Седмокласната дружина - ФИНАЛИ!

• 34 738
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
  • my own world....
Скандал чак няма... купон да става  Crazy

Гани, не само пиши, а и  обясни целта на 4те години и 5те паралелки...  Hug

# 406
Подаването на заявления е от 15 до 21 -може ли в събота и неделя или само в работни дни?

# 407
  • София
Скандал чак няма... купон да става  Crazy

Гани, не само пиши, а и  обясни целта на 4те години и 5те паралелки...  Hug
Поради липса на кабинети Simple Smile
В годината, когато изпращаме випуск от 5 паралелки, приемаме пак по 5 паралелки. Така беше миналата година. Simple Smile
Иначе, само да поясня темина "закриване на паралелка".
Това става, когато не може за съответната година да се напълни такава.
Пример: У-ще ХУ за 2010 прави прием от 4 паралелки и не се популва една. Тя се закрива за 2010 год и за 2011 у-то няма право да разкрие 4 паралелки, а 3.

# 408
  • София
Подаването на заявления е от 15 до 21 -може ли в събота и неделя или само в работни дни?
Събота и неделя са почивни дни.

# 409
  • София
Някой да е бил днес на родителска среща в някоя от школите за подготовка.
Специално за София става въпрос.
И казаха ли какви са очакванията им за баловете тази година.

Бях на родителската среща днес! Баловете малко очакват да спаднат, но по-ценното е, че дадоха една статистика, според която почти можеш да хванеш бройката на последното дете /момче или момиче/, прието миналата година във всяка конкретна езикова гимназия!
Ако искаш подробности, пиши на лични, щот тука с женските изцепки повече не ми се вре!  ooooh!
Тази статистика всеки може да си я направи, гледайки кой номер е по ред детето сега ( приблизително статистиката със съответен бал) и колко е бил балът на дете от миналата година с такъв номер по ред.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 20:08 от ganis

# 410
Я, темата много интересна станала тоя следобед! Аз пък си признавам, че съм фенка на Черна станция, където е тя, все е интересно. И освен това добре се аргументира.
На мен лично винаги ми е липсвала добрата езикова подготовка. Учила съм чужди езици в движение, между другото, докарах едно добро  работно ниво, но все не се чувствам достатъчно комфортно. От друга страна, хората от МГ си личат в живота, дори да не се занимават с математика, по различния начин на мислене - по-логичен, по- подреден. Затова няма грешен избор, важни са наклонностите и желанията на децата. Моето дете иска да учи чужди езици и според мен го прави с лекота. Затова избираме ЕГ. При нас проблемът е с избора на езика. Яна е учила английски 8 години, а немски - изобщо не. Английският не и е перфектен, но според мен може да се доучи до добро ниво и без АЕГ. Струва ми се, че ще е загуба на време да отиде там.  От друга страна, немският не е на особена почит в нашето семейство и  не знаем нищо за евентуалните възможности за образование в Германия. А и аз все още имам известни колебания относно Американския колеж, където също сме приети.
Сега е наистина труден момент за избор за нас и за децата. Мисля, че всички мнения са полезни и дават поле за размисъл.

# 411
Е май аз предизвиках малкия спор,съжалявам.  Confused
Благодаря страшно много на всички.   bouquet Ще се почудя още малко между МГ и Търговска и ще реша.  Blush

# 412
  • София
Я, темата много интересна станала тоя следобед! Аз пък си признавам, че съм фенка на Черна станция, където е тя, все е интересно. И освен това добре се аргументира.
На мен лично винаги ми е липсвала добрата езикова подготовка. Учила съм чужди езици в движение, между другото, докарах едно добро  работно ниво, но все не се чувствам достатъчно комфортно. От друга страна, хората от МГ си личат в живота, дори да не се занимават с математика, по различния начин на мислене - по-логичен, по- подреден. Затова няма грешен избор, важни са наклонностите и желанията на децата. Моето дете иска да учи чужди езици и според мен го прави с лекота. Затова избираме ЕГ. При нас проблемът е с избора на езика. Яна е учила английски 8 години, а немски - изобщо не. Английският не и е перфектен, но според мен може да се доучи до добро ниво и без АЕГ. Струва ми се, че ще е загуба на време да отиде там.  От друга страна, немският не е на особена почит в нашето семейство и  не знаем нищо за евентуалните възможности за образование в Германия. А и аз все още имам известни колебания относно Американския колеж, където също сме приети.
Сега е наистина труден момент за избор за нас и за децата. Мисля, че всички мнения са полезни и дават поле за размисъл.
Най- накрая да достигнем до идеята, че за всеки има място под слънцето и за всяка свирка има дърво Simple Smile

# 413
..........Дали са най- добрите по мат, бел; дали са най-умните и пр, това няма никакво значение.
Нещо обаче ми дойде в повече всичко, за по-по- най!

Мдааа, зададох най-обикновен въпрос, може би не на място - но наистина е нещо, което ми беше любопитно да узная.
Но съм съгласна, че акцента в темата трябва да е върху децата ни, какви сме ние не е важно Peace
Колкото до спора Езикова Vs Математическа моето скромно мнение е - по възможност и двете!

# 414

Ако искате да спорите с Черна Станция - пуснете тема. Съгласна съм да не спамя повече тук Peace Не, че нямам какво да ти кажа Twisted Evil

Черна Станция,
ако някоя пусне подобна тема, ще искам линка Laughing, защото, въпреки, че без твоите постове темичката няма да стане безполезна, но ще изглежда, както ти се изрази, като "постна манджа".
   И не смятам постовете ти за спам, защото гледната ти точка относно ориентация на седмокласници, дори да е била базирана върху твоя академичен опит,  служи като безценна инфорамция.

Във връзка с езиците, много се замислям, дали да записвам щерката с немска паралелка или английска. Не съм убедена за след 5 години, дали ще потегли към Кралството или Бундес. В по-предния си пост ти  сподели, че с немския си служиш по-лошо. Но можеш ли да твърдиш, че ти е бил безполезен?

# 415
.............................
Тази статистика всеки може да си я направи, гледайки кой номер е по ред детето сега ( приблизително статистиката със съответен бал) и колко е бил балът на дете от миналата година с такъв номер по ред.

ganis, направих си я още вчера, но нещо не ми хареса  Laughing
по моите изчисления специално за момче ЕГ минималните балове би трябвало да се вдигнат с няколко десети.

Благодаря на отговорилите ми. Дано школите са прави, аз да съм сбъркала сметките.

# 416
Колкото до спора Езикова Vs Математическа моето скромно мнение е - по възможност и двете!

еееех, сега ако ми кажеш и как да стане?

# 417
  • София

по моите изчисления специално за момче ЕГ минималните балове би трябвало да се вдигнат с няколко десети.

Благодаря на отговорилите ми. Дано школите са прави, аз да съм сбъркала сметките.
За момчета тази година балът е по-висок от миналата, поне така мисля .

# 418
  • София

Но можеш ли да твърдиш, че немският ти е бил безполезен?

Немският ти е полезен само ако искаш да продължиш образованието си в немскоговоряща страна. Иначе английският език се ползва повече в техническите и хуманитарни всякакви други специалности.

# 419

За момчета тази година балът е по-висок от миналата, поне така мисля .

И аз за мое съжаление. Но пък за момичетата би трябвало леко да спадне. Говоря за най-желаните ЕГ на София

Общи условия

Активация на акаунт