ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 19

• 37 387
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Ако обаче не си запишеш детето при ЛЛ няма кой да ти издаде втория болничен, защото той се издава от ЛЛ на детето и няма да можеш да взимаш майчинство. Всичко е навързано, така че няма лесно отърване ...

# 256
  • Пловдив
А частен педиатър не може ли да ти го издаде?  newsm78
Как стои точно въпросът с тоя болничен...А твоя ЛЛ?  Thinking

# 257
Не може ли твоят ЛЛ да го издаде?
Аз също обмислям варианта изобщо да не го записваме при педиатър...

# 258
  • Пловдив
Не може, освен ако твоя ЛЛ не е педиатър и на детето..Измислили са го, първия болничен е от болницата, после от педиатъра. За мен няма смисъл да е от него, все пак става въпрос за болничен за родилката, не за детето, ноооо...според мен са го направили така , точно поради тази причина, да си запишеш задължително детето.Частен няма как, защото той не работи с касата и не издава болнични, бележки и др.

# 259
  • Пловдив
Може би е най-добре chikchi да сподели какво точно е врътката и кой им е издал болничните  newsm78

# 260
Може би е най-добре chikchi да сподели какво точно е врътката и кой им е издал болничните  newsm78
Наистина са го измислили! Съпругата ми не е взимала болнични или други такива - аз я издържам...

# 261
Интересна тема.Сега педиатърката ни обработва да ваксинираме децата срещу хепатит А на 2 години ,ама аз не искам да ги ваксинирам нищо повече от задължителните ваксини.Тях ги поотложихме с няколко месеца

# 262
  • Пловдив
Може би е най-добре chikchi да сподели какво точно е врътката и кой им е издал болничните  newsm78
Наистина са го измислили! Съпругата ми не е взимала болнични или други такива - аз я издържам...

chukchi, а жена ти сега значи не се води в майчинство  newsm78 Лошото е, че една работеща жена, която е излязла в майчинство, ако прекъсне майчинството трябва да се върне на работа или да напусне съответно. Абе всичко така е измислено, че да няма мърдане. Другото което е, един ден като тръгне това дете на училище, не знам дали педиатъра няма да играе пак някаква "важна" роля  newsm78

А, и другото, детето няма да има Здравен картон, здравна книжка.. Здравния картон знам, че се дават в училище после..

# 263
chukchi, а жена ти сега значи не се води в майчинство  newsm78 Лошото е, че една работеща жена, която е излязла в майчинство, ако прекъсне майчинството трябва да се върне на работа или да напусне съответно. Абе всичко така е измислено, че да няма мърдане. Другото което е, един ден като тръгне това дете на училище, не знам дали педиатъра няма да играе пак някаква "важна" роля  newsm78
Измислили са го, мама им! За училище няма да има проблем, предполагам...
Знам само, че няма да позволя не детето си това, което моите родители са позволили на мен!

# 264
  • Пловдив
chukchi, а жена ти сега значи не се води в майчинство  newsm78 Лошото е, че една работеща жена, която е излязла в майчинство, ако прекъсне майчинството трябва да се върне на работа или да напусне съответно. Абе всичко така е измислено, че да няма мърдане. Другото което е, един ден като тръгне това дете на училище, не знам дали педиатъра няма да играе пак някаква "важна" роля  newsm78
Измислили са го, мама им! За училище няма да има проблем, предполагам...
Знам само, че няма да позволя не детето си това, което моите родители са позволили на мен!

Чукчи, а Здравния картон  newsm78 В училище задължително го искат, а той се издава само от педиатъра май  Thinking

# 265
В училище ми поискаха само документ от педиатъра за здравословното състояние на детето и ваксините, които има - нищо друго. картон не съм давала.

# 266
Чукчи, а Здравния картон  newsm78 В училище задължително го искат, а той се издава само от педиатъра май  Thinking
Ивке, дотогава има 5 дълги години.... 5 дълги години за всички ни! Дано да бъркам, дано!

# 267
  • Добрич
Здравейте мамита,
скоро ми педстои раждане,но нямам намерение да ваксинирам бебето си.Проучих въпроса и съм твърдо решена.В момента търся педиатър,които да ни поеме след раждането,но за сега нямам успех.Ако може някои да ми даде съвет или да ми предложи лекар ще съм много благодарна.Аз съм от София моля, пишете ми лично съобщение по разбираеми причини. Grinning
Аз пък не мога да разбера, защо въпросните лекари се опъват да ви поемат  Rolling Eyes Подайте оплакване щом е така. Или пък не им споменавайте преди да ви приеме за вашите намерения  Wink
Също така от нашия педиатър разбрах, че втория болничен може да го издаде и ЛЛ на майката, който пък не е педиатъра на детето  Peace

# 268
Защото глобяват педиатъра,че могат и да го съдят ако не ваксинира бебето за което е отговорен.
Все пак 4 милиона лева се дадоха за епидемията с Морбили и са много наплашени .Затова въведоха и майките нда не получават детски ако не ваксинират децата си.
Истината е някъде по средата.
От една страна има случаи с фатален край заради ваксините.
От друга страна по-голямата част от бебетата са добре,заболяванията ,за които се ваксинира детето са почти изчезнали. Значи има някакъв смисъл от ваксините.
Според мен всеки родител трябва да си прецени сам рисковете в двата случая и да си реши ,не да го задължават законово.

# 269
  • Добрич
Това го знам много добре
Аз също не получавам детски, защото не ваксинирам бебето
Другото ми дете е с аутизъм заради ваксините
Разписала съм се при педиатъра, че отказвам ваксини и той си е чист и неопетнен пред РИОКОЗ като Рилските езера
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт