С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 125
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • при палмите и алигаторите,FL
Tanpaxo , ще се пробва, благодаря много Hug

*Oliver*, а защо не пробваш Памперс1/2, с Моника изразходвах една ето такава кутия http://www.pampers.com/en_US/proddetail/baby-products/pampers-pr … diapers/id/900828, много им се радвах на картинките Grinning

Хоупче, значи и при Ралфи действа, само моето детенце/теленце мамино Twisted Evil/ не ще, хем и Буба я купи късно, а не я ползват от болницата.Аз пробвах да я пробутам във всякакво състояние-спящо, будуващо, ревящо, спокойно, посукващо, ми не ще и това е, ама аз пак ще пробвам.

# 661
Каква трагедия в България с тази линейка и родилката и бебето .....
Дано Господ ги спаси!  Praynig

# 662
  • Сливен
Добро утро и от мен майчета Simple Smile
Тази сутрин малката спинка повечко и аз реших да се възползвам да  wash hang 1dishes
Снощи ходихме за малко при моите родители и тя заспа към 9.30, тръгнахме от там тя спеше, дойдохме тук, тя продължаваше да спи... Но преди да си легнем с ММ реших да и сменя памперса, че ми се стори пълен и я взех, тя се поразсъни малко, а аз като отворих памперса направо ужас... Цялата беше оплескана, ама то препълнен беше този памперс...Вчера само веднъж е акала, но за сметка на това двойно повече, че и тройно... Измихме я и пак я сложих да спинка... Събуди се към 3.30, накърмихме се и пак в кошарата... Сутринта се събуди към 6.30, похапна малко и после спинка при тати на голямото легло, а когато ММ стана я прехвърлих на нейното... Мислех си, че няма да е спокойна, защото вчера и сложиха ваксина, но си е спокойно детенцето ми... Тя си е голяма кротушка... Съседите все питат "Това детенце плаче ли?"... Да не и е уроки, ама си е много спокойна за сега... Надявам се и за в бъдеще...

Между другото мамчета забравих да ви се похваля, че ми преведоха еднократната помощ от социалните... ММ беше подал документите на 31 май и аз не очаквах да са преведени този месец, мислех следващия  най-рано, но в сряда той ходи да подаде документи за детски и те му казали, че до ден два ще са преведени... А относно детските е много тъпо всичко... Ромчетата получават, понеже са соц.слаби и т.н.,  а при българите голяма част са ощетени... Ние с ММ нямаме брак и затова сега ще получавам, а иначе в никакъв случай, че той е с висок доход, а и те вземат брутния... Абе много изисквания и т.н. Simple Smile

Simple Smile Пожелавам лек и усмихнат ден на всички Wink

# 663
  • София
Здравейте майчета! Laughing Laughing
Гледам, нещо сте се поумълчали? newsm78
Ние днес ставаме на 40 дни и ще ходим на църква да ни прочете попа молитва! Peace
Гости ще имаме утре, че в неделя не мога.
За съжаление Магито вече има силни колики и се налага да и давам колийф на всяко кърмене. Присъединявам се и аз към мамите, които бутат празна количка и носят бебе на ръце. Sad
Много гадна работа- да ме е страх да излезна от вкъщи!
И....за да има балнс в написаното- ето ви една смешка:

А вътре има бебе! Joy hahaha Тези нямат нито колики, нито проблем с бутането на количка!Отзад е майката с още 3 мургавелчета! Laughing

# 664
Как минавате на теЗ 6 хранения не знам! Ние още сме на 100 и то с триста зора.Имам същия проблем като Елис - яде, реве, реве, реве...Не може да се нахрани от рев това бебе  ooooh! Не знам вече какво да направя  ooooh! Опитах всички съвети дето ми попаднаха и нищо..То хубаво консултантките казват, че е нормално понякога да яде много често, хранения на куп, криза на растежа и т.н., но като не се наяжда и се мъчи....
Имам един въпрос към консултантките по кърмене: Ако, до колкото разбирам, понякога бебетата искат да сучат, защото са жадни, а не гладни и се случи така, че да суче задното, калорично мляко, то тогава те не могат да заситят жаждата нали? Предполагам, че това води до известен дискомфорт? Предлага се не това, от което се нуждае? Или греша?
Мен ужасно, ужасно много ме е страх от това внезапно задушаване! Оставих Тияна един - два пъти през деня да спи по корем, като я наблюдавам разбира се, но то ако наистина става за секунди май по-добре да се избягва. В тази връзка да попитам / Буба, или някой друг, ако е наясно/ това може ли да се случи незабелязано, докато спи върху мен и съответно и аз съм заспала, както понякога се случва  newsm78

Привет *polita*,
Действително има изключително кърмени бебета, сучещи по 6 пъти на ден, но повечето бебета на майчино мляко сучат поне 8-10 пъти за денонощие. Тъй като всяко бебе и всяка майка са различни, децата имат различни нужди, а всяка майка има своята си уникална храна, за своето си бебе. Млякото се променя според храните, които е консумирала; заболяванията, които е прекарала и за които предава имунна защита на детето; вирусите, с които се среща и срещу които също се изгражда имунен отговор на майчиния организъм, а от там и към детето чрез кърмата и т.н. При различните потребности е съвсем обичайно при едни нещата да стоят така, а при други иначе. Ако при храненето с АМ това е тежка храна, която се усвоява бавно и непълноценно, кърмата е изключително добре усвоима за не повече от 60-90 минути.

При дадена двойка майка и бебе, може бебето да реве по едни причини, а въпреки, че ситуацията изглежда много сходна при друга двойка, може тези причини да са по-различни. Дали е удобно да опишеш малко по-подробно как протичат кърменията при вас? От една гърда ли кърмиш или по-скоро от двете, кога избираш да ги смениш, бебето приема ли друго освен кърма (вода, чай или нещо друго)? Долу-горе колко са кърменията за денонощие, в каква поза обичайно суче Тияна, кога я поставяш да суче (след като е добре разбудена или по-скоро сънена), кога започва плача, кое я успокоява, кога суче най-спокойно и кога най-неспокойно? По какво разбираш кога бебето се е нахранило или пък не се е? Тъй като ти си човека, който е най-близо до нея и я познаваш най-добре, ако си забелязала и нещо друго, което да ти е направило впечатление?

Ако предното мляко се смята, че засища по-скоро жаждата на детето, то е мляко, при което част от мастните клетчици остават по стените на каналчетата и се обират от всяка следваща порция мляко. В идеалния случай бебето би приело цялото разнообразие на гърдата и от по-предното и от по-задното мляко. Ако след приема на задното мляко бебето иска да посуче още, обичайно му се предлага втората гърда, откъдето би изсукало именно още предно мляко. Разделянето на предно и задно мляко е по-скоро малко условно, но пак да кажа, би било добре детето да получи цялото мляко, което гърдата му предлага, с всичките полезности от началото на кърменето, докато детето само се отдели. Предното мляко като лишено от част от мазнините си, става по-наситено на лактоза и ако бебето приема предимно предно мляко, това може да дразни стомахчето. Смяташ ли, че при вас е възможно да се случва това? При прием на предимно предно мляко, бебето може да не успява да стигне до задното и да се засити. Ако намираш, че при вас е така и в зависимост от това как е организирано кърменето към момента, мога да опитам да ти предложа вариант за реорганизация на кърменето, с което да прецениш дали нещата биха се подобрили.

При изключително кърмените бебета, които спят по корем върху тялото на родителите си, при контакт кожа до кожа, дишането им се подпомага от ритъма на дишането на възрастния. Това е практика, която в повечето страни се ползва и като метод за регулиране на дишането при по-рано родените бебета да речем и която се счита, че има много благотворен ефект при кърмачетата  bouquet

И един кърмачески въпрос - с Али се кърмим на поискване. Засега не приема друго освен кърма. През деня яде на около 2-2,5 часа, през нощта прави една пауза от 4 часа. Рядко, много рядко има паузи от 3 часа. Събират ми се около 10 кърмения на ден, понякога и повече Това не е ли много? Наясно съм, че суче различно количество, но все пак - кога е нормално да започне да редуцира броя на храненията  и да увеличи интервала между тях? Благодаря за отговора  Hug

Привет princess SHENY,
Съвсем обичайно е за бебе на тази възраст да си хапва като Али и да има поне 8-10 или повече кърмения за денонощие. Знаеш, че бебетата са различни, но те растат и започват все по-бързо да изсукват млякото, от което се нуждаят. Някои деца намаляват броя кърмения още към 2-3 месец, други към 4-5 месец. Рядко кърменията падат под 8 и ако това се случи е добре да бъде при все, че наддаването е добро, памперсите са поне 5-6 напишкани за денонощие с бледожълта или безцветна урина, изхожданията са ок, има овлажняване на устичката, тургора на кожата е добър, бебето е жизнено и енергично, педиатъра го намира, че е добре. Докато изброените признаци са наред, бебето се счита, че е ок да суче тогава, когато пожелае и толкова дълго колкото желае. На каква възраст ще се случи да намали кърменията си, може да ни подскаже самото бебе. Това, че сме в близък контакт с децата си, обикновено ни помага, да разбираме по-добре сигналите, които те ни дават. Ако това е по-трудно в началото, с тяхното израстване може да започнем да се справяме без дори да се замисляме. Да, понякога ни се иска да се уверим всичко наред ли е, а това е просто защото сме загрижени за дечицата си   bouquet

# 665
  • София, Павлово
Здравейте! Днес имам двоен празник! С ММ имаме 5 годишнина от сватбата и големият ми син има имен ден. Само дето той е на Поморие от две седмици и вече много ми липсва.  Днес е Еньов ден, за съжаление поверието е, че Еньо си взима кожухчето и отива да вика зимата. От днес нататък денят започва да намалява.
Черпя ви виртуално с тортата от сватбата

Катастрофата за която Хоуп писа ме натъжи много и типично по- български се опитвам да не мисля за трагедията сполетяла семейството. Само се моля да оживеят и майката и бебчето.

Да не казвам голяма дума, но май ни минаха коликите и на нас. Но това не значи, че нощем не се кърмим по три пъти. Сега спи още.

Иначе за помоща - ние живеем в една къща с майка ми и баща ми. Това супер много ме улеснява, когато искам да изляза - викам майка да се качи при Емката, а аз отивам да си върша работата. Тя не ми се меси за нищо, нито свекървата. Гледам си децата  както аз намирам за правилно.

За ваксините - аз съм твърдо ЗА. Да, не на 100%, но спасяват живот. Даже и допълнителните като за ротавируса и хеп. А бих дала, но първата ми е много скъпа, а втората ще я бия на Яни преди да тръгне октомври на градина. Виждала съм какво причинява хепатита на човек и много ме е страх.

Ох и друго щях да ви пиша, ама обикновено се сещам през ноща и сутрин вече ми е изветряло  Joy

Хубав ден ви желаем.

# 666
 Здравейте майски мамчета Simple Smile
не съм се включвала , но ви следя от време на време. Виждам ,че обсъждате главно кърменето - ние хапваме на 3 часа с пауза през ноща от 5-6 часа . Не я будя за хранене , оставям я на поискване ,но за сега е като часовник Simple Smile Редувам гърдите при кърмене и смятам ,че й стига след като спи спокойно и прави 3 часови паузи.
Аз обаче се притеснявам по друг въпрос . Дали правилно я обличам?
Вкъщи е около 25-26 градуса и я държа по тънко боди с дълъг ръкав и ританки. Незнам защо ,но все още се притеснявам да я пусна по къс ръкав. Тези дни навън е мн. по-топло и мисля ,че с дълъг ръкав навън ще я претопля. Споделете вие как обличате бебоците вкъщи и навън ?

# 667
  • Варна
Майчета, според вас това млечница ли е?
http://img706.imageshack.us/img706/3275/img2796t.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/4163/img2729w.jpg
Езичето е доста бяло, повече във вътрешната част, затова ми е трудно да го снимам добре. Не прилича на гъбички, няма други налепи нито по устничките, нито по бузките. И аз нямам проблеми със зърната.
От снимките, които Жени беше качила преди време на млечница, мисля че нашето не е такова. Но вече се виждам в чудо и търся причината защо от няколко дни докато се нахрани водим борба  ooooh! То не е дърпане, блъскане, рев, много рев! Започна да се случва почти на всяко хранене и не мога да разбера къде е проблема. Само на кърма е, наддава добре, вече сме почти 6кг, пълни по 4-5 памперса на ден, нямам съмнение че се храни добре, но докато се нахрани..... наистина водя борба с нея. Какво ли не пробвам, сменяме пози, ставам права, люшкам я, дърпа няколко пъти и се почва пак всичко наново  Tired Докато се нахрани се мъчим поне час, понякога и повече. А такова голямо желание имам да ходим на дълги разходки и да се храним навън... как да стане?!

# 668
Опосумче, мисля че не е млечница. И ние имахме такова на езичето, но вече се загуби - стана постепенно.
Ivy - Благодаря!   bouquet

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 12:23 от princess SHENY

# 669
Майчета, според вас това млечница ли е?
http://img706.imageshack.us/img706/3275/img2796t.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/4163/img2729w.jpg
Езичето е доста бяло, повече във вътрешната част, затова ми е трудно да го снимам добре. Не прилича на гъбички, няма други налепи нито по устничките, нито по бузките. И аз нямам проблеми със зърната.

Не е млечница,поне от това,което виждам.И на Рая й е такъв езикът и при другите две деца беше така,оправи се от самосебе си  Peace Това е някакъв полип от млякото  Peace

Ха,сега добрютро  Grinning

Ние с ММ вчера  luvbed  Embarassed Нямаше грам болка,а се бях настроила за такава.НИЩООО! Все едно нииикога не съм раждала,камоли пък преди 17 дена  Laughing
Само,че нещо хлабава работата при мен,а ММ е със завидни размери Mr. Green  С епизиотомията първия път беше тясно,ама тясно.С Виктор беше нормално,но сега ......  Thinking Дали ще се стесни работата  Mr. Green

# 670
 Елфичка , благородно ви завиждаме Simple Smile
ние с мъжлето още се пазим , макар ,че желание не липсва , но имам притеснения за шевчетата.. дали ще са добре зарастнали вече ,минали са 30 дни от раждането.
Нищо не казвате за обличането на бебоците  newsm78

# 671
Здравейте момичета и от мен! Отдавна не съм писала, но покрай малкия Жорко нямам много време.
А от вчера и кака Ивон си е вкъщи с ларингит. Така че яко съм се качила на черешата и незнам кога ще сляза.
Въпрос към мамите на момченца - моят Жорко като яде започва едно жестоко напъване, пъшкане, ръмжене. чувам от мои приятелки с момченца че повечето са правели така. А при вас така ли е ?
За  luvbed пише те ме и мен вече в клуба. Мога да кажа, че като за първи път след раждането даже си беше приятно.
За помощта - ние живеем с майка ми така че след като се върне от работа ми помага. Поне с каката се занимава, което все е нещо.
За еднократната помощ след раждане - вече ми я преведоха и то доста бързичко.
За спането по корем - на бебо не му е удобно и затова не го слагам.
За храненето - все още се храним на 3 часа дори понякога и на 2,5 и изяжда по 130-150 мл.
За обличането - и вкъщи и навън сме или по боди с къс ръкав или с боди потник.

# 672
опосумче, по мое мнение, това не е млечница. На Максим езика е същият - бял е, като дам водичка става малко по-малко бял. И той започна така да се тръшка докато яде, понякога е защото се напъва да ака, но друг път просто си се тръшка, скимти, пуска гърдата....... не знам на какво се дължи, но четох, че и други бебета по това време правят така. Защо ли? Първия път си мислех че не му стига млякото, че е лаком, и размразих да му дам още, естествено всичко изяде!!! Но не е от глад това....... Не знам от какво е.

# 673
Здравейте Simple Smile мерси за стиснатите палци - взех го макар и чак в сряда - имам 5 а на Габи поздрави от академичния състав Simple Smile

и Габи прави така - плюе кърмата от шишето и иска гърда - захапва и заспива ... мисля че е от жегата - тя си намали и яденето като цяло ама то при нас всеки си прави каквото си иска и когато си иска така че ... спим навсякъде където се сети яде когато и колкото си иска ... въобще ...
днес ще басейнираме двете Simple Smile има си басейнче и ще плуваме че много жега ...
иначе вече нищо не давам - нито инфакол нито нищо - от време на време плаче ама като цяло е по-спокойна и вече си говорим Simple Smile
ще ми стискате ли палци и на 27ми 28ми и 29ти  Praynig

# 674
Елфичка , благородно ви завиждаме Simple Smile
ние с мъжлето още се пазим , макар ,че желание не липсва , но имам притеснения за шевчетата.. дали ще са добре зарастнали вече ,минали са 30 дни от раждането.

Ами първият път с епизиотомията,която усещах дълго време  Close се пробвахме на 20-тия ден още,но не стана работата  Laughing На 30-тия ден точно от раждането пак пробвахме и тогава вече се получиха нещата,но си понаболяваше  Peace С всеки изминал път болката вече намаляваше.Не,че е нещо кой знае какво,но в първият момент само се усеща,след това вече не  Peace

Общи условия

Активация на акаунт