С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 125
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Бубе, искрено ти съчувствам, дано скоро малкия израсте това нервничене. И при нас малкия е нервен през деня, а вечер таткото като е в нас и помага, е кротък и мирен. Но при нас се търпи засега, обикновено Валентин е кисел до обяд, следобед прави един по-дълъг сън и тогава успявам да си отдъхна. А само преди 2-3 седмици беше най-кроткото дете на света, какво му стана последно време, нямам идея ooooh!.

Елфи, при нас процедурата с чистата молитва стана така: мъжът ми отиде да запази час в избраната църква ден-два по-рано, нищо не искаха да носим, плаща се 5 лв. Но май във всяка църква е различно, така че трябва да се пита по-рано.

Искам да се оплача от бебешките магазини - не стига, че почти няма нищо за малки бебета като нашите, ами и 99% от това, което има, е за момиченца. За момиченцата на тази възраст има роклички, чудесийки, а за момчетата само някакви обикновени бодита, с триста зора намерих едно гащеризонче, но пък нямаше подходящ цвят блузки за него и сега се чудя с какво да комбинирам от наличното в нас. Как така в чуждите сайтове има дънки, ризки, гащеризончета за малки бебета, пък тук по магазините освен бодита трудно се намира друго #Cussing out. Протестирам, искам и аз да си кипря детето, това е дискриминация срещу малките момченца  #2gunfire.

И искам да споделя нещо и да чуя мнения, също и от консултантките по кърмене: Днес с Валентин се кърмихме цял час, през което време той сучеше и преглъщаше активно. По едно време обаче започна да се върти, да нервничи, пак да суче, но вече не така активно, да пуска гърдата. Като пусна гърдата, реших, че се е нахранил и го оставих, но тогава нададе нечовешки вой, какъвто надава, ако е гладен и не получи храна на секундата Laughing и айде пак на гърда. И така няколко пъти. Проблемът не беше да не му стига млякото според мен, защото като стиснах гърдата, пускаше мляко. След като Валентин продължи да ми прави тези номера, не издържах и му направих 60 мл АМ. Резултатът - Валентин се кротна на момента и заспа. И това ако не е удар под кръста Crossing Arms. След моето мляко реве и повръща, а след АМ е ангелче #Cussing out. Направо умът ми не го побира, в тези АМ да не слагат някакви успокоителни? Защо се получава така, не искам да му давам АМ, страх ме е да не се отбие? Досега само 3 пъти се е случвало така да прибягам до АМ, през останалото време е само на кърма.

# 451
Здравейте,момичета!
Днес моите ми изцедиха силите. Сутринта бяхме на разходка, на малката какво й стана, не знам, но като ревна, че е гладна / знам, щото си лапаше юмручето / и то час след като е яла  #Cussing out, се наложи да я храня 2 пъти за 2 часа разходка. #Crazy
После като се прибрахме, взе да се гърчи, да мрънка, присвива крачетата, и накрая рев - всичко това около два часа. ooooh! И тъкмо заспа, баткото се събуди, и аз пак прецакана - сдъвкана, преуморена, недоспала.
Бубе, съчувствам ти! Дано Рафаел бързо се успокои и ти също покрай него.
Елфи, дано малката ти принцеса се оправи бързо.
И аз утре ще ходя да запазя час в църквата за 40-те дни на госпожицата.
Лека нощ. Отивам да се позиционирам хоризонтално, че пак ще ме събудят точно като ми се спи за световно. ooooh!

# 452
Добър вечер, момичета,

Само искам да постна 2 видиа, които намерих за масажи и гимнастика на бебенца:
http://www.youtube.com/watch?v=MwRyXRTSBxk
http://vbox7.com/play:a74d684c

Вие кога правите масажа и гимнастиката? Във второто видео акушерката споменава, че се правят по няколко пъти на ден... а аз знаех, че се правят веднъж, едно след друго... Моето теленце е бясно след баня (и без това още не се радва като го къпем) и абсурд тогава да отделя още 10-20 мин за кипрене. Евентуално преди баня или по друго време на деня, не знам newsm78

Лека и спокойна нощ на всички, дано малките сладкишчета да ни оставят да поспим.

# 453
Бубе, и тук да кажа - Филип е същия като Ралфи, но голямата разлика е, че аз не го гледам сама. Ако не беше майка ми щях да съм изперкала тотално вече. Сигурна съм, че ти си гледаш детенцето перфектно и няма за какво да се обвиняваш  Hug Стискам палци бързо да го надрастне!  Praynig, а ако бибата на Авент помогне обещавам никога повече да не я наричам грозна!   Laughing
 Hug
Maria I - и аз се присъединявам към теб за дискриминацията към момченцата  Crossing Arms и тук за момиченца избора е мнооооогооо по-голям!  Crossing Arms
Нанди, явно не харесва бибите твоята госожица, което всъщност не е никак лошо.  Simple Smile Тамън после няма да се чудиш как да я отказваш.
Ljufis, благодаря за инфото за масажите и гимнаситката - аз съм в чужбина и не мога да отварям вибокса, но изгледах това в ютюб и ми се струва много полезно. Аз правя само гимнастика (ама мнооого лек вариант) и то само вечер, преди баня - нещо не ми е комфортно да го разтягам дребния човек, макар че знам, че е полезно. Май ще трябва да увелича гимнастиката и да вкарам и масаж. Моля, ако намериш още клипчета в ютюб за гимнастика да ги постваш. Благодаря.
Някъде прочетох, че Хера отишла на СПА - не я е срам !!!  Twisted Evil Ще си почива и ще се чувства човек, а не озлобена и хормонално разстроена млада майка, на какво прилича това ?!  Twisted Evil #Cussing out
 Mr. Green

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 02:53 от Hope_4_life

# 454
  • Пловдив
 Embarassed Не съм се включвала мноого отдавна   Blush Не остава много време, но се разписвам, да се присещам да хвърлям по едно око тук  Mr. Green

Ще се радвам и ако ни добавите в списъка на майчетата  Mr. Green
02.05.2011г. - Зоя benitta /Пловдив, второ дете/ - 2,850кг., 47см. -секцио / термин - 06.05.2011г.

Не съм чела, дали сте се събирали пловдивчанки... аз да си кажа. Общо взето всеки ден съм в градската градина. Ако има и други набори в района... може да направим една срещичка  Mr. Green  Може да ми драснете на лични да се уговорим, че аз съм основно за кърмене там, повечко сме в движение, че дреболина спи само ако се движи  Mr. Green

Още нещо да питам... болничния, който се издава от ЛЛ, по кое време да си го потърся? Нещо много са ми изветряли тези неща Blush

# 455
  • София
benitta, би трябвало вече да ти е изтекъл болничният, издаден от болницата. Но не би трябвало да е проблем ЛЛ да ти издаде болничен със задна дата. Виж си в картона, където ти нанасят болничните - там трябва да пише докога е бил болничния.

# 456
  • Пловдив
benitta, би трябвало вече да ти е изтекъл болничният, издаден от болницата. Но не би трябвало да е проблем ЛЛ да ти издаде болничен със задна дата. Виж си в картона, където ти нанасят болничните - там трябва да пише докога е бил болничния.
Hug
Малеее цяла седмица съм закъсняла  ooooh!
Много ти благодаря! Мъж ми се е престарал с подреждането. Така ми е подредил картона... ако ми беше пред очите можеше и сама да се сетя да погледна там  Embarassed

# 457
  • Сливен
Добро утро и от нас Simple Smile
Ние днес ставаме на 1 месец Simple Smile
Честита месечинка и на: Алекс - nins86, Ясена - mamaqni, Даниел - silvia111 Simple Smile

# 458
Бубе, за гривничката - в ибей каквото има, против комари се водят, но вършели работа и за други насекоми. Поръчах с цитронела, като дойдат ще пиша дали има ефект.
И другото е нещо като кука - хваща се кърлежа в нея и с него се вади. По този начин, както ги вадя няма опасност от късане, но ми е ужасно неприятно!
За трудното, дето те е налегнало...  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Дано планината ти се отрази добре Peace. Къде ще ходите?

# 459
Благодаря ви момичета и на теб Бубе ти пожелавам скоро всичко да бъде наред.  Hug Hug Hug

След като ме подложиха на строга диета бебето няма кръв в акото от 3 дни и най-вероятно ще се окаже АБКМ.

И при го има този проблем с бибероните - купила съм и шишета Авент, Бебеконфорт и вчера взех и на Нук (различни форми са всички има и каучукови и силиконови) да и давам понякога вода, но тя категорично отказва да пие и когато и дам биберон независимо дали е залъгалка или от шише започва да повръща и се чудя как мога да я науча да пие и от биберон?

# 460
  • София, Павлово
Здравейте!
Честит рожден ден Гери!  Tada Пожелавам ти много щастие и здраве, както и спокойствие и здрав сън на Еди - за да можеш пълноценно да му се радваш! 

Дона Ани - радвам се поне, че сте наясно от какво е. Диетата е тежка, изживях го с Яни, но се надраства. Пожелавам ти да стане бързо. А за хемангиома, също не се притеснявай. Обикновенно до 1 година доста избледняват, но минават напълно чак към 10година! И това го изживях, Яни има на челото такъв. Вече почти не се вижда, но го има. А иначе и тук предлагат махане с лазер. В МА- доктор Кадурина, но само ако е "звездовиден".
Въобще с Яни имах доста дерма- проблеми. Благодаря на Господ, че Емката нямакато изключим хормоналното акне
Бубе    Hug гуш.

Да ви питам за ваксините, какви сложиха на бебчовците, на Моника още не са слагали само веднага след раждането "витамин К", а сега предстой другата седмица да я боцкат и май ще и сложат Превнар и ДТК/не съм сигурна че запомних/.Тефтера със записките от Соня, пътува насам, мама ми го е изпатила, но доакто стигне да си сверя часовника с вас.

Нанди, тук със сигурност се различава имунизационният календар от този в УСА. Ето настоящият в БГ http://sramejlivka88.blog.bg/novini/2010/01/05/imunizacionen-kal … -bylgariia.466438

Иначе за нас - кърмим се на поискване и вече мина 6кг, като сантиметри го измерихме с док онзи ден е 62. Да ви кажа, аз явно винаги съм била много уверена в себе си, защото нито с Яни, нито сега съм купувала АМ. За Яни купих, чак като го захранвах, защото нали беше с АБКМ и купувах безмлечни каши, а с кърма не ставаше да се разреждат, та за това купих Фризопеп.
Скоро му купих самолюлееща се люлка, та сега спи в нея. Само като го гледам и ми прилошава  Simple Smile

Хубава неделя от мен

# 461
  • София
Здравейте момичета! Laughing Laughing
Честит рожден ден на Гери!Аз и пожелавам много здраве и усмивки и да сътворят една сестричка на Еди с таткото! Laughing  bouquet
Честити месечинки на всички бебенца,родени днес!Да радват много мама и тати!
Аз... май ще се включа пак после, че ме наакахааааа цялата докато кърмих! ooooh! Mr. Green

# 462
Здравейте Simple Smile

Честит празник , Гери! Пожелавам ти много любов и късмет!

Мале , каква жега.... как ще я караме лятото незнам. Малкия много се изнервя, като всички естествено, затова започнах да го къпя по два пъти.

За ваксините: аз съм много против, но за съжаление нямам избор......

Елфи, какво стана с оченцето на Рая?

Лек ден

# 463
  • при палмите и алигаторите,FL
Привет и от нас
Честит рожден ден на Гери    bouquet
Честита месечинка на порасналите бебочета Hug

Да използвам момента, доакто дребла е позиционирана в шезлонга и се възхищава на мечките, дето и висят над главата.
Бубе, при теб верно много тежко, ама ще мине, само трябва да се стегнеш и да не се отчайвая Hug Hug.Като ди ходите в българия, ще се присъединили някой на помощ или пак сами ще се гледате, то вярно че ще сте четиримата, но малко да си почините ще е добре.
Хоупче, тя хубаво не иска биба, мене отказването не ме плаши, повече ме плаши, чко си открие палеца, че него няма как да го махам Close
Мамарина и аз като теб и преди и сега не съм купувала АМ или шишета, не бях купила и биберони.Със Сони след първия месец и дадох, а сега на Мони се пробвам пак ама дивчо мамин не иска.
Отивам, че ме повикват за смяна напамперса, по късно пак
Елфи, какво става с очето на Рая?

# 464

Елфи, и ние сме с гурелчета. Доки каза, че е или конюнктивид (може вече да се науча да я пиша тази дума  Laughing) или запушено слъзно каналче. Слагам й капки, но ефекта е почти нулев. Вчера на консултацията педи каза, да продължаваме с капките, така и така е малка за изследвания, не може да се наорави много. Чувала съм, че може да се слага филиологочен разтвор с морска вода (или нещо подобно беше) Мисля да пробвам.  Mr. Green Първо с лайка, после и с разтвора. Поне нито едно от двете няма да й навреди  Mr. Green

Много е гадно така,направо сърцето ми се къса като я гледам.Толкова хубаво и промих очето на обяд и след това в 2 часа беше по-ужасно от преди.Цялото залепено с такива секрети и въобще не може да го отвори  Cry

Колкото и гадно да звучи мисля до утре ако не се оправи да капна малко кърма.Помня,че едно време Клавдия май имаше нещо такова и на шега или на майтап и капнах и взе,че веднага се оправи.Но ще поизчакам малко и тогава ще пробвам  Thinking

Пожелавам ви да се оправите скоро  Hug

Елфи, не съм чела до края, може би вече са ти казали и други мами. И на Максим окото беше такова, залепнало, с жълти гурели и наистина е много гадно като го видиш така със залепнало оченце. Капвах кърма първо, но не подейства, чистих и с лайка, капвала съм и физиологичен разтвор....... абе всичко каквото се сетиш. Докторката ми каза, че най-вероятно е запушен слъзен канал и ми показа как да правя масажче 4 пъти на ден (няма да обяснявам как, по-добре да ти покажат) и ми даде едно като кремче (а го водят капки) Fucithalmic против конюнктивит и някакви такива бактерии. Да ти кажа от около седмица оченцето е по-добре, вече прави само гурелче  и то като плаче или през нощта. Аз продължавам с масажа и да слагам и ще видим дали ще спре да серетира. Доки каза че до 6мес се отпушват каналчетата, почти нямало деца да не са се отпушили.

Общи условия

Активация на акаунт