С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 504
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Елфи, ние не сме ходили в църква, но от приятели знам-отидоха, попа прочете, те си платиха и толкова, нищо не са носили.Ако ти е наблизо църквата най-добре иди питай, или изпрати тате на разходка с кака и бате те да разпитат, така де нали майката и бебето не трябвало до 40 да излизат.

Плаща ли се  Thinking ,тцъ тцъ  Rolling Eyes

# 436
Бубе, не е лесно да си далеч и самичка. Аз не бих могла да издържа, може би затова си останах и в България.....
Това със спокойствието е трудна работа, особено при ревящо бебе, аз се побърквам и обикновенно го отнасят другите членове на семейството:(
Ние също нямаме режим и ако през деня поспива горе долу, нощно време се буди на 2 часа за кърмене, даже по някои път си играем по един час.  Добре, че е форума да си изплачем болката , на мен поне ми олеква:)

Донна Ани,стискам палци скоро всичко лошо да е зад гърба ви.

Menyanthe, направо ти завидях за тези 7-8 часа , ние се храним начесто, но и нощно време не спим.

Елфи, аз минавам очичките само с преварена вода, веднъж дневно. Преди години аз с кърма си излекувах ечемик на окото, тъй че можеш да пробваш:)

От вчера Бобчето май има колики, цял следобяд рева все едно го колим, че накрая не можа да се оригне и повърна. Даде ми да си взема дъх до къпането и отново рев повръщане до 10 часа. Направо не знаех на кои свят съм, последвах неговия пример и ревах, но само половин час:)

Лека вечер

# 437
Плаща ли се  Thinking ,тцъ тцъ  Rolling Eyes

Е, то нещо символично беше..До колкото помня като водихме Габ като беше бебе, оставихме колкото можахме, така ни казаха, нямае сякаш тарифа..Това в местната църква, дето е до нас във Варна..

За кърмата в окото и аз знам, че помага!

Нанди, Мист, благодаря и на вас! Наистина ми е много трудно, само това ми тежи, иначе имам огромно желание да се занимавам с бебето, беше отдавна когато сме имали бебе забравила съм и съм се затъжила за тези сладки моменти, но. при това положене ми е трудно да се радвам, идва ми само да плача, да плача...не, че ще променя нещо, де..  Tired
Вчера ходихме в Икеа и аз пак з да не реве бебето и да смйущаваме околните, го сложих както се разхождахме в магазина на гърдата си, заметнах се с една пелена и така кърмих и обикаляхме!  Crossing Arms

След седмица се прибираме в БГ, ще сме на почивка на планина една седмица като се приберем и предчувствам как през цялото време все така ще бъде, ще има да виси на гърдата за да можем и ние да видим спокойствие, да седнем вечер по една бира на спокойствие да изпием..пък аз пак ще се заметна с пелената и той нека си суче...

За слагането по корем, аз съм се опитвала за дневните му дрямки така да го слагам, че мога да го наблюдавам, но като го сложа така заспал, той почва да си мушка муцунката с лицето надолу, върти се и се трие на пелената, не си слага главата настрани и съответно се разбужда  Tired

За храненето през нощта- и аз уж така дремейки го кърмя нощем, но в момента, в който се опитам да се дръпна, както изглежда уж заспал, явно като не ме усеща и надушва до него, веднага почва да си маха ръцете и краката, което е признак на разбуждане и аха-аха да ревне и аз пак се обръщам към него. Само като се допре до гърдата ми, даже не я лапва и пак се успокоява..Е, да,а ам аз така не мога да спя! Страх ме е да не го затисна, страх ме е и, защото тук не разрешват така, казват, че е опасно заради СВДС, а и съм в полу обърната настрани поза, без упора, натоварва ми се цялото тяло и как се спи така?!  Confused

Мист, издържам, само защото нямам никакъв избор..Това е. И с Габ са ме питали "Ти как издържаш"..ами как..Като се мобилизирам и си казвам, че нямам избор и, че трябва да дам всичк от себе си, защото детето ми зависи от това..ей така издържам.. Cry То е ясно, че никак не ни е било леко, щом едва сега се престрашихме да имаме второ дете, почти 7 години разлка имат!  

# 438
  • До морето :)
Елфи, и аз все си мисля за тази кърма, ама нещо не мога да се престраша  Rolling Eyes То не че може нещо да й стане де, ама на

# 439
Не се сдържах и й сложих кърма в оченцето.Направо пръснах малко  Laughing Сега ще видим има ли някакво подобрение,защото пак беше брутално залепнало  Tired

# 440
elfi4ka, за молитвата - ние днес ходихме. Вчера звъннах до църквата и питах какво да нося. Попът каза, че нищо не е нужно, но ако искаме може нещо да си занесем (питка, мед). Каза, че не трябва да се записва час предварително. Ние днес отидохме с празни ръце и така - затвори ни в една странична стаичка и ни прочете молитвата (около 15 мин). Само свещички трябваше да си купим. Накрая оставихме и пари в една от дарителските кутии (попът не ни поиска).

За преваряването на водата - сещам се, че на лекциите ни казаха, че дори изворна на Девин трябва да се преварява. И нашата доки така каза (все пак от извора до бутилката не се знае откъде е минала). Иначе има едни води на Хип, на които пише, че могат да се дават веднага (но са скъпи).

# 441
elfi4ka ние имаме този проблем от самото раждане
ти сякаш си ми чела мислите днес мислех да споделя това да видим някой дали е така и да обменим опит
нии сме почти на 2 месеца преди в началото му слагах тоблекс но ефект нямаше и ми писна един ден и викам на лекарката ефект няма да идем на очин и тя ни прати на офталмолог и се оказа запушено каналче и сега му правя масажи на окото даже четох с тампонче за уши не с ръка
предписа ни крем гентамицин като правя масажжа да мажа и кампи и сега препачето му е  заяервено и си помислих че е алергичен спрях да мажа но си стои така червено днес му сложих една капка от капките
а за кърмата старите хора казват с кърма но мен меистрах сякаш и да ти кажа съм се цедила на памуче и го забурсвам но ефект няма
лекаря ми каза 10 дни масаж 10  дни почивка и на преглед и после пак сигурно масаж 10 дни
и около третата 10та се оправяло ако не след 6ти месец  се сондира оченцето нее страшно но до 1ката трябва да се направи отиди да го видят офталмолога като му направи движението за масажа да ми покаже как излезе секретяе ама аз не натискам май толкова и незнам дали правя добре и отгоре му се зачерви сега ще слагам капки да видим ако има ефект ще кажа и ще искам другия път да се вземе секрет защото може и бактерия да е

# 442
а за молитвара аз му правих 2 дни преди това ходихме да питаме попа и си оговорихме час с него прави молитва за теб и бебето после прочиствате от това че си заченала:))) с него което е смешно защото излиза че да създаваш живот е грях:)
и после въвежда малкия в църквата и го поставя така напред да било прието детето
купихме питка и я раздадохме а после ни казаха че се викало приятелки вкъщи и се чупела над мен с бебето но ниии това не го правихме и другото което знам е че се ходи с него на гости нии не ходихме на гости ходихме на центъра
за това че след като знаеш го направи както е но ако незнаеш го направи както мислиш:)

# 443
Привет, не съм влизала 2 дни и признавам си не съм чела, но малкия ми взе акъла. Много лош, само мрънка.
От вчера сме на къс ръкав и гащи, днес се е обринал по целите бузки, косата му започна да пада, по цялата възглавничка има косми.
Щях да пиша още нещо, но забравих, толкова много ми се спи   33uu

# 444
  • София
Елфи: За молитвата- отиваш без записване, може и нищо да не носиш( аз не съм носила досега), прочитат ти молитвата и после, ако искаш оставяш нещо символично( май попа поиска 2 лв. миналия път)
Бубе: Искрено съжалявам, за това, на което си подложена Sad Според мен е наложително мъжа ти да ти помогне малко- все пак не си Супермен! Нека, като се върне вечер да взима детето за 2 часа да поспиш- все ще го позалъже с нещо да не плаче.Със сигурност това ще ти помогне да се съвземеш.Аз поне, понякога така правя. Peace
Може да замениш постоянното готвене с нещо готово или аламинут в името на това да си починеш и да се съвземеш.
Аз, например съм свела до минимум всякаква домакинска работа в 15-те дни, когато съм сама с децата.
Колкото до спането- и моето гардже спи плътно до мен.В резултат на това вече няма става, която да не ме боли. Уж гледам да я въртя, но това с бебе в леглото не е сън.С момчетата не съм била така и едва сега разбрах колко е тежко! ooooh!
Ако е възможно, временно отмени част от ангажиментите с голямото дете! Помоли го да ти помага с каквото може Peace
Това е от мен- дано да съм била полезна! Hug

# 445
  • До морето :)
Час и половина се правих на маймуна, само на челна стойка дето не застанах, за да заспи Млечното чудовище, но не. Кокори се, сърди се, цока, смей се, абе всичко друго, но не и да заспи. Накрая качих количката вкъщи, сложих я вътре, друснах 1 минута и заспа. Ако знаех, че имало толкова лесен начин. Днес си объркахме режима и ще я будим в 23ч. за баня.
За запушените каналчета - четох, че било нормално, до годинката само се оправялп. Много страшно ми изглежда това сондиране   Confused При нас с Тобрекс има някакъв резултат. Като ги спрях се увеличиха гурелчетата  Crossing Arms

# 446

Марти, аз съм казвала и преди- мъжът ми помага страшно много, но и работи много за да осигурява мен и децата, да не ни лишава от нищо, понеже аз не работя на този етап, а само той. Съответно се връща от работа след 17 часа (което пак е супер и не смея да се оплача).
Няма как да ми помага през деня, защото просто го няма! За готвенето- готвих редовно преди да родя, сега е невъзможно  Rolling Eyes Най-много през деня да наредя чиниите в миялната с една ръка, да я пусна и евентуално след това да ги подредя. Ако успея да пусна и пране, пък и да се изкъпя..ехеее... Обикновено всчко това става вечер след като мъжът ми се е прибрал.

А и вечер като се прибере обкновено засича най-продължителния сън на бебето, когато е спокойно и не плаче. И да, взима го, взима ги и двамата  ходят някъде, я на площадката, да играе Габ, я на гости при един негов колега, който живее наблизо и си пият бирата докато бебето спи в кенгуруто, а Габ играе с котката и кучето на домакините...
Но това е след 18 часа!

А аз имам нужда от сън сутрин и на обяд, не по това никакво време  Confused Иначе през нощта, когатато не кърмя, става и го храни той. То е невъзможно само аз да ставам по 3 пъти поне..Значи обикновено става така- той го храни към 1.30, аз кърмя към 3.30-4 сутринта и той го храни отново към 6, когато става за работа и да оправя Габ за училище. После към 8 съм пак аз и оттам си поемам целя ден.......

Големия зор при нас е през деня!  Confused
Ето, сега се връщам от аптеката (нашите аптеки са като хоремаг- има всичко, не само лекарства  Crazy), ходих да купя тия злъгалки, дето Хоуп препоръча, но съм убедена, че няма да действат, де.. Пътя пеш от нас до аптеката е 15тина минути. През цялото време натам, в аптеката и наобратно бебето рева в количката! Цялата съм потна и изнервена до не знам каква степен...  Cry
Габ също помага много, но какво може да направи едно 6 годишно дете все пак? Не много..

Вече почвам да се притеснявам, че му има нещо на това дете, дори като се храни е неспокоен, независимо дали кърмя или яде АМ, спира, почва да плаче, да се дърпа от бутилката особено!!! Имам чувството, че не му харесва да яде от бутилка АМ, ако е на гърдата поне дръпне се два-три пъти, понервничи, но пак засуче и се успокои докато седи там...

На Габ като беше бебе давахме един хомеопатичен сироп за нервни деца- Киетюд, той се дава за деца над една година, но ние го давахме много по-рано, но не помня от кога точно  Rolling Eyes не, че имаше ефект..

Сега съм си направила списък с хомеопатични за нервни и неспокойни деца дето не спят, като се приберем  БГ ще ходя да купя всичко и ще пробвам, дано все пак нещо сработи  Praynig

И така... Tired

# 447
Бубе и аз съм така, през деня съвсем сама. Трудно е! И тъй като не мога да пиша повече (с бебе съм на рамо), исках само да ти препоръчам капките за колики Cocyntal които са на дози. Взела съм ги от Whole Foods. Сасмо в тях намерих спасение.

# 448
  • София
Бубе:Аууууу..доста страшно звучи! Стискам палци за бързо подобрение! Peace
Дано намерите лек за нервността! Hug
За очичките- и аз мисля, че кърмата трябва да помогне! Peace
Колкото до АБКМ- кой казва, че не се развива  и при кърмени бебета? Дори има спор дали майката да продължи да кърми при строго спазвана диета или да мине на специялно адаптирано мляко!

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 22:37 от jenajena

# 449
Да се оплача- кърмаческата ми кариера е към своя край, не разбирам и суче на поискване и се цедя и жито за 10 помена съм изяла, и куп полезне храни, води, чай за кърмачки- е не стига и не стига тази кърма, засега само едно ядене е изцяло на АМ  Tired, да видим до кога. Ново 20, е че има таква зверски колики, че ми се реве, корема му е цял оркестър, като си поставя ръката и усещам как клокочи и подскача, резултата е че от скоро се цупи и на шише и на гърда, цокне и като го свие рев, не иска да яде  , а го виждам, че е гладен милия:ooooh:, само заспал хапва спокойно, но пак е гърчене, а като тръгне да ака рев неистов и после на залп, следват 5 мин спокойствие и после пак рев и колики. ако някой има проблем със същата страшна сила и нещо му е помогнал  Hug Вече не знам, да взема да я замразявам тази кърма и да мина на АМ ли  ooooh!, ако се гърчи от кърмата, оф не знам, какво да правя.

Здравей elissee,

Хубаво е, че полагаш усилия да се храниш балансирано и здравословно, с което да осигуриш достатъчно полезни вещества за бебето си, които то да приема чрез кърмата. Дали би споделила и как е организирано кърменето ви? Колко често суче малкия?
По принцип кърмата се образува на принципа търсене-предлагане, което означава, че колкото по-често се предлага на бебето да суче, толкова повече кърма се образува в гърдите. Това е и всъщност кърменето на поискване - бебето суче когато пожелае, а майката се води по неговия индивидуален ритъм и потребности.
Около 6-тата седмица, често се наблюдава скок в растежа на бебетата. Характерно за подобно състояние са честите признаци на глад и желание у бебето да суче на по-чести интервали, защото има потребност от повече мляко. Обикновено до няколко дни организмът на майката успява да откликне на новите завишени нужди на бебето и нещата си идват на мястото.
Може също да опиташ да прекараш известно време /около 2 денонощия/ само с бебето в леглото с кърмене, като не забравяш да се храниш и ти междувременно, което би могло да помогне за увеличаване на лактацията според нуждите на бебето. Това, разбира се, ако има кой да се грижи за по-голямото детенце, но ако сте сами може да помислиш дали някой роднина, или приятелка не би имал възможност да помогне в грижите за каката.
Не напразно наричат кърмата "жива течност", защото тя се изменя във времето и според нуждите и възрастта на бебето, докато АМ е с непроменящ се състав. При много изключително кърмени бебета храносмилателната система сравнително бързо свиква с приема на кърма, по-скоро с богатото на хранителни вещества задно мляко и при по-често и дълго кърмене от една гърда се наблюдава намаляване на коликите. Може да опиташ да кърмиш бебето по-дълго от едната гърда, за да си сигурна, че е изсукал задното мляко, което би следвало да действа успокоително на коремчето му.
Дали си забелязала някаква промяна в подеведението на Тодор, ако си хапнала някаква определена храна, или това се случва на всяко кърмене?
За коликите понякога помага лека промяна в позата на кърмене, или по-изправено държане на бебето, както и прекъсване на кърменето за кратко и поставяне пак на гърда. Друго, което помага при много бебета е слагането на топло на коремчето, лек масаж, а понякога и "белия шум" не е за подценяване - шум от сешоар, или прахосмукачка например.
Би могла също да опиташ преди да дедеш добавка на Тодор да го стимулираш да изпразва добре гърдата: след като усетиш, че бебето не суче вече активно, да повдигнеш, смениш и да върнеш на същата гърда. Ако прецениш можеш да приложиш след това компресия на гърдата - ето нагледно как се прави това: http://www.youtube.com/watch?v=Wj9tLgYn-bA , а тук е обяснението за компресията: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 Това може допълнително да го стимулира да суче. Когато той и с компресия не иска да суче, вероятно е изсукал добре гърдата и може да опиташ да предложиш и втората гърда като следваш същата схема, ако мислиш че бебко е гладен още и има нужда от още мляко. Реално такова кърмене със сменяне на гърдите по няколко пъти би могло да стимулира производството на кърма, според нуждите на бебето, защото кърмата се произведа и в самия процес на кърмене. Знаеш, че колкото по-често се стимулират гърдите да произвеждат мляко, толкова по-бързо тялото ти ще реагира на нарастналите потребности на бебето от кърма и ще започне да произвежда повече мляко, което може би би помогнало за постепенното премахване на добавката.

Общи условия

Активация на акаунт