С МАЙ-ски рожби се сдобихме, щастието ний открихме! - Тема 1

• 29 307
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Добър ден и от мен!

Честит рд на Гери на патерици! И една почерпка от мен за вчерашната ни първа годишнина от сватбата и погачата на малкия:

Аз се присъединявам към клуба на наспалите се. Вчера след като изпратихме гостите към 8, нахраних и приспах малкия и после с мъжа ми се трупясахме и ние /а уж щяхме годишнина да празнуваме след като изпратим гостите от погачата  hahaha/. Малкия направи пауза от 9 до 2, през това време и ние спахме, в 2 като го нахраних си спа послушно до 5 и после след хранене пак спа до към 8.... Та покрай него и аз спах Laughing. Днес се чувствам направо преспала, като едно време, когато спях по 10-12 часа понякога и после цял ден ми беше сънливо Laughing.

Да се похваля, с моите лохии се свърши и въпреки умората, снощи най-накрая правихме кекс  Mr. Green. То верно като за първи път беше, уж секцио раждах, пък какво беше това чувство на девственост при мен, не знам Laughing.

# 526
  • София
А моите лохии още са си тук... Точат се като не знам какво... А как искам да свършат някой ден и да се размотавам из къщи малко без бельо  Blush, че вече тотално ми се е раздразнило всичко там...

къщичка в гората, успех на изпита! 

elfi4ka и аз не знам как се справяш. Аз се чувствам постоянно изморена и имам такова зверско главоболие, че предпочитам да спя и през деня (нищо, че моята най-редовно си откарва по 7-8-9 часа сън през нощта). И пак се чувствам зле. (ама аз главоболието си го имам отпреди и още отпреди липсата на сън - трябват ми поне 10 часа, ми се отразява много зле - имах един случай, в който за да се възстановя от малко повече натоварване спах близо 60 часа със съвсем малки прекъсвания и после още 2-3 дена имах нужда от пълна почивка.). Въобще не ставам за майка аз.  Blush

# 527
Честита годишнина и погача на Мария.
Въпрос към майките,които са на АМ-когато трябва да приготвите млякото навън,топлата и преварена вода я носите в термос нали?И от къде мога да си намеря някакво мини термосче,е навсякъде са все големи,ако и това мъкна ще полудея

# 528
Ха, добър ден и от мен Simple Smile
Ние преди около час се прибрахме от разходка. В последните седмици прекарваме по цял ден навън и едва смогвам като се прибера с бебе, домашни задължения... Добре, че ММ много ми помаага иначе не знам...
Елфи, ти се герой с тези 3 деца Simple Smile Браво на теб!!!

Ето я дрислата пак се събуди...офф, ставам...дано се включа за повече скоро...

# 529
Ето ни и нас  Hug,

Амиии при нас е обичайното: малко спане,  рев... и ГЛААаааД! Бре какво ще го правя това дете много яде бре, утре сме на ваксина и ще видим да го премеря да видя колко е пораснал, щото ми се вижда в къщи като го меря че вече е 5.100, а преди 2 седмици беше 4.220кг, чее около 400 гр за 1 седмица е много, би трябвало да наддава по 250 гр на седмица, че да стане кило за месец... Все гладен, все иска ли иска, ама то това не е вода, не е и кърма, луда работа...
Най - накрая заспа милия, от 12 часа го дрънкам... да видим до кога...
Тази нощ поне поспа около 3 часа и малко без да гъкне, направо РАЙ!

За лохиите: еми ей ме на и аз съм в кюпа... тоя кекс кога ще го пробвам и аз незнам... до кога текат тези неща. Вече 40 дни, да му се незнае...

Майчета някой случайно да го наболяват яйчниците? Мене от две, три седмици десния ме наболява, особенно на моменти е срязващо.. Какво ли ще да е?  newsm78 Дали е нормално?  newsm78

Отивам да си видя прането, да взема да хапна, че ще се трупясам някъде, чее ей сега ще се събуди да яде в 15 часа... БОЖкееееееееее то 14.30 УЖАС  ooooh!

Елфииии, облазявам ти със спането на Рая така да знаеш! Амааа пупу да не са и уроки, да си спииии, че на мама и трябват силички през деня!  Hug

Херич, няма да е лошо да направиш няколко консултации с различни очни специалисти и добре си решила и за преглед във Варна, макар че сигурно и в Ст. Загора има добри специалисти!  newsm78

Ааа относно АМ за навън: аз не претоплям водата нито за вън, нито за вкъщи, достатъчно е топло. Нося си разграфена водичка в шишенцето и в чантата, като дойде време само вадя и си слагам лъжиците... Термос ще ползвам като стане студено навън...

# 530
Къщичке - стискам палци,
Мария - Честита годишнина!  bouquet Желая ти много семейно щастие!
И понеже никой не ми отговори, задавам въпроса си пак  Grinning

Искам да ви попитам - как процедирате с бебето в колата. Пускате ли климатик и ако да - на колко градуса. Ние в тези жеги пускаме - на нас 21-22, на нея 23-24 градуса, но се чудя няма ли да и навреди нещо.

# 531
Честита годишнина и погача на Мария.
Въпрос към майките,които са на АМ-когато трябва да приготвите млякото навън,топлата и преварена вода я носите в термос нали?И от къде мога да си намеря някакво мини термосче,е навсякъде са все големи,ако и това мъкна ще полудея

И аз мисля,че не необходимо да е специално топла водата.То навън е достатъчно топло.
Аз вкъщи понякога въобще не я топля,защото ме мързи или малката е надала вой до небесата  Laughing  и пак си се разтваря АМ.Просто сипвам от електрическата кана вече преварената вода  Peace
Но понякога пък я топля в микрото за малко,вечерта примерно...общо взето както ми дойде  Laughing

Въобще не ставам за майка аз.  Blush

О,не.Само без такива заключения  Naughty
Напълно нормално е да се чувстваш по този начин.И аз с първото си дете бях така в началото.Все пак е много голяма промяна и тялото и душата ти не са се настроили все още,че не си сама със себе си  Mr. Green След 1-2 месеца максимум ще се чувстваш съвършено различно,гарантирам ти  Peace

# 532
  • Айтос/Бургас
Здравейте и от нас!
 Почерпете се за нашата месечинка-Калоян стана на 1 месец днес,но не знам как да кача снимка Embarassed

За лохиите-аз мисля,че вече нямам,от 3 дни ми са чисти превръзките.
За нослето-в родилния дом и малко след това не хъркаше.После започна едно хъркане ooooh! капвах 3 дни по 1 капка витамин ц,но няма промяна,друго не съм правила-той си киха,но нищо не излиза,а хърка с нослето Rolling Eyes
Ние още имаме едни бели точици по лицето-не знам с какво да ги изчистя,казват,че се махали от самосебе си,но не ми се чака.
А,и да ви питам вашите бебоци имат ли мъхче и косъмчета по тялото? Ние имаме по ушите и гръбчето и по ръчичките-кога ли ще се изчисти?
Имаме и още жълтеница май newsm78,очите ни жълтеят,ще видим док какво ще каже в четвъртък.

# 533
  • София
Муст:Май твоето 3-то човече не спи? Това явно е от пола  Laughing Ние с Елфи сме с момиченца и те ни съжаляват и ни оставят да поспим Joy
Къщичке: Peace Да се похвалиш после с взетия изпит! Laughing
Гери: Аз, уж вече лохии нямах, но след снощи вечерта luvbed пак нещо розовее #Cussing out. И мен ме боли доста десния яйчник- явно от  него ще има овулация първо! Ако съдя по предишните пъти- скоро трябва да очаквам и менструация, въпреки кърменето! Twisted Evil
Мария:Честита годишнина! Да сте живи и здрави!
Веднъж беше писала за липсата на хубави дрешки за малки момченца- подкрепям те напълно! Sad
Аз, с моите диванета едва намирах по някое гащеризонче за поводите ни!Сега, с момичето е друга работа- развихрила съм се в пазаруването на роклички и буйки! LaughingЩе ме разори тази моя принцеса Laughing Laughing Laughing
menyanthe: За спането- явно още си млада, затова ти се спи толкова! Аз, с първото изобщо не знаех къде се намирам, сега и 4 последователни часа сън ме крепят през деня.
Елфи:При теб е по-трудно, защото децата са малки и имат нужда от повече грижа!А и аз имам помощ- една жена идва и води сутрин Криско на градина, а слетобяд го взима! На долния етаж имам баба-тя е на 82 и не може да помага, но ако се наложи да отида до магазина има на кого да я остава Магито за 10 мин.Баба ми почти не ходи, но за сметка на това често играе на игри с Вики и Кики-нали е бивша учителка и си пада по деца.Та, дори да го няма мъжа ми, все пак не съм съвсем сама. Peace
princess SHENY: Аз пускам климатик и в колата и вкъщи, но го държа на по-високи градуси-около 25-26!

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 15:08 от jenajena

# 534
За мъх-имаме навсякъде,по крачета,по ушета,по гръбчето.....
За климатика,само веднъж съм я возила в колата и го пуснах на най слабото и да духа в краката,незнам как трябва,ще питам доки.
За АМ аз съм много стриктна...топля вода,меря температури.....лудница,може и аз да карам както казвате вие:)

# 535
  • Айтос/Бургас
Забравих да попитам-моля ако има някоя мама с количка и чадърче на АБЦ Дизайн да ми каже как да го огъна и изобщо пречупва ли се пружината Shocked.Не мога да го сложа този чадър и това е! #Cussing out

# 536
момичета гледам да чета ама докато се наканя да пишааа и айде има включване ...та да се запиша благодаря за поздравите за нашата месечинка и малко на патерици честити да са месечинките на наборчеттаа на алекс аа и на всички др който пораснаха с цял месец а вечеи на тези с по два....
за кърменето някой беше писал но и при нас е така суче активно 5 10 мин и после почва едно опъване засукване с 3оо зора за 1 мин и пак напъване опъване като струна и кривене стиска устата става червен и направо нз какво да правя а мисля че имам кърма...страх ме е да не остава гладен незаспива веднага но понякое време по честго преди следващото кърмене се предава вече и заспиваа..иначе ака често кога повече кога по малко ,вс памперси са напишкани ,храним се на 3ч рядко на 2 или 2 и пол..прави пауза нощем от 9 до към 2.3 3ч..(давам капки и ако поиска да си изплакне устичката с чайче...оххх нз.... ходих да го теглим за 2 сед към 500гр наддал било добре но защо суче по толкова кратко време
оставям ви ще го будя че съвсем отиде режима дано да има по кратка пауза че да си влезем пак...:_ лек и усмихнат ден мамчета..и пак да кажа следя ви но се извинявам за рядкото писане:)

# 537
Здравейте майчета,как сте???Не мога да смогна да изчета цялата тема,но отгоре-отгоре попрочетох.При нас първите два месеца бяха ад,рев до небесата,безЪние,денят за него беше нощ...а и не по малко тормоз от тъпата ми свекърва.Хора ако не се разведа заради тази,няма да го оставя моя,но тая ми скапва живота.Искаше още като родих да ми вземе детето,за това и не влизах в темата да си говорим.Беше узорясала направо.Идавше през нощта да ни проверява,но аз като врътнах накрая ключа и започна да опява на моя,че не можела да вижда детето през нощта(тя не била сигурна дали го гледам добре и затова иска да го вижда и през нощта).Казах и един ден,че детето си е мое и си е моя грижа,а тя знаете ли какво ми каза "Е ТО НАЛИ ИМА КАКВО ДА ПРАВИТЕ С МЪЖЪТ ТИ,КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ДА СЕ КАЧВАМ ПРЕЗ НОЩТА...ТИ СИ РЕЗАНА  ,ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ПИПНЕ И С ПРЪСТ".Направо ви казвам....ходила при майка ми на работата да и казва да съм била оставила тя да гледа детето,защото аз съм била много млада и не съм могла.Не ми даваше да си къпя детето.Качваше се и тряскаше вратите....ХОРА ПОМОЩ НЕ Я ПОНАСЯМ ТАЗИ ЖЕНА!!!!Иначе с малкия сме си много добре сега.Първият месец качи 1600 и ни изкараха акъла с този рахит,после качи 1000 и всичко беше наред...скоро правим три месеца и вече сме големи!!!
За протокола родих на 31.03.Сори за дългият пост,но ми беше много мъчно за вас!!!!!!

# 538
Здравейте и от нас,
аз да взема да се отчета с растежа на бебока, че срамота, пък той си наддава като за световно. Mr. Green За 1 месец е качил 1,450 кг и 4 см, което е супер. Похвалиха го, че вече се опитва да си задържи главичката сам и че прави хубави упражнения. Започнах с масажа вече и скоро се надявам да отпуска и ръчички и крачета. Колики има някакви, но успяваме да ги преборим с много кърмене и гушкане. Mr. Green Все още не прави голяма нощна пауза моят калпазанин, но пък не ми пречи, защото го взимам да спи при мен, след първото промрънкване и така хубаво се наспиваме и двамата, че сутрин се събуждаме с песен - Нико пее и гука, а мама, кака и тати му се радват. Heart Eyes

Искам да ви попитам - как процедирате с бебето в колата. Пускате ли климатик и ако да - на колко градуса. Ние в тези жеги пускаме - на нас 21-22, на нея 23-24 градуса, но се чудя няма ли да и навреди нещо.

Знам, че климатик е ОК за отопление, но не и за охлаждане. Въпреки това и ние в колата оставяме климатроника да работи, но гледам разликата в температурите отвън и вътре в колата да не е по-голяма от 5-6 С, защото рязката промяна на Т не мисля, че се отразява добре на възрастен човек, пък камо ли на бебе. Peace

Maria_I, честита ви годишнина! Много любов и семейна топлина още дълги години!  bouquet

zlatttka, имам чадърче на Бертони, но с малко повече усилия успявам да пообърна пружината и моята трудно се огъва, но май то това им е целта. newsm78 Помоли мъж ти да опита - с малко повече сила, може и да стане. Peace

Аз утре съм на преглед при АГ след 40-тия ден и се надявам всичко да е нормално.  Praynig

# 539
  • София
Забравих да попитам-моля ако има някоя мама с количка и чадърче на АБЦ Дизайн да ми каже как да го огъна и изобщо пречупва ли се пружината Shocked.Не мога да го сложа този чадър и това е! #Cussing out

и аз съм с такава количка и чадърчето и аз не мога да го огъна, вчера съм го придържала през цялото време, за да пази сянка. Моят проблем е със сгъването на количката, става от 10тия път и то е едно блъскане, ти лесно ли я сгъваш?

за климатика в колата ние го пускаме, на 22 градуса, то иначе не се живее

Общи условия

Активация на акаунт