С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 208
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Айтос/Бургас
Добър ден и от нас! Аз като слушам за паузите,които правят вашите бебета... newsm78
Калоян прави вечер 1 пауза от 4-5 часа.Понякога веднъж през деня също прави 4 часа,но май още е поспалив заради жълтеницата,която всъщност май вече много продължава,макар,че ми казаха,че е нормално,защото съм с отрицателен резус фактор newsm78,ще видим педи какво ще каже в четвъртък...
Да попитам за масажите и гимнастиката-вие задължително ли правите ,кога,по колко време и кога се започва? Аз не мога да си представя,защото ние изобщо не обичаме да ни мачкотят,направо се дерем след баня при мазането с млякото ooooh!

# 586
Ейй, Myst, кога успя бе, жена? Ти с всичките деца и кучето и до магазин ли се добра?
Днес май не беше ден. И от парка ни изгониха, после и инцидент...
Дано му няма нищо на Бобчо. Той рева ли?
Между другото и аз преди една седмица направих същото. Оставих количката пред един магазин за дрехи (не за бебешка храна, да кажеш), и аз с каката. Но не сложих спирачката, защото не работеше. И по едно време се обръщам, количката тръгнала към улицата и трамвайната линия. Добре че в този момент един мъж мина от там и я спря. Направо съм много зле. Цял ден после си представях гадости какво можеше да се случи и каква съм патка. Ще се утрепе детето за едните му дрипаци.. пфу
Смених количката съответно.

За масажа и гимнастиката - правя от дъжд на вятър. Гимнастиката сутрин добре, но масажа, който се прави обикновено след баня не го издържаме много, защото настава рев и се препотявам. То нали трябва да е удоволствие все пак.
С каката не съм правила нито едното, нито другото, щото малко ме мързеше, а и не знаех точно как. И пак порасна човек. Wink

# 587
  • при палмите и алигаторите,FL
ДД и от нас.

Myst, малкия дявол е бил Hug, сигурна съм че бебчо е добре.Ние така изсипахме каката-беше на 10 дни, качвах количката на тротоара, у тя се хързулна с пелената и изпадна върху решетката на шахтата.Изхързулисе, защото нито беше вързана, нито бяхме вдигнали и застопорили поставката за крачетата.От тогава винаги вързана с количката, а и ме беше страх да не ми я вземат, само надничаха да видят бебето разни особи, дето не ги познавам.

За ноктите, режа ги с нокторезачка и аз по два пъти в седмицата, още от родилния дом.Каката беше с ръкавички почти 2 месеца, защото ни беше страх да и ги изрежем, сваляхме ги само като спи през деня и като я къпехме.

Златка, аз и преди казах, масажи и гимнастика не правя, за щото ме мързи, а и с каката не съм правила, нищо му няма на детето, е малко е мързеливо, но гени какво да се прави.Но може и да започна с гимнастиката, Моник будува през деня и може така да се забавляваме.Аз сега и пея една измислена песничка, за кръченца, за ръчички и носленце и ушенца, като ги пипам на нея и тя се забавлява, та ще видим.

За цвета на очите, още не знам, мътни са.На каката са кафяво, на таткото също, моите са зеленикакви.

За размера на памперсите, сега е с Памперс2, от родилното си ползвахме нюборн, защото бяха изрязани около пъпчето.Като падна пъпа, минахме на 1, след това един междинен1-2, а сега на 2.Всичките с марка Памоерс.За номер 3 ще ползвам Хъгис, приятели ни подариха , като се роди беба та ще си ги ползваме.

Видях, доста сладурковци Heart Eyes, да са ви живи и здрави. Hug

Да не забравя да поздравя мамите на порастващите днес месечинковци Hug Hug.

Това от мен, за сега Whistling

връщам се да допиша, сетих се за  Ценка, мамата с близнаците, надявам се да са добре.Близнаците са ми слабост, много исках и с първата и с втората бременност, ама като нямаме в родата, нищо де запазвам си правото за третата бременност, ако може моля близнаци 2броя мъже-да се изравним полово у дома.
 и druz,  не съм засичала скоро, но то с две малки деца в това хубаво време, не се седи на компа.Надявам се да са добре и просто да не им се пише и на двете мами.

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 17:40 от nandi

# 588
Благодаря ви момичета  Hug
Елфи аз съм със сини очи,а таткото с пъстри.Аз не съм много сигурна,че ще останат сини,но все пак сигурно ще са светли.
Жени това са единствените ръкавички,които не може да сваля.Само тях носим Whistling че иначе става като индианец.А нокти не съм рязала-нали след 20 дена поне??
И доктора каза,че прилича на мен  :lol

а,за масажа и гимнастиката-доктора иска по 4 пъти поне на ден преди ядене.Карам по бързата пероцедура....

# 589
Нашето момиче се радва на банята от около две седмици, а последните няколко вечери ми позволява да я намажа с крем без да плаче Heart Eyes. Стигнах до извода, че за това трябва да не е сънена и да не е прегладняла. Нашата баня и  масаж (мазане на крем) продължават около половин час общо.
Гимнастика - разтягам леко ръчички и крачета, но само през деня и ако е на кеф.

# 590
Ейй, Myst, кога успя бе, жена? Ти с всичките деца и кучето и до магазин ли се добра?
Днес май не беше ден. И от парка ни изгониха, после и инцидент...
Дано му няма нищо на Бобчо. Той рева ли?

Почервеня и се разплака, но малко може би защото беше сънен , аз се паникьосах увих го в пелената и леко го залюшках, унесе се в къщи пак изплака ,но си доспа още половин час докато стане време за кърмене.
Опипахме хубаво главицата, няма подутини, ........ Надявам се всичко да е наред,  бебо днес е толкова спокоен/ от сутринта яде, играе половин час и си заспива и така на 2,5 - 3 часа/, а аз вместо да се радвам,  черни мисли през главата ми минават:(
Добре, че каката се успокой, милата така се разтрепери и плака повече от бебето, ама аз в паниката я оставих на улицата да бута количката, да се обади на баща си ......

Nandi, думите ти ме успокоиха.

# 591
Да ви се оплача пак с моя мъдрец, днес пак ходих, снимаха го и се оказа, че половината е в костта, а другата половина е с най-дългите и криви корени, и няма никакъв шанс да избие, трябва оперативно като се среже на половината зъб. Дано да ми мине само с дренажа сега, за да не се налага да изживея този ужас и да бия АБ и да ми спре кърмата, дано да ме изчака да спра да кърмя и ще отида доброволно да го извадя с пълна упойка. Praynig
Иначе с малкия сме добре, сега си будува, той си е избрал страхотно време да будува, сутрин и вечер от 9 до 11/11,30 ч. и после спинка цяла нощ с едно пробуждане за хапване между 1,30 и 3,00 ч.
Лека вечер от мен, отивам да се мъча да хапна нещичко.

# 592
Бръмбазела,отново ти благодаря за изчерпателните разяснения,съветчета и идейки Wink

Значи за начините за разбуждане специално тези,които тук си посочила - не съм пробвала,като този със смяната на памперс не съм го пробвала,защото доколкото знам не е добре да се размества много много детето когато е яло за да не повърне.Начина с мократа кърпа на челото,освен че се дразни и започва да нервничи нищо друго не става,в смисъл не засуква,а пак заспива Mr. GreenЯвно просто си имам мързеливо бебе Twisted Evil
Освен това питаш ме защо смятам,че не се храни достатъчно-ами защото по броя на нааканите памперси не се включваме изобщо в нормата,значи мокрите са ни може би и повече от 5-6,но с изхождания ако имам един на ден, се радвам.Това ме навежда на мисълта,че нещата не са както трябва,защото за да излезе,трябва да влезе(простата максима) Peace От друга страна пък след вчерашната консултация се оказа,че за месец е качил 1030гр. и е порастнал 4см.,което ми се струва нормално Thinking Тогава защо се получава това с изхождането,нали казват,че при кърмени бебета запек не може да има newsm78
След онзи ден с неистовото кърмене през час,вчера пък цял ден не мога да го събудя да се нахрани като хората,а днес пък яде по супер малко,но и не търси #Crazy Всеки ден е с нов номер,това най-много ме побърква,затова си и мисля,че кърмата ми ще спре накрая от толкова непостоянно търсене Mr. Green
Моментите когато не иска да се храни ги свързвам предимно с неизхождането и болките в корема,възможно ли е това,има ли вероятност да му е тежко?
Незнам в какъв период сме и какво се случва,но наистина ще ми е необходимо много търпение за да се справя със ситуацията Peace

Привет, LussyHug

Ами ти заслужаваш само... похвали! Чудесно наддаване на тегло и ръст, браво и на двама ви! Както ти казах вече - справяш се прекрасно.  Simple Smile Време е да се снабдиш с повече самоувереност, защото ти явно можеш и знаеш как! Наслаждавай се на общуването си с Венци!

За изхождането - обичайно след шестата седмица от живота на бебето, то може да ги разреди драстично. Много бебета акат по-рядко и от веднъж дневно, дори веднъж на няколко дни, като това не се счита за запек. Кърмачето усвоява на 100% майчиното мляко и заради това на изхода е само урината. Два-три наакани памперса е също толкова често срещано количество, както и по-рядкото изхождане. Ако Венци видимо не се напъва, не полага усилия да се изходи и щом наддава така чудесно - всичко е както трябва да си е.

Кърмата ти няма да спре просто ей така, не й се тревожи. Дори и през периодите, които описваш - дърпане от гърда, на следващия ден трудно разбуждане, после по-слабо сукане, тя се нагажда спрямо бебето. За да се регулира кърмата (да намалее или да се увеличи), обикновено са нужни поне няколко дни, през които ти вероятно ще усетиш промяна и ще реагираш, сигурна съм, адекватно. Прецениш ли, че кърмата временно е намаляла, просто кърмиш по-често.  Simple Smile

Да, вероятно коликите могат да са причина някои бебета да не желаят да сучат, а пък други - обратното, да търсят често гърда. Би могла да опиташ да облекчиш с каквото можеш положението: чрез позата тигър на клон (http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/), масаж на коремчето, бял шум, гушкане, носене в слинг. След това да предложиш на Венци да суче. Иначе на кърмачетата няма как да им е тежко, тъй като майчиното мляко се усвоява много бързо от детския организъм и напълно, за разлика от изкуственото.

А има ли около теб кърмещи жени - твои лични познати, с които можеш да споделяш и които вече имат навъртян кърмачески стаж? Таткото и бабите на Венци подкрепят ли те за кърменето? Позволявам си да ти задам тези въпроси, защото често за търпението на майката, може да е нужно тя да усети увереността и насърчението от най-близките хора до нея. Чудесно е когато можеш да споделиш с доверен човек нещо, което те тревожи, а той да посрещне притеснението ти със спокойствие и да ти вдъхне сила, че можеш и че всичко е наред.  Simple Smile

Спокойна нощ засега!   bouquet

# 593
Здравейте, майчета,

Рогатото спи и се добрах до компа да драсна 2-3 реда.

Ние имахме натоварен уикенд. В събота ходихме на църква, а в неделя събрахме "орисниците" вкъщи. Беше много хубаво, макар че малкият не мигна цял следобяд и ми стопи лагерите (добре, че имаше и помощници-носачки вкъщи Simple Smile). Затова път вчера направихме 2 големи поспаливи паузи, та и мама успя да си почине (в 19 му се примолих за 30 мин почивка за дремване, а и двамата откарахме до 1:30, на мама послушкото Simple Smile).

Сега ще бягам да се хоризонтирам. Но преди това ще ви пусна няколко снимчици:
Даниел
погача
мама и бебе
мама кърми
цялото семейство

Спокойна нощ на всички!

# 594
Луси не съм от ЛЛЛ, а от клуба "Некадърни кърмачки"  Mr. Green с голяма доза самоирония, няма какво да се доизясняваш, че било базик  Wink, то или ти се отдава или се мъчиш, като мен  Laughing.
Това, което описваш, говори за хранене на куп- нали така го писват консултантките. ядене без спир, за около ... безброй часове и после пауза. Така си увеличавали кърмата, имали скок в разстежа. Тошко е в такава фаза, все на цица и шушна ли се е ококорил.
Сега се чудя, ако изстискам малко кърма, върху лигавник примерно и му го оставя до главата мирише, дали ще мога поне до тоалетната да отида, без да е надул гайдата, че ме няма, нали му мириша  Joy. Това е към ЛЛЛ.

elissee, разбирам иронията, с която пишеш, но бих казала същото като Бръмбазела, че некадърни кърмачки няма - на някои майки кърменето им се случва лесно, други могат да имат известни временни затруднения в началото, докато се нагодят към бебето и то към живота извън утробата, след което могат да се наслаждават на кърменето докато и майката и детето пожелаят.
Разбира се, че можеш да оставиш бебето само докато отидеш до тоалетната. Някои майки избират да вземат бебето с тях (например: в столчето за кола, или на шезлонга/люлката, дори на активната гимнастика на пода на банята), на други пък това не им допада - въпрос на избор е. Има изследвания, които показват, че до около 6-тия месец бебетата не се възприемат като отделни индивиди, а се идентифицират с майките си. Нашите бебетата са още съвсем мънички и за тях ние - техните майки - сме целият им свят. Когато не ни усещат до себе си, макар и за кратко, за тях изчезва тяхната вселена. Хубавото на тази ситуация е, че бебетата растат с всеки изминал ден и ще стават все по-независими, докато откриват заобикалящия ги свят малко по-малко. Това, за което си се досетила и сама, че можеш да оставиш нещо твое до бебето, е всъщност много добра идея, защото бебетата през първите месеци разчитат основно на инстинктите си и обонянието е доста силно изразено. То е това, което ги насочва към гърдата, а в случая може да утеши бебето за кратко, че мама е там. това може да е някоя затоплена твоя дреха, кърпа, или шал - просто нещо, което да носи твоя мириз.

ljufis, прекрасни снимки!  bouquet

# 595
Лджуфис, (много готин ник  Crazy) , страхотни сте и четиримата!  Hug
С Филип бяхме на консултация - 57 см е висок и тежи 5.36 кг  Heart Eyes
Той прави опити да гука вече, но повече на "Аууууу" го докарва  Mr. Green
Днес седя и в активната гимнастика на Фишър Прайс, но само десетина минути му беше интересна  Crossing Arms

# 596
Вчера ходих на масаж,бях забравила колко е хубаво.Майка обикаляше наоколо с количката,ама Ева е била тази,която я притеснявала през цялото време,не бебето.Ей,все нещо иска това дете,все претенции има!

Момичета,да ви питам кога бебетата ви започнаха да си държат главичките изправени.На всички снимки,които показвате виждам бебешондели с изправени главици,а моята още я клати като костенурка.

# 597
  • Пловдив
Simple Smile Добро утро!
Myst, направо настръхнах като прочетох какво се преживяли... То малкия дявол, ама вие добре сте си изкарали акълите, а и каката сигурно си го е изживяла... Стискам палци бързо да забравите за случилото се  Peace

За гимнастиката... с каката започнах още от раждането, по препоръка от д-ката в родилното. Личната каза, че било рано, но аз си правех от мерак  Mr. Green Сега... личната пак каза, че е рано и аз този път се поддадох, че вече времето все не стига... Започнах на 40 дни. На 42-3 дни бяхме на ортопед за профилактика и се оказа, че едното бедро оказва леко съпротивление, та сега гимнастиката ни е абсолютно задължителна. Имаме месец да се оправи до следващия преглед. Сега малко се обвинявам, че не съм започнала с гимнастиката отрано  Confused

desi_shisha, аз не мисля, че на тази крехка възраст има бебе, което да не се клати като костенурка  Mr. Green Важното е да имат желание сами да си вдигат главицата за да си тренират мускулите.

# 598
  • София
Добро утро от нас
Не съм писала от няколко дни, нямах настроение , но чета редовно.
Елена е добре като изключим коликите. Баткото се разболя в четвъртък от ангина, вдигна температура 40,5 и цял ден не можах да я сваля стигне до  39 и пак нагоре Rolling Eyes. Беше кошмарно, едното дете болно, другото недоволно  ooooh! .
Сега сме добре и  пуснах Алекс на ясла. Дано не се разболява скоро  Praynig
За космите ние имаме по ушите само и то  по скоро е като мъхче.
Струва ми се че Елена не наддава много добре този месец  Sad . За 15 дни е качила само 300 грама. Имам кърма защото като стисна гърдата пръска, а и всяка сутрин съм с мокри петна по пижамата, но от както е с колики яде малко, заспива и след 15-20 мин. пак търси да суче и така се храним по няколко часа. Това го прави вечер след 18 часа обикновено до към 22-23ч..  Tired
През деня е по спокойна.  Опитва се да гука, но в повечето случаи стига до Агггг и у-то го пропуска.
Дона Ани много ми е мъчно , че минавате през такива перипетии. Стискам ви палци всичко да отшуми скоро  Praynig Hug
Гери честит рожден ден на мноооого дълги патерици   bouquet

# 599
 Добрютрю от нас  bouquet
 Гери пак съм изпущила рождения ти ден-да си здрава това ти пожелавам  bouquet
 Ралица от два дни не иска да спи през деня и е доста кривичка Confused Иначе нощния сън е пушка, спи си детето 5 часа Mr. GreenКърмя я през 3 часа понякога и през 2 и половина.
Гледам снимки показвате-много сте хубави всички  bouquet
 Гимнастика правя съвсем лека-само потупване и поглаждане,слагам и по коремче за около 5 минути,че се сърди диването.Косъмчета има по ушичките и дупенцето все още.Днес става на 40 дена и мисля в неделя да правя питка,че колежките ми счупиха телефона #Crazy
 Да покажем и ние снимки http://zunki.snimka.bg/other/bebeshki-raboti.578396

Общи условия

Активация на акаунт