Тема Незабравима 206

• 37 125
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
дани, мисля, че серхан яваш би бил великолепния ередия  Praynig
И аз го харесвам за тази роля- има всички качества, външни и вътрешни да изгради неповторим образ, достатъчно е талантлив, красив и способен, а и ще вникне в образа максимално! thumbsup
Освен това си мисля, че от него би излязъл чудесен Джеймс Бонд- просто великолепен, готов е за нея- в личен и творчески план, ролята ще му "залепне", стига и сюжета да е достатъчно смислен и интересен! yes

# 586
  • Варна
И като сме почнали веднъж...

"Умът е неспособен да изрази Любовта.
Само самата Любов може да разкрие истината на Любовта
и какво означава да бъдеш любещ.
Пътят на нашите пророци е пътят на Истината.
Ако искаш да живееш, тогава умри в Любов;
умри в Любов, ако искаш да останеш жив."

Мевлана Джелаледин Руми

# 587
  • София
И като сме почнали веднъж...

"Умът е неспособен да изрази Любовта.
Само самата Любов може да разкрие истината на Любовта
и какво означава да бъдеш любещ.
Пътят на нашите пророци е пътят на Истината.
Ако искаш да живееш, тогава умри в Любов;
умри в Любов, ако искаш да останеш жив."

Мевлана Джелаледин Руми
Има три типа любов: любов, която произлза от чар, любов, която произлиза от удобство, и Божествена любов.
Любовта, която произлиза от чар не трае дълго. Тя произлиза от непознатост или от привличане. При тази любов ти губиш привличането бързо, и скуката изгрява, като повечето сватби по любов. Тази любов може да намалее и донесе страх със себе си, непредвидимост, несигурност и тъга.
Любовта, която произлиза от удобство и познатост, расте. Вие се чувствате по-удобно с един стар приятел, който ви е познат, отколкото с един нов човек. Но тази любов няма тръпка, няма ентусиазъм, няма радост или жар в нея.
Божествената любов надминава всяка друга любов. божествената любов е винаги нова и колкото по близо достигаш, толкова повече чар и дълбочина изживяваш. Божествената любов носи удобство, познатост и ентусиазъм. Никога няма скука и тя те поддържа буден и съзнателен.
Светската любов може да бъде като един океан, но все пак един океан има дъно. Божествената любов е като небето - безкрайна, безгранична. От дъното на океан, извиси се към обширното небе.

# 588
  • Варна
Аааа,Дани, не съм съгласна с едно! Едно е да софист, да ти харесват Руми, Саади, Омар Хаям...и съвсем друго да си дервиш! Това са монаси, а Серхан го знаем, 4е е бил женен, има дете. И да иска , дервиш не може да стане. Поне така съм 4ела и запомнила. Ако не се лъжа, определят се за дервиши много млади невинни мом4ета, заради 4истотата на душата.
Не претендирам за достоверност, пиша по спомени.
spam2 Самият Мевлана е имал семейство, което е изоставил в последствие и е станал дервиш! Crossing Arms Единият от синовете му дори е бил султан- някой си Велед? Thinking
 Абе, дълга и широка, сложна и дълбока... ooooh!

# 589
И аз го харесвам за тази роля- има всички качества, външни и вътрешни да изгради неповторим образ, достатъчно е талантлив, красив и способен, а и ще вникне в образа максимално! thumbsup
Освен това си мисля, че от него би излязъл чудесен Джеймс Бонд- просто великолепен, готов е за нея- в личен и творчески план, ролята ще му "залепне", стига и сюжета да е достатъчно смислен и интересен! yes

Да, и в двете роли би бил чудесен.
Като си помисля "Осъдени души" го поставиха на камерна сцена в Народния театър.
Сега малко ще си помечтая. Значи дори да не го филмират отново, Серхан могат да го поканят за ролята. Wink Какъвто е упорит овен, ще научи ролята на български  Simple Smile, само с гласа не знам, но ще му намерят цаката. Представяш ли си го ? На живо, на сцената на нашия театър.Божееее !!! Не камерна сцена, то стадион няма да ни стигне  Heart Eyes
За Фани Хорн обаче  не ми достига фантазията коя може да му партнира Joy

# 590
  • София
Когато любовта за първи път вкуси устните
на човешкото същество,
то запя.
Душата ми запламтя с огъня на твоя огън.
Твоят свят бе шепнеща вода
в реката на сърцето ми.
Мевлана Джелаледин Руми

Не ви ли напомнят тези стихове дори за образа на Харун  newsm78 newsm78

# 591
Момичета , вижте как изглежда сега Ян Енглерт
страхотен мъж
Така красиво ще остарява и Серхан  Hug

# 592
още малко спам с мисли за любовта ...

"Да обичаш нещо означава да искаш то да живее." - Конфуций (551-479 пр.н.е.), китайски философ

"Дните на вино и рози не траят дълго." - Ърнест Доусън (1867-1900), английски поет

"Истинската цена на любовта е любов" - Джордж Хърбърт (1593-1633), английски свещеник и поет

"Любовните страдания не могат да бъдат преодолени с философия; това е възможно само с помощта на друга жена." - Ремарк

"Любовното удоволствие трае един миг. Любовната мъка трае цял живот." - Френска поговорка

"Любовта е всичко, което имаме - единственият начин да си помогнем един на друг" - Еврипид

"Любовта е второто Слънце на света." - Джордж Чапман (1559-1634), британски поет и драматург

"Любовта е като войната - лесно е да се започне, но е трудно да се спре." - Л. Н. Толстой

"Любовта е мъдростта на глупака и безразсъдството на мъдреца." - Семюъл Джонсън (1709-1784), английски писател

"Любовта е неистовото желание да бъдеш неистово желан." - Луис Гинсбърг (1896-1976), американски поет

"Любовта заслепява мъжа и прави жената по-зорка." - Ремарк

"Любовта умира едва когато развитието спре" - Пърл С. Бък (1892-1973), американски новелист

"Любовта, която раздаваме е единствената любов, която запазваме." - Елберт Хъбард ( 1856-1915), американски бизнесмен и писател

"Невъзможно е да обичаш и да бъдеш разумен." - Френсис Бейкън (1561-1626), английски философ.

"Остави сърцето да те води. То шепти, така че го слушай внимателно." - Майката на Литълфут от "Land before time" (198

"Ревността винаги се ражда с любовта, но не винаги умира с нея" - Ларошфуко

"Цялата магия на първата любов се състои в това, че все още не знаеш, че след нея ще има втора." - Дизраели

лека нощ, незабравими ! Hug

# 593
# 594
  • Варна

Да, и в двете роли би бил чудесен.
Като си помисля "Осъдени души" го поставиха на камерна сцена в Народния театър.
Сега малко ще си помечтая. Значи дори да не го филмират отново, Серхан могат да го поканят за ролята. Wink Какъвто е упорит овен, ще научи ролята на български  Simple Smile, само с гласа не знам, но ще му намерят цаката. Представяш ли си го ? На живо, на сцената на нашия театър.Божееее !!! Не камерна сцена, то стадион няма да ни стигне  Heart Eyes
За Фани Хорн обаче  не ми достига фантазията коя може да му партнира Joy
На камерна сцена?! Thinking Не, не мога да си го представя- за мен той е подчертано филмов актьор, не си го представям на театралната сцена! Naughty Много е фотогеничен, камерата го "обича", винаги стои добре пред нея- определено е филмов актьор! Peace
А за Фани Хорн? Не съм сигурна...Има една турска актриса- Йозге Йоздер, принцеса Джавидан от "Мелодията на сърцето"- винаги съм си мислела, че би стояла много добре до Серхан в някой проект! thumbsup Що не и Фани Хорн- тя има потенциала да изиграе тая роля! Thinking

# 595
  • София
Доста философски сме настроени тази вечер,но малко интересни факти  spam2 spam2 spam2
Когато за пореден път са изгонени от султаната, суфите са се спряли само на едно единствено място. Има само едно място, което е техен "духовен" център в европейските земи. Нещо като "храма им". Това е Пловдив и по-точно мястото в Стария град, което сега е "ресторант ПЪЛДИН". Още като е строен ресторанта е запазено автентично цялото предишно устройство на центъра на СУФИТЕ и последователи на РУМИ. Още вътре, след входа на сегашния ресторант има един надпис по този въпрос.
За разлика от християнството, при исляма в известен смисъл се толерира  появяването на "разновидности" - това дето при нас наричаме "секти". Но държавната власт на султана никак не е понасяла хора, като тях - особено СУФИ. И са преселвани от целия среден изток. Предполагам че се сещате защо...
Горните алабализми, описани в статията от първия пост в тази тема са един "тъжен" опит на изключително невеж автор. Невеж, защото все още невежи хора продължават да привиждат в суфи, в йога, в зен... "благото за човечеството". Самия Руми е заявявал - "не ме интересува нищо - имам себе си, имам бог, нищо повече не ми е нужно". Суфи, както и останалите практически системи за вътрешна работа е само един различен подход за едно и също нещо - като ЙОГА, ЗЕН, ХЕРМЕТИЗМА.... НАВЪТРЕ във всеки човек...

# 596
Погледнах я в Гугъл, филма не съм гледала дори и за миг.
Интересна жена е. Може би да , в някой бъдещ проект.
Иначе напълно си права, че Серхан е само за филмов актьор.
Камерата го обича. Освен това, на филм могат и да го дублират и да постигат по-силно въздействие на образа.
Сега си мисля, че Ян Енглерт е бил дублиран на български, трябва да се сетя кой актьор.
Бях полудяла на времето по този филм !

Още веднъж - лека нощ !
И благодаря на всички момичета и бганьо за невероятно добрите постинги днес и не само днес,
с находки, страхотно чувство за хумор, преди финала сме на 6.
Да видим как ще сме след утре вечер.

# 597
# 598
  • София
Гледам, че сте подхванали /Дани/ темата за източната философия и софизма! Аз в момента чета книгата на една турска авторка- Елиф Шафрак "Любов", посветена на дервиша Шамс от Тебриз, превърнал ислямския духовник Джалаладдин Руми в най-известния софиски поет, наричан Маулана или Учителят. Не съм търсила съвпадения с увлеченията на Серхан, попаднах на нея случайно, но ме увлече.
Пепоръчвам ви книгата - наситена с източна мъдрост и красиви думи за всемогъщата любов, но за мен прикрита остава сянката на исляма. Нищо, че книгата е плах опит да ни покаже обратното - софизма, тоест разрушаването на догмата и силата на духа. От стара коза яре съм, та да не усещам нюансите. Ние българите сме любознателни и толерантни към всички религии. Аз не правя изключение, но винаги, когато ми се налагат прикрити внушение под благовиден предлог оставам нащрек. С това уточнение книгата е великолепно написана и човек с изградена ценностна система има какво да научи! Hug

# 599
има ли 3-ти фрагмент  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт