С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 153
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Добър ден и от нас,чак сега  Grinning

На мен днес ми е много скофтено,незнам защо.
Рая този път не спа до сутринта ,а ме събуди в 3:00 и сега ми е много смотано  #Silly Явно онези 3 дена нощен сън са били инцидент  Tired

Плюс това изглежда си е бръкнала нещо в окото/предполагам/ и днес е малко залепнало и има някакви секретчета като залепнали точещи се  гурелчета  ooooh! Много ми е гадно и затова.Промих й очето с преварка от лайка няколко пъти,но пак сълзи  newsm78 На някой случвало ли му се е?От какво може да е и как го оправихте?

И още нещо да попитам,съжалявам ако е коментирамо,но ако може само с 2 изречения някой да ме просветли  Praynig
За тази "чиста молитва" на 40-тия ден трябва ли да се направи предварителна заявка в църквата и да се говори с попа?Или направо се ходи  Thinking
И какво точно се носи?Питка и.....?

# 421
Така е, аз отвивам и пак се е изпотил..а ако не бях отвила..
Оставям го и аз малко по къс ръкав вътре, но в един момент му стават студени ръчичките и го обличам.
То с това увиване ще го изнежим детето.
Вече навън в жегите може да е с къс ръкав и къси панталони и отгоре само тънка пеленка, предполагам? Голям проблем ми е тази тема и освен това води до непрекъснати конфликти..
А за по-смелите мами, дето ще ходят на море...предполагам, че само на сянка смятате да го държите, ако стигнете до плажа?
Ние вече като плачем изкарваме и сълзички.. Sad

# 422
Здравейте момичета..Обръщам се към мамите използващи розовия  Хип.Колко милилитра вода и колко лъжички суха субстанция слагате?Интересно ми е защото до сега ползвах НАН(90мл+3лъжички),а за Хип знам,че е по-гъст и по-тежък притеснявам се да не би да му дам повече и да му стане тежко и неконфортно на стомахчето.

# 423
Здравейте момичета..Обръщам се към мамите използващи розовия  Хип.Колко милилитра вода и колко лъжички суха субстанция слагате?Интересно ми е защото до сега ползвах НАН(90мл+3лъжички),а за Хип знам,че е по-гъст и по-тежък притеснявам се да не би да му дам повече и да му стане тежко и неконфортно на стомахчето.

По принцип е на 75 мл 2 равни лъжички и съответно на 110 мл 3 лъжици.
Че е по-гъсто по-гъсто е,но не бих казала,че е по-тежко.АМ са с еднакви калории долу-горе.Това,че е по-гъсто незначи,че на бебето ще му стан епо-тежко или нещо такова.
Просто трябва да се предвиди още една дупка на биберона,защото примерно през 1 на Авент почти не тече.Аз и го давам с 2 дупки и пак тече бавничко.Затова и го правя маааалко по-разредено.Примерно 2 лъжици на 80 мл вместо на 75.Или както дойде...не всеки път го спазвам,но определено 2 дупки на шишето поне/ако е Авент/ и ако е пила НАН-а с 1 дупка.

# 424
elfi4ka Благодаря за отговора  Flutter

# 425
Здравейте момичета..Обръщам се към мамите използващи розовия  Хип.Колко милилитра вода и колко лъжички суха субстанция слагате?Интересно ми е защото до сега ползвах НАН(90мл+3лъжички),а за Хип знам,че е по-гъст и по-тежък притеснявам се да не би да му дам повече и да му стане тежко и неконфортно на стомахчето.

По принцип е на 75 мл 2 равни лъжички и съответно на 110 мл 3 лъжици.
Че е по-гъсто по-гъсто е,но не бих казала,че е по-тежко.АМ са с еднакви калории долу-горе.Това,че е по-гъсто незначи,че на бебето ще му стан епо-тежко или нещо такова.
Просто трябва да се предвиди още една дупка на биберона,защото примерно през 1 на Авент почти не тече.Аз и го давам с 2 дупки и пак тече бавничко.Затова и го правя маааалко по-разредено.Примерно 2 лъжици на 80 мл вместо на 75.Или както дойде...не всеки път го спазвам,но определено 2 дупки на шишето поне/ако е Авент/ и ако е пила НАН-а с 1 дупка.
Аз го правя по описанието на кутията 3л за 110 мл вода,и давам през една дупка на бейби комфорт на шишетата.Само да питам винаги ли преварявате водата както пише,или мога да стопля и минерална,защото нашта педи каза да и давам мин вода на Девин-изворна,вместо да преварявам.

# 426
Добър ден и от мен
Та в тази връзка Нелка, ако намериш как да я пробутваш бибата, моля да се похвалиш с големи червени букви, щото ние 4 модела сменихме и биват захвърлени и изстреляни още щом и се озоват в устата, а така ми се иска да видя ей такава картинка smile3504и да спре да ползва мен за биба.
Nandi, пробва ли бибте, които им дават в болниците тук (в САЩ)? Филип категорично отказва всеки друг модел и въпреки, че бях купила най-красивите и ортодонтни на Томи Типий, не ги иска и това е  Crossing Arms Признава само грозната биба от болницата, та се принудих да мина на тях. Ето ги:
http://www.shopping.com/avent-philips-avent-soothie-pacifier-blu … ths-2-pack/prices

# 427
  • Айтос/Бургас
Бръмбазела,благодаря за отговора! Сега съм по- спокойна! Hug

# 428
Много ти благодаря, Tony_st, за изчерпателните отговори и отделеното време.
Отговорите ми са вмъкнати под твоите постове по-долу. Нещо не се справих с позиционирането на цитатите.

Забелязала съм, че кърмата не му стига по обедните и следобедните хранения (около 2-3 хранения). След предлагане на двете гърди му правя добавка или от 30, или 60 мл, според това колко ми се струва, че е изсукал преди това. Често, когато направя 60 мл не ги изпива всичките, а друг път пък ги излочва все едно не е ял досега.
Това е след като си предлагала всяка от двете гърди по един път, или си ги редувала по 2, или 3 пъти, за да може Ники да изсуче и междувременно образувалото се мляко в тях? Смяташ ли, че с компресия би могла да му предложиш да посуче още?

Обикновено предлагам гърдите поне втори път, но дори и да има нова порция мляко (това се случва само в лявата гърда, не знам защо, но дясната много малко мляко произвежда, установила съм го и при цедене, и по времето на сукане, и по големината на гърдата), то тя явно е много малко, защото след 30 сек  пак почва сукане на "празен ход" и пак започва да се ядосва. При предлагане трети път обикновено нищо не пуска гърдата. Пробвах да направя и компресия, но нещо не ми се получава май.

Пишеш, че обикновено даваш добавка на Ники следобедните часове - ако прецениш би могла да оиташ да му дадеш 5-10 мл по-малко АМ, което би го накарало да огладнее малко по-рано при следващото хранене, което от една страна би стимулирало гърдите, а от друга евентуално би помогнало за намаляване на добавката.

Мисля, че този подход е добър и вече го пробвам, но засега не мога още да разбера дали има ефект. На обедното и следобедното хранене продължава да не ми стига кърмата и засега дохранвам.

# 429
Здравейте и ви благодаря за подкрепата на всички  Hug Hug Hug

Ние бяхме 1 седмица в инфекциозна болница и там ни изследваха за дезинтерия, салмонела и всички инф. болести но резултатите са негативни. Сега направих консултация с гастро - доцент Георгива и хематолог - доцент Калева и отново 1 куп изследвания и ще видим какво ще стане. Понеже я кърма сега съм на строга диета - без телешко, мляко, сирене, кашкавал,ядки, шоколад, какао, цитруси, риба може само хек и пъстърва, без мъхести плодове и ягоди... Днес не е акала кръв все още  и се надявам да не ака , явно тези ограничения от храната която в момента ми е забранета има ефект и няма кръв, но вчера имаще такова изхождане. Бубе, писах ти на лична  че в старата тема нямаше как да ти отговоря - тя няма температура, разтройство и кръвта не е тъмна а светла. В старата тема пишеш че по това се разбира от коя част на стомаха е проблема , кажи ми моля те различната на цвят кръв какво показва. Аз все още очаквам резултати , а за алергиите ще бъдат готови края на другата седмица и засега съмненията са за алергия към белтъка , но още никой нищо не е потвърдил.
Оказа се че детето е с нисък хемоглобин  и поради тази причина се консултирах и хематолог и от днес и давам Maltofer защото има недостиг на желязо, а гастрото и изписа Линекс Бейби които са за регулиране на чревната флора.

Ако е нещо сериозно няма да има апетит а тя суче толкова лакомо, че кърмата и излиза от устата докато суче и за 2 седмици е наддала 500 грама. Тя е на мама ламята, и аз искам да я кърмя защото наистина няма по добро мляко от кърмата а и не ми се занимава с шишета, стерилизация и тн, а и тя непонася биберони нито залъгалки нито от шише независимо дали са каучук или силикон купила съм от 2та вариянта да и давам вода но като и сложа щишето в устата се плези и се дави така че и вода не пие, но не се притеснявам от този факт защото с кърмата си набава вода и няма никакви млечници.

Освен този проблем бебето имало и пъпна херния и хемангион. Тези родилни петна също не са никак безобидни и трябва да се вчимат мерки, но на нея и е на крачето на баджачето и затова може да изчака, тук в България единсвеното решение е плачстична операция но може в други страни да се премахне и чрез лазер.

В такъв стрес съм от 2 седмици , че просто немога да ви опиша.

Здрасти и тук! явно си намерила темата, аз тъкмо ти бях даала линк Simple Smile
Сега видях ЛС-то и веднага ти отговорих на ЛС. Ето част от отговора и тук, където видиш по-напред:
Какво количество е? Кървави са изпражненията или е по-скоро като нишки и примес?

Има вероятност, понеже бебенцето е недоносено, да има незрялост на кръвоносните съдове и отнякъде да прокървява. Редовно ли я има кръвта ил както казваш е предимно вечер?
Със сигурност и хематолог трябва да се изкаже, трябва да се открие причината. Най-вероятно се касае за проблем в долната част на храносмилателния тракт, иначе кръвта щеше да е тъмна,  като пресечена, защото е преминала през стомаха и действието на стомашния сок!

Сега се връщам да попрочета назад, че не съм сядала скоро...

# 430

Аз не успях да прочета всичк, но да пиша докато не съм забравила за това, което успях да прочета.

Мартенце, момичета, тук съм, всичко е наред, ако може да се каже, че с неспокойно бебе е наред..  Confused

Аз гледам да съм спокойна, но детето никак не е и съм отчаяна направо..Веднъж ми се случи да се събуди към 2.30 и после в 6.30 и бяхме много щастливи, а като гледам някои бебета се будят само по веднъж, други спят по цяла нощ, май сме единствени с такъв проблем. Чувствам вече, че умората взе да ми се натрупва зверски и нямам желание и сила за нищо! Знам, че никой, който няма такъв проблем няма да ме разбере и би подминал това, което съм писала..

Явно ми е писано децата ми да са трудни бебета, не разбирам защо е така и с какво съм го залсужила  Cry
иска да яде през два часа, като заспи, ако изобщо заспи, се буди с гръм и трясък, никога спокойно и общо взето като не спи, плаче или се опитва, аз рядко му позволявам, сменям пози, измислям какво ли не, слагам го в шезлонги, в люлки, на ръце, на рамо, гледа напред, назад..само и само да е спокоен..
По цял ден съм сама, а такова бебе трудно се гледа от сам човек  Confused За изпитите си дори не мога и да помисля да уча! Отчаяна съм вече.. Затова не пиша, нямам какво да кажа, освен да се оплача, а на никого не му пука от това, само аз си знам на какъв тормоз съм подложена. И с първото си дете и сега пак..Тъкмо се престрашихме с мъжа ми да пробваме за още едно детенце като се надявахме, че няма да е като преди, че ще бъде по-добре, всички едва ли не ме уверяваха в това, но уви..Даже е по-зле имайки предвид, че Габ ядеше с режим на 3 часа, а тук дори и това не се получава....

За алергия към белтъка на кравето мляко и кръвта в изпражненията- нали Дона Ани кърми?! Не храни с адаптирано мляко, каква алергия към кравето мляко тогава?  Rolling Eyes

# 431
  • До морето :)
Бубе, сигурно ти е много трудно самичка толкова далече. Гушкам те и дано малкия да вземе да ти дава повече почивка вече. И ние се будим в 1:00 и в 5:00 през ноща. Паузата ни е от 20:00 до 1:00, ама аз нищо не разбирам от нея, защото такка и така докато си легна е станало 23:00  ooooh!
Елфи, и ние сме с гурелчета. Доки каза, че е или конюнктивид (може вече да се науча да я пиша тази дума  Laughing) или запушено слъзно каналче. Слагам й капки, но ефекта е почти нулев. Вчера на консултацията педи каза, да продължаваме с капките, така и така е малка за изследвания, не може да се наорави много. Чувала съм, че може да се слага филиологочен разтвор с морска вода (или нещо подобно беше) Мисля да пробвам.  Mr. Green Първо с лайка, после и с разтвора. Поне нито едно от двете няма да й навреди  Mr. Green

# 432

Нелка, благодаря за подкрепата!  bouquet
конюктивит се пише/казва  Hug Всичко, което завършва на ит, означава възпаление на съответния орган  Grinning

Женка, какви са тези гривнички и уреди за кърлежи? Не ме плашете, мен много ме е страх от тия гадини и то с право, само като си помисля за инфекциозните заболявания, които причиняват и ми призлява! Тук няма таквиз гадини, но и тук поддръжката на тревните площи е сериозна, за разлика от в БГ  Rolling Eyes

Хоупка, на Ралфи не са му давали такава биба в болницата. Изобщо никакви залъгалки не даваха там  Thinking
Но ще взема да ги пробвам и без друго имам купони за намаление на Авент, ще ги използвам тъкмо  Grinning Само дано ми остане време....

# 433
  • при палмите и алигаторите,FL
Елфи, ние не сме ходили в църква, но от приятели знам-отидоха, попа прочете, те си платиха и толкова, нищо не са носили.Ако ти е наблизо църквата най-добре иди питай, или изпрати тате на разходка с кака и бате те да разпитат, така де нали майката и бебето не трябвало до 40 да излизат.
Хоупче и такава купихме, в нашето чекмедженце нямаше  биба Confused, ами и нея не я иска.Ако трябва да съм честна посуква я за секунди и после я избутва с езиче, не я изстрелва моменталически.

Бубе, гуш и погал,погал- ти си знаеш какво тие .При нас е почти същото през деня, не спи освен в ръцете ми, разнасяме се заметнати на рамо, напред, назад, ако заспи сама докато я нося я слагам по корем върху една възглавница и така е откарвала най-много час.Но през нощта спи/е от10 до 5,30/ буди се да яде поне два пъти, но спи до мен и побутвам цица и така-не плаче, е будували сме и ние по никое време по нищите, тогава се гърчоли и пъне без ревове.
Да питам вашите бебоци точат ли лиги, Моника като се залигави, то все едно зъби излизат.За сълзичките отдавна ги рони .

# 434

Елфи, и ние сме с гурелчета. Доки каза, че е или конюнктивид (може вече да се науча да я пиша тази дума  Laughing) или запушено слъзно каналче. Слагам й капки, но ефекта е почти нулев. Вчера на консултацията педи каза, да продължаваме с капките, така и така е малка за изследвания, не може да се наорави много. Чувала съм, че може да се слага филиологочен разтвор с морска вода (или нещо подобно беше) Мисля да пробвам.  Mr. Green Първо с лайка, после и с разтвора. Поне нито едно от двете няма да й навреди  Mr. Green

Много е гадно така,направо сърцето ми се къса като я гледам.Толкова хубаво и промих очето на обяд и след това в 2 часа беше по-ужасно от преди.Цялото залепено с такива секрети и въобще не може да го отвори  Cry

Колкото и гадно да звучи мисля до утре ако не се оправи да капна малко кърма.Помня,че едно време Клавдия май имаше нещо такова и на шега или на майтап и капнах и взе,че веднага се оправи.Но ще поизчакам малко и тогава ще пробвам  Thinking

Пожелавам ви да се оправите скоро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт