ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 5

• 87 174
  • 1 058
  •   1
Отговори
# 105
Ако първата инжекция Лукрин е направена на 10.08.2011г, втората на коя дата трябва да бъде (28 дни) на 6 -ти септемри или на 7- ми септември?  Embarassed

На 7 септември трябва да направиш втората.
Така ми обясни и моято докторка, точно през четири седмици, така ще ти се пада всеки път в сряда.

Благодаря hopche! Simple Smile

# 106
Сега като ми направиха пункция, колко време мога да съм на золадекс.то нали целта е да нямам цикъл.като ми се появи цикъла и пак ще ми се появи ендото.
трябва ли сега да бия золадекс после да чакам да ми се възстанови цикъла и пак да почна инжекции за да не се появи киста...
и колко месеца най-много мога да употребявам золадекс?

# 107
 Bliznachkova ,на мен преди близо 2 години ми правиха пункция на ендо-киста.Последва лечение със Синарел 4 месеца.През това време нямах цикъл. Не искам да те плаша но на 3-4 месец след спирането на лечението кистата се беше възстановила до предишното си състояние. После направих лапаро и отново лечение този път с Лукрин депо.Според мойто мнение /не съм специалист, а по-скоро потърпевш / пункция при ендометриоза не лекува,  а дори прави по-големи поразии- при мен доведе до множество сраствания и усложнения.
Желая ти успешно лечение и дано при теб нещата са различни!

# 108
Момичета следя ви много,тази тема ми е до болка позната,бях неотлъчно до моя близка която се пребори с това заболяване ендометриозата,ще споделя едно мнение без да се нагарбвам с това че е вярно или съм права просто нагледно,тези инжекций на някои помагат на някои не дори вредат повече,според мен ако се цели забременяване по добрият вариянт е лапаро изрязване на огнищата и кистите и престъпване веднага към процедура ИКСИ,ИНВИТРО,няма смисъл от губене на време и чакане,защото ендометриозата е коварна и веднага се поява при някои с нова сила,както е споделила в по долния пост duncho,моята позната слага лукрини,золадекси какво ли не и нищо,пак се появаше и бременност не настъпва,много месеци лечение и нищо,явно при някои лечението действа може би зависи от организма на човек..)))тя направи първо лапаро послуша доки,след лапарото почна веднага лукрин,след 4 месеца кистата пак се появи,последва второ лапаро пак така,пак нищо и преди 6 месеца направи трето но без лекарства след лапарото на другия месец ИКСИ,без инжекцйй без чакане,беше изчистени огнища кото се бяха появили много бързо след второто лапаро,и сега е бремнна...след 6 години лечение с какво ли не..)))УСПЕХ ви пожелавам!!!!И на себе си също,борбата продължава макар при мен да не е ендометриоза..)))

# 109
Здравейте и аз се присъединявам към групата на оперираните от ендометриоза,моята операция беше преди 7дни и утре ще ми махат конците.Ще ми назначат лечение.Искам да попитам колко струва една инжекция и поема ли се от касата изцяло или се доплаща половината,кога трябва да се бие първата,трябва ли да ми дойде цикъла или преди него.Може ли сестрата на личната лекарка да бие такива инжекции? Hug

# 110
Искам да попитам колко струва една инжекция и поема ли се от касата изцяло или се доплаща половината,кога трябва да се бие първата,трябва ли да ми дойде цикъла или преди него.Може ли сестрата на личната лекарка да бие такива инжекции? Hug
Аз съм на Лукрин, струва около 170 лв. /поне така висях на касовата бележка, 166 лв. и стотинки/, поема се изцяло от касата, но трябва да си завериш протокола в НЗОК. И е добре да ги почнеш възможно по-скоро. Аз се забавих и ги почнах в началоот на третия цикъл чак зашото ми забавиха хистологичното изследване което трбява да представиш в НЗОК. Докато чаках пих противозачатъчни. Най-добре като идеш да ти махат конците да им кажеш да ти дадат документите за НЗОК. Иначе инжекциите може всеки да ги бие, и аз ходе при сестрата на личната.
Успех.

# 111
Здравейте и аз се присъединявам към групата на оперираните от ендометриоза,моята операция беше преди 7дни и утре ще ми махат конците.Ще ми назначат лечение.Искам да попитам колко струва една инжекция и поема ли се от касата изцяло или се доплаща половината,кога трябва да се бие първата,трябва ли да ми дойде цикъла или преди него.Може ли сестрата на личната лекарка да бие такива инжекции? Hug

Във Вита ли ти беше операцията? Ако да, процедурата е следната (поне при мен) : купих си сама първата инжекция и с махането на конците ми сложила и инжекцията. След около 14 дни трябва да отидеш да си вземеш епикризата и копие заверено "вярно с оригинал" от резултата от хистологичното изследване. Имаш право на 2 безплатни прегледа след операцията в рамките на 30 дни. След тези 30 дни трябва да отидеш при личния лекар за да ти даде направление за гинеколог, който ще ти напише протокол за лечение с Лукрин или другите подобни, защото от Вита не издават такива протоколи. Междувременно трябва да си купиш и втората инжекция .....
После с епикриза, резултат от хистологично изследване, протоколи и рецептурна книжка в НЗОК. После при личен лекар ..... Simple Smile)) 
Много простичка процедура, нали?

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 13:45 от Let the Sunshine in

# 112
нА МЕН НЕ СА МИ ИСКАЛИ КОЕПИЕ ОТ ХИСТОЛОГИЧНИЯ МАТЕРИАЛ В нзок. иНАЧЕ МИ СБЪРКАХА ЕПИКРИЗАТА, СЛЕД ТОВА МИ СБЪРКАХА ПРОТОКОЛА ЗА ЛЕЧЕНИЕ. в НЗОК СЪЩО СБЪРКАХА НЕЩО С ПЕЧАТИТЕ. нАКРАЯ И ЛИЧНАТА ЛЕКАРКА МИ СБЪРКА РЕЦЕПТУРНАТА БЛАНКА ИЛИ КАКВОТО Е ТАМ. Simple Smile пРОСТО НЯМАМ ДУМИ.

# 113
Лелееее,момичета вие ме шашнахте, че аз цял месец трябва да ходя все някъде и ако се чака.....
Май ще си ги купувам сама.
Оперираха ме в Медлайн в Пловдив, д-р Крумов. След дълго лутане по доктори и клиники,че и до София до Вита дойдох, накрая си избрах лекар д-р Крумов- много добър лекар и специалист. Утре ще видя какво ще ми дадат от болницата.
А за инжекциите някое от момичетата писа,че трябва да си в цикъл, за да се бие.Значи трябва да чакам да ми дойде. Hug

# 114
  • София
Доколкото знам аз инжекцията се бие в първите дни от цикъла. Поне така е най-добре. При мен я биха на втория ден. Успех в лечението!

# 115
Да, и на мен лекарката, която ме оперира ми казаха че инжекциите се започват от 1 до 6 ден от МЦ. После през четири седмици.

# 116
  • София
Момичета, влизам тук, за да ви обнадежда. 4 г. след операция заради ендометриоза една съфорумка роди вчера в Пловдив момченце. Вече не й помня ника, защото нашата комуникация отдавна излезе рамките на форума.

# 117
Момичета, имам нужда от мнение. Днес следобед съм на лекар, но едвам ще изтрая. На 14 август ми сложиха пържата инжекция лукрин. А вчера ми дойде, като цикълът ми е доста обилен. Друга да е изпадала в същата ситуация?

# 118
Момичета, имам нужда от мнение. Днес следобед съм на лекар, но едвам ще изтрая. На 14 август ми сложиха пържата инжекция лукрин. А вчера ми дойде, като цикълът ми е доста обилен. Друга да е изпадала в същата ситуация?

Нормално е! И при мен беше така, беше и по - продължителен.  Rolling Eyes

# 119
Момичета, влизам тук, за да ви обнадежда. 4 г. след операция заради ендометриоза една съфорумка роди вчера в Пловдив момченце. Вече не й помня ника, защото нашата комуникация отдавна излезе рамките на форума.

Ехаааа! Много се радвам! Да са живи и здрави!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт