С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 130
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
за спането: мойта мишонка спи по 5-6 часа вечер непробудно,само че дали не е заради фенобарбитала незнам.... Sad  надявам се на 28ми да сме с нисък билирубин и да сме оздравяли,че съм много притеснена ако резултата е пак лош

за главата: още не я държи много стабилно,ама то си е рано мисля но определено и харесва изправена на пикличка  Mr. Green

за спане по корем: много не и харесва иначе бих я оставила ,аз мисля че децата сами си показват индивидуално какво им харесва и какво не  Peace

гадните лохии ми спряха преди 3-4 дни най накрая

# 646
  • Сливен
Привет и от нас майчета Simple Smile
Ние днес бяхме на първата консултация Simple Smile Елина е пораснала определено... 53 см сме и 4470гр Simple SmileСложиха ни ваксина, малко я заболя и заплака, но се успокои бързо... Педиатърката ни изписа Gingira alba baby spray (това успях да разчета от рецептата Wink) за пъпчиците, които се дължат на жегата... Каза, че може да пръскам на ръката и така да я мажа... Simple Smile

# 647
Моята маймунка тази нощ ми разказа играта - от един до четири не спа, рева, яде, мрънка и т.н, после до 9 се буди на всеки час да похапне по малко  Tired ShockedКога ще започне да яде нормално тва дете? Ей сега пак един час се храним и според мен пак гладна си остана  Crazy

Да ви питам - този последния болничен от 135ден до 420 от кого се взема?

# 648
Здравейте, милички Simple Smile

Вики заспа преди малко в шезлонга и веднага бързам да се отчета Simple Smile
Вчера от 13ч до вечерта малката се е кокорила. Хубавото е поне, че не е кисела , а си кротува и си гледа играчките и си бърбори нещо Simple Smile Подремна през периода до вечерта за по 15 мин. на няколко пъти, но дълъгг сън, както тя си обича да прави не последва. Вечерта обаче стана една кисела...толкова й се спеше вече , че едва се нахрани спокойно след банята и към 21ч и нещо заспа. Изведнъж както обаче си стояхме с баща й в хола и се чува едно изпискване и започва неистов рев...изтичваме и двамата за секунди при нея и какво да гледам на носа й една яка драскотина  ooooh! Бързо се успокои малката след като я гушнах, ама и двамата с баща й много се стреснахме. Последва хранене към 23:30 и събуждане за папкане отново към 3. Това събуждане в 3 го прави по веднъж на седмица, а през другото време като папка в 00:00ч и спинка до към 5-6 сутринта.

Сега да драсна и по темите Simple Smile
Относно ваксините - тема без ясен финален извод, която за хубаво или лошо трябва да въприемем. Нещото, което аз бих направила, за да помогна за по-лекото приемане на ваксината от страна на организма на детето ми, е да й давам след всяка билката туя. Тя е извлечена и направена под формата на гранулки и действа много благоприятно при ваксинация.

Относно спането по корем - аз съм я слагала на няколко пъти , но само през деня и когато съм до нея. Като цяло също се притеснявам и не смятам да го правя, докато не стане наистина стабилна и достатъчно голяма, че да си реши тя да се върти и спи по корем

Толкова от мен, защото малката се събуди....еййй, всеки път като реша да пиша и не спи повече от 20 мин....

# 649
Аз пък се чудя дали да не се пробвам  luvbed  Thinking
Нямам лохии от доста време,нямам никакви шевеове...всичко е ок.Да взема да пробвам  Thinking

# 650
  • София
А аз още си имам лохии... И долу се чувствам доста странно - едно такова набръчкано е там, като хармоника едва ли не... Чак ме е страх да пробвам нещо...

*polita*, след като изтекат 135-те дни, трябва да попълниш някакви документи (молби, глупости - не съм съвсем наясно) при работодателя и той да ги подаде към НОИ за оставащото време до 410 дни.

# 651
Да ви питам - този последния болничен от 135ден до 420 от кого се взема?

polita, след изтичането на 135 дни болничен се подава молба при работодателя за 315 календарни дни отпуска, които той няма право да откаже. С тази молба се попълва и молба-декларация за изплащане на обезщетение за бременност и раждане за остатъка от 135 до 315 дни отпуска до НОИ, прикрепя се копие от акта за раждане на детето и работодателят ги подава в НОИ.

# 652
  • при палмите и алигаторите,FL
ДД и от мен.
Първо да почерпим, Моника стана на два месеца  cook и да поздравя наборите Даниел на Tanpaxo/ вчера лентичката му показваше ,че е на 1годинка и 2 месеца Crazy/ и Камен  на Tirica.Също така и по малките месечинковци Сияна на bonbonkata maia, Димитър na poleto, Иван na brilqntina и Румен на тиквичка.Всичките бебоци да растат здрави и пакостливи, а по нощите поспаливи. Hug

Сега да питам Буба, че все забравям, Рафаел харесали препоръчаната от хоупчето биба.Гризе ме любопитството, само моето теленце, ли е такова теленце, да не иска таз толкова очарователна /хоупче Wink/ биберонка.

Елфи за luvbed , на мен тук ми казаха 6 седмици нищо да не си слагам там, а после след контролния преглед може.И аз родих нормално, без никакви екстри, ама си ги послушах де, за по сигурно.Предишния път, май не сме чакали толкова, ама помня ли беше преди 5 години Thinking

Зузка, Спасидиди, добре завърнали се , нека всички неприятности са зад гърба ви, а от тук нататък, само хубави моменти.

jenajena , *polita, при вас е било интересно, през нощта, дано бебоците се научат по бързо, кога и как се спи, че да нямаме такива безсънни нощи.

Моника снощи заспа към 10 сега е почти 9 и още дремуца, през нощта се е пробуждала за кърмене, ама, кога и колко не помня.На мен обаче ми е съвестно, защото от снощи си се с един памперс на д-то, но ако се опитам да го сменя ще я разбудя, та ще си я изчакам.

Какво стана  с Хера, нещо ми се губи от темата ..........

# 653
здравейте и днес от мен ние днес имаме празник и бяхме и на преглед 3 см и 750гр сме наддали 100 гр по малко от предния месец може от жегите да яде по малко дано другия качи повече
но според мен е добре ни много ни малко:)
NANDI ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ТЕБ:) СЕГА СИ ОПРАВИХ ЛЕНТИЧКАТА
И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА TIRICA 
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ И  ДА ВИ СЛУШАТ
ние с тия ваксини да видим тази вечер как ще е ето моя малък мъж се размръка как си стоеше кротко в люлката сега мрънка сега иска да го взема ли незнам направо това бебетата са интересна работа
аз днес толкова много се изморих че искам малко да поспя а той е крив дано му се спи

# 654
nandi, не съм Буба ама да си кажа че и моята мадама хич не харесва тази биберона, направо я изстрелва. Купих и на Томи Типи, но и тя не се прие. Харесва си една от болницата и само нея си смуче/за съжаление няма марка/. Може ли да те попитам кой номер дайпери носи Моника?

# 655
  • при палмите и алигаторите,FL
Пак аз Embarassed

Tanpaxo, аз срам не срам да попирам, ти такова............ тортичка направи ли и ако да , може ли рецепта, моля Embarassed Embarassed

*Oliver*, а снимка на бибата може ли? Аз имам подозрения, че не иска, защото не и я напъхах още в родилния дом Confused.По въпроса: Моника е с Памперс2, вчера и сложих Хугис3, ама е голям.Пробвах, защото според мен 2 е малък, не изпуска, но като се понапълни и се отбелязва.Утре сме на мерилки и теглилки и ще видим колко килца е на мама бузаната.

# 656
Търсих снимка с бибата ама не откривам. Ще снимам и ще постна. Мисля че си права, не им ли се натика още в болницата, после е трудно научаването. Аз на моята само в сънено състояние успявам да я натикам, но помага, успокоява се .
Питам за дайперите, щото на нас едно вече ни е доста малко, а две е много голямо - цялата я опакова. На памперс суадлърс сме, ще взема да пробвам други марки- дано си нацелим размер.

# 657
nandi

мила днес не можах ама утре ще я правя и ще сложа и снимка и рецептата веднага ще ти я дам само където аз съм я правила няколко пъти и последните 2 пъти стана 1 към 1 с оригинала без да се хваля:)))) става дума за ГАРАШ
и само че съм си направила сама корекциите в рецептата и става страхотно еи сега ще я дам

# 658
nandi, не съм Буба ама да си кажа че и моята мадама хич не харесва тази биберона, направо я изстрелва. Купих и на Томи Типи, но и тя не се прие. Харесва си една от болницата и само нея си смуче/за съжаление няма марка/. Може ли да те попитам кой номер дайпери носи Моника?
Оливър, предполагам, че вашата биба от бол;ницата е същата като нашата - зелена и "красива" (обещах на Буба, че ако действа няма да я наричам вече грозна  Crazy) . Марката е Авент, продават ги в Babies R Us. Филип признава само тях. И при Ралфи имат ефект.  Peace
Ето ги:
http://www.amazon.com/Philips-Avent-Soothie-Pacifier-Months/dp/B … 853126&sr=8-1

# 659
блат:   
9 бр. белтъци
200 г захар
220 г смлени орехи
50 г брашно

За крем Гараш
400 г заквасена сметана
80 г захар   
400 г шоколадов кувертюр

За заливане:
шоколад и масло
бадеми и зелена сладкарска боя

Белтъците се разбиват, но не чак толкова, че да станат на сняг, защото в противен случай стават много трошливи. Прибавя се постепенно захарта, като разбиването продължава. Прибавят се и орехите и се разбърква съвсем малко, колкото да се обърка всичко. Сипва се и брашното и се обърква, но не с миксер, а съвсем леко. От тази смес се правят 4 платки в тава покрита с хартия за печене  намазана с масло. Платките се изпичат в предварително добре загрята фурна до 200 - 220 С. Като поизстинат малко се вадят внимателно от тавата.

Крем Гараш: Добре охладената сметана се разбива много хубаво на крем, заедно със захарта. Прибавя се по малко от разтопения на водна баня шоколад, като се разбива непрекъснато.АЗ по мое усмотрение добавям КАКАО ИЬОТКЕР не друго и слагам колкото искам тъй като с шоколада става по бял от сметаната.след това го оставям в хладилника да се втвърди

Платките се слепват една по една с готовия вече крем. Отгоре, вече сглобената торта също се намазва с крема, заглажда се добре и се оставя в хладилника за 2-3 часа да се постегне. След това се изважда от хладилника и цялата торта се залива с разтопен на водна баня шоколадов кувертюр с малко олио за гланц. Отгоре на тортата в кръг се посипват оцветени в зелено обелени и нарязани на ситно бадеми.

само да кажа че за отгоре и шоколад и ТЕЧЕН шоколад слагам с олио в микровълновата

Общи условия

Активация на акаунт