Добре дошла! Много ми е приятно да те чета! Твоите постове са част от цветовете на дъгата,както написа по-рано Златна рибка! И когато липсва този цвят, нещо куца в цялата дъга!
Нищо не си пропуснала, защото не са дали Мелда като бебе!
Но виж с прошките нещо се объркахме! Според мен прошката понякога може да си е едно временно затишие! Гасиш огън, но жаравата си тлее! И винаги може да се разпали отново! Но чакаш време да мине и да забравиш!
И тя си е един доброволен акт! Има неща, които
можеш да простиш и неща, които не можеш! Та тук не става въпрос за обикновено извинение, за казани тежки думи или нещо подобно, а за сложна и преплетена история. Не забравяй, че в нея няма невинни! Всеки си носи кръста! И Мелда е преди всичко една нещастна жена! И затова си има първопричина! И ако преброим труповете най-потърпевша е Мелда! Еда с този мъж до себе си и с Ямур не е нещастна! И за капак на всичко най-пострадалата е длъжна да даде прошка, все едно нищо не е било!. Иначе излиза злобна и отмъстителна! Дайте други подобни примери за това! Щото тоя филм не съм го гледала никъде! И светиците току-така не прощават!
Мелда не може и не иска да прости! Характер, манталитет, разбирания! Нейно право! Вече нищо не може да бъде по-старому! Факт! Събира си нещата и заминава! Слага точката! Достойна постъпка! Вярна на себе си! Такава, каквато я познаваме! Другият случай е да бъде лицемерна и ежедневно да подтиска болката и гнева в себе си при вида на Еда, Харун и Ямур! В този случай какви извинения, какви прошки сънуваме!
И ако беше простила, какво ще промени това! Мелда знае, че Еда иска за себе си тази прошка! А не, че я заслужава! И самата Еда знае това! И затова се самообвинява!
Аз обаче се чудя защо Еда иска прошка! Според форума от добрина и наивност!
Според мен след всичко случило се това е постъпка ни в клин, ни в ръкав! Както много други!