ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 352
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Напомням, че между многовалентни и многокомпонентни ваксини има голяма разлика... Според мен вторите са много по-опасни...  Peace

# 181
Здравейте!И аз миналата година когато дъщеря ми беше на 6год.взех решението да не слагам повече ваксини.Влизам от време на време да чета по-малко във темата,но си признавам че не съм много детайлно запозната със вредата от ваксините ,но и малкото което знам като информация ми беше достатъчно да взема решението си.Сега пиша в темата тъй като днес личната лекарка ми се обади да ме уведоми че трябва да правим проба манту.В първия момент не се замислих и реших че може да отидем тъй като не става въпрос за ваксина,но после като потърсих информация в интернет какво точно представлява тази проба видях че в организма се инжектира малка част от ваксината за туберкулоза.Това ме притесни ,затова искам да потърся мнение от по-запознатите от вас.Носи ли някакъв риск поставянето на проба манту?

# 182
  • София
Не съм изчела всичко до тук, но дали мога да разбера от вас, докъде стигнаха нещата с обвързаността на детските с ваксините - от септември сме на училище и не ми се мисли -за сега сме закрепили положението.....Страшно ще се сгромолясаме без тези пари - за три деца са. Оплюха ме вече толкова, че от време на време се замислям, дали не съм нещо ку-ку....Решението да не ваксинирам децата си е взето с много четене, консултации и още повече интуиция - не съм чак толкова проста все пак.....Не съм се повела по някаква мода -а точно това се опитват да ми докажат.....Вече познавам няколко лекари и ветеринари, които също не са ваксинирали децата си.  Сигурно и те не са наред.....

# 183
Здравейте!И аз миналата година когато дъщеря ми беше на 6год.взех решението да не слагам повече ваксини.Влизам от време на време да чета по-малко във темата,но си признавам че не съм много детайлно запозната със вредата от ваксините ,но и малкото което знам като информация ми беше достатъчно да взема решението си.Сега пиша в темата тъй като днес личната лекарка ми се обади да ме уведоми че трябва да правим проба манту.В първия момент не се замислих и реших че може да отидем тъй като не става въпрос за ваксина,но после като потърсих информация в интернет какво точно представлява тази проба видях че в организма се инжектира малка част от ваксината за туберкулоза.Това ме притесни ,затова искам да потърся мнение от по-запознатите от вас.Носи ли някакъв риск поставянето на проба манту
Здрасти Кейси Simple Smile

За огромно мое съжаление БЦЖ, проба манту и пр. са единствените ваксини, с неясно съдържание и неясно за мен бъдещо увреждане!
В момента в който се почувствам по-добре (надявам се да има такова време) ще дам такава ваксина за химичен (лабораторен) анализ и ще пиша за резултата! Не мога да кажа нищо повече, защото ние нямаме такова животно педиатър и стоим далече от цялата система, в която веднъж влезеш ли...  тя ще ти почерни живота Sad

п.с. готино четиво - тези 50 страници демо си струват Simple Smile

# 184
Отваряте ли това видео ?При мен не се отваря.

# 185
Преди .ком има интервал. Копирай целия адрес, освен линка, изтрий интервала и така го пусни.

# 186
Отваряте ли това видео ?При мен не се отваря.

Хайде да ви поглезя малко Wink
Видеото в youtube
Видеото за сваляне
Линка за цъкане Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 20:48 от chukchi

# 187
Мерси chukchi,последния линк го отварям ,но видеото не мога пише че е отстранено или нещо такова.

# 188
Мерси chukchi,последния линк го отварям, но видеото не мога пише че е отстранено или нещо такова.
Първия линк...

# 189

Hug

Въпросът е , ти нас ли трябва да глезиш ? Благодаря !  bouquet

# 190
Въпросът е, ти нас ли трябва да глезиш? Благодаря !  bouquet
Себе си ли...

# 191
и аз благодаря Hug
http://www.findefux.de/download/Impf-Friedhof.pdf
малко е трудно за четене предвид шрифта

# 192
keisi-r, въпросът не е само дали Манту е опасно, а и за какво ти е, каква информация ти дава? Аз ще ти отговоря - никаква... В България с проба Манту се опитват да разберат дали организма ни си е създал имунна защита против туберкулоза след БЦЖ - нещо абсолютно невъзможно за доказване, не само с Манту... Парадоксът е, че при отрицателно Манту ще искат да реимунизират детето с БЦЖ, а при свръх реакция ще го набедят за болно от туберкулоза и най-малкото ще искат да го снимате на рентген, възможно да му предпишат АБ профилактично... Ако нямаш никакво намерение да поставяш БЦЖ ваксина, въобще не ти и трябва да правиш Манту... Ако имаш съмнение, че детето е болно от туберкулоза е най-добре да се направят други изследвания, сред които кръвният квантиферон ТБ-голд тест, който е далеч по-точен, по-щадящ за детето, но за съжаление не се поема от ЗК, а струва около 100 лв.

# 193
Цитат
Здравейте!И аз миналата година когато дъщеря ми беше на 6год.взех решението да не слагам повече ваксини.Влизам от време на време да чета по-малко във темата,но си признавам че не съм много детайлно запозната със вредата от ваксините ,но и малкото което знам като информация ми беше достатъчно да взема решението си.Сега пиша в темата тъй като днес личната лекарка ми се обади да ме уведоми че трябва да правим проба манту.В първия момент не се замислих и реших че може да отидем тъй като не става въпрос за ваксина,но после като потърсих информация в интернет какво точно представлява тази проба видях че в организма се инжектира малка част от ваксината за туберкулоза.Това ме притесни ,затова искам да потърся мнение от по-запознатите от вас.Носи ли някакъв риск поставянето на проба манту
Здрасти Кейси Simple Smile

За огромно мое съжаление БЦЖ, проба манту и пр. са единствените ваксини, с неясно съдържание и неясно за мен бъдещо увреждане!
В момента в който се почувствам по-добре (надявам се да има такова време) ще дам такава ваксина за химичен (лабораторен) анализ и ще пиша за резултата! Не мога да кажа нищо повече, защото ние нямаме такова животно педиатър и стоим далече от цялата система, в която веднъж влезеш ли...  тя ще ти почерни живота Sad

п.с. готино четиво - тези 50 страници демо си струват Simple Smile
chukchi,благодаря за отговора все пак.  bouquetДори и да не знам какво точно съдържат конкретните ваксини и какво точно увреждат е достатъчно да знам че все пак вероятноста от увреждане съществува.Оставам с такова убеждение от скромната информация която аз намерих и от това което си написал.
За съжаление не мога да прочета информацията от линка който си дал тъй като ми излиза че програмата има несъвместимост и незнам как да се справя с проблема.

# 194
  • Пловдив
Да бе, кво стана с това дело? Решение май още няма? Не стана ли много време вече... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт