С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 230
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Айтос/Бургас
Здравейте и от нас момичета и бебоци!
Аз днес много се притесних.Няма да ме има за повече часове довечера и реших да изцедя кърма.От едната гърда изцедих точно 30 мл.,при положение,че не беше ял от нея ooooh!
Не знам какво да правя-ми то значи не му стига,защото аз храня само от една гърда и той си заспива и не реве.Това количество нормално ли е? Сега трябва да цедя поне още 2 пъти,че да събера 90-100мл. Shocked В ужас съм,че не му стига кърмата.Моля консултантите по кърмене да кажат кое е нормално количество.Гърдите ми са меки поне от седмица,но аз си мислих,че млякото се е регулирало. Rolling Eyes

# 346
  • До морето :)
Здравейте и от нас  Grinning
jenajena, честит ти рожденик. Да е жив и здрав и много да ви радва
Елфи, снимките са страхотни
За спането и кошарата - като заспи дълбоко, я слагам вътре. Иначе заспива на гърдата ми, върху мен или на леглото. Иначе кошарата е на една връзка разтояние.  Laughing Стигах я с крак от леглото и така я люлеех, но ММ ми върза една връзка и сега ми е много по-лесно. Иначе с малката сме в нашата си стая (спалнята), а татко се изсели в друга стая, че не може да се наспива.  hahaha Ама му е простено, с тези две работи, не му е лесно и на него  Confused
От снощи се кърмим легнали. И на двете ни май е по-добре така  Grinning
Снощи малката имаше растройство май  Rolling Eyes Едно такова рядко, но не се е повторило. Мисля си да не е настинала нещо, че и хрема имаме. Снощи и 1-2 пъти се опита да се изкашля. Днес не съм я водила на разхода, утре сме на консултация, да видим пак какво ще ни изпишат. Като аптека съм вкъщи.
А вие как мерите температурата на бебето? С моментен термометър ли? Под мишничките ли? И колко е нормалната за тях? 36,6 ли?

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 13:16 от nelka_bg

# 347
Към Бръмбазела
На въпроса ти - педиатъра не свързва обрива с храна,която аз съм консумирала,но въпреки това продължавам с диетата.От вчера спрях и киселото мляко.Вече се чудя какво да ям и се притеснявам това да не повлияе на количеството на  кърмата.Въпрос :
Кои плодове не са алергизиращи?Череши,банани,ябълки мога ли да хапвам?Не смея да хапна никакъв плод.Изключила съм шоколада,риба(не съм яла откакто съм родила),цитрусовите плодове,бобови.
Вчера бяхме на преглед при педиатъра.Даде ни направление за кожен лекар.Кожния специалист изписа спрей ДжинДжираАлба за мазане и Триклобактер да сипваме във водата за къпане.Тази сутрин ми се стори малко по- добре обривът. Praynig Лечението ще продължи седмица.Следващата сряда сме на контролен преглед.Ваксината се отлага за следващата седмица.

Освен това Преслава кашля от неделя и си я гледам в къщи.Старая се максимално да държа двете деца далеч едно от друго.

Елфи,много хубави снимки.Прекрасни сте.
jenajena,честит рожден ден на баткото и честита месечинка на малката.Весел двоен празник!  bouquet

# 348
Елфи: кърма и АМ! Това е при нас. Но не на всяко хранене мога да давам кърма, просто се случва за едно или две хранения и това е... Даже е време да захвана помпата   Wink

Аз също искам да попитам ЛЛЛ: Това че съм болна, а детето приема кърма, няма да му навреди нали? Или греша?
и аз бях малко болна и сега малкия има хрема малко съм притеснена ама снощи и сега спи вече 3 часа без проблем снощи спинка 6 часа без да се събуди и само го надничам
Sheny аз пръскам с физиологизен разтвор

# 349
  • Сливен

Аз обаче си мисля,че моята кърма хич не е хранителна /за ужас на консултантките  Laughing /.
Вчера Рая сука точно 50 минути интензивно/е с леки унасяния,но съвсеем за кратко/.Усетих,че си е сукала,защото олекнах  Laughing ,заспа си и точно след 40 минути си изпи цяла доза АМ,защото беше надала вой и си ядеше ръцете все едно не е яла от 5 часа Laughing Това никак не ми хареса,защото така се получава двойно ядене и ще стане слонче  Mr. Green Та ще видим какво ще правим  Thinking

Елфи, абсолютно по същия начин се случи и при нас в началото, с тази разлика че аз имах само две нощи с по 6 часа паузи, през останалите нощи си беше на всеки два часа и половина - три... И започнаха всички в къщи да ми казват давай му добавка АМ и така се започна при нас и Едито почти се е отбил... сега източвам колкото мога и давам, колкото да има.. може и една лъжичка да е но давам... Моят съвет е давай кърма. Колкото повече стимулираш гърдите, толкова повече ще имаш! Аз така съжалявам, че не тропнах с крак и не продъжих да храня малкия когато поиска... но каквото такова...

Гери, Елфи... И ние сме така от самото начало... Но и за сега продължава паузата от по 5 часа, само че е различна в зависимост от това кога е заспала... Ако заспи към 22 се събужда към 3-3.30, но ако заспи към 23-23.30 се пробужда към 5-6 часа... За сега малката няма проблем с това дали я кърмя или давам добавка... Всички казваха, че ще се отбие, но напротив тя пак си търси гърдата... Ние обикновено се храним през 3 часа, първо се кърмим и ако се окаже, че е гладна и давам АМ... До преди няколко дни си изяждаше добавката, но последните няколко дни има моменти само с кърма се засища и после се отпуска и заспива... Чудех се какво ли става, но мисля че кърмата се е увеличила или е по хранителна от преди... За сега нямаме колики, или поне не се усещат... Дано и за в бъдеще е така Simple Smile

# 350
Здравейте, майчета,

jenajena, да са ти живи, здрави и много щастливи рождениците. Избрали сте си страхотна торта (обожавам ги тези от Лагуна).

elfi4ka, кака Клавдия ти е одрала кожата, страхотни снимки.

a_val, добре дошла в клуба на повиващите Simple Smile Не знам как сме се гледали досега без това.

За спането - ние спим с таткото на леглото, а малкият си е в кошарката до мен (на 1 ръка разстояние). Той си харесва кошарката и си спи добре там. Пробвала съм няколко пъти да го слагам до мен да спи, но нито заспива блажено веднага (както се получава при повечето от вас), нито за дълго. А и аз се стряскам при всеки негов напън и помрънкване, не ми е спокойно.

лава - аз много обичам плодове, всякакви. На консултациите ни казаха, че неалергизиращи са плодовете и зеленчуците от нашите ширини, без мъх и с убит цвят Simple Smile. Т.е. дори доматите (ярко червени) са на кантар. Например споменаха, че в северните страни ябълките са алергени номер 1, но за нас са си чудесни (както и портокалите за гърците). Онзи ден при Гала, говорейки за обриви при децата, показаха и една маса с храни, с които трябва да се внимава. Еми масата беше толкова отрупана, че аз не разбрах какво може да се яде - май само картофи, ориз и пиле  Simple Smile Така че аз съм решила да хапвам по малко от по-опасните храни (като ягоди, които обожавам) и да следя бебе. Което е малко трудно в момента, защото бузите са ни целите в акне Simple Smile Но гледам коремчето. Само краве продуктите съм заменила с овчи и избягвам шоколад, че не ми се разправя с доки Simple Smile

Слънчев ден и приятни разходки на всички!

# 351
  • Сливен
jenajena честит двоен празник! Да са ти живи и здрави малките съкровища, да са много щастливи и безгрижни Simple Smile

Елфи много сте сладки на снимките Simple Smile

Аз днес ходих най-после при моя доктор, за да ми свали вътрешните шевове, че имаше и от двата вида конци... Едните сами са падали, но другите трябваше той да махне... Прегледа ме и каза, че всичко е ок... Ако нямам оплаквания, мога след 6 месеца да отида на профилактичен преглед... Иначе сме добре... Малкта спинка и кротува, докато бях при доктора, а тати я гледаше...
Относно спането - през деня понякога спинка на нашето легло, сама или заедно с мен, но вечер си знае местенцето в нейното легло Simple Smile  Най ми е интересна, когато се нахрани и я изправя, за да се оригне и тя се отпуска и заспива така... Чудя се дали и е удобно, но явно и харесва Simple Smile

Лек следобед на всички Simple Smile

# 352
  • Варна
Риба пък защо трябва да се избягва newsm78? Аз обожавам и често ям, а е и полезна, нищо му няма на малкия. Избягвам само бобови, но аз тях по принцип ги избягвам, защото не са ми приятни газовете и подутия корем. А ягоди се съдрах да ям това лято, на свекървата градината е пълна и постоянно праща кофи с домашни сладки и ароматни ягоди и нон-стоп пием ягодов шейк, ягодов сок, правих торти с ягоди и какво ли не още, на малкия пак нищо му няма Laughing. В началото малко със страх хапнах съвсем малко от тях, но като видях, че му понасят, си ги хапвам без притеснение.

# 353
Бръмбазела здравей! Много ти благодаря за подробния отговор!  Hug
Аврора има желание да суче, но става много нетърпелива и се пуска от гърдата и почва да се тегли и пищи  Confused снощи за първи път успя да стои на гърда около 20 мин и заспа там, засмукваше на интервали и не можех да разбера дали въобще се храни или просто и е приятно усещането, защото само след час писна пак за мляко  Confused давам и мляко от шише и предполагам, че това я обърква, защото нали засмукването става по различен начин...ще увелича броя на изпомпването през 2-3 часа, дано това увеличи кърмата  Praynig
тук има клиника за кърмене, но защото аврора вече е на две седмици и не искат да се занимават с мен по простата причина, че сме закъснели. За тези консултанти, които те говориш в къщи ли идват или по телефона трябва да се чуя с тях? Дай ми моля те повече информация!

# 354
Ние днес се разходихме до Пловдив какво хубаво време беше идваме си тук 5 6 градуса по ниски температури   Confused Ама страхотен парк има там в центъра много ми хареса и на Мелина най-вече  Crazy   детето си проспа цялата разходка, видяхме се с едни приятели и те като почнаха
" абе майна това бебе много кротко"   Laughing
утре ще видим на къде ще ни отвее вятъра   

# 355
Нелка, относно температурата и нашата е толкова 36.6 или 36.7 така варира. А иначе мерим с дегитален термометър и то под мишница не в дупето, за сега се справяме под мишничка!  Peace

Елфи, ама много сте хубави бе, ама не пренебрегвайте мъжете, моля ви се, мадами, само вие ли ще се снимате!  Heart Eyes

Майче ще се видим, само нека оздравея, че сега не съм за виждане..  Confused Много добре сте с килограмчетата, браво на Сиана Simple Smile

А_вал, браво и на Ани за ваксината, мъжко момиче! Simple Smile  Hug

# 356
  • До морето :)
Добре, не може да се пие прясно краве мляко, но може айран може. Защо така? А може ли да се пие овче или козе прясно мляко?  newsm78

# 357
Добре, не може да се пие прясно краве мляко, но може айран може. Защо така? А може ли да се пие овче или козе прясно мляко?  newsm78

На мен доки ми забрани всякакви краве продукти (кисело / прясно мляко, сирене, кашкавал). Каза - консумирай овче и козе на воля. Но аз овче/козе прясно мляко не съм виждала по магазините. Затова - яко айран и сирене хапвам.

НО - моята доки малко маниак на тема алергии си пада. За мен тази "забрана" е малко пресилена. Но засега се съобразявам, не ми пречи (а и овчето ми харесва).

# 358
Майчета от къде се информирате какви масажчета и какви гимнастики да правите на децата???
Аз за сега само след баня с млякото му правя някакво си масажче, амаа незнам достатъчно ли е какво е..  newsm78

# 359
 Здравейте,мили мои  bouquet
 Не съм писала от нам си колко теми,ще ме извините Embarassed Embarassed Embarassed
 Раличка е добре няма колики-само два дена бяха като при кака й Mr. Green дано е все така.Кърмата ми намаля драстично и два дена беше доста често на гърда.Дърпа дразни се ужас беше.Днес е по-спокойна,защото кърмя и след това изцеждам каквото е останало и давам със шишето.С акането има проблем не ака по два дена и после на третия два пъти върши работата.
 Някъде бях чела,че козето мляко е най-близо като състав до човешкото.Незнам колко е вярно обаче newsm78
Гери айде оздравявай,че съм замислила едно посещение до Аспарухово да си видим зетя  bouquet
Елфи прекрасни сте както винаги Hug
Mushence да ми кажеш Христова за какво те викаше след раждането и някакви документи дава ли ти?Че аз нещо не мога да се организирам да отида?

Общи условия

Активация на акаунт