Седмокласната дружина - ФИНАЛИ!

• 34 141
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте! Майка съм на бъдещ седмокласник и от няколко дни следя много активно темата ви Simple Smile. Сега видях, че се чудите за 35-то. Дъщерите на моя приятелка бяха абитуриентки от въпросното училище тази година. Майка им е много доволна. Знаят перфектно немски, оценките им са над 5,50 на матурата по немски и 5,75 по БЕЛ. В 8 клас се учи само немски, а след това и няколко от общообразователните предмети се изучават на немски. От 10 клас класовете /те са 2 с немски профил/ се разделят на един по-силен и един по-слаб клас. Децата получават шпрахедиплом, която им позволява да кандидатстват в университет в Германия. Приятелката ми сподели, че в началото учителите им по немски много се сменяли, но сега последният преподавател бил невероятен човек и педагог, каквато била и класната им, учителка по БЕЛ.
  Надявам се, че съм била полезна!

# 541
  • София
БЪРЗ и ТЪП въпрос: Код на училището ясно, а има ли и код на ПАРАЛЕЛКИТЕ в дадено у-ще?  #Crazy

Кодът на училището всъщност Е код на паралелката
Желанията се подреждат не по училища, а по паралеки.
Например, аз мога да си ги редя така:

1. 1АЕГ с АЕ и ФЕ  (код на паралелката - записва се от длъжностното лице, но се проверява от родителя дали е верен!)

2. 9 Френска с ФЕ и АЕ (код на паралелката)

3. 91 НЕГ с НЕ и АЕ (код)

4. 1АЕГ с АЕ и ИЕ
5. 1АЕГ с АЕ и РЕ
6. 9 Френска с ФЕ и ИЕ
и т.н.
Подреждат се самите паралелки. Ама това го обясняват и на място в гнездото доста добре. Въобще, там се стараят да са любезни и полезни, не се притеснявайте Simple Smile

benighted, много благодаря!   bouquet

# 542
БЪРЗ и ТЪП въпрос: Код на училището ясно, а има ли и код на ПАРАЛЕЛКИТЕ в дадено у-ще?  #Crazy

При 91 НЕГ не се пише паралелка, защото там се избира чужд език и предмет чак в 9 клас. Мисля, че е единствената гимназия, при която в заявлението не се пише паралелка.

# 543
  • София и там където не се пуши
БЪРЗ и ТЪП въпрос: Код на училището ясно, а има ли и код на ПАРАЛЕЛКИТЕ в дадено у-ще?  #Crazy

Всеки кандидатства за паралелка и кодовете са по паралелки, само немската май има разлика.

Междудругото нали знаете за училища, или по-точно паралелки в които се явят по-малко от определения брой желаещи, още на първо класиране се закриват.

За 35-то и аз ви разказвах от техническа гледна точка + кабинети колко са напред. Доста училища има да ги гонят.

Със Сандалка сме писали заедно   bouquet  

# 544
  • София

При 91 НЕГ не се пише паралелка, защото там се избира чужд език и предмет чак в 9 клас. Мисля, че е единствената гимназия, при която в заявлението не се пише паралелка.
Правилно, кодът е един за всичките 7 паралелки. Езикът условно се заявява още при записването в гимназията, но истинското разпределение за втори език се прави след 8 клас. С уговорката обаче , че профилът май се избира след 9-ти.Ние още не сме стигнали дотам, затова имам колебание.

# 545
  • София
За 35-то и аз ви разказвах от техническа гледна точка + кабинети колко са напред. Доста училища има да ги гонят.
Хм, дали не го бъркаш със 73-то по тоз параграф?

# 546
  • София

ДА БЕ, ВЯРНО ! Само 91 НЕГ май беше така,а?

# 547
  • София
73-то трудно се бърка..То е ненадминато като база. Може би има предвид 35-то в сравнение с останалите. Thinking Малките ми дъщери учат в 120-то, което е на броени минути от 35-то.Често минавам оттам, базата отвътре не зная наистина  каква е, но фасадата не подсказва с нищо за училище с добро стопанисване и модерно оборудване.При претенция да е такова, би трябвало да са стартирали най-напред с промяна  на  външния му облик. Thinking

# 548
  • София
...Често минавам оттам, базата отвътре не зная наистина  каква е, но фасадата не подсказва с нищо за училище с добро стопанисване и модерно оборудване.При претенция да е такова, би трябвало да са стартирали най-напред с промяна  на  външния му облик. Thinking
Именно! И аз затова се учудих...

# 549
  • София и там където не се пуши
Хм, дали не го бъркаш със 73-то по тоз параграф?

В Лозенец се намира, май Милин камък се казваше улицата . За 73 е така нареченото от децата розовото училище и се намира в Емил Марков. Там също съм чувала хубави неща, но не зная дали имат във всеки кабинет мултимедии и компютри. Някой назад спомена и си обогатих инфото , сега ще знам. 35-то преди 2-3 години чух че са спечелили този проект за оборудване и много пъти във форума е ставало въпрос и родители са потвърждавали, а някои са се оплаквали, че учителите в началните клас не знаели да работят с тази техника. Мен ми правят впечатление такива новини и затова съм запомнила, иначе нямам нищо общо с това училище.

Ако се хващате за думите, че има да ги гонят, това не значи че няма и други доста такива училища. Хубави неща съм чула и за 51-во, 2-ро и други.

# 550
  • София
Дороти, може и така да е! Не споря, нито се хващам за думите. Просто сградата наистина има ужасен вид отвън, пък и имам приятелско дете там и не са ми се похвалили с подобно нещо. (Което естетвено не значи, че не си права) Но и те като цяло хич не са доволни от училището...

# 551
Срам не срам  Blush Какви са тези натрупани честоти? Какво следва да ми говорят числата?

# 552
  • София
Dorothy какво хубаво си чувала за 2-ро?За гимназията или за началните класове?

# 553
За базата - нямам идея, но мисля, че не може да се съди по външния облик на училището за това какво е вътре.
Сегашното училище на моето хлапе изглежда ужасно отвън, но вътре е супер. Почти всичко е подменено или ремонтирано-чинове, паркети, физ. салон, тоалетни, покрив. И всичко това се дължи на разтропаното настоятелство. Според мен едва като се оправи отвътре базата за децата, тогава се ремонтира отвън  Peace.
Ако държите много да разберете - ще звънна на дружката да я питам  Wink

# 554
Срам не срам  Blush Какви са тези натрупани честоти? Какво следва да ми говорят числата?

Ще се опитам на кратко да обясня:

Цитат
№ в спр.   Училище   Инт.изуч. ЧЕ   Проф. предмети                     2010г.        2009г.   2008г.

23             91 НЕГ       НЕ                НЕ, 2ЧЕ,Предмети по избор        270          266      280
 87         164 ГПИЕ       ИЕ               ИЕ, ФЕ, БЕЛ, По избор                330          361      230

Взех само два реда за да ми е по ясно обяснението:

гледаме 1 вия ред това число 270 означава, последното момиче влезнало през 2010 в 91-ва немска е била 270-та по бал за софия. Съответно втория ред че последното класирано момиче в испанската е била 330-та по бал в софия, другите графи са съответно за 2009-та и 2008-ма.

Общи условия

Активация на акаунт