С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 141
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Добро утро и от мен!

Ljufis, прекрасни снимки!

Нели, не ти е лесно на теб с две деца. Радвам се, че баткото е добре, а дано коликите бързо ви минат!

Зу, голяма сладурана е малката принцеса!

За какви масажи, за какви пет лева говорите, моят мъник след баня е толкова кисел и така се дере, че с 300 зора успявам да го намажа с тоалетно мляко. По коремче иначе го поставям често, тъй като му помага за коликите, понякога даже си заспива така. Нещо като гимнастика му правя сутрин, нея я понася по-добре.

# 601
Привет!
Как сте момичета и бебчета?
Аз съм добре, макар и недоспала, но то при мен вече е хронично състояние. Преди спях по 10-12 часа, сега съм щастлива ако поспя 6 часа:)
Нелили - стискам палци всико да е наред и с двете деца.
Мами, препоръчайте слънцезащитен крем. Аз мисля да взема на ЛаРош-Позе, но ако имате други идеи - споделяйте Hug
Много, много сте хубави всички на снимките Hug
Усмихнат ден!

# 602
ПРивет и от нас,  Hug

Илианка, ама Ралица много хубавичка бре, пупу да на са и уроки, много е пораснала  Hug Heart Eyes

Мyst, ще се оправи детето спокойно! За каката може да и прибаете, сигурно се пооплашило детето.
Моята свеки също е изпускала количката с моя мъж като бебе... в подлеза на Варна се е катурнала количката, но на него нищо му няма.

Нелили, надявам се Алекс вече да е оздравял и стига с тези високи температури. На мене козината ми настръхва като чуя толкова висока температура... по лични причини...

Майчета вие всички ли правите пити за бебетата???

Тази сутрин двамата ми мъже отидоха на кафенце и разходка очаквам ги след като се нахранят в 12 часа и ще отидем на църква, че не успяхме вчера...

Аа да дам отчет от вчерашната визита при педи - трябваше да ни бият ваксината, но не я направихме, понеже мама беше болна миналата седмица, а той предната вечер многооо хъркаше и тя реши, че все пак сме дишали един въздух. Тааа  премерихме се вече сме 4.900 кг, мислех че е много наддаването, но ме успокоиха че е добре детето. На ръст сме 58.50см.
Педи ми препоръча да започна лека по лека след седмица някъде да махнем още едно ядене, т.е. да станат 6 броя. Да увелича паузите на 3часа и половина...но от 110 мл да увелича на 120 мл. Но ще видим, може като стане на два месеца тогава...  Naughty

За хъркането на нослето: започнах с МариМер... А бе хора как го правите това с тези разтвори... Слагате детето настрани и пръскате ли? Илиии как??? Аз впръсквам накланям главичката му настрани, че да изтече каквото има, амааа нищо не изтича...  Crossing Arms

Ох, днес мисля да отида на фризьор, да видим дали ще ми се отвори парашута...

За гимнастиката: правя сутрин, ама пропускам признавам си  Peace! Таа като се сетя по някое време през деня тогава ... Отварям ръчички, сгъвам, иии за крачетата правим \"колелото".

За масажите: започнах всяка вечер след къпане, малкия започна да му харесва все повече и повече и се успокоява и се отпуска човечето.

Шени, аз мажех с СебаМед 50фактор, обачееееееееее егати мазилото се оказа, цялото му лице стана бяло, не се размазва, ужасия... загрозих го... оттогава не го ползвам и нищо не слагам.. просто внимавам да не го пече детето и това е!!! Даже пък бях чела, че новородени не трябвало да се маже с такива кремчета.

# 603

За хъркането на нослето: започнах с МариМер... А бе хора как го правите това с тези разтвори... Слагате детето настрани и пръскате ли? Илиии как??? Аз впръсквам накланям главичката му настрани, че да изтече каквото има, амааа нищо не изтича...  Crossing Arms

Гери, аз капя по една капка морска вода, след това я обръщам по корем, стои така една-две минути, тече каквото има, след това вземам една клечка за учи с ограничител и във всяка ноздра завъртам по веднъж (в една посока) и секретите излизат. Ако пък са много упорити, вместо клечка за уши използвам аспиратор Peace

# 604

Гери, аз капя по една капка морска вода, след това я обръщам по корем, стои така една-две минути, тече каквото има, след това вземам една клечка за учи с ограничител и във всяка ноздра завъртам по веднъж (в една посока) и секретите излизат. Ако пък са много упорити, вместо клечка за уши използвам аспиратор Peace
БЛагодаря, Шени, за бързото отговорче.. пробвах и аз с аспиратор, но без разтрова преди това... ще пробвам твоите методи и ще видим какво ще се получи.  Hug Hug Hug

# 605
  • До морето :)
Здравейте и от нас. Все се каня да пиша, но все става нещо. Или съм пропуснала бая страници и чета, вчера бях тотално наакана (да не използвам по-груби думи  Laughing ), после пък нададе един вик, чак се уплаших, пък и сестра ми е тука и й давам лаптопа на нея, да се забавлява...  Grinning
Та да започвам по темите, които помня  Laughing
За помощта и родителите - майка беше тука първите 3 дни, показа как да я къпем, после свеки беше за няколко дни, изкъпа я един път, мерак й беше. През останалото време - ние. Т.е. аз един път, а иначе мъжът ми. На мен ми тежи, вътре се вече много. Но.... бабата на ММ разбра, че той я къпе. Лошо й стана. 80 и кусур е годишна и на няколко пъти се предложи тя да я къпела, след като аз не мога  ooooh! Квитанциите й бяха веднага отрязани. Все пак дойде една вечер, да види как ММ с тези големи ръце къпе това малко бебе. За мой късмет малката тогава осра положението (в буквалния смисъл на думата) Изака се, но нещо като разтройство, по-рядко беше. Започна се, че било болно и такива работи  ooooh! После беше - ние едно време ги мазахме с мас, повивали ги и т.н. Най-накрая видя, че детето оцеля и като ММ я къпе (то и аз съм там, поливам и т.н.) и се успокои  Laughing
За очите - нашите още не са се избистрили, но мисля, че ще има на баща си - пъстри. Струва ми се, че около зеницата е по-светло  Grinning
За пръскането в носа - държа е с едната ръка изправена, подпряна на рамото, с другата - пръскам. Аз от 4-5 дни пръскам, ама ефект кой знае колко не виждам  Crazy
За гимнастиката и разтриването - правя я след баня. Нашата мишка много обича да я къпем, после и масажите. Като дойде ред за капките - тогава плаче, защото е дошло време за ядене  Laughing Онази вечер я къпахме заспала. Събуди се чак като я сложих на цицата  Joy С ММ не спряхме да се смеем  Joy Само малко ме е страх при гимнастиката с крачетата, защото още не сме ходили на ортопед. Тази пуста луксация, само я мисля  ooooh!
Иначе вече тотално спрях мокрите кърпички. Сега при смяна на памперсите се почистваме с памуче, напоено с тетра (заради обрива). Само когато сме наакани първо минавам с мокри кърпи и тогава на чешмата  Grinning
За акането - до онзи ден беше по 1 път на ден, от вчера по 3-4 пъти. Четох, че пиенето на вода помага и май наистина е така  Grinning
Адашче, дано Алекс повече не се разболява  Hug И на малката Адашка да й минат коликите
Myst, SYMa, случват се такива работи  Hug Важното е, че всичко е наред
За космите - и ние имаме, на едното ушенце даже има едно като фитилче  Joy Шегувам се, че там ще й плета плитки  Joy
За спането - вие вечер с какво завивате бебетата? Вчера я завих с една пелина, че беше топло, но като се събуди да яде, нослето й беше студено и я завих с олекотеното. И нашата отдавна не спи на една страна. Ляга по гръб и си завърта главата. Даже като й омалее на ляво я завърта надясно.  Laughing

# 606
За слънцезащитен аз няма да взимам сега, нали уж не се препоръчва за деца до 6м..
Мойто гардже днес става на 1 м Simple Smile Голям, та знае ли се Simple Smile
Шени  Hug

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 12:24 от jenny_b

# 607
Привет, бонбонки  Hug

Малката ми калпазанка спинка все още и се възползвам да драсна някой ред Simple Smile
Нелили  Hug Радвам се, че Алекс е по-добре Simple Smile Представям си какво ти е било с тези 40,5 градуса  Sad

За нослето - аз капвам няколко капки физ. р-р и след това с апсиратора баща й издърпва каквото има и поне засега много добре й се почиства нослето Simple Smile Някой път ги ловя сополките с клечки за уши, ама рядко

За очичките - всички казват, че ще са сини като моите, ама аз докато съвсем не стане сигурно гледам да не се усмихвам радостно Simple Smile

Относно гимнастиката - аз след като е изкъпана и ако е търпелива се забавляваме около 30 мин. Правя й и масажче лекичко на цялото тяло, но нещо кой знае колко специално не правя Simple Smile
Главичката си я държи много стегнато вече и се оглежда навсякъде. Голяма е любопитка Simple Smile
Вечер след баня си я слагам в леглото и някъде от 21:30 до 23ч откарва мъркаща и мрънкаща в кошарата Simple Smile Поне си следи играчките и от време на време се съсредоточава и се забавлява с тях Simple Smile

Щях да пиша и още ама на...събуди се  Crazy

АЙде до скоро от мен  Hug

# 608
  • София
Здравейте мили Май-чета!

Признавам не съм чела от няколко дни, че имах малко проблеми с нета, а и моето Сияние започна да будува все по-често и все в мен иска да заспива, освен яденето.

Да ви почерпя днес и за нашата месечинка!

Много поздрави и целувки от нас! Heart Eyes

# 609
  • София, св. Троица

И искам да споделя нещо и да чуя мнения, също и от консултантките по кърмене: Днес с Валентин се кърмихме цял час, през което време той сучеше и преглъщаше активно. По едно време обаче започна да се върти, да нервничи, пак да суче, но вече не така активно, да пуска гърдата. Като пусна гърдата, реших, че се е нахранил и го оставих, но тогава нададе нечовешки вой, какъвто надава, ако е гладен и не получи храна на секундата Laughing и айде пак на гърда. И така няколко пъти. Проблемът не беше да не му стига млякото според мен, защото като стиснах гърдата, пускаше мляко. След като Валентин продължи да ми прави тези номера, не издържах и му направих 60 мл АМ. Резултатът - Валентин се кротна на момента и заспа. И това ако не е удар под кръста Crossing Arms. След моето мляко реве и повръща, а след АМ е ангелче #Cussing out. Направо умът ми не го побира, в тези АМ да не слагат някакви успокоителни? Защо се получава така, не искам да му давам АМ, страх ме е да не се отбие? Досега само 3 пъти се е случвало така да прибягам до АМ, през останалото време е само на кърма.

Здравей Мария,
Чудесно е, че се стараеш да следваш нуждите на бебето. Mного добре си реагирала на поведението на Валентин, като си му предложила отново да суче. Сукането не винаги е свързано с нуждата от храна, понякога то е просто още една причина да бебето да бъде в прегръдката на мама, където е топло, уютно и сигурно.

Би ли споделила колко горе-долу хранения имате за денонощие? Дали днес има промяна в поведението на Валентин? Понякога е възможно бебето да е нервничи, заради по-слабата струя към края на кърменето. В този случай можеш да опиташ компресия http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 така ще му помогнеш да достигне до следващите порции мляко. В случай, че и след компресията бебчо все още е неспокоен, можеш да предложиш и втората гърда и да го оставиш да суче докато сам не я пусне. Можеш да редуваш гърдите, докато е необходимо на Валентин да се успокои. Така той би имал възможност да изсуче междувременно събралото се количество мляко.

Възможно е също така, Валентин да преминава през криза на растежа – период, през който бебетата обикновено искат да сучат по-често или по-продължително. По този начин дават сигнал на организма на майката, че имат нужда от по-големи количества мляко. За това е добре да бъдат оставени да сучат толкова дълго, колкото желаят. За няколко дни, кризата на растежа би трябвало да премине.

Много майки споделят, че когато бебетата им се нервни и по една или друга причина отказват да сучат или сучат неефективно, кърменето в затъмнено помещение или полусънно състояние много им помага. Също така, носене в слинг също може  успокои бебето, защото по този начин то се чувства гушнато на топло, близо до тялото на мама, където усеща ритъма на сърцето и дишането й, нещо, с което е свикнало през 9-те месеца в утробата й. Нежна успокояваща музика би могла да помогне.

АМ може да действа като успокоително не, защото съдържа такова, а защото е по-трудно смилаемо в сравнение с кърмата, която в рамките на час, час и половина вече е преработена и не тежи на стомахчето на бебето.

# 610
  • София
Здравейте мамчета! Laughing :lol
Ljufis, Зу- много хубари снимки! Ние, докато си бъбрим тук , децата взеха, че порастнаха! Peace Laughing
Муст: Много ме стресна с разказа си, че и аз правя като теб и не използвам спирачка, та от днес почвам да внимавам!Стискам палци да сте добре! Peace Hug
Нелили: Дано вече е добре голямото малко човече! Peace И моят Вики все с 40-41 гр. си беше- като ги свалях на 39 виках ура... CryМного преживях с него и се надявам това да не се повтаря с другите ми деца!
Честити месечинки на Жира, Жени и всички други сладки бебоци!  bouquet
 Аз, днес ходих да оперирам един мъдрец и оставих беба при баща ми. Въоръжих го с дрехи памперси и кърма! На връщане умрях от жега и от срам- кърма ми потече през подплънките по роклята, та се мотах като цигане по ''Витошка''! Joy
Връщам се и какво да видя- изяли всичко, сменили 5 памперса за 4 часа, Беба облечена с дълъг панталон и жилетка и тропната на масата в кухнята върху една възглавница! Joy hahaha ooooh! Мъжка му работа- ето за това ще си я гледам аз до 3 години,а работата-когато и както мога!

# 611

Връщам се и какво да видя- изяли всичко, сменили 5 памперса за 4 часа, Беба облечена с дълъг панталон и жилетка и тропната на масата в кухнята върху една възглавница! Joy hahaha ooooh!

Joy Joy Joy Joy Joy
Нагласил човека детето Simple Smile
Моят баща пък не я оставя в леглото и - все на ръце я държи hahaha

# 612
  • при палмите и алигаторите,FL
Връщам се и какво да видя- изяли всичко, сменили 5 памперса за 4 часа, Беба облечена с дълъг панталон и жилетка и тропната на масата в кухнята върху една възглавница! Joy hahaha ooooh! Мъжка му работа- ето за това ще си я гледам аз до 3 години,а работата-когато и както мога!

smile3532  Другото не съм изчела, но това си е било за снимка, хи-хи smile3532 smile3532

ха, сега ДД о т мен, отивам да закарам каката на лагер и после ще дописвам, обаче това горното  хи-хих

# 613
jenajena  Joy голяма каринка е било.Ама наистина мъжка работа Laughing
Jira Честита месечинка!  bouquet

Аз пък открих топлата вода!  ooooh! Как до сега не съм го обръщала да спи по корем детето  ooooh! само,че го обърнах и както плачеше (малко след като го преместих заспал в леглото) заспа точно за секунда!И така вече два часа Crazy
Вие оставяте ли ги да спят по корем бебчетата?Мен малко ме е  страх и за това питам?

# 614
  • гр. София
Здравейте,
Myst, радвам се че сте добре Simple Smile
dessince, имаш една гоялма прегръдка от мен и Марио Simple Smile
Jira, честита месечинка.
Нелли, стискам палци всичко да се оправи.
Очите засега са сиво-сини, но предполагам, че ще станат кафяви. Аз съм с кафяви, а мъжа ми с пъстри Simple Smile
Засега Марио спи на една страна, като понякога се обръща по гръб Simple Smile
Окосмяване и ние си имаме по ушенцата и раменцата Simple Smile
За памперсите, ние сме на 2-ка на Памперс. Засега съм доволна Simple Smile Пробвах и Пуфис и Тези на ДМ, но от Пампрес съм най-доволна. За кърпичките важи същото.
Масаж не правя, защото не знам как, но се надявам на 28-ми на консултацията докторката да каже.
Щях да пиша още, но забравих какво. Нотака е като не пиша редовно и се събират толкова много теми, че все нещо пропускам. Тъкмо тръгна да правя нещо и малкия надува сирената. Ужас Sad

Общи условия

Активация на акаунт