Вече съм се видяла в чудо какво да правя,снощи и АМ забърках като си помислих,че нещо с гърдите ми не е ок,но и там сукна 30мл. и това беше,а иначе ръцете си до лактите ще ги напъха в устата.
Това,което описвам е по-скоро като въпрос към ЛЛЛ или Жени,който е на линия и може да отговори
...Lussy, дали има някаква промяна в поведението на Венци днес? Би ли споделила какъв е ритъма ви на кърмене, дали има колики? Забелязала ли си дали отказа от гърда е в някакво определено време?
Може би подходящи идеи биха били:
- чест физически контакт - когато бебето има лесен достъп до гърда, то може да поиска да суче. Удобни варианти могат да са носене в слинг, много гушкане, съвместен сън, контакт кожа-до-кожа.
- кърмене преди бебето да е огладняло, неразположено е или нервно - спокойното бебе обикновено засуква добре. Споделяш, че от вторник вечер Венци не е успял да се изходи и се мъчи. Ако има и колики, това може да му причинява допълнително безпокойство и нервност, което пък да води до отказ от сукане.
- смяна на позата - случва се някое бебе да не се чувства комфортно от една или друга позиция, а друга да му е приятна
- смяна на обстановката - понякога тихата музика (или пък без), леко затъмнената стая, нежното милване, могат да успокоят бебето и да му помогнат да суче
- предварително изцеждане - в случай на силна / слаба струя на първоначално потичане на кърмата, бебето може да се откаже да суче, защото или се задавя, или е нетърпеливо. Освен малко изцеждане преди кърмене, може да помогне и нежно докосване на устичката със зърното и с капки кърма.
- "спокойствие, спокойствие и само спокойствие" - притеснена майка=тревожно бебе и обратното. Вероятно е трудно да се абстрахираш напълно когато чувстваш притеснение, но твоите емоции се предават и на бебето и затова може да е добре максимално да се отпуснеш, да не мислиш за това какво ще стане този път, дали ще суче или пак ще се дърпа, дали ще се изходи и т.н. За да се разсееш, могат да ти помогнат любима книга, лек и разтоварващ филм, любима музика, телефонен разговор с приятелка (или с ЛЛЛ
при нужда).Надявам се тези хитринки да помогнат, ще мислим и още, ако има нужда!

Съвсем не грешиш! Даже кърмата ще му помогне да не се разболее, защото тялото ти вече е произвело антитела, които да го защитят от инфекцията. Кърмете се на воля!
Нали уж ги редувам. Иначе уж гледаме да сме на режим, ама като ревне, няма как - даваме. Днес голямо ядене - сутринта в 9, после в 11, 12, 13, 15 и 17. Сега ще я видим до колко ще издържи. Не знам, правилно ли е на толкова често да я храня. Ама тя започва и или нервничи, или заспива и не се е наяла.[/color]
Бройте ме и мен за парка. Въпреки, че с баткото хващаме кърлежи от раз, продължаваме да ходим тъпо и упорито там. Днес си поръчах уред за ваденето им, отделно някакви гривнички да не хващаме.. дано помогнат, че е страшна работа! Вчера един ме налазил на пъпа (докато съм си вдигнала блузата за кърмене). Та - кърменето можело да бъде опасно
. Напоследък много редовно го прави този номер, вече едната му хавлия я захабихме - така и не се изпра.
Е, това с пердета и прозорци- най го мразя, но вече е наложително,че другата седмица пита ще правим. 
, затова купих вениш за бяло пране- спивам го на петната да престои малко,търкам ги хубаво и ги изплаквам и чак тогава ги пускам в пералнята с детски прах за пране!!!Абе...няма такава одисея!

!
.
/ като казах и ми се приядоха
, да видим до кога.
и да спре да ползва мен за биба.