайде да направим нова среща в Борисовата, следващата седмица, хайде да ви видя, че не съм идвала на нито една среща, все така се случва. Казвайте как ви е удобно, да се съберем повечко мамета Peace

За сукането и ние сме така, денонощно, а и постоянно иска да се гушкаме, много ми е хубаво да се гушкаме и не се оплаквам, за сукането нощем не искам да го спирам, понеже и без това не сме от много едричките, да кажа, че сме си твърде финни, ноооооооо безсънието все повече започва да ми тежи, все повече го усещам, до сега си викам, стискай зъби, само бебка да е добре, да й е комфортно, ама на мене вече никак не ми е комфортно, недоспала, изтощена, ще видим какво ще правим  Tired

За пюретата и захранването, абе отначало тръгна екстра, викам си това дете се отвори вече на ядене, ама после старата песен на нов глас, не щем, плюем, хапва по пет-шест лъжички и не иска. Плодовите са й леко кисели, зеленчуковите са й гнусни, кашите ги яде ама и при тях няколко лъжички и започва да вика брррррр с пълна уста и мама е цялата в каша, пюрета, мани, мани  Crazy
А иначе по време на хранене, за да хапнем и малкото количество, то са едни песни и танци, пълен цирк сме, направи ни на маймуни това детенце  Joy Joy Joy

Айде, лека вечер на всички  Hug

# 141
Офф и ние не спим от 3 дни, направо незнам на кой свят съм. Преди се будеше по 1-2 пъти на вечер да суче и бях ок, но от 3 нощи се буди буквално през час. Венеца не ни е подут и незнам какъв е тоя зор. На всичкото отгоре баткото трета седмица не е на градина и ще се свърша. Cry Cry Cry Cry
Оплаках се Rolling Eyes

# 142
mama_jelly , аз не гледах много от процедурата... Отидохме на хирург и той го натисна май с някакви марлички... Зарева малкия там и докато излезем от кабинета беше спрял и се хилеше. След 2 часа обаче започна да плаче милия. НО до следващия ден всичко беше ок ... Малко неприятно , но ние изобщо не се справяхме с отварянето , а не ми се искаше да се налаге нещо такова като е по-големичък Simple Smile

# 143
Смеси зеленчуковото с плодово и ще го яде  Peace

То хубаво ама как ще свикне с вкуса на зеленчуците?!? Ами после местните как ще ги давам!!?

# 144

То хубаво ама как ще свикне с вкуса на зеленчуците?!? Ами после местните как ще ги давам!!?
Малко по малко ще заместиш цяло пюре само зеленчук. Примерно първо слагаш 1/2 бурканче , после по-малко и така. това е риска на започване с плодово пюре. А за месните не мога да дам съвет, защото не съм ги вкарвала  Blush

# 145
Благодаря за съчувствието на всички  Grinning
Добра То където е първи клас, там и 18....после и гаджетата ще започне да води мойта спалня:))) Не бе хора, това в кръга на шегата. Аз бях решила да отбивам вече, но явно ще е след лятото. Да стане малко по голям ли, що ли??? Да не говорим, че АМ не ще и да помирише, плюе го.

# 146
Здравейте майчета.

Не съм ви писала отдавна,но сега имам нужда от вашата подкрепа и разбиране.Ще споделя накратко какво се случи с нас и моля,ако някоя се е сблъсквала с подобен проблем,то моля да сподели.

Преди седмица ме връхлетя ужасен грип,с температура,с повръщане ,с главоболие и световъртежи.Бях на системи и инжекции. С дни не можех да стана от леглото.Наложи се да прекъсна с кърмемето.Майка ми се грижеше за бебчето.Все още не съм се възстановила .Но най-страшното е,че бебето ми отказва АМ,повръща му се и му се гади от него.Пробвах с различни видове,но резултатът е все един и същ.Започнах с кисело мляко 2%.Той го прие добре и го хареса.Но сега започнаха да му излизат пъпчици около устата и това ме въвежда на мисълта,че може да е алергичен към кравето мляко.Същата реакция прави и като му давам млечни инстантни каши.Преустанових приема на тези вид каши и сега си хапва само безмлечни.Затова купих и  едно мляко,което е точно за алергични към кравето мляко бебчета,но той и него отказва да пие.Досега е пил само кърма.

Притеснява ме това "немлечно" хранене.Много съм притеснена и не мога да си обясня как се разболях.Мъчно ми е,че  прекъснах кърменето.Моля ви не ме обвинявайте,просто с тези лекарства и с този вирус нямаше как.

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 09:49 от kup74

# 147
rossy-pm, благодаря за отговора. Май и ние ще ходим като гледам. Аз всяка вечер като го мия се опитвам да подръпвам по малко, ама ефект мяма..

kup74, не се обвинявай за кърменето. Най-важното си му го дала  Peace За АМ не мога да дам съвет, но може да се обадиш на педиатъра ви и той да прецени. За АБКМ май трябваше да има повече симптоми, не само обрив  newsm78 ама и ние имаме пъпки около устето, но те са ни от лигавенето и пъхането в устата на всичко де що види

# 148
Здравейте момичета,

kup74   Hug Грипа е страшен , а явно и ти си го изкара тежко. Бързо да оздравяваш. КОлкото до АМ и обривите не мога да ти дам съвет, защото не ги разбирам тия неща с тия алергии и т.н. Бих те посъветвала да пробваш консултация с педиатър. Знам ,че повечето не могат да отговорят, но може да пробваш. Нищо не губиш, туко виж си получила адекватен съвет. Дано и други майчета, сблъскали се с този проблем да дадат съвет. Успех и дано скоро всичко се оправи Simple Smile

За пишката и аз дърпам всяка вечер леко и си мислех, че няма ефект, но д-ра каза ,че вървим много добре. КОлкото до самата "процедура" то не представлява кой знае какво, хваща и дърпа рязко. Плача след това е при всяко пишкане, защото го щипе, че да не кажа и боли. Общо взето е доста травмиваща процедура, но минава и заминава за ден-два. Въпроса е после да се забелва всеки път и да се поддържа добра хигиена. Аз лично съм ЗА тази процедура, но може би малко по-късно ( м/у 8-10 месец)

ceci88 аз няма да съм другата седмица тук, но ако искате може още утре да се разходим в Борисовата. Ако има кандидати да свъркат...

Аз се опитвам да си оправя багажа за морето , но просто мъката ми е голяма. Всички дрехи ми седят ужасно, да не кажа ,че голяма част направо не ми стават Sad То вярно ,че това са бели кахъри, както са казали хората, и е направо срамота да се оплавам за такива неща ,  но ми е депресирано и хич не ми се оправя багаж... та затова ако някой иска може утре да врътнем едно кръгче из парка.

Днес съм на първата си родителска среща в у-ще. Да видим какво ще кажат, колко пари ще искат. Само се моля да не продължи дълго ,че бебчо кой ще го храни. Аз нещо не смея да се изцедя и да му оставя в шише храна, та затова ще го нахраня в колата непосредствено преди това и таткото ще трамбова с количката пред у-щето докато свърша . Абе луда работа Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 149

Малко по малко ще заместиш цяло пюре само зеленчук. Примерно първо слагаш 1/2 бурканче , после по-малко и така. това е риска на започване с плодово пюре. А за месните не мога да дам съвет, защото не съм ги вкарвала  Blush

Там е работата, че започнах със зеленчуковото  Simple Smile, но откакто вкарах плодовете отказва зеленчуците. Вчера я оставих само на мляко и днес О, чудо! прояде тиква с морков  Laughing Е, то доста сладичко, но все пак е нещо

Общи условия

Активация на акаунт