Тема Незабравима 206

• 37 157
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
# 571
# 572
# 573
  • Русе
Дани, вси4ките ти варианти са  #Crazy #Crazy #Crazy! Зна4и, възможни! hahaha
Остава към "прецедента" да прибавим и "вси4ки са щастливи"! newsm78 Ей,това е трудното! newsm12

# 574
  • Русе

Още един дъжд! Бързам преди пак да е заваляло! Rolling Eyes

# 575
  • Варна
И може би за последен път, едно стихче за "любимката" ми Мелда  Crossing Arms, за да споделя по моя си начин мнението си за прошката...нейната....

Прошка?...

Да простя?!-Не мога!
А и не искам!...
Чувствата си подтискам
от дълги години...
Съдбата бе сурова...
Сестра ми и любимия!
Заедно и влюбени...
В собствена къща...
Това как се преглъща?!...
Ами, не може!...Хич!
Аз бях като бич-
гузната им съвест и вина,
до тях застанала...
Като тъмен облак
ги засенчвах, но пак
заедно останаха!...
Те се справиха,
но аз-от уверено момиче,
сега съм сама като куче!
Света преобърнах-
любимия да си върна!...
Но не стана!...
Излизам от тая драма!
Но няма да забравя!...
Това не се прощава!...
Макар да поемам
по своя си път-
прошка не приемам!...
Нито пък давам!...
Сама оставам
с моя кръст..............

# 576
  • Русе
И може би за последен път, едно стихче за "любимката" ми Мелда  Crossing Arms, за да споделя по моя си начин мнението си за прошката...нейната....

Прошка?...

Да простя?!-Не мога!
А и не искам!...
Чувствата си подтискам
от дълги години...
Съдбата бе сурова...
Сестра ми и любимия!
Заедно и влюбени...
В собствена къща...
Това как се преглъща?!...
Ами, не може!...Хич!
Аз бях като бич-
гузната им съвест и вина,
до тях застанала...
Като тъмен облак
ги засенчвах, но пак
заедно останаха!...
Те се справиха,
но аз-от уверено момиче,
сега съм сама като куче!
Света преобърнах-
любимия да си върна!...
Но не стана!...
Излизам от тая драма!
Но няма да забравя!...
Това не се прощава!...
Макар да поемам
по своя си път-
прошка не приемам!...
Нито пък давам!...
Сама оставам
с моя кръст..............
Дани, прекрасно стих4е! Виж кого изпращам с цветя при теб! Party Party Party

# 577
# 578
  • Русе
Рекси, защо се нервиш бе, мило?! hahaha Това поне беше логи4ен момент от епизода, 4е и го 4акахме с нетърпение доста дълго време?! Rolling Eyes

# 579
  • София
Рекси, защо се нервиш бе, мило?! hahaha Това поне беше логи4ен момент от епизода, 4е и го 4акахме с нетърпение доста дълго време?! Rolling Eyes
А изобщо не се нервя hahaha дори се забавлявам като ги гледам как се ерчат като петли  hahaha hahaha Joy Joy Joy Joy Joy

# 580
  • Русе

Това оня момент ли беше, дето Мелда го напи? smile3506

# 581
  • Варна
И като съм почнала да бъбря  blahblah blahblah blahblah, че цял ден се сдържам и не мога да се включа в купона ( нали, пусто Crossing Arms, съм само гост на темата от служебния комп!), сега да издумам всичко, което съм намислила  Hug
Заради тая "Незабравима" толкова неща направих, дето никога не съм мислила, че ще направя- понаучих чат-пат турски #Crazy, слушам турска музика #Crazy.....И водена от моята хм, да я наречем слабост към Серхан, се порових в интернет пространството, за да си изясня нещо доста важно, което остана някак извън нашето полезрение и коментари. Става въпрос за литературните предпочитания на Серхан, на които почти никой не обърна внимание! Thinking Аз на няколко пъти писах постове, но останаха без коментар. За две години има малко интервюта със Серхан и като го наблюдавахме как се държи, определихме поведението му като странно, твърде скован, дори дървеняк! Веднъж той беше казал, че не е изживявал любов, а определи досегашните си чувства към свои партньорки като "харесване"! Като гледах последното предаване на ДизиТВ, където представиха биографията му, пак се отдели време на интересния факт какво чете той и ми стана любопитно да науча повече, за да мога и да си обясня поведението му, някои от изказванията му, да го разгадая какъв човек е, защо един до скоро светски мъж сега живее едва ли не като отшелник- с твърде ограничен или почти никакъв социален живот- доста необичайно за толкова красив и известен млад мъж! Thinking
Е, вече имам обяснение- твърде задоволително и правдоподобно- човекът е прекалено религиозен! Shocked Чете религиозна поезия на Мевлана Джеляладин Руми и древния поет Юнюш Емре, които са суфисти! В едно изречение, доколкото е възможно- суфизмът е мистична традиция, най-миролюбивото течение на Исляма, чиято цел е духовно преобразяване и съвършенство, школа за вътрешно прозрение, религията на любовта и предаността. Четох и аз, та четох по темата ooooh!- интересно е! Малко от поезията на Мевлана- "Маснави" и "Рубайят", от поезията на Юнюш или Юнус Емре- няма много преведени стихове, от Шамс от Табризи- също, но 40-те му правила си заслужава да се прочетат, има много мъдрост в тях!- не може да се опише това, трябва да се чете...
Та ето го обяснението за "странното" поведение на Серхан- твърде е религиозен, възможно е дори да е дервиш! Има едно интервю, където той говори за любовта по принцип и без да споменава суфизма, излага идеите за същността на любовта точно според суфистичните разбирания за нея! Явно след като не е намерил любовта в реалния живот, я търси в религията!
Сори, за 2 км пост  Peace Който не желае да чете- да подмине! Peace

# 582
И като съм почнала да бъбря  blahblah blahblah blahblah, че цял ден се сдържам и не мога да се включа в купона ( нали, пусто Crossing Arms, съм само гост на темата от служебния комп!), сега да издумам всичко, което съм намислила  Hug
Заради тая "Незабравима" толкова неща направих, дето никога не съм мислила, че ще направя- понаучих чат-пат турски #Crazy, слушам турска музика #Crazy.....И водена от моята хм, да я наречем слабост към Серхан, се порових в интернет пространството, за да си изясня нещо доста важно, което остана някак извън нашето полезрение и коментари. Става въпрос за литературните предпочитания на Серхан, на които почти никой не обърна внимание! Thinking Аз на няколко пъти писах постове, но останаха без коментар. За две години има малко интервюта със Серхан и като го наблюдавахме как се държи, определихме поведението му като странно, твърде скован, дори дървеняк! Веднъж той беше казал, че не е изживявал любов, а определи досегашните си чувства към свои партньорки като "харесване"! Като гледах последното предаване на ДизиТВ, където представиха биографията му, пак се отдели време на интересния факт какво чете той и ми стана любопитно да науча повече, за да мога и да си обясня поведението му, някои от изказванията му, да го разгадая какъв човек е, защо един до скоро светски мъж сега живее едва ли не като отшелник- с твърде ограничен или почти никакъв социален живот- доста необичайно за толкова красив и известен млад мъж! Thinking
Е, вече имам обяснение- твърде задоволително и правдоподобно- човекът е прекалено религиозен! Shocked Чете религиозна поезия на Мевлана Джеляладин Руми и древния поет Юнюш Емре, които са суфисти! В едно изречение, доколкото е възможно- суфизмът е мистична традиция, най-миролюбивото течение на Исляма, чиято цел е духовно преобразяване и съвършенство, школа за вътрешно прозрение, религията на любовта и предаността. Четох и аз, та четох по темата ooooh!- интересно е! Малко от поезията на Мевлана- "Маснави" и "Рубайят", от поезията на Юнюш или Юнус Емре- няма много преведени стихове, от Шамс от Табризи- също, но 40-те му правила си заслужава да се прочетат, има много мъдрост в тях!- не може да се опише това, трябва да се чете...
Та ето го обяснението за "странното" поведение на Серхан- твърде е религиозен, възможно е дори да е дервиш! Има едно интервю, където той говори за любовта по принцип и без да споменава суфизма, излага идеите за същността на любовта точно според суфистичните разбирания за нея! Явно след като не е намерил любовта в реалния живот, я търси в религията!
Сори, за 2 км пост  Peace Който не желае да чете- да подмине! Peace

дани, мисля, че серхан яваш би бил великолепния ередия  Praynig

# 583
  • София
В този ред на мисли-Един от най-авторитетните суфии, андалузецът Ибн ал-Араби (ХII в.) казва:

Сърцето ми може да приеме всяка форма:
за монаха то би станало манастир,
за газелите - пасбище, за правоверния - Кааба,
то би могло да стане свитък от Тора или Корана.
Моята вяра е любов;
накъдето и са свърнат нейните камили,
любовта ще си остане моята религия и вяра

# 584
  • Русе
Аааа,Дани, не съм съгласна с едно! Едно е да софист, да ти харесват Руми, Саади, Омар Хаям...и съвсем друго да си дервиш! Това са монаси, а Серхан го знаем, 4е е бил женен, има дете. И да иска , дервиш не може да стане. Поне така съм 4ела и запомнила. Ако не се лъжа, определят се за дервиши много млади невинни мом4ета, заради 4истотата на душата.
Не претендирам за достоверност, пиша по спомени.

Общи условия

Активация на акаунт