С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 155
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, извинявайте когато има забавени отговори, но вероятно разбирате, че и ние имаме семейства и ангажименти най-различни. Стараем се да сме близо до вас максимално бързо според възможностите ни. "Некадърни кърмачки" няма, всички сте прекрасни майки! Винаги можете да ползвате ЛЛЛ националния телефон за консултация: 0888 555 385.   bouquet

... Сега най-новото е,че отказваме и да сучем,то не е блъскане,ръмжене,рев,зачервяване и давене,то не е чудо Twisted Evil
Вече съм се видяла в чудо какво да правя,снощи и АМ забърках като си помислих,че нещо с гърдите ми не е ок,но и там сукна 30мл. и това беше,а иначе ръцете си до лактите ще ги напъха в устата.
Това,което описвам е по-скоро като въпрос към ЛЛЛ или Жени,който е на линия и може да отговори Peace...

Lussy, дали има някаква промяна в поведението на Венци днес? Би ли споделила какъв е ритъма ви на кърмене, дали има колики? Забелязала ли си дали отказа от гърда е в някакво определено време?

Може би подходящи идеи биха били:
- чест физически контакт - когато бебето има лесен достъп до гърда, то може да поиска да суче. Удобни варианти могат да са носене в слинг, много гушкане, съвместен сън, контакт кожа-до-кожа.
- кърмене преди бебето да е огладняло, неразположено е или нервно - спокойното бебе обикновено засуква добре. Споделяш, че от вторник вечер Венци не е успял да се изходи и се мъчи. Ако има и колики, това може да му причинява допълнително безпокойство и нервност, което пък да води до отказ от сукане.
- смяна на позата - случва се някое бебе да не се чувства комфортно от една или друга позиция, а друга да му е приятна
- смяна на обстановката - понякога тихата музика (или пък без), леко затъмнената стая, нежното милване, могат да успокоят бебето и да му помогнат да суче
- предварително изцеждане - в случай на силна / слаба струя на първоначално потичане на кърмата, бебето може да се откаже да суче, защото или се задавя, или е нетърпеливо. Освен малко изцеждане преди кърмене, може да помогне и нежно докосване на устичката със зърното и с капки кърма.
- "спокойствие, спокойствие и само спокойствие" - притеснена майка=тревожно бебе и обратното. Вероятно е трудно да се абстрахираш напълно когато чувстваш притеснение, но твоите емоции се предават и на бебето и затова може да е добре максимално да се отпуснеш, да не мислиш за това какво ще стане този път, дали ще суче или пак ще се дърпа, дали ще се изходи и т.н. За да се разсееш, могат да ти помогнат любима книга, лек и разтоварващ филм, любима музика, телефонен разговор с приятелка (или с ЛЛЛ  Wink при нужда).

Надявам се тези хитринки да помогнат, ще мислим и още, ако има нужда!   bouquet

... Аз също искам да попитам ЛЛЛ: Това че съм болна, а детето приема кърма, няма да му навреди нали? Или греша?

Съвсем не грешиш! Даже кърмата ще му помогне да не се разболее, защото тялото ти вече е произвело антитела, които да го защитят от инфекцията. Кърмете се на воля!   bouquet

# 406
  • Варна
Dona Ani, стискам палци да разберете какво й има на малката и бързо да се оправи!

За пъпчето - на Валентин също е щръкнало, педиатърът го залепи с лейкопласт, който прилича на хартиено тиксо /взехме го от аптека/, само че се води хипоалергичен, недразнещ и т.н. Значи, хваща се от двете страни на пъпа с пръсти и се стиска, така че пъпчето да остане навътре хлътнало, не знам дали ме разбра. Това нещо така затиснато се залепя с въпросното тиксо, като е добре да е дълго парчето, колкото предната част на корема. После отгоре се залепят още 2-3 лепенки за по-сигурно. Бебето седи така 5 дни, после се махат лепенките, прави се ден почивка и после пак се лепи, докато се прибере добре. При нас още след първите 5 дни имаше видима разлика.

Благодаря на всички за милите думи относно мъжете ми. Сега пак спят двамата в интересна поза до мен на дивана, ама мисля да ги разбуждам, да къпем и да храня малкия и да лягаме всичките Laughing. Днес много се забавихме с всичко, ама малкия ни направи на луди, едва преди малко го успокоихме, за да можем да вечеряме и затова сега по нощите ще го къпем. "Страшни" родители сме, направо сме за комедиен сериал.

Утре ще ходим на църква за чиста молитва, понеже утре се падало 40-тия ден /нали месец май имаше 31 дни/, а в неделя ще правим погача. В неделя ни е и първата годишнина от сватбата с мъжа, та ще съчетаем празниците  Mr. Green. Само идея нямам как ще се справим с приготовленията, че днес малкия не ме остави да свърша нищо от рев, а като спря да реве, спря тока /имало профилактика/ и така до 5, тогава пък малкия пак ревна Laughing... Мислех поне блатове за една торта да опека от днес, ама нищо, и утре е ден.

Да ви кажа, и Валентин днес не е акал, а по принцип ака по 5-8 пъти на ден и се чудя, да не би да не се е хранил добре, а и доста повръща днес Confused.

# 407
А аз да попитам за това "кърмене накуп". От 2 дни насам моята бебонка прави нещо подобно - през деня иска да се храни едва ли не постоянно - примерно с 10-15-30 минути почивка, а през нощта си прави дъълга пауза от 7-8 часа. После сутринта прави още една пауза от 3-4 часа и после започва това искане постоянно да яде в продължение на около 12 часа. Тази нощ съм решила да се пробвам да я събудя за хранене, но не съм сигурна това доколко ще промени нещата...

Привет, menyanthe,
Хубаво е, че се опитваш да потърсиш допълнителна информация. Така описаното от теб може да е "кърмене накуп". То се случва обикновено вечер, когато в родължение на 3-4 часа бебето суче често, например на всеки половин, един час. Много често, но не винаги, след това следва дълъг период на сън на бебето и е нормално преди това то да има нужда да се насуче хубаво. Виждам, че при вас ситуацията е подобна. Нормално е този период да отмине без майката да прави нещо определено, а и отговаря на идеята за кърмене на поискване. Тук има една статия, която може да ти е полезна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21077.0 Освен всичко друго "кърменето накуп" е и начин бебето да е близо до майка си, което вероятно има потребност да е близо до нея, така както 9 месеца е било. От друга страна се получава така, че колкото по-кратки са интервалите между кърменията, толкова по-калорична става кърмата, което е чудесно за бебета, през първите им седмици, както и при евентуален "скок в растежа". Обикновено това е период около 6-тата седмица на бебето, когато то внезапно увеличава честотата или продължителността на сучене, което обичайно трае няколко дни до седмица. По този начин се увеличава произвеждането на кърма, която вече да задоволява нарастналите нужди на порасналото бебе.

Гледам да редувам гърдите, ако естествено не забравя преди това от коя е яла  Laughing Иначе лявата понякога е доста по-препълнена от дясната, но пък тези номера с пускането и нервниченето не го прави в началото, когато трябва да е по-силната струя. Ама може и да са колики, знам ли вече и аз. Та, как така лявата ми гърда е по-напълнена от дясната  newsm78 Нали уж ги редувам. Иначе уж гледаме да сме на режим, ама като ревне, няма как - даваме. Днес голямо ядене - сутринта в 9, после в 11, 12, 13, 15 и 17. Сега ще я видим до колко ще издържи. Не знам, правилно ли е на толкова често да я храня. Ама тя започва и или нервничи, или заспива и не се е наяла.[/color]

Нелка, нормално е едната гърда да образува повече мляко - понякога това може да остане за целия период на кърмене на бебето, друг път може да е временно, но често майки споделят, че усещат повече мляко от едната гърда и по-малко от другата. Доколкото разбирам бебето суче добре от лявата гърда в началото, когато струята би следвало да е по-силна и се дърпа в последствие, вероятно когато струята намалее и тя трябва да положи повече усилия, за да дойде следващата порция мляко. Понякога в подобна ситуация помата компресия на гърдата - http://www.youtube.com/watch?v=Wj9tLgYn-bA, ако прецениш би могла да опиташ.
"Не знам, правилно ли е на толкова често да я храня." Хубаво е, че се водиш по желанията на бебка за хранене, което е всъщност и кърменето на поискване.

# 408
ако някой е близо до Южния парк да се обажда, а може и среща да организираме

Аз съм всеки ден в Южния парк, така че ще си организираме срещичка.

Тя и Myst е наблизо (ходи в парка зад Сити центъра), така че и с нея се разбрахме евентуално за другата седмица.

Ехо Simple Smile Бройте ме и мен за парка. Въпреки, че с баткото хващаме кърлежи от раз, продължаваме да ходим тъпо и упорито там. Днес си поръчах уред за ваденето им, отделно някакви гривнички да не хващаме.. дано помогнат, че е страшна работа! Вчера един ме налазил на пъпа (докато съм си вдигнала блузата за кърмене). Та - кърменето можело да бъде опасно  Mr. Green

# 409
  • Варна
Пак съм аз Mr. Green. Приспах мъжа, изкъпах и нахраних сина и както бях труп жаден за сън, така се разсъних Mr. Green. Сипах си едно бейлисче и реших пак да подосаждам тук Laughing.

Преди малко се оплаках, че Валентин днес не е акал и той реши да прояви ирония - Искаше ако, на ти ако Laughing. Изкъпахме го, завих го в хавлията, сложих го на повивалника и както си седеше там, бомбардира солидно хавлията и блузата ми Crazy. Напоследък много редовно го прави този номер, вече едната му хавлия я захабихме - така и не се изпра.

В тази връзка, въпрос към по-опитните мами - как перете ако Laughing? Аз обикновено третирам първо със сапун мястото и после в пералнята, но вече 1-2 пъти не ми се получава номера и остава леке.

# 410
Дона Ани, стискаме палци на теб и бебка!
И аз четох, че при алергия към белтъка на млякото може да има кръв - дано не е нищо сериозно! Дръж ни в течение!
 Praynig
 Hug

# 411
  • София
Добро утро момичета! Laughing Laughing
Къде сте се изпокрили днес?  newsm78 Надявам се, че сте някъде по разходки в това хубаво време, Hug а аз се каня да правя основно чистене! ooooh!Е, това с пердета и прозорци- най го мразя, но вече е наложително,че другата седмица пита ще правим. Peace
Бубето нещо ми се губи? Дано просто да си почива и всичко да е наред при тях!
Мария: За прането на аки- ние сме най- големите дрисли тук! Mr. Green Вчера само, омазахме 3 ката дрехи. Доки вика ''не стягаш памперса както трябва''- стегна го тя и след малко... изненадка-както я държи я омаза до ушите, та се къпахме на консултацията! Joy
 Първо накисвам дрехите в детски прах за пране, но петната остават #Cussing out, затова купих вениш за бяло пране- спивам го на петната да престои малко,търкам ги хубаво и ги изплаквам и чак тогава ги пускам в пералнята с детски прах за пране!!!Абе...няма такава одисея! Mr. Green
 Ей- девойки, които ще се срещате в южен парк- нека си организиваме среща, че аз съм далече, но мисля да се видим. Не мога да се срещам с вас ежедневно, но на среща ще се опитам да дойда.
Дона Ани: Така, както я описваш работата, а и щом от диетата се повлиява -на АБКМ си прилича! Стискам ви палци да се разбере какво е и да се успокоиш, за да може по- лесно да се преборите с проблема! Peace

# 412
Здравейте, дами,

Dona Ani, едва ли някоя от нас може да си представи точно какво чувстваш. Дръж се и се опитай да бъдеш спокойна - заради теб и заради бебка. Ние сме с теб и ти изпращаме цялата позитивна енергия, на която сме способни.

Относно херниите - знам, че има лепенки специално за пъп. И двамата ми племенници бяха с такива като се родиха. Педиатърката (нашата е същата) първоначално каза, че и на нас ще слага, но на следващата консултация прецени, че може и само да се оправи, та изчакваме. От лекциите знам, че тези лепенки е хубаво да се слагат от доктори и то само ако е наложително.

За родилните петна - На Кафе в сряда говориха и за тях. Специалистката спомена, че повечето изчезват сами, само малко се нуждаят от някакви процедури. Ако искаш можеш да видиш коя беше докторката и да потърсиш второ мнение (като дойде времето да се бориш с петното). Ето запис: http://play.novatv.bg/play/249095/

За петната от ако - и аз преди време бях в голяма чуденка. Сега първо ги обработвам със сапун (Тео бебе) и после в пералнята (пак с прах Тео бебе). Засега успявам да ги преборя.

И ние днес ще ходим на църква за молитва (нали се брои и първият ден от раждането и днес ни се падат 40 дни) и утре ще се събираме с приятелки. Та тежък уикенд ни чака - погачи, сладки, подготовки. Дано поне малкият да е в добро настроение, че да го намачкат и аз да мога да си поговоря с хора, използващи членоразделна реч  Joy

Приятен уикенд на всички!

# 413
Здравейте  Hug
Дона Ани, дано изследванията да са добри и всичко да е вече зад гърба ви... Hug
При нас веселбата продължава с пълна сила...
Попреминават коликите, може би, но пък сега отказва да спи. От 2 дни почти няма продължителен дневен сън, както имаше доскоро, предремва за по 10тина минути и се ококорва, проплаква, хили се. Обича да се хили и между 2 и 4 сутринта...Забавленията са пълни Simple Smile

И сега, точно тръгвахме към парка и заспа на леглото....противно на плановете ми  Grinning
НО пък не мога да оставя каката в къщи цял ден, та ще видим как ще го местя в количката  Mr. Green

Иначе Дамян днес става на 2 месеца Simple Smile - как лети времето Simple Smile
В понеделник сме на консултация, да видим колко е наддал този път Simple Smile

Приятен и усмихнат ден на всички   bouquet

# 414
  • Варна
ljufis, и ние днес ходихме на църква за чиста молитва, а утре ще правим погачата Grinning. При нас няма да е кой знае какво де, малко приятели ще съберем и кумовете и това е. Ние утре имаме и годишнина от сватбата, тъй че ще е двоен празник Grinning. Днес се каня торта да правя, дано малкия ми отпусне време.

# 415
Дона Ани, стискам ти палци нещата да се оправят скоро! Hug Hug Hug
Елизе, давах му Фризолак и малкото кърма, която изцеждах. Интересното е, че всеки път след кърма плачеше още по-силно. Но ние като цяло изкарахме много тежък период на неистов рев по всяко време. Беше много тежко. Не можехме да го оставим на леглото и за 2 минути, защото просто нямаше такива, в които да е спокоен / освен ако не спи, което също беше почти Мисия невъзможна/. Сега с Лактаната имаме добри периоди. Да мога да се зарадвам и аз. Че иначе всички плачем, как да съм спокойна аз, като бебока плаче... И спим по-добре.
Снощи го събудих, за да го нахраня в 12 и спахме до 5. То било хубаво малко да поспи човек. Wink
Ние ще правим погачата утре, малко по-рано, на 31 ден, но така сме решили.

# 416
Да почерпя и аз за първата ни ревлива месечинка!!!

Честито на останалите сладури астрални близначета  Heart Eyes!

Тази нощ малкият ми мъж ме събуди за манджоре точно в 0:55- часа на раждане, е много мило ми стана  Blush.

Мария срахотен бонбон!
Нанди добре дошла!

Отивам да гледам снимките на Елфи, снощи съм ги проспала!
Луси да се съберем, да направим клуб на песимиста и аз все за лошото да съм подготвена и накрая чушки  Whistling/ като казах и ми се приядоха  Laughing/.

Да се оплача- кърмаческата ми кариера е към своя край, не разбирам и суче на поискване и се цедя и жито за 10 помена съм изяла, и куп полезне храни, води, чай за кърмачки- е не стига и не стига тази кърма, засега само едно ядене е изцяло на АМ  Tired, да видим до кога. Ново 20, е че има таква зверски колики, че ми се реве, корема му е цял оркестър, като си поставя ръката и усещам как клокочи и подскача, резултата е че от скоро се цупи и на шише и на гърда, цокне и като го свие рев, не иска да яде  , а го виждам, че е гладен милия:ooooh:, само заспал хапва спокойно, но пак е гърчене, а като тръгне да ака рев неистов и после на залп, следват 5 мин спокойствие и после пак рев и колики. ако някой има проблем със същата страшна сила и нещо му е помогнал  Hug Вече не знам, да взема да я замразявам тази кърма и да мина на АМ ли  ooooh!, ако се гърчи от кърмата, оф не знам, какво да правя.

Мили преди това на какво бяхте?

Това все едно аз съм го писала,от два дена и ние заместваме едно хранене с АМ,защото следобяд вече кърмата ми просто я няма,а и аз изядох толкоз жито и изпих толкоз чай,и тва дете се нервира и реве та се къса,снощи направо се захласна и прегракна от рев,и рита само с единия крак все едно иска да тропа с крак,характер бре.Иние имаме колики,давам и Инфакол,ама според мен вече не реве от коликите,както си мислех,ами от глад,щото като си натъпка коремчето и после само свиваше кръчка и пъшкаше,но не плачеше.
Честито на всички бебчовци с празници:)
Въпрос:Мислите ли че солариума ще пречи на кърменето и на бебето?

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 13:39 от danaq_lv

# 417
Исках да попитам кога започват да се изпотяват бебчовците? Малкия беше с мокър кръст и сух памперс, най-много ме е страх от претопляне..и натам сме се запътили сякаш. Свекървата само го увива това дете..Еххх..

# 418
  • при палмите и алигаторите,FL
Добър ден и от мен
Първо да поздравя порастващите месечинки днес, да са здрави, поспаливи и неревливи Hug
сега да се оплача, тук е 5,3о сутринта , а ние си кукуваме тука двете с беба, аз съм се позиционирала на компа, а тя в шезлонга се  хихика, гърчоли, пъне, е поне не плаче.От снощи си яде лявото юмруче и то не защо по въпроса то е гладна, а и аз не знам защо.Та в тази връзка Нелка, ако намериш как да я пробутваш бибата, моля да се похвалиш с големи червени букви, щото ние 4 модела сменихме и биват захвърлени и изстреляни още щом и се озоват в устата, а така ми се иска да видя ей такава картинка smile3504и да спре да ползва мен за биба.
Мариа И, аз акото го пера със сапунчето на Джонсън, ако го изпера веднага се изчиства идеално, но като се замоткам трябва да го натъркам и да постой така малко, до сега само така съм го сборвала петната миризливи.
Къщичке, това с цикъла много кофти, аз преди се оциклих на 11месец, да видим сега, ама хич не бързам.
Авал,Луси и другите дето сте по улиците на разходки, завиждам ви ама хич неблагородно, искам и аз, ама тука в тая жега хич не става.Преди със Соник миткосвахме по цял ден, на 10 си ден беше навън и нямахме пропуснат ден-абе уличници, ко да ни правиш Mr. Green
Петинка, аз карам с двете момичета сама от третия ден на беба/изписаха ни в понеделник и от вторник карахме и взимахме кака от училище, сега пък същото но ходи на лагер.Понякога е много кофти, малкото рИве та се дере, голямото пее с цял глас да успокоява сестра си #Crazy
Жени,как така те полазил докато кърмиш гадината.

Дона-Ани едно голямо гуш и от нас , да знаеш всичко ще се подреди добре.

Ама че дълго стана, извинявам се за което.Сега ви оставям и отивам мекици да творя, че съм обещала на домашните любимци.

Мили. на Моника и се поти главичката , а и гръбчето, като заспи в кошницата за кола, ама няма начин то в тия жеги и аз се потя.Свеки като увива ти развивай , ами така де аз съм на принципа по добре да му е студено, отколкото топло.Моник си движи само по боди или рокличка от както е родена, имаше моменти и когато у дома си седеше по памперс, но все пак тук под 25 градуса не е падало от 2 месеца.

# 419
  • Варна
Валентин за първи път се изпоти като беше някъде на около 2 седмици и още го обличах топло, защото нали в началото зъзнеше. Та една вечер май прекалих и като станах да го кърмя през нощта, беше с мокър гръб. Оттогава го обличам леко, щом крачетата и ръчичките не са студени, значи е добре и хич не си играя да му слагам много дрехи, даже в нас само по боди с къс ръкав стои, без чорапки, без нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт