С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 270
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Добър вечер момичета!

Добрах се и аз до комп най-накрая. Ама да не си помислите, че нещо от зор...... от обикаляне е работата. Да започна от там, да се похваля - от 3 дни мисля, че нямаме колики  newsm68 newsm44 надявам се да не е било моментно явление.
И аз като Марта мога да обявя Максим за кандидат за титлата послушно бебе. Вече прави още по-голяма пауза - от 21ч яде само веднъж към 4-5-6ч когато се разбуди и след това сутринта в 9ч. Наспивам си се, без проблем, е снощи като се разбуди и се напъва да ака и отиде така 2 часа, а и  аз като знам че си имам сигурен сън, взех да си лягам късно.
И аз се събуждам напращяла и мокра....... отврат! Марта, ти цедиш ли се сутрин?
Аз през деня регулирам количеството и вечер гледам хубаво да го нахраня и да изпразни и двете гърди, но сутрин вече преливам. Нали няма опасност да намалее кърмата, като има голяма нощна  пауза? И как се регулира този сутрешен дискомфорт?
И да кажа, не знам за радост или не, ние вече ударихме 6 килца!!! Направо........ не знам какво да кажа  ooooh! А нощем яде веднъж и през деня на 3 часа.
Ние го къпем във ваната му, като го сложа да си полегне и голям кеф. Той изпълва вече цялата стойка за легналото положение на ваничката. Въобще не се опитвам да го държа, нито аз нито който и да е друг, защото  ДЕТЕТО ТЕЖИ! Слагам г да си лежи и после обръщам, той си стои на колена и се държи...... абе голям кеф е в банята.
Хера, на къде бяхте на планина? и ние мислим но към края на август или септемри да сме на планина малко, но не съм мислила още на къде. А моренцето смятам след 1-2 седмици и там да се отбележим, надвечер по хладничкото. Само не знам още какъв слънцезащитен крем да взема. Давайте съвети, не  искам да е от тези, които не можеш да размажеш и стоят като мумии децата!
Иначе по горещините излизаме вече сутрин в 8-9ч, до обяд и после чак след 5-6ч, че то вчера не се дишаше навън от жега, а такива дни ни предстоят.

Друго не се сещам какво щях да пиша. Седнах на компа и се отплеснах и ометох 3 чашки крем карамел, а си го бях нагласила за сутринта Simple Smile С истинско мляко, истински яйца..... и фалшива захар  hahaha

Хайде момичета, лека вечер ви желая, отивам да се тру

# 556
Бръмбазела,отново ти благодаря за изчерпателните разяснения,съветчета и идейки Wink

Значи за начините за разбуждане специално тези,които тук си посочила - не съм пробвала,като този със смяната на памперс не съм го пробвала,защото доколкото знам не е добре да се размества много много детето когато е яло за да не повърне.Начина с мократа кърпа на челото,освен че се дразни и започва да нервничи нищо друго не става,в смисъл не засуква,а пак заспива Mr. GreenЯвно просто си имам мързеливо бебе Twisted Evil
Освен това питаш ме защо смятам,че не се храни достатъчно-ами защото по броя на нааканите памперси не се включваме изобщо в нормата,значи мокрите са ни може би и повече от 5-6,но с изхождания ако имам един на ден, се радвам.Това ме навежда на мисълта,че нещата не са както трябва,защото за да излезе,трябва да влезе(простата максима) Peace От друга страна пък след вчерашната консултация се оказа,че за месец е качил 1030гр. и е порастнал 4см.,което ми се струва нормално Thinking Тогава защо се получава това с изхождането,нали казват,че при кърмени бебета запек не може да има newsm78
След онзи ден с неистовото кърмене през час,вчера пък цял ден не мога да го събудя да се нахрани като хората,а днес пък яде по супер малко,но и не търси #Crazy Всеки ден е с нов номер,това най-много ме побърква,затова си и мисля,че кърмата ми ще спре накрая от толкова непостоянно търсене Mr. Green
Моментите когато не иска да се храни ги свързвам предимно с неизхождането и болките в корема,възможно ли е това,има ли вероятност да му е тежко?
Незнам в какъв период сме и какво се случва,но наистина ще ми е необходимо много търпение за да се справя със ситуацията Peace

# 557
Много теми пак сте засегнали,но ще се включа само по тези,които се опитах да запаметя докато чета Mr. Green

Нелка,това за баенето ми се струва добра идея и най-вероятно и аз ще се възползвам скоро от нея Peace
Мамарина,не е от претопляне пустия му рев,ами накрая май ще се окаже,че е от инат Mr. Green Иначе в началото наистина прекалявах с облеклото,но сега в тези жеги е само по гащеризонче с къс ръвав и  късо крачолче.Забелязвам обаче,че вкъщи гол по памперс или дори без памперс се чувства най-гот Laughing

За климатика в колата-не съм го пускала досега от страх да не го разболея,но имайки предвид идващите жеги ще ми се наложи Mr. Green А на колко ще го пускам-на най-слабото със сигурност Peace

За окосмяването-като се роди Венци си помислих,че е най-косматото дете на света,чак се бях стреснала и си викам-край БАШ на мене ли Mr. Green То по ръчички,гръбче,дупе,уши,чело-ужасТ Twisted Evil Сега да кажа,че са опадали означава да ви излъжа,но като че ли на по-фрапиращите места са се поизчистили,иначе и аз чаках до 40-ия ден да се разкарат,но .... още чакам Mr. Green

За дрехите за момченца-пълна скръб и много ме е яд,но няма какво да се направи,другия вариант е да започна аз да си ги шия и измислям моделите Mr. Green

За протокола-за един месец сме качили 1030гр. и сме порастнали с 4 см.,смятам че е добре,а и то на това неядене даже трябва да се радвам Twisted Evil

Все още имаме зор с акането и вече съм се видяла в чудо Mr. Green Нищо не ни помага,освен термометър,но не го ползвам често,защото и това е нож с две остриета.
Коликите ни мъчат денонощно и сме кисели до немай къде.В общи линии каквото кофти се сетите,това си го имаме Mr. Green

За къпането-веднъж съм го къпала,но не ме кефи особено,защото то се гънеше като червей и ме беше страх да не го изтърва.Да не говорим колко ми тежи и не ми се мисли като стане по-тежък как ще го нося,държа и разлюлявам по цял ден Twisted Evil

П.П.Стига вече с тези класации за послушни деца,имайте милост към майките,които нямат тази съдба Mr. Green

Олеее,по най-важната тема забравих да се включа-за свекървите Mr. Green Аз имам 3 броя,така че не се оплаквайте Twisted Evil Една млада и две дърти вещици,но съм ги отсвирила отдавна и не се занимавам с тях,а ММ ако има претенции-може да си се прибере веднага при тях Twisted Evil
Бебето го видяха доста след изписването,а едната преди 1 седмица за първи път,а какво остава да им позволя да се разпореждат в къщата ми или да ми казват как да си отглеждам детето Mr. Green Така че момичета всичко зависи от вас и от мъжете ви Peace

И вече последно да кажа,че вчера ни биха двете ваксини,които се поставят на втория месец и съм много щастлива,защото притесненията ми се оказаха напразни и всичко мина без проблеми Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 08:54 от Lussy

# 558
  • София
Добро утро момичета!

да ви попитам за цвета на очите кога приблизително се разбира какъв цвят ще са? нашите още са много тъмно сиви

# 559
Здравейте:)
Нашата мома пак увисна на гърдите ми и пиша с един пръст Crazy
Косми - имаме си, не е като да няма. Уши, гръбче, ръчички - навсякъде. Поне челото и взе да се избистря Party
Цветът на очите - при нас вече се промени - от сиви станаха почти кафеви. Но на слънчева светлина сивеят все още
И един кърмачески въпрос - с Али се кърмим на поискване. Засега не приема друго освен кърма. През деня яде на около 2-2,5 часа, през нощта прави една пауза от 4 часа. Рядко, много рядко има паузи от 3 часа. Събират ми се около 10 кърмения на ден, понякога и повече Това не е ли много? Наясно съм, че суче различно количество, но все пак - кога е нормално да започне да редуцира броя на храненията  и да увеличи интервала между тях? Благодаря за отговора  Hug

# 560
  • София
За цвета на очите, четох в нета, че кафявият пигмент можел да се развива до 3-тата година. Което си е доста време...  ooooh!

# 561
Добро утро  Heart Eyes
Ясена вече трета нощ заспива към 22,30 и се събужда в 5-6.00, което мнооого ме радва, успявам да поспя...Но пък кака й Маги напоследък е по- неспокойна и нощем много се буди- все вода пие и до тоалетна ходи...
Колики си имаме... Давам на Ясена Инфакол, мисля, че действа, ама не мога да разбера 100% дали това наистина е така или си въобразявам...
 И ние имахме проблем със запека... не само при беба, а и при мен... Решихме лесно проблема този път- ако искате, опитайте, при такъв проблем- много елементарно- слагам няколко сушени сливи в една чаша и наливам вода в нея и малко като се оцвети водичката, пия я... действа безотказно и много бързо- разхлабва и освен, че на мен действа, действа и на бебешонка Simple Smile
А относно темите, които сте зачекнали...
за помощта- отначало майка ми дойде да помага, но стоя 3 дена след нашето изписване и ми беше напълно достатъчно- сами си се оправяме... Но ми е много по- добре, като знам, че разчитам само на себе си, вместо да разчитам и на някой, и накрая.... пак сама да се спасявам... Майка ми къпеше мъничето, въпреки моето противене, защото все пак... моите ръце и на мъжа ми са си достатъчни и все пак къпането... не е кой знае каква философия, ама при нас е оттренирано.... Laughing
за обличането/ събличането от седмица, може би, обличам Ясена само по боди с къс ръкав, нощем я завивам с горното чаршафче /плик/. Навън пак сме така, а ако е по- хладнио или духа- завивам я с одеялце /тъничко, лятна пелена/. Вече сме съвсем без чорапи, само по боди и... понякога лента за глава, за разкош Embarassed Laughing
за цвета на очичките- знам, че бебенцата, които се кърмят, по- дълго остава тоя сивия оттенък...
и за памперсите- ние все още сме на Памперс 1, ню бейби /мисля/, малко са ни поомалели, но стават все още без проблем, имам още десетина броя и като свършат, ще минем на 2-ка, макар, че преди седмица бях купила двойка и й бяха доста големички..... Явно сме порастнали Simple Smile

# 562
Косми - имаме си, не е като да няма. Уши, гръбче, ръчички - навсякъде. Поне челото и взе да се избистря Party
Цветът на очите - при нас вече се промени - от сиви станаха почти кафеви. Но на слънчева светлина сивеят все още
И един кърмачески въпрос - с Али се кърмим на поискване. Засега не приема друго освен кърма. През деня яде на около 2-2,5 часа, през нощта прави една пауза от 4 часа. Рядко, много рядко има паузи от 3 часа. Събират ми се около 10 кърмения на ден, понякога и повече Това не е ли много? Наясно съм, че суче различно количество, но все пак - кога е нормално да започне да редуцира броя на храненията  и да увеличи интервала между тях? Благодаря за отговора  Hug

Шени, между 8 и 12 пъти за 24 часа е нормално да ядат бебетата в началото. От самото детенце зависи кога ще намали броя на храненията, но по-рано от 6-ти месец, когато започне захранването аз не бих се надявала Simple Smile Реално те си хапват горе долу еднакво количество от края на първия месец натам, така че няма как да се промени драстично този ритъм.. Теб кое те притеснява?

# 563
Добро утро от нас!!!

Нищо интересно иначе,освен ,че малката яде като ламя  Laughing 115 мл с три лъжици си ги хапва доволно и то от доста време насам  Laughing

За памперсите: Ние сме с Памперс 2-ка ню бейби мисля,че се водят.Тези най-разпространените в жълто-зелена опаковка.Много са й добре,досега никога не е имало пропускане или нещо такова  Peace

За свекървите: Моята е много мила и добра.Помага ,когато бъде помолена и то с невероятно удоволствие стига да не е на работа.Живеят в съседния блок.Не се бърка и не се меси  Peace .Оставяме децата или детето,когато имаме нужда или идва да ги гледа  Peace
Майка ми пък е взела Клавдия вече 2-ри месец при нея.Тя също е на разположение за каквото и да било Peace

За космите: И моите деца имаха,но поизчезнаха.То не,че аз не съм най-косматато същество на планетата  Mr. Green .....но все пак изчезнаха от децата ми.Бебето все още има малко,но не е нещо фрапиращо  Peace

# 564
  • Варна
И моята маймунка има косми по ушичките  Mr. Green дано паднат, че инъче голямо скубане ще се скубе горката  Crazy
Мушенце, като чета за твоя Максим, все едно аз съм го писала за Симона. Нас който ни види все казва, че приличала на 3-месечно бебе  Mr. Green Не е дебела, но е доста дългичка, 60 см вече ги задмина и даже имам вече притеснения относно коша за новородено на количката, който вече почти ни е окъсял  Laughing Ама да ни е жива и здрава, да расте, ако трябва ще изрежем една дупка за краката да стърчат от количката  hahaha
Мен ме дразнят бабите, защото ми разглезват детето. То хубаво му се радват, ама тя свикна само на ръце, докато се размрънка и веднага някой трябва да я вземе, инъче за секунди мрънкането преминава в неистов рев до задушаване  Whistling Сега се опитвам да я науча да заспива сама в кошарата, като я люшкам, но рядко успявам, понякога отнема повече от час и накрая се изнервям и пак я вземам на ръце да заспи.
Климатик пускаме и в къщи, и в колата. В къщи го държа почти постоянно на 26-27 градуса, забелязала съм че като го спра започва да се изнервя и се поти и лепне цялата.
В събота заведохме малката за първи път в морската градина да види морето. И естествено се отплеснахме и се наложи да се кърмим навън. Ама то колкото и закътана пейка да намеря, то малкото зверче като реши да крещи, да се дърпа и да се лигави целия свят разбра  ooooh! Като гледам другите бебета как кротичко си цокат навън набързо набързо и никой не разбира, мойта дрисла крещи сякаш нарочно, да ни видят всички  ooooh!
Елфи, jenajena, myst, не мога да спра да ви се възхищавам като ви чета  newsm20 Аз с 1 бебе едва се оправям, а вие с по 3 деца и звучите толкова спокойно.... евала!   omm

# 565
  • София
Здравейте момичета! Laughing Laughing Laughing
Моето зайче май само си направи режим на 6 хранения( а аз толкова плюх доки Mr. Green)
Нощес спа от 23.00 до 05.30 и после от06.00 та до сега? newsm78 Чак се плаша нормално ли е това и дали наддава достатъчно...
За цеденето- сутрин задължително и то преди кърмене, за да не повръшаме! PeaceДори и да намалее млякото, ще стане толкова, колкото и трябва, без да се цедя.
Луси: Трудно е да слушаш за спокойни бебета и сън, когато си подложена на изпитание- знам го от личен опит с моите 2 диванета момчета. LaughingИ въпреки всичко преживяно се навих на 3-то! Hug
За свекървите:Имала съм, сега нямам...аз съм видяла само помощ и разбиране от нея.Оцених това, когато я загубих.Но,ако ми се месеше нахално и драстично щях да я изгоня( аз съм много директен човек) . Колкото до майка ми- не я изтърпявам и 2 минути. Тя е млада,само се конти, никога не е гледала и 1 дете, но има мнение по всички въпроси и изпадна в потрес като разбра, че чакам 3-то дете!Живее под мен и не се качва с дни да види жива ли съм, да не говорим за помощ! #Cussing out
Цитат
jenajena, защо да не се пие в никакъв случай Аулин? И аз знам, че при бременност и кърмене са позволени само парацетамолите (панадол, нурофен и т.н), но защо аналгин може, а аулин не. Аз наскоро бях със зверско главоболие и се въртях, въртях в кухнята, чудейки се какво да пия, защото нямах парацетамол и накрая предпочетох аулина пред другите аналгини и беналгини, че нали по-изчистен, даже в нета търсих листовката да видя кво пише. Но нищо изрично забранително...
Дълго е за обяснение.Ще кажа само, че нурофена също е забранен, защото също като аулина е НСПВС!Ако имаш интерс-ще ти пиша на лични

.
За космите- и ние сме като маймунчета, но знам че ще паднат постепено.
За очите:докато кърмите може да са сини или сиви, после да се сменят.При мен Криско беше със сини очи до 1 г. и после станаха пъстри!Прилагам доказателство:
http://www.prikachi.com/images/616/3476616m.jpg
http://www.prikachi.com/images/664/3476664A.jpg

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 11:33 от jenajena

# 566

Шени, между 8 и 12 пъти за 24 часа е нормално да ядат бебетата в началото. От самото детенце зависи кога ще намали броя на храненията, но по-рано от 6-ти месец, когато започне захранването аз не бих се надявала Simple Smile Реално те си хапват горе долу еднакво количество от края на първия месец натам, така че няма как да се промени драстично този ритъм.. Теб кое те притеснява?

Жени  Hug
Притесних се, защото всички казват, че малките бебето сучат на често...А аз симисля, че вече е пораснала и е голямо бебе Joy Joy Joy И отделно чета за други бебета (като на jenajena), които пак са на кърма и ядат по 6 пъти...Затова реших, че грешката е в моя подход.

# 567

Жени  Hug
Притесних се, защото всички казват, че малките бебето сучат на често...А аз симисля, че вече е пораснала и е голямо бебе Joy Joy Joy И отделно чета за други бебета (като на jenajena), които пак са на кърма и ядат по 6 пъти...Затова реших, че грешката е в моя подход.

Моя дребчо ядеше в началото едва 8 пъти, толкова малко ми се виждаше.. Колкото и да се опитвам да го будя, не става и не става. Де що има техника за разбуждане, съм пробвала и не и не. И до сега си продължава с някакъв нощен сън и мисля, че не се буди всяка нощ. Отделно има огромни за моите разбирания паузи - по 4-6 часа.. през деня обаче гледа да си навакса детето. Добре наддава, но аз поне съм по-спокойна, като яде по 12 пъти, а не по 8 Simple Smile (тук е мястото да кажа - всеки луд с номера си  Joy)
Баткото като беше малък ядеше по.. поне 15-20 пъти сигурно, на час по лъжичка. И сега с този младеж направо ми се вижда, че не яде, тъпча го колкото мога, но той не всеки път иска Simple Smile

Много теми сте зачекнали, ще се опитам да се включа малко по-късно по тях  Mr. Green

# 568
Според мен сините очи си личат още от рано.
Ето снимков материал:

http://www.prikachi.com/images/868/3476868s.jpg -това е Клавдия на 3 месеца
http://www.prikachi.com/images/877/3476877S.jpg -а тук е на 4 месеца
http://www.prikachi.com/images/887/3476887k.jpg -тук е на 1г.10 м.

http://www.prikachi.com/images/916/3476916u.jpg -това е Виктор на 3 месеца
http://www.prikachi.com/images/929/3476929i.jpg -тук е на 4 месеца
http://www.prikachi.com/images/935/3476935P.jpg -тук е на 1 година  точно

И двамата бяха с тъмно сини очи като се родиха без никакви примеси и жилки вътре,но нямам подходящи снимки.А на 2-3 месеца си бяха съвсеем сини.
Сега и Рая е точно с такива и се надявам и тя да си остане със сини  Laughing

Всъщност те нашите очи не са точно сини ,а по-скоро сиви,но като казвам сиви нямам предвид пъстри или зеленикави,а точно сиви  Peace

# 569
  • Варна
И моите очи са сиви, ама малко неопределено сиви, имат син или зелен оттенък понякога, много са странни. На мъжът ми пък са много светлокафяви, почти жълти, понякога изглеждат зеленикави  Laughing. Валентин в момента е с тъмносиви очи, но в началото изглеждаха кафяви, затова си мисля, че вероятно няма да е с моите очи...

Нашият малчуган пък няма окосмяване никъде, освен изобилната коса Laughing. Има само русо мъхче по кожата.

Общи условия

Активация на акаунт