Отговори
# 540
  • Шумен
Здравейте
Как сте в  тези жеги? Страшно е Ива отказва дори да се храни!

Честит празник, Kimbarly!
здраве, щастие, късмет и всичко да ти е наред!

Бебешондел да питам за тези мрежички  (само диня е смукала от мрежичка, а да и краставица е смукала.) -нещо специално ли са, купувате ли ги? Иска ми се да дав на Ива диня пък ми се струва добра идея с такава мрежичка?

Лек ден

# 541
Аз попаднах на това и се чудя дали да купувам  newsm78

Мрежа за плодове

Биберон за плодове

# 542
Това май е много хитро:))Бих й дала диня...Откъде може да се купи?

# 543
Навсякъде ги има, последно гледах във вис виталис, спокойно давам диня и смуче на поразия много и харесва.
Такова е нашето: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9016&cat=40

# 544
  • Пловдив
Здравейте от морето Simple Smile

Ние от неделя сме на Влас, голяма лудница е тук и още не сме се адаптирали, все пак ни е за първи път на море с дете Simple Smile. Сутрин ходим от 8-10 на плажа, Влади много се кефи на пясъка. В началото като го сложихме в пояса (този с дупките) го хвана страх , но после му мина и много се кефи. Събличам го голичък на пясъка да си играе. В морето също го изкъпахме. Към 09:15  заспива на плажа доволен  Simple Smile Вчера толкова се измори, че като се прибрахме спа от 11:30-15:30 , чак се бях притеснила  Crazy
Много се притеснявам и аз за този летен вирус, дано ни подмине  Praynig
На всички болни бебоци, бързо оздравяване  Hug

Ние сме основно на кърма, давам му да опитва разни неща-диня, пъпеш, праскова, ябълка, банан е ял до сега. Два дена подред му давах и малко кисело мляко, домашно, с такъв кеф го яде. Нямаме проблем. Дори със захранването и слузта ни изчезна и лишейчето, което имахме  Crazy Със зеленчуците не сме стигнали до никъде, иначе към 18:00-19:00 му давам каша, която си хапва с кеф, понякога по -малко яде, понякога повече, не го насилвам.

Ние биберон не ползваме, но играчки и шишета не стерилизирам, мия само с гореща вода .

За рапичното олио, аз също слагам в кашата от това  http://www.bio-magazin.eu/zehtin-i-maslini/940-bio-bebeshko-olio … -holle-250ml.html , то е от слънчогледово, рапични и конопено  Peace

Кимбърли, Честит ти празник !!! Моя мъж и той е именик днес   ura

# 545
От няколко дни давам сурови плодове, но Кики не и хрумва как да ги яде, само ги смачква и се омазва цялата.

Жегите и нас много ни мъчат, малкият дзвер спи много неспокойно.

Да се похваля вчера за първи път малката метна с ръка за чао. Сигурно 1 месец я учех и като не видях резултат се отказах. Но вчера и дойде от вътре, две седмици след края на "обучението ми". Явно нещата се случват тогава, когато малките решат.

# 546
Кимбърли, честит празник.

Аз давам на Сияна пресни плодове и без мрежички, тя си ги гризка направо с голям кеф. Дадох диня, кайсията направо си я хапва сама ( обелена и на половинки, полека-лека изяжда цял плод), дадох и ябълка, само че нея я настъргах и я давах с лъжичка. Дадох и онзи ден една ябълка, цяла за забавление, тя как си забиваше зъбките, направо ябълката беше накрая цялата надупчена... Joy

Да се похваля и аз, вчера мойто диваче се изправи в кошарата си. Днес вече смъкнах нивото, защото докато се събуди и е права и без малко да се преметне през глава. #Crazy Направо нямам миг спокойствие...Сега и е странно да спи в "новото"легло, ама няма избор, ще свиква....

Леле, при нас в Русе мина 40 градуса...  Nature Sunny Блазе ви на всички, които сте край морето. Топнете се един път и заради нас  grinning039

# 547
Бебешондел,благодаря за инфото:)ще се снабдя още утре и ще дам диня,страх не страх:)тя така сладко я гледа докато ядем че ми се иска да й дам:)

Да се оправят твоите слънца!И малкия Филчо също!Дано ни подмине повечето бебоци този гаден вирус Praynig

Алексчето се опитва да се изправя като се хваща за мен:)Засега друга стабилна опора не си е намерила като не си седи никога в леглото.Почнах са я слагам за минутки в една кошара дето ни дадоха наши приятели сред играчки ама там няма за какво да се хване,тя е тип мрежеста отстрани.

Момичета,започват ли вашите бебешори да спят през повече време?Онзи ден Цвети беше писала че Гоги не спал до обед.Алекс един ден спа до късно,към 8.30,след това заспа към 10.30 за малко и после чак към 4 без нещо за час и половина... #Crazy и до къпането към 9.30 беше кисела много сма тогава май зъбките я мъчеха и даже давах Панадол...

Обикновено сега спи около час малко след като се наяде сутрин т.е.до към 10 и нещо;наобед заспива към 13-13.30 за час и половина,ама с малко будене и пак люшкане:)И сега взе да заспива след 17.30 и не мога да я изведа до 19.00:)Айде в жегите добре ама после...Освен да спи навън по това време но пък тя не спи така добре,защото мама навън не я клатушка като се събуди...Simple Smile

Бях се сетила...Добре дошла на мама Ojos Verde:)Не се притеснявай за лазенето...аз не съм пролазила но съм проходила рано рано HugВсяко си е различно;)

# 548
Момичета исках пак да питам и забравих...Simple Smile

Като започна да давам попарка след време - сухар, сирене,масло,зехтин по малко в домашните пюрета ми казаха..Какви марки купувате за бебетата?Не знам дали тези които ядем са достатъчно добри за нея...

И за плодовете...давате ли купени?От село още няма много плодове само зеленчуци ще дойдат.Какво да гледам да са български ли,какви да са ако реша да пробвам???Много ме е страх да не й се раздразни корема...

# 549
Момичета исках пак да питам и забравих...Simple Smile

Като започна да давам попарка след време - сухар, сирене,масло,зехтин по малко в домашните пюрета ми казаха..Какви марки купувате за бебетата?Не знам дали тези които ядем са достатъчно добри за нея...

И за плодовете...давате ли купени?От село още няма много плодове само зеленчуци ще дойдат.Какво да гледам да са български ли,какви да са ако реша да пробвам???Много ме е страх да не й се раздразни корема...

за  сухарите- моя педи каза да си правим домашни,защото онези купените били ужасни боклуци - режеш 2 филии и ги печеш във фурна,тостер ,даже може и на слънце да се опекат
сирене и масло давам домашни ,правя с липов чай попарата

# 550
Аз давам основно купени, т.е. само веднъж ми донесоха малка щайга с няколко неща. Ако ми остане време ходя до близкия пазар и избирам уж от производител. Разпитвам, казвам, че е за бебе да ги ударя на чувства и да не лъжат за произхода.... В повечето случае си личи кое е нашенско и кое внос, но гаранция, че е чисто от химикали пак няма.
Мисля скоро да дам киноа, но ми се ще да измисля вариант, в който не варя всеки ден. Дали сварено и в хладилника ще запази свойствата си  newsm78
Цитат
Киноа има висока хранителна и физиологична стойност – след амаранта тя има най-високо съдържание на белтък от всички зърнени храни. При това белтъкът и е биологично пълноценен, близък до „идеалния” (подобен на млечния). Има високо съдържание на лесно усвоима скорбяла, магнезий, желязо, фосфор, хранителни влакнини. Източник на цинк и ценни ненаситени мазнини, с високо съдържание на незаменимата за човека линолова мастна киселина. Не съдържа глутен. Кийн-уа е лека, вкусна и лесно смилаема храна с чудесен собствен вкус. Нейната лекота, съчетана с широката и употреба в студени ястия и десерти я правят идеален източник на здравословна храна както през по-студените месеци, така и през лятото. Превъзходен източник на храна за бебета и деца.
Начин на употреба: Приготвя се бързо и просто – само за 15 мин., като се вари в съотношение 1:3 части вода. На вид и вкус е чудесна. Подходяща е за различни цели – може да замести почти всяка зърнена храна в много рецепти.
Хранителни стойности за 100гр.: Енергийна стойност: 1415 kJ/ 338 kcal; Белтък: 14.8гр; Въглехидрати: 58.5гр; Мазнини: 5.0гр наситени мазнини: 0.5гр; мононенаситени: 1.2гр; полиненаситени: 2.8гр; Магнезий: 276 mg (92%)*; Желязо: 8.0 mg (57%)*; Фосфор 328 mg (41%)*; Цинк: 2.5 mg (17%)*; Хранителни влакнини: 6.6гр
* от препоръчвания дневен прием.

Да се похваля, Гошо днес проходи като го държа за ръце. Проходилка нямаме и засега няма да вземам.

# 551
Добра, браво на Гого Hug
Аз давам сок от диня в биберон, пийва си я така.
Айде от утре малко захлаждане.

# 552
браво на Гошко,голям мъжага е той! Жив и Здрав да е да тича на воля !

# 553
  • при моите любими
И аз давам купени плодове. Също избирам какви и от къде. Мисля скоро да изпратя мъжо до женския пазар, там има много български ранни круши, ябълки и подобни. Даже често продават и баби и дядовци, дето са си ги гледали на двора. За попарата бях писала, че не правя и затова, чай и сухари не съм ползвала за това, но най-добре е хубав хляб, изпечен на сухар. А ако можете сами да си го правите е чудесно. Аз за тази цел (и не само де) за Нона, си купих машина за хляб и си правех от каквото брашно ми се иска. Сирене купувам към момента Маджаров смес - краве и овче, мисля с него и да захраня. Кисело мляко по БДС стандарт и изобщо ползвам Верея и Бор чвор.  Масло - немско 82% масленост. Имаше преди време тема , тук във форума, за тези продукти и една майка беше купила около 10 вида кисело мляко и беше изпробвала да заквасва с тях, домашно мляко, за да си покаже, кое е най-добро за тази цел. Верея 2,9% имаше най-добър резултат. На други продукти, майки бяха правили проверка на съдържанието и така и аз събирам инфо, кое е уж по-добро за нас и децата ни.  Peace  Изобщо не мисля да купувам различно от това, което си използваме вкъщи. По принцип купувам едни и същи продукти, докато качеството не спадне или някой не ме насочи към нещо по-добро. Така че, ако има някой, който е доволен от други марки да сподели. Ще ми бъде интересно.

# 554
Kimbarly, Честит Имен Ден! да си жива и здрава и много щастливи моменти със семейството!   bouquet

Днес пък моята сестра има рожден ден, да ми е жива и здрава и днес и казах, че чакам второ племенниче Simple Smile)))

dobra, Гошето е голям пич, след някои друг месец да се похвалиш, че прави и това  running

Общи условия

Активация на акаунт