Отговори
# 555
  • София
Е днеска изгоряхме от жега.....Направо беше извратено.

Мацки да ви питам дали наблюдавате подобно явление - моят момък не признава друг освен мен и баща си. Реве еднакво от бабите и дядовците си. Пък ако някой наш приятел го закачи нещо или пък непознат на улицата - вой! вой! вой!
Ега ти - кво му става на това дете?
Утре ще го оставя на свеки малко, че да отскоча до някой МОЛ на спокойствие - и аз съм човек, да му се не види. Ама тая вечер тя дойде пробно и той пищя и се дра все едно го колим.
Вероятно това, че сме си двамца само с него и вечер с тати дава не дотам добри резултати  Thinking
Амаааааааааа не ща неспирно някой да ми се мота и да ми лее мозък. Нито майка ми, нито свекърва ми. Всеки да си знае дома.

И друг да питам - за грахта - въпреки, че dobra беше писала преди - има едно пюре на ХИП "нежни зеленчуци" или някаква такава лиготия - с картофи, морков, грах и карфиол.
Вярно, че доста от вас бая смело сте захранили и вече давате попари и т.н., ама все пак тоя грах май не би трябвало да ме бъгва или да го оставя за 8 месец?

Ей, тва захранване.......Ама за второто може да съм по-смела  Joy

# 556
  • при моите любими
Josepha  мисля, че щом е в общо зеленчуково пюре няма да имате никакви проблеми. Първо ще е в много малко количество и все пак е съобразено за възрастта и е без люспите, които са проблемни най-вече. И домашно да решиш да правиш, просто изчистваш люспите и в началото с по-малко грахчета и всичко ще е наред.  Hug

# 557
  • Ямбол
Ей здравейте,ние се завърнахме в родному,но набързо се събрахме и сме на море до утре от 10 дни. Малката много се кефи във морето,уроците по плуване са ни в голям плюс,гмуркам я под вода и гък не казва,като я извадя и веднага се усмихва.
Аз още не съм я захранила,на кърма си е,само тук таме докато си приготвям за мен салатите и давам да кусва плодове и зеленчуци и в суров и варен вид.
Тя спи доста.Събужда се в 8 и будува 30 мин,после пак заспива до 11.30 часа.
След това отиваме на плаж до 7-8 вечерта.
Цикъла още не ми е дошъл.Приятно,но и странно е незнанието кога ще дойде.
Зъби още нямаме,много иска да стои изправена,седна ли я започва да се захваща за мен да се изправя.
С домакинството слава богу си се справям както преди сама без помощ от никои,готвя,пера,чистя... за мъж и свекър,дано ми е все така кротка тфу-тфу.
Аааа,и да кажа,че и правихме кръщене,каталяса направо.
Друго не се сещам,бъдете здрави и пазете мъниците.
А,да добавя,че имало някаква нова игра с пелените на Памперс при закупуване от определени вериги магазини и в определени часове.

# 558
Josepha,  при вас са яки жеги, а тук при мен е есенно време, вали дъжд и е макс 15С, е това вече ако питаш мен е извратено време за юли месец, защото все пак жегите са очаквани, ама това  да обличам есенни якета, какво да ти кажа...
За това пюре, което питаш до дадох трето, първо морков, след това морков & картоф (тук само картоф на Hipp няма, незнам защо) и тя супер го хареса, то си е вкусничко, но пък бая пръцкаше от него, определено без никакви индикации да я боли коремчето от това, но си имаше газове... Граха не знам какво те притеснява, аз тука в какъв филм съм,на ДК като я водих миналата седмица се оказа, че за 1 месец не само, че не е качила, а е отслабнала 100гр., а хем почнах пюретата +  1 биберон на ден АМ, за да дебелее това детенце моето, някакво бебе-манекенче е егати, ама тя нали започна лазенето, или по-скоро приплъзването с протягания, подскоци разни на двете колена, превъртания и т.н. ама по цял ден не се спирааа, спи по 30мин сутрин, 1-2ч на обяд и 30мин вечер и изкразходва всички калории. Та както и да е, впуснах се в дълги обяснения, с две думи тука ми викат почвай я вечер със сереалите, има и безглутенови, че ги засищали много, а една мама там ми каза, че и с тях почти веднага се е махнало и нощното кърмене... то зеленчуците ли да довърша първо и да захващам тези каши и аз не знам, но явно трябва доста повече да я храня, а сме и с 8 кърмения на 24ч, просто...
Знам, че 9-тия месец най-много плачели от всички освен от мама и тати, защото ги е било страх да не ги оставят родителите. И ние сме като вас, само с нас е постоянно, което знам ли добре или зле е, ама баба и тукашната я вижда 1 път на месец  #2gunfire ама още не е ревала от нея като идва  Laughing Нашите да ви кажа като се гледат по скайп с Вики я забавяват и правят дистанционно, виртуално гледане на бебе, даже мога да се изкъпя спокойно примерно... Simple Smile Виж, баща й го беше забравила, нали стояме с нея месец и половина повече от него в БГ и на летището тук ревна яко като го видя, ама то и той много и се нахвърли да я гушка, вечерта също плака, но на другия ден всичко си беше на 6 Simple Smile

Anich, мерси че  питаш Simple Smile Още август ще дойдем в БГ, така че среща септември задължително ще спретнем, ще са толкова порастнали бебоците след лятото Simple Smile)

Мацки, вие сте си добре, повечето от вас де, аз вече имах 4-ти цикъл.... blahblah

# 559
ехееее мацкии много сте исписали .. сега ще се върна назад да чета....
ний снощи се прибрахме от болницата  Sad моя малкия юнак го хвана летния вирус..... Sad от събота сме в болница със 39 температура..на другия ден разтройство...бяхме и на кислород защото беше със зачестено дишане от високата температура беше ужас,,,,,,,, какво прежибях  Sad
снощи ни изписаха о добре сме вече сега ще е на антибиотици  Confused

иначе казваме вече "тата"  Grinning щеше ми се да в мама но...... и на тата се радвам много.. за татито нямам думи той направо се разплака като чу  Grinning ... имаме си и вече  зъбчета.... Grinning Hug

# 560
....:

Днес пък моята сестра има рожден ден, да ми е жива и здрава и днес и казах, че чакам второ племенниче Simple Smile)))
...
четох, четох - тъкмо стигнах до извода, че си бременна и загрях  Joy
В този дух е време вече някоя мама да се отчете  Wink
Николета, много тежко изживяване и за двама ви. Дано бързо да се повлияе от лечението и да загърбите болестите   bouquet Честито "тата"!!!!
за времето - къде го видяхте топло вчера  newsm78 На мен дори ми се стори леко хладно около обяд. Нали си отвисявам на Банкя и се крия под дебели сенки. Даже не ми се тръгваше, но към 15ч благополучно се прибрахме, за да сложа каката да спи. Набелязах си ново място - някакъв рибаник в селото след Банкя (кв. Михайлово май се води), има табели към него. Много приятно място, езерце, т.е. рибарник, дървени масички за пикник, сенки ... и хубаво заведение с разнообразна кухня. вчера само огледах, без да разтоварвам децата, че 50% вече спяха.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 09:51 от dobra

# 561
Не знам дали е редно, но аз много се зарадвах и за това реших да пусна новината тук.
Приятелката на Добра от Пловдив, на която няколко момичета помогнахме с неща за бебето, е родила момченце - Станислав - 3, 100 кг - 50 см. Да и е живо и здраво съкровището  Flutter /Мисля до последно се смяташе че ще е момиче/

# 562
Бебешондел, защо да не е редно, това е прекрасна новина!!! Да и е живо и здраво, на нея бързо възстановяване, защото започват трудни, но и най-прекрасните моменти от живота й! Simple Smile

Dobra, права си, че така съм го написала, че се разбира, че аз съм бременна  Joy Мисля да почакам 2г., още, освен ако мъжо не ме изненада нещо Grinning

# 563
Пак ще се включа защото  луднах покрай моя мъник.С риск да стана досадна вече,ще споделя,с вас защото главата ми се подпали.Тъй...свалих гадната температура,вчера цял ден няма,но за мой ужас вечерта забелязах страхотен обрив по коремчето,а на сутринта и по лицето  Shocked...незнам вече в 15:00ч сме при педито,дано не е нещо сериозно.Вече започнах да мисля че Т е била от обрива,ще видим,докито ще каже,дано да е някоя алергия и мине бързо. Praynig
Честито бебче на мамчето,живо и здраво да  е  и много да му се радват!  bouquet
Е хайде хубав ден! Hug

# 564
Не знам дали е редно, но аз много се зарадвах и за това реших да пусна новината тук.
Приятелката на Добра от Пловдив, на която няколко момичета помогнахме с неща за бебето, е родила момченце - Станислав - 3, 100 кг - 50 см. Да и е живо и здраво съкровището  Flutter /Мисля до последно се смяташе че ще е момиче/
Даже много хубаво си се сетила да пишеш  Hug Аз от теб научавам името, защото колкото пъти се чухме тя все още не беше решила как да го кръсти. Да, изненадата беше голама, бяха казали категорично момИче, а то излезе цял мъжага  hahaha Тя точно момче искаше и е много щастлива. Благодаря на Бебеш и всички, които се включиха  Heart Eyes

Beni_benni, дано да излезе най-лекия възможен вариант  Hug

# 565
Да, излезе най-лекия вариянт,слава бого  Grinning Било вирус който трае 3 дни с Т 37,5 или 38гр и след него избиват въпросните пъпичици (обрив),но до 5 дни изчезват напълно.Не и изписа нищо само калции,защото вирусът бил изчезнал и това е в следстсвие от него.Казвам та ако някой не дай си Боже изтърпи всичко това да си знае,че е вирус,а не както аз мислех алергия,че даже и шарка... ooooh!
Хайде всичко хубаво!

# 566
слава бого че е леко при вас... че при нас беше много по резиозно щоми до болница стигнахме.... 5 дена му се сви душичката там на милото ми.... само иследвания мупускаха бодъха го... а тая кислородна каска го побърка цяла вечер стоя под нея..той я блускаше викаше и.... ужас!
беше пълно в оделението с бебета...тях най ги засягало сега вирусът за съжаление.... Confused

# 567
Да, излезе най-лекия вариянт,слава бого  Grinning Било вирус който трае 3 дни с Т 37,5 или 38гр и след него избиват въпросните пъпичици (обрив),но до 5 дни изчезват напълно.Не и изписа нищо само калции,защото вирусът бил изчезнал и това е в следстсвие от него.Казвам та ако някой не дай си Боже изтърпи всичко това да си знае,че е вирус,а не както аз мислех алергия,че даже и шарка... ooooh!
Хайде всичко хубаво!
Имаше ли в началото зачервяване на бузата, все едно му е ударен шамар? Както го описваш ми звучи като т.нар. пета болест. Тя минава леко и бързо без нужда от лекарства.

# 568
Момичета, помагайте!
Съвсем съм се отчаяла вече с това ядене. Не иска да яде с лъжичката или поне до този извод стигнах, щото като и го дам пюренцето после с шишето си го изцоква с кеф. Сменях лъжички,сменях купички,давах топло, давах студено не ще и не ще  Sad Повечето пъти още щом ме види и започва да мрънка и да стиска устни  Sad

# 569
охххх....при нас е обратното иска взичко със лъжичка не със биберон...и е много трудно с това мляко лъжичка по лъжичка  Rolling Eyes Shocked

Общи условия

Активация на акаунт