С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 581
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Привет и от нас!

Ние вчера бяхме на първа консултация.Добре расте детето.Вече е 4600 (730гр за 17 дни).Според доки е много добре при положение,че е само на кърма.
Започваме вече с гимнастики и масажчета,ама миличкия се скъсва да реве ooooh! горките ни съседи

За спането-спи си в кошарата или в количката.Когато има късмет-на корема на мама или тати  Laughing Иначе заспива в мен,най-често докато яде.
За помощта-мъжа ми е достатъчен.Майките ни естествено предложиха услугите си,и като им отказахме мирнаха.
Косми и ние си имаме навсякъде!Мъжа ми само се шегува с детето.Освен това е с много коса,но киселини не съм имала въобще!
Очите според доктора ще са сини.Дано да е прав.Роди се с тъмно сини,ама сега май малко изсветляха.

Ето го и малкото маймунче

# 571
  • Сливен
Привет и от нас... И ние тази вечер поспахме повечко... Снощи заспа към 22.30 и се събуди към 4 сутринта Simple Smile Накърмихме се и продължихме съня до към 8.30...
Това, което не ми харесва обаче са пъпчиците, които са се появили по главичката, има и няколко по лицето... Предполагам е от претопляне... Незнам обаче трябва ли да ги мажа с нещо? Какво бихте ме посъветвали? Ние едва в четвъртък сме на консултация и тогава ще попитам докторката... Чудя се вече и какво да и обличам и с какво да я завивам... Днес на сутрешната разходка бяхме по къс ръкав, но все още с ританки, че има още вятър тук... Сега се нахранихме и ще видим дали ще спинка отново... Simple Smile

Марта, Елфи страхотни са малките сладури на снимките...
Нашите очички са все още сиви до зеленикави, но предполагам, че ще станат кафеви, защото и аз и ММ сме с такива... Simple Smile

Теди и вие сте много сладки и много сериозни Simple Smile

# 572
Теди, този красавец ти е одрал кожата направо Simple Smile
Гледам, че с ръкавички са някои бебета, аз на мойте им режа ноктите по 2 пъти в седмицата, много бързо им растат..(от родилното и на двамата съм започнала) с ръкавици просто няма шанс да стоят мирни..как дори за снимка сте успели наистина не знам Simple Smile

# 573
Теди...малкият е голям бонбон  Heart Eyes Ти си със сини очи ,нали?А таткото с какви е?

# 574
Привет и от нас,

днес със Syma си направихме кратка среща, че взеха да пръскат парка за кърлежи и бълхи..

Днес имахме и инцидент с Бобо, влязох в магазина и понеже съм тъпа патка не сложих спирачка на количката, помолих каката да стои да пази/а тя разсейка/. И като се обърнах видях как количката се спуска към улицата, кътурна се и бебо падна на паветата. Добре, че се беше омотал във всичките чаршафи и пелени, видимо му няма нищо но доки каза 2 дни да го наблюдавам за подутини по главицата. Стискайте палци всичко да е ок, и пазете бебоците.

Лек ден

# 575
Теди  Hug Много е сладък Марти  HugРъкавички и аз не ползвам, няма шанс да се задържат върху ръцете и:)
Жени  Hug, благодаря ти!

# 576
Здравейте!

Малкия заспа и аз бързам да се възползвам да драсна някой ред.
Започвам с темите,които сте подхванали.
За цвета на очите- за сега са сиви.

За памперсите- от родилното сме на 2 размер,а от една седмица с 3 на Памперс памперси,мокрите кърпи също са на тази марка.

Ние утре ще ходим на контролен преглед при кожната лекарка и след това на консултация при педиатърката.Дано след прегледа му бият ваксината.Отложиха я заради обривът,който още не изчезва,но е по- добре от миналата седмица. Praynig  Tired
Теди,малкия е много сладък. Heart Eyes

jeni_b, с каква ножичка режеш ноктите на малкия?Аз взех на Tommее Tippee  ,но не ми върши работа.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 14:43 от лава

# 577
И аз да се включа:
за цвета на очите: тъмно сини са, аз и таткото сме с кафеви, но двамата дядовци са със светли, единят със сини, а другият със зелени.
за памперса: бяхме на 1 Памперс new baby, после на 2-ка Pampers New Baby, но ми пропускат и сега сме на 2-ка Pufies, но и те от време на време ми пропускат, аз ли нещо не ги слагам.
за космите: имаме навсякъде, ушенца, чело и т.н. едно малко Чобаче  Mr. Green
за пъпчиците: докторката каза да смеся крем "Здраве" и витамин А и за сега има ефект.

# 578
  • София
Lussy за нааканите памперси нашата педиатърка каза че след първия месец бебетата започват да акат като големите-по 1-2 пъти на ден.

# 579
Привет и от нас,

днес със Syma си направихме кратка среща, че взеха да пръскат парка за кърлежи и бълхи..

Днес имахме и инцидент с Бобо, влязох в магазина и понеже съм тъпа патка не сложих спирачка на количката, помолих каката да стои да пази/а тя разсейка/. И като се обърнах видях как количката се спуска към улицата, кътурна се и бебо падна на паветата. Добре, че се беше омотал във всичките чаршафи и пелени, видимо му няма нищо но доки каза 2 дни да го наблюдавам за подутини по главицата. Стискайте палци всичко да е ок, и пазете бебоците.

Лек ден

Ей, какво ви се е случило! Добре, че е било опаковано бебето поне.. В тази връзка си мисля да започна да го връзвам в количката..
В коя част пръскаха, аз прословута станах с кърлежите, но наистина ме интересува. Към СЦЦ или в парка?
Вчера ходихме да взимаме резултата от последните 2 на баткото и да оставим моя кърлеж за  изследване. Въпреки, че не е заразен, препоръчаха и кръвно изследване, понеже бил много напит с кръв.

Лава, нещо подобно - за кожички се води, че е по-тънка: http://www.donna.bg/product.php?id=1463

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 14:37 от jenny_b

# 580

jeni_b, с каква ножичка режеш ноктите на малкия?Аз взех на Tommее Tippee  ,но не ми върши работа.

Не съм Джени,но аз да кажа с какво режа  Laughing

Едно време си бях взела от тези бебешките със заоблените краища,обаче са супер дебелашки и въобщее не бях доволна.

Та след това започнах с малка ножичка с остри краища.доста по-тънки са и режещите страни и ми е много по-удобно,просто внимавам повече да не мушна някое пръстче  Laughing

# 581
  • Сливен
Lussy за нааканите памперси нашата педиатърка каза че след първия месец бебетата започват да акат като големите-по 1-2 пъти на ден.

И ние от няколко дни акаме по 2 пъти на ден, но памперсите са пълни... Мисля, че е нормално, защото четох някаква статия в нета, че с напредване на възраста и броя на нааканите памперси намалява...

Myst дано всичко е ок с бебчо... Стискаме палчета Wink

# 582

jeni_b, с каква ножичка режеш ноктите на малкия?Аз взех на Tommее Tippee  ,но не ми върши работа.

Не съм Джени,но аз да кажа с какво режа  Laughing

Едно време си бях взела от тези бебешките със заоблените краища,обаче са супер дебелашки и въобщее не бях доволна.

Та след това започнах с малка ножичка с остри краища.доста по-тънки са и режещите страни и ми е много по-удобно,просто внимавам повече да не мушна някое пръстче  Laughing
Елфи,и аз режех ноктите на каката с такава ножичка,но краищата и не бяха толкова остри,като тази на снимката,която jeni_b е показала,а по-широки.Но сега не мога да намеря такава.Ще купя и аз ножичка с остри краища.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 15:06 от лава

# 583
  • Варна
Аз режа ноктите на малкия с моята нокторезачка /след дезинфекция със спирт/, която е ей такъв модел:

Много ми е удобна за малките му ноктенца, иначе ги режа докато спи, за да не мърда. Бях си купила бебешки, но за нищо не ставаха и ги хвърлих на боклука.

# 584
Жени, става въпрос за парка зад Сити Центъра. Но може да са продължили и към Южния..

Общи условия

Активация на акаунт