Отговори
# 615

Планувала съм кръщене за 7.08. Сега само се моля да е хубаво времето, че след самата церемония ще имаме гости в къщи и ми се иска да спретнем нещо като градинско парти. после ще разкавам как е минало. Simple Smile   

Ние пък ще правим кръщене на 6.08. Ще кръстим Сияна в един манастир до Русе, Басарбовския манастир, той е скален и е много красиво там. Ще показваме снимки....То хубаво е да имаш къща с градина за градинско парти, но при нас алтернативата беше апартаментско парти, та затова съм запазила едно заведение наблизо, че да се почерпим след ритуала.
Хайде отивам да правя закуска на баткото...

# 616
Здравейте, мамета!

Аз не съм пускала компютър от една седмица  Blush

Мама Ива и ние ще правим кръщене на 07ми август, ние ще сме на Клисурския манастир и после на заведение, на открито, до язовира и ще е вечерно кръщене, че през деня в горещините не ми се разнася детето нагоре-надолу.

Ние още не можем да се похвалим със зъби, очертали са се и венците отдолу са ни побелели, чеше ги миличката като обезумяла, но все още сме в очакване  Simple Smile

За яденето ние втора седмица сме на кухня, въведох и глутена, преди това и месцето и я записах, тук в Монтана кухнята е от 06тия месец, ние вече сме си почти на осем, така че реших да пробвам и кухня белким това дете прояде, че е с килата на тримесечно бебе и пу, пу, да не урочасам нещо, но има видими резултати  Party Качили сме 300 гр., което за нея, а и за този период си е екстра, сега нали трябвало да наддават средно по 400 гр. /поне педито ми каза това/, дано да продължаваме така, да си похапва, къде с малко повече настояване от моя страна, но става за сега. И сега с кухнята успях да заместя 3 хранения, остана кърменето сутрин и вечер и разбира се през нощта  Tired, но хайде от мама ада мине, мама ще спи в някой друг живот  Crazy Вода не пием, само в най-големите жеги ме изненада приятно като пи водичка ама наистина жадно, жадно  Grinning

И аз да се похваля и ние купихме гърне и вече два дни си вършим голямата работа в гърнето, като я видя, че се надува и бързо свалям памперса и готово. Ама милата ми е все запечена, все твърдичко ака и преди кухнята и сега надува се, но пак си свършваме работата де, давам и к'во ли не, разхлабващи пюрета, които въобще тотално ги отказва, сега минахме на пресни плодове, тях много ги харесва, круши, нектарини, също овесена каша, нали овеса и той разхлабва, давам и Лактулоза и пак сме си все така, все твърдичко, много ми е мъчно като започне да се надува и опъва, цялата се изпоти и плачка, като питам педи или друг детски лекар, всеки казва ами да има такива дечица, то и аз съм същата от бебе.

И такива ми ти работи около нас. Сега от 01ви август таткото излиза отпуск, свеки се прибира от Италия за един месец и половина, брат ми и той си идва отпуск и при нас ще стане ПЪЛНА ЛУДНИЦА  Crazy Дано да ми издържат нервите най-вече със свеки  #Crazy

Хайде да ходя да се оправям докато спи, че после край, мама та мама  Hug

# 617
И при нас са се заредили неспокойни нощи. Кърмя по 2-3 пъти на нощ (а от както се е родила до преди месец беше само 1 нощно хранене). Но при нас нощните кърмения са доста обилни - изцоква се всичко до дупка. Освен това, малката проплаква, мята се - кошмар. Събуждам се по-уморена от колкото съм си легнала.
На всичкото отгоре и през деня Кики започна да не спи много, дори от 2-3 дни като се събуди в 3 ч. следобед, чак в 8-9 ч. вечерта заспива, а сутрин кукуряква в 7ч.
Зъби нямаме, дори венците ни не са подути.

# 618
Здравейте, много е пусто тук!!!
Вчера малкия мъж ни изненада със сън  ooooh! Заспа в 17ч и се събуди на другия ден сутринта в 7ч!!!!!!!! Направо сме в шок! такова чудо не бях виждала! Хранихме го в сънно състояние в обичайните часове и сменяхме памперси.
Каката е болна, някакъв летен вирус, за който говориха други майчета тук.  Дано мине леко, бързо и не го предаде на бебо. Аз естествено съм в паника  Embarassed
Освен това днес Гошко ме изненада и засука  Shocked абсолютно професионално, все едно все това е правил!!! Само дето нямам мляко. Ама нали съм немалко луда веднага си купих лактогонен чай. И сега остават една камара надежди -
1) да тръгне мляко след 2 месеца пауза,
2) той да суче, а не да се бъзика ....
3) ....и най-вече да е преодолял лактозната непоносимост и реакцията към крави белтък  Praynig защото аз вече хапвам активно мляко.

# 619
Здравейте момичета,
Влизам да се похваля, че Лора се изправи тази вечер, ох много се развълнувах, да вми е жива и здрава. Малко е като на 2 ракии, но важното е че се изправи самичка.  newsm44 newsm44 smile3501 smile3501
Още нямаме зъби и не казва определни думички, а просто си бърбори.
Аз още няма да купувам гърне и мисля да изчакам с тази процедура.
Храним се с кърма и имаме две заместени хранения с пюре и каша - глутен и месо още не съм давала.
И аз съм от лудите, които си хранят баткото в устата.
Чао за сега, че се размрънкаааа ooooh!

# 620
Здравейте момичета!
Относно неспокойните вечери - нашият мъник е така от както са е родил на бял свят...Имаме само 1 единствена вечер в която спа цяла вечер (чак се бях притеснила да не е болен нещо) ...
Преди 2 дни бяхме лепнали и ние някакъв вирус - температура и хрема , но за 2 дена всичко е ок!(изписаха ни хомеопатични лекарства)

Вечер Марио пие по 1 цяло шише с вода (не е гладен защото отказва да яде...) ,а през деня 2 шишета с вода ( по 260мл)
Казваме - баба , мама и абааа хихиих
НЯмаме зъби. Седи стабилно и прави опити да се изправя сам прав в кошарата.

С яденето е нещо страшно... не иска и това е! Яде пюре само като е на кеф...иначе положението е трагично... Следобед давам пресни плодове (пъпеш-много го харесва ) , праскови (белени нектарини) и сини сливи . Отказва да яде плодовите пюрета и кашите и затова давам това. Имаме 5 хранения (вече имаме нещо като режим )- 6.00 кърма , 10.00 кърма, 14 зеленчуково/месно пюре , 18.30-19 плодово пюре и кърма / пресни плодове / каша 21.30-22.00 кърма с 2 бишкоти на плазнон.
Въведох глутен . Пробвах да дам на малкия попара или кус-кус (на Плазмон от 4тия месец) , ноооо и това не ни кефи... Иска си човека кърмата и това е! МОже да откараме така до първи клас Simple Smile))
Продължавам да слагам кърма във фризера ...ще имаме зимнина Simple Smile))))

Още се каня да заведа малкия на плаж , ама все не мога да се наканя...та накрая лятото ще свърши Simple Smile)

Добра , поздравления за новото, старо начинание Simple Smile Дано Гошко да има сериозни намерения Simple Smile

# 621
Здравейте момичета пак от мен,

влизам на бързо да питам нещо, че ей го на докато се намотая и да седна и човека отвори очи. Дано да поседи малко мирно за да си напиша...

Искам да ви питам как да разпозная хранителната алергия? Значи в понеделник дадох на малкия една бисквита Закуска привечер и като го приготвях за сън забелязах 7-8 пъпчици на баджака му, където е края на памперса.  Ситни и червени. Такива пъпчици и друг път са му излизали още преди да захраня, но по 1-2 и то доста разхвърляно по тялото и то като е претоплен. Така че реших, че може евентуално и тези да са от претопляне, че цял ден бяхме на вън и той в количката и може там да се е потил. вчера сутринта вече бяха " позавехнали" и седяха бели, само в средата червена точица. Но ето ,че следобед яде пюре, майка ми го беше правила и имаше много неща, вкл. домат и чушка. Вечерта се появиха пак пъпки, НО този път на главата отстрани над едното ухо. Ситни , много червени и пак около 10-ина скупчени на едно място. Но пък вчера бяхме пътешественици и доста време прекара в столчето за кола. Та ето ,че пак немога да разбера. Дайде акъл как да разбера дали е от храна или пък от топлото или пък от нещо друго ... пу, смотана работа.

Поли.т , Цеци, явно датите 6 и 7.08 са доста желани за кръщенета. Аз трябваше да обикалям на 2-3 места докато намеря църква със свободен час . На мен ми се искаше да е някое манастирче около София, но в крайна сметка така се получи, че се наложи да избера квартална църква. Поне е хубава самата църква. Попа много бърза да ми каже каква е таксата, хич не се впусна да ми дава обяснения за ритуала... ама, то тук в София май по църквите положението е такова... Sad така че ритуала май няма да е много, много тържествен, но поне се надявам времето да е хубаво и да си отпразнуваме повода както трябва на двора, а и доста дечица ще има та да поиграят на воля Simple Smile Ще разказвам и аз после Simple Smile

Отново за ядането да питам.... През колко часа ядете? Моето мочмче яде през 3 часа без значение какво е ял преди това. Мислех си ,айде кърмата нека е на 3 часа, но като захраня с пюре ще почне поне до следващото ядане да издържа 4 часа. Да ама не- на 3-тия час след пюрето и започва да вика " ГЛааааа" Simple Smile Много гладен милия  #Crazy

Кате , честито изправяне на Лора. Браво на момичето  Hug. Тя е  само няколко дни по-голяма от нас, ама е на става вече. А ние и идея си нямаме за такива неща Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Добра,  честито ви дълго спане ... дано да започне по- често да ви изненадва така приятно. А за кърмата и сукането... стискам палци да се получи нещо  Praynig
Ставам, че вече се разсъни човека и ме търси...  Mr. Green   

# 622
Ний днес бяхме на консултация  Grinning моят маник е наддал 650гр.... така че.. вече сме 6.650кг - 64см  Party  фъстъче малко е той  Grinning още не стой седнал... задържа се някой път но за секунди и пада... Grinning  Crossing Arms  ..другата седмица ще ни слагат ваксини.че ний нали сме малко назад с тях  ooooh!

сега в събота и неделя заминаваме за Каварна ще го водя на плаж.. да видим дали ще му хареса  Stop Laughing вчера му дадох малко диня... и повърна веднага...днес му пасирах банан...едва изяде 4-5 лъжички.... не харесва нещо плодовете  Tired да попитам някоя от вас давала ли е кус-кус? днес гледах еидн кус кус на плазмон... ставал като гриз като се свари? от 4 месец пише че го дават.. Peace Naughty Naughty

# 623
Добра, стискам палци, дано потече мляко  Praynig Praynig Praynig Ей сега вече разбрах колко е рахат да кърмиш, даваш цица и забравяш, а иначе лигавници, купички, лъжички, молене, мазане, ПЪЛЕН ЦИРК, а цицата само лягаш, гушкаш го и то си суче /понеже ние свикнахме  да сучем легнали/

Николета, твоя юнак е направо малко великанче, 650 гр. са направо супер, дано все така да продължавате  thumbsup.

rossy-pm
, що не пробваш да му сготвиш нещо, нищо по-истинско, честно казано пюретата са отвратителни, даже когато въвеждах пилешкото едвам изтраях гадната му миризма, а детето как го яде милото, не ми се мисли, идва ми да се издрайф....  Sick А кашите и ние не ги долюбваме особени, а тия бисквитки на Плазмон въобще не ги харесва, виж аз много ги харесвам, много са вкусни, ама Ивонка не е на същото мнение  Crazy

katiahr, браво на вас, малката сладуранка няма търпение да види света от високо /има няма от 70 см.  Hug/

Тук пак хванаха жегите, днес едвам изтраях да се приберем, а и малката не иска да яде от кухнята, искаше си млякото, а и по време на разходката пи доста водичка, доста, доста, около 30 гр. на екс, за нея си е голямо количество, явно в жегата пак ще минем предимно на кърмене  Laughing 

Нещо ми се доспива, хайде да отида и аз да се присъединя към групата на спящите, че у нас всичко живо е заспало, само аз щъкам из къщи  Crazy

# 624
Стана ми интересно за кус-куса, ще чакам някоя мама да се включи с мнение. Не сме пробвали още подобна храна.

Днес бяхме на ДК и моята дама е манекенка 6700 (+200гр) и 69 (+1см).

# 625
Като чета теглото на бебчетата на Ники и Мери се успокоих малко. Все се тръшкам, че сме назад. Гошко преди няколко дена беше 6745гр, качил е само 100гр. за 24 дена. А хапва, къде с мерак къде с нахалство от моя страна. Каша давам дори по 2 пъти на ден. На обяд зеленчуково смесено. Вчера заместващия педиатър ме насърчи да включа месо и забележете според него от кашите не се пълнеело  Shocked Shocked Shocked Поредното разминаване в лекарските среди. Та взех едно бурканче на Гербер заешко със зеленчуци. Процента на зайко-байко е 12% и се чудя като е толкова молко мога ли да дам цялото бурканче наведнъж. То излиза към 12 грама месо. Или пак трябва първо няколко лъжици?

mama_Iva, единствения начин да разбереш от какво са пъпките е да спреш захранването за 2-3 дена. По-лекия вариант да храниш само с отдавна въведени зеленчуци. При нас така се появиха пъпчици след тиквата. Спрях я, след 4-5 дена дадох и пак излязоха съвсем малко пъпчици.

# 626
Добра и моята мадама е от финна, по-финна. Онзи ден я мерих беше 6650гр, но не се втелясвам много защото и кака й е била с абсолютно същите мерки и теглилки, а ела сега да видиш каква голяма госпожица е  Mr. Green

Аз съм решила месо да включа от следващата седмица и пак ще започна лъжичка, по лъжичка и ще следвам схемата: "Първият вид месо се въвежда 3-7 дни. Дозата за 6 мес е около 15 гр. Най-напред може да се даде 2-3 л.  от готовото пюре, после 1/3 бурканче, след това 2/3 бурканче и т.н. Всеки месец количеството месо се увеличава с 5-10гр. На 1 год.количеството месо-50-60 гр. Първото месо се дава всеки ден като се увеличава дозата както съм написала по-горе. След това се редува с постно пюре през ден. Между въвеждането на първото и второто месо трябва да има интервал от 2 седмици. С вторият вид месо се захранва пак постепенно-целта е да се проследи алергична реакция."

Днес имаме месечинка, честито и на другите бебоци! Hug

# 627
Да се включа най после по темите и аз :
за столчето: колебая се между тези 1. http://it.pegperego.com/babyproducts-catalog/2011/Viaggio1+Duo-Fix+ASIP
2. http://www.besafe.bg/Products/izi-comfort
3. http://bebeconfort.com/products/car-seats/infant/iseos-neo.aspx
4. http://www.britax-roemer.com/car-seats/overview-car-seats/first-class-plus
голямо колебание пада де Simple Smile
за храненето: ядем си всичко, заменени 2 хранения, яде общо 5 пъти на денонощие-къде с по голям интервал, къде с по малък- според съня
зъби - 3 броя Simple Smile
физически умения  Mr. Green : седи стабилно седнал, опити за пълзене, не се изправя все още, в проходилката обикновено почти тича Simple Smile, в стола за хранене-в напълно седнало положение
сън: обикновено по 2 пъти през деня, рядко по 3, през нощта поне 2-3 пъти пробуждане за вода или бибка..
килограми около 8, но не сме били скоро на консултация....
приятни разходки на всички  Peace

# 628
Охх мацки успокойх се.... ooooh! мислех че моя Гого е най - дребен  Grinning много се притеснявах в началото всички бебоци около мен на неговата възраст са по 8.500-9.500кг.. само ниий 6.650кг  Shocked  нооо..после като си говорих с майка ми аз съм била на 1г 8кг Laughing има на кой да прилича....  Grinning
За столчетата и ний с моя мъж ги гледахме и харесахме на bebeconfort ...  харесвам тази марка и стола ми за хранене е на нея и паяка.. доволна съм Simple Smile а й самия стол ми изглежда много удобен и стабилен  Thinking

...днес моята педиатърка пък ми каза да наблягам на плодовите пюрета заради фонтанелата..понеже ни е доста големичка  Naughty

# 629
Привет мами!
Алето е точно 8кг, но не е от най-високите, така, че кг още повече и личат Grinning
От 6сти месец стои стабилно сама, но все още не пълзи, от мързеливите девойки е, даже я мързи да се обръща , прави го рядко, когато е на кеф Joy
Спи по около 4 пъти на ден.Нощем не се буди, чак с мен към 8,30 сутринта.
Може да прави боц и да  обръща глава към лампата , като я питам, протяга и ръчички като ме види.
Любимата и реклама се за - Сладолед Фамилия, направо изпада в някаква еуфория като я чуе, започва да пее Joy
Столчето ни е на bebeconfort

Общи условия

Активация на акаунт