Седмокласната дружина - ФИНАЛИ!

• 34 690
  • 732
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Черна станция, аз също не се вписвам в категорията от хора, готова да поддържа теза,само защото последнта се нрави на болшинството форумки.На обратното мнение ли съм, то се опитвам да се аргументирам. Неведнъж съм била като мнение с теб от едната страна на барикадата, но за езиците не мога да се съглася. Достатъчно е човек да прегледа обяви за работа в по-големите компании и ще установи, че исканият първи език наистина е английски, но винаги след него следва изискване за владеене и на още един език, при това на ниво. За мен лично комбинацията английски + немски е изключително успешна и в България.Въобще не считам, че  ученето на немски непременно трябва да е обвързано с  идеята за следване и после работа в немскоговоряща страна. Огромна част от моите съученици активно ползват немския успоредно с английския.Имам приятели и приятелки в Хюлет Пакард, в Асоциацията за международен транспорт, във Волксваген,  в представителства на немски фирми и т.н.Самата аз, през всичките години от завършването на 91 НЕГ насам, дали в основната си дейност или като нещо странично, се е налагало да ползвам немския. Да, и аз се чувствам по-освободена и сигурна с английския, но това не ме кара да отричам очевидното.Владеенето на немски  си е широко отворена врата за  реализация и тук. Разбира се,  сам по себе си езикът не прави чудеса, но  в комбинация с добра специалност, натрупан опит в областта и задължително владеене на английски нещата изглеждат другояче.

# 451
  • София
Мами,  разрових се да намеря задачи за ТУЕС от минали години, но в нета нищо не намерих.
Някоя от вас има ли задачите поне от миналата година?
Стана ми любопитно, да видя на какво ниво са.

# 452
И вашата с големия избор не е лесна, ама и на мен ми е пламнАла главата. Като се е запънАло магарето на тая пуста физика у НПМГ и за друго не ще да чуе! Ми ако не влезе?! Ма и ако влезе, а после?! Пиши, вика, там след него каквото искаш, ей така – да се радва компютърът!  „Ето, тука примерно „геодезия” много добре ми звучи!” Как ли не го убеждаваме поне МАТ и  Инф да пише на първо място, не и не! Компромисен вариант – „СМГ, ама паралелка на Симеонов, иначе не ща” (е, така ли да го пиша?!) Днес сме на изпит в ТУЕС, ама ... ох, как последно се пишеше „отнемайкъдеси”...

УСПЕХ ДРАКОНЧЕ, СМГ е отличен избор за момче. На приятели децата са там, много са доволни.

# 453
  • дълбоката провинция
PurpleDragon, какво не й харесваш на физиката?  При вас даже  е по-лесно, защото детето ти знае какво иска и... без да се опитвам да ти давам съвети, но трябва да го оцениш.

# 454
  • София
За ТУЕС... Ние всъщност късно го разбрахме (на 10-ти, при подаване на заявление), но за мамите на бъдещите кандидати да спомена, че в ТУЕС се продава един зелен сборник с "Тестове по математика за прием след седми клас в ТУЕС"...

kessy, мерси!  Hug
forttuna, не че не харесвам физиката! Просто не съм сигурна, че таз либофф не е от ден до пладне! Това решение бе взето спонтанно в средата на април и то най-вече за да "избягаме" от БЕЛ като балообразуващ! Друг е въпросът и че не виждам перспектива, поне не в нашите условия..

# 455
Здравейте! Аз съм 7 клас и искам да ви помоля да споделите мнение по въпроса ми. Резултатите са ми:
БЕЛ- 5.857
Математика- 5.393
Балът ми езикова гимназия е 34.5 (от дипломата и по двата предмета имам 6 ) и попадам в интервала 11.00-11.499. Въпросът ми е-имам ли шанс да вляза в 91НЕГ, дори и на второ класиране. И наистиня ли е вярно, че баловете са по-ниски тази година, и с колко по-ниски .. По цял ден само това се чудя, та затова ще съм ви много благодарна, ако споделите мнение.  Simple Smile
Едит: Момиче съм Simple Smile

# 456
  • София
Успех на изпита в ТУЕС. Ако не бяхме толкова далеч, щеше да е и в нашето полезрение. Ще съм благодарна, ако някоя мама или татко публикува задачите.
Благодаря предварително   bouquet

И аз има същата молба! Иначе успех на изпитите в ТУЕС!

# 457
  • дълбоката провинция
PurpleDragon, перспективата за реализация в БГ, а и не само, е еднаква, според мен, за всички специалности - там, където тя изглежда по-голяма и конкуренцията е по-голяма. Това от една страна, и от друга - ако виждаш перспектива в математиката, няма логика да не виждаш такава във физиката - математиката е наука, която е в услуга на другите науки.
Колкото до временната лИбоФ - то така се започва... Wink

# 458
Здравейте дами (и тук-таме господа),

аз съм редовен читател на форума ви, но не съм писала досега. Изчетох всичките ви теми във форума и ми бяхте много полезни. Благодаря!

Да регистрирам още един резултат - БЕЛ 5, 946, мат. 5,536. И леви, леви... към испанската.

Успех на всички! Следвайте мечтите си!

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 11:01 от робин

# 459
Аз имам друг въпрос, тук може би родителите на миналогодишните седмокласници биха могли да помогнат.
Имате ли представа какъв брой деца от провинцията трябва да се предвидят като евентуални кандидати за първите места в софийските гимназии? Правя сметка за ЕГ, и горе-долу изчислявам колко деца ще отидат в СМГ, НПМГ, в проф. паралелки, АК, НГДЕК, но децата от провинция са ми фактор Х, който не мога да преценя.
И още един въпрос - в СМГ и НПМГ няма квоти по пол, може ли някой да ме ориентира как са разпределени процентно децата момчета/момичета? (аз приех 35% за момичета, но може би не е така?)

poison_, за миналата година минималният бал за девойки за 91НЕГ е бил 34,572 на първо класиране и 34,394 на второ. Мисля, че имаш шанс  Simple Smile

# 460
  • София
А как да я откажа от испанската гинмазия - за какво и къде ще използвава тоз испански...

(С японския - успяхме Mr. Green)

# 461
Ухааа, роби, по математика трябва да имаш около 199 точки  Mr. Green Mr. Green за да изкараш 9,53

# 462
  • София
PurpleDragon, перспективата за реализация в БГ, а и не само, е еднаква,....Колкото до временната лИбоФ - то така се започва... Wink

forttuna, права си по принцип! Просто все си мисля, че за чаве като моето, което си сменя интересите по три пъти в месеца, едно по-широкопрофилно училище с добра общообразователна подготовка би бил по-добър избор! Ама, да са живи и здрави! Бъдещето ще покаже! Wink

# 463
  • София
Ухааа, роби, по математика трябва да имаш около 199 точки  Mr. Green Mr. Green за да изкараш 9,53

E, сигърно обърка 5 с 9  Wink

# 464
  • София
Мами,  разрових се да намеря задачи за ТУЕС от минали години, но в нета нищо не намерих.
Някоя от вас има ли задачите поне от миналата година?
Стана ми любопитно, да видя на какво ниво са.

В ТУЕС тази година са пуснали сборник със задачите от миналата година - двете теми /едната се е паднала, другата не/, но в интернет ги няма!

Общи условия

Активация на акаунт