Седмокласната дружина - ФИНАЛИ!

• 34 736
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Лени, това, че си заклет преводач не значи, че можеш да четеш Шекспир в оригинал, повярвай ми.

Черна станция, хелоу  Simple Smile. И аз съм преводач с английски  Simple Smile

Аз и затова попитах, като уточних, че не съм спец по езиците - мислех си, че всеки преводач може да прави с езика каквото си поиска един вид ( тоест да чете оригинали на стари класици).

Е, щом искаш да научиш нови неща нека ти кажа, че само по себе си "заклет преводач" не значи нищо. За да станеш заклет преводач трябва само да отидеш при нотариус и да подпишеш клетвена декларация. Толкоз. Номерът обаче е, че за да ти се наложи да го направиш, значи си търсена и имаш нужда от този документ.

П.П. Преводите не са ми основна специалност, а странично занимание.

# 391
  • София
Лени, това, че си заклет преводач не значи, че можеш да четеш Шекспир в оригинал, повярвай ми.

Черна станция, хелоу  Simple Smile. И аз съм преводач с английски  Simple Smile

Аз и затова попитах, като уточних, че не съм спец по езиците - мислех си, че всеки преводач може да прави с езика каквото си поиска един вид ( тоест да чете оригинали на стари класици).

Е, щом искаш да научиш нови неща нека ти кажа, че само по себе си "заклет преводач" не значи нищо. За да станеш заклет преводач трябва само да отидеш при нотариус и да подпишеш клетвена декларация. Толкоз. Номерът обаче е, че за да ти се наложи да го направиш, значи си търсена и имаш нужда от този документ.

П.П. Преводите не са ми основна специалност, а странично занимание.
Все пак темата е за нашите деца 7-класници? Или аз нещо се бъркам?
Ако ще се доказваме на професионално ниво- кой е с най- велики способности, да отворим нова тема
"АЗ И МОЕТО ДЕТЕ- НАЙ-ВЕЛИКИ СМЕ"

# 392
Че аз ли зачекнах разклонението в темата? Или трябва да си мълча, когато ме репликират? Освен това за детето си не съм споменала нищо. Не съм слагала снимки, не съм докладвала колко са му писали по това или онова, не съм се хвалила с успехи. И за себе си писах за пръв път сега. И няма да повтарям Peace

# 393
Хайде спрете вече   Crossing Arms

# 394
  • София
Че аз ли зачекнах разклонението в темата? Или трябва да си мълча, когато ме репликират? Освен това за детето си не съм споменала нищо. Не съм слагала снимки, не съм докладвала колко са му писали по това или онова, не съм се хвалила с успехи. И за себе си писах за пръв път сега. И няма да повтарям Peace
Писала съм по темата и съм споделяла за успеха на деето си, защото темата е за децата ни, все пак.
Не е за нас!
Хайде малко да успокоим топката, а?
Всичко е наред, децата са добри, умни и готини хлапета и ще успеят!
Дали са най- добрите по мат, бел; дали са най-умните и пр, това няма никакво значение.
Нещо обаче ми дойде в повече всичко, за по-по- най!

# 395
Черна станция,

Още по-зле ми звучи изказването ти "че език може да се научи без езикова гимназия"
след като разбрах, че си завършила немска езикова гимназия.
Значи ти "маичката" си я имаш от там (езиковата гимназия) и само си я
използвала в последствие. Нима не си разбрала, че дори и патагонски да учиш
се  изграждат навици и усет към езика и второ общата ти култура се разширява, което
не е без значение?

# 396
Черна станция,

Още по-зле ми звучи изказването ти "че език може да се научи без езикова гимназия"
след като разбрах, че си завършила немска езикова гимназия.
Значи ти "маичката" си я имаш от там (езиковата гимназия) и само си я
използвала в последствие. Нима не си разбрала, че дори и патагонски да учиш
се  изграждат навици и усет към езика и второ общата ти култура се разширява, което
не е без значение?

Ако искате да спорите с Черна Станция - пуснете тема. Съгласна съм да не спамя повече тук Peace Не, че нямам какво да ти кажа Twisted Evil

# 397
Някой да е бил днес на родителска среща в някоя от школите за подготовка.
Специално за София става въпрос.
И казаха ли какви са очакванията им за баловете тази година.

Бях на родителската среща днес! Баловете малко очакват да спаднат, но по-ценното е, че дадоха една статистика, според която почти можеш да хванеш бройката на последното дете /момче или момиче/, прието миналата година във всяка конкретна езикова гимназия!
Ако искаш подробности, пиши на лични, щот тука с женските изцепки повече не ми се вре!  ooooh!

# 398

Аз бях днес на родителската среща на Веди. На кратко това което научих:

1. Баловете - почти като миналата година (евентуално минимално намаление заради скалата). Тук трябва да се обърне внимание на няко дребни особености:
    - закриване на 1 паралелка в 73-то - тоест може би тази година бала ще е по-висок
    - нова паралелка в 2 АЕГ - тоест вече ще са 7 - бала може би ще падне.
    - в НТБГ и НФСГ - тази година няма да има делене на момичета момчета - следователно, момчетата са малко прекарани.

2. Заявленията - може да се носят попълнени(ще са същите като тези които вече имаме тук). Имената на училищата може да се изписват и съкратено, а не пълните.

3. 2 АЕГ се мести в ж.к.Стрелбище (тук очакват това да повиши интереса)

4. За професионалните гимназии задължително медицинско.

5. Присъствието на децата при подаване на документите - по-принцип е задължително, НО във всяко гнездо сами решават дали ще са стриктни.

Това е основното, другото е широко известното тук - как се попълват заявленията, че най-желаните у-ща са на 1-вите места и т.н. Ако някои има въпроси по-късно мога да помогна.

# 399
  • my own world....

Бях на родителската среща днес! Баловете малко очакват да спаднат, но по-ценното е, че дадоха една статистика, според която почти можеш да хванеш бройката на последното дете /момче или момиче/, прието миналата година във всяка конкретна езикова гимназия!
Ако искаш подробности, пиши на лични, щот тука с женските изцепки повече не ми се вре!  ooooh!

Искаме подробности ТУК  Peace Останалите - МЛЪК  Joy

# 400
  • София
Лейди А, може ли да пиша?  Laughing
В 73 СОУ няма закриване на паралелка. Просто на всеки 4 години обявявме прием от 5 паралелки. През останалите години на 4 паралелки.

# 401
Лейди А, може ли да пиша?  Laughing
В 73 СОУ няма закриване на паралелка. Просто на всеки 4 години обявявме прием от 5 паралелки. През останалите години на 4 паралелки.

Така де , грешно се изразих Embarassed - просто една паралелка по-малко, което наистина би трябвало да вдигне минималния бал там.

# 402
Е, сигурна бях, че ще се заформи скандал. Оправдахте очакванията ми, колкото и да е тъжно това. Вземете пример от децата си - вчера са се скарали, но днес отново играят заедно.

# 403
Вече бях решила да затворя темата за днес, че доста се измести от същността си.
Значи за по-сигурно да отида заедно с детето при подаване на заявлението.
Аз ще си попълня в къщи в два варианта - на компютър и ръкописно. Аз, както пиша по-едро, се притесних, защото на един ред не знам как ще събера пълното наименование, паралелката и т.н.

# 404
  • София
Нещо не ми е ясно! По-рано не казаха ли, че тази година учениците са се справили по-добре от миналата година. А сега на род. среща са казали, че окачват намаляване на минималния бал?? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт